X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Rybcia.

Marlenqa - Słuchajte bóle skurczowe masz? Może nospa pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 14:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy egzystencjalne na dziś:
    1. Jaki samochód kupić na 3 dzieciaczków? Dodam, że foteliki jakie mamy to MaxiCosi Mobi (to ten z nogą, w cholerę miejsca zajmuje) i Cabriofix oraz Brittax Two Way, więc spore. Scenic? Czy od razu 7os VAN :D?
    2. Czy posyłać córkę do przedszkola od września, skoro będzie zarazki do domu znosić a tu 6tyg niemowlak :/?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    1. Jaki samochód kupić na 3 dzieciaczków? Dodam, że foteliki jakie mamy to MaxiCosi Mobi (to ten z nogą, w cholerę miejsca zajmuje) i Cabriofix oraz Brittax Two Way, więc spore. Scenic? Czy od razu 7os VAN :D?
    2. Czy posyłać córkę do przedszkola od września, skoro będzie zarazki do domu znosić a tu 6tyg niemowlak :/?
    Zainwestuj w Vana :)Bardzo rodzinne auto :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    1. Ja mam Scenica. Wygodne autko.
    2. Oj się będzie działo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zainwestuj w Vana :)Bardzo rodzinne auto :)
    Ja właśnie nie jestem pewna, czy chcę być aż tak rodzinna :D. I czy stać nas na naprawy po moich wszystkich "otarciach" i "niewyrobieniach" tak dużym autem :/.
    Na Sceniki patrzyłam pod kątem tego, że mogą być 7os (z czego dwa ostatnie fotele chowane w podłodze), więc jak coś to można przewieźć dziadków a jak nie to ma się ogromny bagażnik. Nie wiem tylko jak z miejscem między przednimi a tylnymi siedzeniami, na oko wygląda że sporo. I czy na tylnej kanapie jest wystarczająco na foteliki. Chyba mus wziąć foteliki i pojechać przymierzyć :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    1. Ja mam Scenica. Wygodne autko.
    2. Oj się będzie działo.
    1. :*
    2. Nie mam musu jej posyłać. Może zostać ze mną i rodzeństwem w domu. Dlatego się zastanawiam, bo jakbym musiała to nie byłoby się nad czym zastanawiać :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ja właśnie nie jestem pewna, czy chcę być aż tak rodzinna :D. I czy stać nas na naprawy po moich wszystkich "otarciach" i "niewyrobieniach" tak dużym autem :/.
    Na Sceniki patrzyłam pod kątem tego, że mogą być 7os (z czego dwa ostatnie fotele chowane w podłodze), więc jak coś to można przewieźć dziadków a jak nie to ma się ogromny bagażnik. Nie wiem tylko jak z miejscem między przednimi a tylnymi siedzeniami, na oko wygląda że sporo. I czy na tylnej kanapie jest wystarczająco na foteliki. Chyba mus wziąć foteliki i pojechać przymierzyć :).
    Mój Scenic nie ma ogromnego bagażnika. Jest taki sobie ale na 100% nie ogromny :)Miejsce na foteliki owszem jest. A i miejsca między przodem a tyłem jest dużo. No i plus za to że jest wysoki i nie trzeba się schylać do kanapy :)
    Edit: Ja kurdupel jestem więc może to moje odczucie :) Gorzej jest z odśnieżaniem i skrobaniem szyb bo tu sobie nie radzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:19

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście :) Nadrabiam :)
    cati wrote:
    ze ja ?? :P

Dzemdobry
    Kochanie oczywiście że nie Ty bo to miało być do Pati, że ma słitaśnego koteła. Ale chyba śpiąca byłam jakaś a jak pomyślę o kotełełku to myślę automatycznie o Tobie więc wybacz :D :)

cati lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Mój Scenic nie ma ogromnego bagażnika. Jest taki sobie ale na 100% nie ogromny :)Miejsce na foteliki owszem jest. A i miejsca między przodem a tyłem jest dużo. No i plus za to że jest wysoki i nie trzeba się schylać do kanapy :)
    Edit: Ja kurdupel jestem więc może to moje odczucie :) Gorzej jest z odśnieżaniem i skrobaniem szyb bo tu sobie nie radzę :)
    Scenic nie jest VANem a ja o Vanie pisałam do Misi :).

