My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyProblemy egzystencjalne na dziś:
1. Jaki samochód kupić na 3 dzieciaczków? Dodam, że foteliki jakie mamy to MaxiCosi Mobi (to ten z nogą, w cholerę miejsca zajmuje) i Cabriofix oraz Brittax Two Way, więc spore. Scenic? Czy od razu 7os VAN?
2. Czy posyłać córkę do przedszkola od września, skoro będzie zarazki do domu znosić a tu 6tyg niemowlak?
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarnut wrote:Problemy egzystencjalne na dziś:
1. Jaki samochód kupić na 3 dzieciaczków? Dodam, że foteliki jakie mamy to MaxiCosi Mobi (to ten z nogą, w cholerę miejsca zajmuje) i Cabriofix oraz Brittax Two Way, więc spore. Scenic? Czy od razu 7os VAN?
2. Czy posyłać córkę do przedszkola od września, skoro będzie zarazki do domu znosić a tu 6tyg niemowlak?
-
nick nieaktualnymarnut wrote:Problemy egzystencjalne na dziś:
2. Oj się będzie działo.
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Zainwestuj w Vana :)Bardzo rodzinne auto
. I czy stać nas na naprawy po moich wszystkich "otarciach" i "niewyrobieniach" tak dużym autem
.
Na Sceniki patrzyłam pod kątem tego, że mogą być 7os (z czego dwa ostatnie fotele chowane w podłodze), więc jak coś to można przewieźć dziadków a jak nie to ma się ogromny bagażnik. Nie wiem tylko jak z miejscem między przednimi a tylnymi siedzeniami, na oko wygląda że sporo. I czy na tylnej kanapie jest wystarczająco na foteliki. Chyba mus wziąć foteliki i pojechać przymierzyć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarnut wrote:Ja właśnie nie jestem pewna, czy chcę być aż tak rodzinna
. I czy stać nas na naprawy po moich wszystkich "otarciach" i "niewyrobieniach" tak dużym autem
.
Na Sceniki patrzyłam pod kątem tego, że mogą być 7os (z czego dwa ostatnie fotele chowane w podłodze), więc jak coś to można przewieźć dziadków a jak nie to ma się ogromny bagażnik. Nie wiem tylko jak z miejscem między przednimi a tylnymi siedzeniami, na oko wygląda że sporo. I czy na tylnej kanapie jest wystarczająco na foteliki. Chyba mus wziąć foteliki i pojechać przymierzyć.
Edit: Ja kurdupel jestem więc może to moje odczucieGorzej jest z odśnieżaniem i skrobaniem szyb bo tu sobie nie radzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:19
-
Ale naprodukowałyście
Nadrabiam
cati wrote:ze ja ??
Dzemdobrycati lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMona_M wrote:Mój Scenic nie ma ogromnego bagażnika. Jest taki sobie ale na 100% nie ogromny :)Miejsce na foteliki owszem jest. A i miejsca między przodem a tyłem jest dużo. No i plus za to że jest wysoki i nie trzeba się schylać do kanapy
Edit: Ja kurdupel jestem więc może to moje odczucieGorzej jest z odśnieżaniem i skrobaniem szyb bo tu sobie nie radzę
.
Ty masz pewnie Scenika z napędem na 4 koła z zapasowym jak w terenówce, coś a'la SUV? Nad takim też się zastanawiam, ale widzę, że są jeszcze inne - takie z dużym bagażnikiem a 7os od biedy -
marnut wrote:Problemy egzystencjalne na dziś:
mi sie podoba taki
Mazda 5 Van - 7osobowy ExclusiveWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:28
marnut lubi tę wiadomość
-
Ja jak zajdę to też będę o takim myślała, bo jak już ruszę te moje jajniki, to polecę hurtowo i zrobię sobie dwójkę dzieciorków jeszcze
A z przedszkolem to nie wiem
Ja bym chyba posłała... albo nie.... No to pomogłam
marnut, ara, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia84- fajne
. Pozbieram opinie na temat aut i dam Małżonkowi do przeanalizowania, niech on się martwi, zastanawia i porównuje
Mnie trochę przerażają gabaryty niektórych aut. Np mój Małż ostatnio stwierdził, że SSANGYOUNG REXTON byłby fajny. Nie przeczę - do pierwszego parkowania w moim wykonaniu.
