My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej wieczorowa pora...
Jestem juz po wizycie... A wiec... Jak dostanę okres to mam natychmiast dzwonić do lekarza i on mnie od razu przyjmie. Dostanę skierowanie na badania krwi i zobaczy co sie dzieje. Wykonam badania miedzy innymi na bete. Od 3 lub 4 dc(zależy od wizyty w 1dc) będę brała CLO ale tylko jedna tabletkę dziennie przez 5 dni, ze względu na uszczuplająca sie rezerwę jajeczek ale żeby pęcherzyk lub pęcherzyki odpowiednio urosły. 5dc znowu do gina na wizytę i USG. Miedzy 6 a 8 dc mam iść na drożność jajowodów. Potem około 9-10 dc znowu na monitoring i wtedy zadecyduje giń kiedy na pregnyl. 1-2 dni po pregnylu bedzie inseminacja. Na 5 dzien po IUI znowu wizyta u gina i dostanę kolejny pregnyl. A 14 dni po IUI test z krwi na bete. Do tego mam podpisać kontrakt. Cała IUI razem w wizytami i monitoringiem wyniesie około 400€ z czego 56% odda ubezpieczenie zdrowotne. Tak wyglada sprawa. Troszkę jestem oszolomiona i przytłoczona tymi wiadomościami. Mam tez opiekę psychologa jesli będę czuła taka potrzebę. A i dostałam juz witaminy prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:42
marnut, Ania_84, marissith, cati, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marnut wrote:ja tam wolę Ci dodać otuchy i nadziei, niż urealniać jeszcze bardziej, mam nadzieję że wybaczysz
.
Miło mi ze mnie wspieracieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:46
marnut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Ciesze się ze mnie wspieracie
Sama jednak wolę się nakrecac ze nie jestem aby łagodniej przyjąć do wiadomości ze się nie udało.
A jeśli się uda to radość będzie jeszcze większą.
Fajnie ze ktoś wieży we mnie i w mój cykl
Nie nakręcam Cię, że brak odczuć ze strony cycków jest na pewno zwiastunem ciąży. Twierdzę, że brak tych objawów o niczym nie świadczy
.
-
marnut wrote:ja tam wolę Ci dodać otuchy i nadziei, niż urealniać jeszcze bardziej, mam nadzieję że wybaczysz
.
gdzie się zgubiła ta stanowcza REALISTKA stawiająca wszystkie przed-testerki do pionu????
Marnut ja nie staram się tutaj nikogo nadziei pozbawić ale i ja i Ty wiemy jak to jest gdy masz "objawy ciąży" a potem @ ..i jest dół jak chooooj...lepiej być troche ostrożnym i poprostu poczekać na test....ale to moje zdanie.
Nie hejtuj proszę moich wypowiedzi bo jak wspomniałam wyżej sama często dość ostro reagujesz na subiektywne odczucia starających się tutaj dziewczyn...Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualnyMANIEK wrote:gdzie się zgubiła ta stanowcza REALISTKA stawiająca wszystkie przed-testerki do pionu????
Marnut ja nie staram się tutaj nikogo nadziei pozbawić ale i ja i Ty wiemy jak to jest gdy masz "objawy ciąży" a potem @ ..i jest dół jak chooooj...lepiej być troche ostrożnym i poprostu poczekać na test....ale to moje zdanie.
Nie hejtuj proszę moich wypowiedzi bo jak wspomniałam wyżej sama często dość ostro reagujesz na subiektywne odczucia starających się tutaj dziewczyn...?
Napisałam jej, że cycki to żaden objaw, bo mnie nie bolą a w ciąży jestem - alles.
-
nick nieaktualny
-
A w sumie to jes tak jak każdy na forum ci mówi "nie nakrecaj się nie nakrecaj się" to miło przeczytać "to może być ciąża"
A jak każdy mowi "to na pewno ciąża to na pewno ciąża" to dobrze usłyszeć "nie nakrecaj się"
Więc popieram stanowisko obu was
Myślę realnie o miom cyklu z odrobiną nadzieiKoniara, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:A w sumie to jes tak jak każdy na forum ci mówi "nie nakrecaj się nie nakrecaj się" to miło przeczytać "to może być ciąża"
A jak każdy mowi "to na pewno ciąża to na pewno ciąża" to dobrze usłyszeć "nie nakrecaj się"
Więc popieram stanowisko obu was
Myślę realnie o miom cyklu z odrobiną nadziei
No bo się nie nakręcaj. Ale cycki to żaden pewny objaw.
-
No bo testy powinny wskazywać ciążę lub jej brak juz po zagniezdzeniu i byłoby mniej stresu.
Nie nakręcam się, ale też już nie twierdzę że na 100 procent się nie udało. Czekam cierpliwie do czwartku co ma być to bedziemarnut, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Pati super tylko zastanawiam sue nad jednym po co maja podawac pregnylv5 dni po iui i jakwtedy po 14 dniach ma wyjsc wiarygodna beta skoro okolo 10 dni sue trzyma to chyba ze 14 dni od podania drugiego pregnylu... Szczerze mowiac pierwszy rax sie spotykam z podwojnym pidawaniem pregnylu
ale ciekawa jestem jak to bedzue