WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Marnut nienadinterpretuj moich słów ....w odp na ostatnie zdania....nie pozbawiam nikogo nadziei i wczesniej juz o tym pisałam dobrze wiesz.
    i tak jak mówiłam nie znasz mnie i nie wiesz czy bardzo czy nie bardzo przechodziłam starania..beczałam jak był negatywny test, dół w pierwsze dni @ - owszem ale bez przesady, nie ja pierwsza i pewnie nie ostatnia....
    Pewnie, że nie pierwsza i nie ostatnia. Cała reszta cykli też nie najlepiej (zwłaszcza jak się owu zechciała pojawić po 20dc a Ty już uważałaś cykl za stracony), ale może Ty po prostu pesymistka od urodzenia :).
    No i że zacytuję "także to że Nastka pisze że jest urealniona to jedno bo to co napradę czuje to drugie" - skąd ten pomysł? Bo ja uważam, że ludzie w pełni sił umysłowych wiedzą jak się czują i piszą o tym wprost, po co mamy się tu nawzajem oszukiwać?
    I nie nadinterpretuję Twoich słów - Nastka miała doła a Ty jej dowaliłaś w tym momencie, ot co :/.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara, Misia dziękuje dziewczynki.

Żegnam sie i ja. Tez na tv. Dobranoc kochaniutkie.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Wiecie, u mnie to nie jest aż taki problem ceny, tylko niestety nie w każdej sukience wyglądam ładnie przez moją figurę... tyłek typu Jennifer Lopez :( ech... dzisiaj zmierzyłam chyba ze 20, a tylko dwie mogłyby być... a jakoś uparłam się tym razem na sukienkę ;)
    I bardzo dobrze, że się uparlaś..ja od 10 lat chodzę w samych sukienkach i spodniczkach i czuje się w tym świetnie...choć mama za glowę się trzyma, jak zimą chodzę tak ubrana ;p Na razie żaden Wilk się nie przypałętał ;p

Asiula86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ja też uciekam, strasznie wymarzłam na tych zakupach ..do jutra kochane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 22:20

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    I bardzo dobrze, że się uparlaś..ja od 10 lat chodzę w samych sukienkach i spodniczkach i czuje się w tym świetnie...choć mama za glowę się trzyma, jak zimą chodzę tak ubrana ;p Na razie żaden Wilk się nie przypałętał ;p

No ja to w spodniach zawsze ;)
    A sukienka nie jest to dla mnie najlepsza opcja... już lepiej spódnica i jakaś ładna bluzeczka... no, ale biorąc pod uwagę to, że jestem naprawdę uparta, to w tym roku sukienka ;) tym bardziej, że podobno to ma być duża Wigilia i później jakiś afterek ;)

Do jutra Dziewczyneczki! :*

Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara ja też życzę wszysykiego najzieleńszeg :-)
    Trzymam kciuki za wszystkie co sie jutro do gina, dentysty czy innego sadysty.

Dziewczyny a IUI w Polsce jest płatne czy refundowane?
    Edit: poszłyście spać, to sobie zapytalam wujka googla i już wiem że jest refundowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 23:05

Ania_84, ara lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • cati Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zmykam spac :*

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Pewnie, że nie pierwsza i nie ostatnia. Cała reszta cykli też nie najlepiej (zwłaszcza jak się owu zechciała pojawić po 20dc a Ty już uważałaś cykl za stracony), ale może Ty po prostu pesymistka od urodzenia :).
    No i że zacytuję "także to że Nastka pisze że jest urealniona to jedno bo to co napradę czuje to drugie" - skąd ten pomysł? Bo ja uważam, że ludzie w pełni sił umysłowych wiedzą jak się czują i piszą o tym wprost, po co mamy się tu nawzajem oszukiwać?
    I nie nadinterpretuję Twoich słów - Nastka miała doła a Ty jej dowaliłaś w tym momencie, ot co :/.