Anuśka - ja z żalem, bo z żalem, ale więcej dzieci mieć nie będę. Jakby nam się teraz nie udało, przekonywałabym Małża do 3-4 lat przerwy i kolejnej 2, ale teraz to po ptokach
. Małż z przerażeniem w oczach i błaganiem w głosie pytał, czy to będzie już nasze ostatnie dziecko - wiem, że miałabym spory kłopot, żeby go przekonać. Poza tym chcę się podwiązać przy cc, żeby się nie szprycować hormonami. Może za kilka lat, jeśli zmienimy zdanie to adoptujemy jakiegoś malca
.
-
Ja właśnie zmieniłam auto, bo miałam mercedesa A klasę i tam jest bardzo mały bagażnik, wózek by się nie zmieścił, i od razu poleciałam z koksem.Kupiłam Citroena C4 Picassę, 7osobowy i wielki.
Dodam że na razie więcej dzieci nie planuję.
Anuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Marnut przejedz się najpierw tym wanem po mieście i zobacz jak się w nim czujesz
Malenq Wypoczywaj i nie stresuj się
Witam nowa staraczke!
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:Ja właśnie zmieniłam auto, bo miałam mercedesa A klasę i tam jest bardzo mały bagażnik, wózek by się nie zmieścił, i od razu poleciałam z koksem.
Kupiłam Citroena C4 Picassę, 7osobowy i wielki.
Dodam że na razie więcej dzieci nie planuję.
! Ja wyczucia nie mam, stąd wątpliwości...
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:Ania84- fajne
. Pozbieram opinie na temat aut i dam Małżonkowi do przeanalizowania, niech on się martwi, zastanawia i porównuje
Mnie trochę przerażają gabaryty niektórych aut. Np mój Małż ostatnio stwierdził, że SSANGYOUNG REXTON byłby fajny. Nie przeczę - do pierwszego parkowania w moim wykonaniu.
Anuśka - ja z żalem, bo z żalem, ale więcej dzieci mieć nie będę. Jakby nam się teraz nie udało, przekonywałabym Małża do 3-4 lat przerwy i kolejnej 2, ale teraz to po ptokach
. Małż z przerażeniem w oczach i błaganiem w głosie pytał, czy to będzie już nasze ostatnie dziecko - wiem, że miałabym spory kłopot, żeby go przekonać. Poza tym chcę się podwiązać przy cc, żeby się nie szprycować hormonami. Może za kilka lat, jeśli zmienimy zdanie to adoptujemy jakiegoś malca
.
SSANG to chyba najdziwniejszy samochód jaki widziałam
No my mamy jedno już prawie dorosłe adoptowane i nasze biologiczne ma 11lat więc wypadałoby machnąć dwupaka jakiegośmarnut lubi tę wiadomość
-
Ja wyczucia tez nie mam dlatego mam małe auto
No ale nas 2+1 wiec swobodnie się miescimy
A w razie kolejnego bombla tez ciasno nie będzie bo tiago juz na podkladce a nie w foteliku wiec luzWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:56
marnut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuśka wrote:SSANG to chyba najdziwniejszy samochód jaki widziałam
No my mamy jedno już prawie dorosłe adoptowane i nasze biologiczne ma 11lat więc wypadałoby machnąć dwupaka jakiegoś.
Zazdroszczę możliwości tego dwupaku. Ja bym chciała 4kę dzieci, mój Małż nie miałby nic przeciwko, ale chyba chciałby ominąć etap pieluch i ząbkowania i dostać od razu kumatego 3-4latka
. Uzgodniliśmy, że bierzemy na wychowanie małą Chinkę. Zajebiście podobają mi się te dzieci
.
Anuśka lubi tę wiadomość