Ty masz pewnie Scenika z napędem na 4 koła z zapasowym jak w terenówce, coś a'la SUV? Nad takim też się zastanawiam, ale widzę, że są jeszcze inne - takie z dużym bagażnikiem a 7os od biedy ;)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Van :)
    mi sie podoba taki :D
    Mazda 5 Van - 7osobowy Exclusive

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:28

marnut lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Kup Vana 7 os :) Ja jak zajdę to też będę o takim myślała, bo jak już ruszę te moje jajniki, to polecę hurtowo i zrobię sobie dwójkę dzieciorków jeszcze :D A z przedszkolem to nie wiem :) Ja bym chyba posłała... albo nie.... No to pomogłam :D

marnut, ara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara wszystkiego co najlepsze i zielonej kropy. :)

ara lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut przejedz się najpierw tym wanem po mieście i zobacz jak się w nim czujesz

Malenq Wypoczywaj i nie stresuj się

Witam nowa staraczke

Malenq, cati lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania84- fajne :D. Pozbieram opinie na temat aut i dam Małżonkowi do przeanalizowania, niech on się martwi, zastanawia i porównuje :P
    Mnie trochę przerażają gabaryty niektórych aut. Np mój Małż ostatnio stwierdził, że SSANGYOUNG REXTON byłby fajny. Nie przeczę - do pierwszego parkowania w moim wykonaniu ;D.

Anuśka - ja z żalem, bo z żalem, ale więcej dzieci mieć nie będę :(. Jakby nam się teraz nie udało, przekonywałabym Małża do 3-4 lat przerwy i kolejnej 2, ale teraz to po ptokach ;D. Małż z przerażeniem w oczach i błaganiem w głosie pytał, czy to będzie już nasze ostatnie dziecko - wiem, że miałabym spory kłopot, żeby go przekonać. Poza tym chcę się podwiązać przy cc, żeby się nie szprycować hormonami. Może za kilka lat, jeśli zmienimy zdanie to adoptujemy jakiegoś malca :).

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Ja właśnie zmieniłam auto, bo miałam mercedesa A klasę i tam jest bardzo mały bagażnik, wózek by się nie zmieścił, i od razu poleciałam z koksem. :P Kupiłam Citroena C4 Picassę, 7osobowy i wielki. :P Dodam że na razie więcej dzieci nie planuję. :P

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Marnut przejedz się najpierw tym wanem po mieście i zobacz jak się w nim czujesz

Malenq Wypoczywaj i nie stresuj się

Witam nowa staraczke
    Ha! Kochana, ja w tej mojej bieszczadzkiej dziurze to prędzej wierzchem na wałachu się przejadę niż upatrzonym autem :D!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja właśnie zmieniłam auto, bo miałam mercedesa A klasę i tam jest bardzo mały bagażnik, wózek by się nie zmieścił, i od razu poleciałam z koksem. :P Kupiłam Citroena C4 Picassę, 7osobowy i wielki. :P Dodam że na razie więcej dzieci nie planuję. :P
    Jak ktoś ma wyczucie, to może się i na TIRa z malucha przesiąść :D! Ja wyczucia nie mam, stąd wątpliwości...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ania84- fajne :D. Pozbieram opinie na temat aut i dam Małżonkowi do przeanalizowania, niech on się martwi, zastanawia i porównuje :P
    Mnie trochę przerażają gabaryty niektórych aut. Np mój Małż ostatnio stwierdził, że SSANGYOUNG REXTON byłby fajny. Nie przeczę - do pierwszego parkowania w moim wykonaniu ;D.

Anuśka - ja z żalem, bo z żalem, ale więcej dzieci mieć nie będę :(. Jakby nam się teraz nie udało, przekonywałabym Małża do 3-4 lat przerwy i kolejnej 2, ale teraz to po ptokach ;D. Małż z przerażeniem w oczach i błaganiem w głosie pytał, czy to będzie już nasze ostatnie dziecko - wiem, że miałabym spory kłopot, żeby go przekonać. Poza tym chcę się podwiązać przy cc, żeby się nie szprycować hormonami. Może za kilka lat, jeśli zmienimy zdanie to adoptujemy jakiegoś malca :).

SSANG to chyba najdziwniejszy samochód jaki widziałam :)
    No my mamy jedno już prawie dorosłe adoptowane i nasze biologiczne ma 11lat więc wypadałoby machnąć dwupaka jakiegoś :)

marnut lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyczucia tez nie mam dlatego mam małe auto

No ale nas 2+1 wiec swobodnie się miescimy

A w razie kolejnego bombla tez ciasno nie będzie bo tiago juz na podkladce a nie w foteliku wiec luz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:56

marnut lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    SSANG to chyba najdziwniejszy samochód jaki widziałam :)
    No my mamy jedno już prawie dorosłe adoptowane i nasze biologiczne ma 11lat więc wypadałoby machnąć dwupaka jakiegoś :)
    SSAKi mi się podobają ze względu na ich funkcjonalność, bo żadne rodzinne auto tak wizualnie mi się nie podoba ;).

Zazdroszczę możliwości tego dwupaku ;). Ja bym chciała 4kę dzieci, mój Małż nie miałby nic przeciwko, ale chyba chciałby ominąć etap pieluch i ząbkowania i dostać od razu kumatego 3-4latka :D. Uzgodniliśmy, że bierzemy na wychowanie małą Chinkę. Zajebiście podobają mi się te dzieci :).

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 3037 3038 3039 3040 3041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