1) wiem ze wtedy owulacji nie było więc cykl był stracony.
    2) zaraz mi wmówisz ze celowo i z zamiarem chciałam zdolowac nastke.... Marnut na litość boska co Ty gadasz, zapisałam się na forum nie po to żeby komuś dowalac ani żeby mi dowalano, pisze jak było u mnie nie wymyślam nie wydaje mi się napisałam ze mnie cyc bolał bo tak było i tyle.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i zdążyłam nadrobić sprzeczke Marnut i Manka - mniej więcej w połowie uznała., że tak naprawdę chodzi tu o rację, bo nic innego się nie przeplata.. Każda z nas stara się pomóc, czasem ta pomoc jest nietrafiona, czasem bardzo. Z doświadczenia wiem że można mówić i mówić a czasem się i tak "wie swoje"..

Pati to przyspieszacie - i super byle do przodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 01:06

Blondik, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie, trzymam za Was kciuki i za Anastazję szczególnie, jest duża szansa, że to ciąża!!!
    przeżyłam to co Ty kochana, wiem, jak to jest czekać po stracie na kolejne malenstwo.

choc mój cykl wszyscy tez skreslaja ja mam nadzieje;)

milego dnia;)

Anastazjaaa, MANIEK, Misi@ lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Kochane!!!

Anuśka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim

Blondik dzięki za wsparcie.
    Ja nie przekreslamntwojego cyklu, póki @ nie ma jest nadzieja

Trzymam kciuki za nas wszystkie

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki.
    Miałam się dzisiaj wyspać, ale jednak obudziłam się rano i postanowiłam zbałamucić małża :D Wyśpię się w innym wolnym terminie :)
    Marnut i Maniek tak piszecie że Nastka to i Nastka tamto aż mi narobiłyście nadziei że wróciła Nasturcja :( Naopowiadała nam kiedyś że wraca z Indii do GB, miała lecieć malezyjskimi liniami, tam same tajfuny a ona zlikwidowała konto i tyle ją było widać. No i teraz często myślę co tam u niej :)
    A w kwestii sukienek to ja właśnie stwierdziłam że ładnie mi w nich i czuję się kobieco i od kilku miesięcy pomału (aczkolwiek coraz częściej) zaczynam w nich chodzić :)
    Anastazja coś czuję że zielono będzie w tym cyklu :)

Marnut dostałam testy :D Dziękuję :) Taką mają piękną zieloną kropkę że aż szkoda będzie je marnować na moje negatywy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 07:10

Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka tez często myślę o nasturcji, ciekawe czy doczekała się groszka vzy jeszcze walczy

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, nieszczęść ciąg dalszy, nie było mnie od poniedziałku bo, :( przemieliłam sobie palec blenderem :( nie pytajcie jak to zrobilam bo sama do końca nie zarejestrowałam jak to się stało, teraz już będę pamiętać że nie wygrzebuje się masy z blendera jeśli został włączony do kontaktu, bo może się sam włączyć :(
    całe szczęście kość i paznokieć cały, ale na opuszku palca mam 5 szwów i dwa stripy (takie plastry do szycia) normalnie mielone :( a jeszcze do tego dostałam stanu podgorączkowego bo organizm źle przyjął szczepionkę na tężec i w miejscu szczepienia mam czerwony bolący bąbel :(

ogólnie lipa jak nie wiem co, boję się że że mi chooj strzeli cykl przez to wszystko :(

a co u Was?

tempki ignorowałam, żeby nie psuć wykresu bo od wczoraj są naprawdę wysokie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 07:48

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha pani gin powiedziała, że jest wszystko ok, oczywiście mówiła żeby przeczekać dwa miechy bo: wie pani okres jesienny jest taki zły na zachodzenie w ciążę bo tyle zarazków w powietrzu a poronić można z byle czego....

hehe głupia naiwna, oczywiście że czekać nie będę :P

mówiła tez że nie potrzebuje póki co żadnych wspomagaczy, bo jak zarodek jest zdrowy to ciąża się utrzyma :/ no cóż to próbujemy dalej.......

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Arienna toś musiała się namęczyć, oby Szybko się zagoilo

Jest jeszcze przed owulacja wiec trzymam kciuki aby cykl nie był stracony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 07:56

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, do owulki jeszcze trochę więc mam nadzieję, staram się nie brać dużo przeciwbólowych, dziś wzięłam tylko ketonal ale to przeciwzapalnie żeby temperatura spadła i zobaczymy.... cóż jakby głupota umiała latać, to pracę w cyrku bym dostała :/

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)!
    MANIEK wrote:
    1) wiem ze wtedy owulacji nie było więc cykl był stracony.
    2) zaraz mi wmówisz ze celowo i z zamiarem chciałam zdolowac nastke.... Marnut na litość boska co Ty gadasz, zapisałam się na forum nie po to żeby komuś dowalac ani żeby mi dowalano, pisze jak było u mnie nie wymyślam nie wydaje mi się napisałam ze mnie cyc bolał bo tak było i tyle.

Maniek - nie o Twoich owulacjach tu mowa :), ale na monitoringu wtedy nie byłaś i nie wiesz, czy owu była czy nie. A temp na nią wskazuje.
    Jeśli było jak mówisz i z doskoku wskoczyłaś na forum komentując przypadkowy post - trudno. Niecelowo, ale dowaliłaś jak łysy grzywą o kant stołu (zdarza się) - na co zwróciłam Ci uwagę. I jak już dobrnęłaś do domu i usiadłaś na forum o tej 19, to nawet nie cofnęłaś się, żeby zobaczyć o co chodziło i czemu zwróciłam Ci uwagę, że może nie tego Anastazja akurat oczekiwała :/. Za to zaczęłaś tworzyć teorię o jakimś "wprowadzaniu realizmu" w życie zdołowanej Nastki, później stwierdziłaś, że "co innego Nastka pisze a co innego czuje", następnie zaczęłaś odwoływać się do swoich doświadczeń w przypadku jednej krechy ("dół jak chooj", "przepłakana niedziela", "nie wiadomo co gorsze" nadzieja czy jej brak itd) po to, żeby zaraz się z tego wycofać i dowodzić, że przecież świetnie przechodziłaś niepowodzenia... kosmos :/. Kosmos i chaos. I po co? W końcu wystarczyło jedno zwykłe zdanie "sorry Nastka, głupio wyszło".
    Dlatego Twoje podejście jest dla mnie niepojęte.

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Hej :)!

Maniek - nie o Twoich owulacjach tu mowa :), ale na monitoringu wtedy nie byłaś i nie wiesz, czy owu była czy nie. A temp na nią wskazuje.
    Jeśli było jak mówisz i z doskoku wskoczyłaś na forum komentując przypadkowy post - trudno. Niecelowo, ale dowaliłaś jak łysy grzywą o kant stołu (zdarza się) - na co zwróciłam Ci uwagę. I jak już dobrnęłaś do domu i usiadłaś na forum o tej 19, to nawet nie cofnęłaś się, żeby zobaczyć o co chodziło i czemu zwróciłam Ci uwagę, że może nie tego Anastazja akurat oczekiwała :/. Za to zaczęłaś tworzyć teorię o jakimś "wprowadzaniu realizmu" w życie zdołowanej Nastki, później stwierdziłaś, że "co innego Nastka pisze a co innego czuje", następnie zaczęłaś odwoływać się do swoich doświadczeń w przypadku jednej krechy ("dół jak chooj", "przepłakana niedziela", "nie wiadomo co gorsze" nadzieja czy jej brak itd) po to, żeby zaraz się z tego wycofać i dowodzić, że przecież świetnie przechodziłaś niepowodzenia... kosmos :/. Kosmos i chaos. I po co? W końcu wystarczyło jedno zwykłe zdanie "sorry Nastka, głupio wyszło".
    Dlatego Twoje podejście jest dla mnie niepojęte.
    \
    Marnut znów zaczynasz??? nie chce mi się już komentować tego co piszesz bo za wszelką cene chcesz wszystkim udowodnić swoją rację.Ja uważam inaczej i uszanuj to poprostu. Dysputy na ten temat są bez sensu bo na tym forum nie o to chodzi.
    Jeśli Nastka poczuła by się urażona to sama by mi powiedziała/napisała że tak jest więc poprostu zostaw już ten temat za sobą i tyle.

LaRa, Blondik lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 3043 3044 3045 3046 3047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