WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A tak w ogóle w ramach eksperymentu spróbujcie na 2 tyg przejść na dietę bezglutenową ;) będzie trudno ale powinnyście zobaczyć różnicę w samopoczuciu i wadze

Ja prawie dwa lata temu poczyniłam radykalny krok i zrezygnowałam z pieczywa, zdarza się, że wyskoczymy raz na ruski rok na pizzę czy zjem coś z mąką ale i tak zdecydowanie inaczej się czuję (na plus). Myślę, że mam jakąś nietolerancję glutenu której nikt mi nie zdiagnozował a całe życie się męczyłam z alergiami, katarami siennymi, biegunkami i w końcu sama wymyśliłam, że to może gluten, odstawiłam w dużej mierze i problemy zniknęły po kilku dniach :)
    Chciałabym po całości zrezygnować z pszenicy w domu, luby dostaje do pracy dwie bułki, muszę popracować nad sobą i to też mu wyeliminować z jadłospisu na rzecz zdrowszych samodzielnych wypieków ale powoli myślę, że i to się uda. Za sukces i tak uważam, że pieczywa na co dzień u nas nie ma do śniadania czy kolacji.

marissith lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Miejmy nadzieję że jeśli leki mają wpływ na twój cykl to tylko przesuna ci owulacje, ja raz tak miałam jak miałam gorączkę wiec może zaopatrz się w testy owu aby jej nie przegapić
    nie wiem czy mają, ale tak na wszelki wypadek :)

a testy już kupiłam :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    \
    Marnut znów zaczynasz??? nie chce mi się już komentować tego co piszesz bo za wszelką cene chcesz wszystkim udowodnić swoją rację.Ja uważam inaczej i uszanuj to poprostu. Dysputy na ten temat są bez sensu bo na tym forum nie o to chodzi.
    Jeśli Nastka poczuła by się urażona to sama by mi powiedziała/napisała że tak jest więc poprostu zostaw już ten temat za sobą i tyle.

Eh dziewczyny czuje się winna waszej kłótni, nie chciałam być prowokatorem.

Dla wyjaśnienia, byłam trzy razy w ciąży, za każdym razem kilka dni po owulacji miałam jędrne bolące od pach cyce, wiec skoro tych objawów teraz nie miałam spisalam na straty mój cykl...
    Wypowiedź marnut zaintrygowala mnie, że ja cyce dopiero teraz zaczęły bolec, chciałam wiedzieć więcej poniewac Cati tez pisała ze ja na początku nie bolały ale były jakieś ciężkie, wiec spytałam marnut czy są jędrne i tak dalej.
    Po jej wypowiedzi stwierdziłam ze mam jeszcze nadzieje, ze nie ma sensu tak na sto procent wmawiać sobie brak ciąży tylko dlatego ze cyce mnie nie bolą. Jestem jej wdzięczna za tego posta.

Maniek nie czułam się urażona, i nie zrobiło mi się przykro, nic tych rzeczy ale w tamtym momencie chciałam chyba bardziej przeczytać wypowiedź marnut ;)

Tak więc proszę nie klocmy się już więcej.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Ja prawie dwa lata temu poczyniłam radykalny krok i zrezygnowałam z pieczywa, zdarza się, że wyskoczymy raz na ruski rok na pizzę czy zjem coś z mąką ale i tak zdecydowanie inaczej się czuję (na plus). Myślę, że mam jakąś nietolerancję glutenu której nikt mi nie zdiagnozował a całe życie się męczyłam z alergiami, katarami siennymi, biegunkami i w końcu sama wymyśliłam, że to może gluten, odstawiłam w dużej mierze i problemy zniknęły po kilku dniach :)
    Chciałabym po całości zrezygnować z pszenicy w domu, luby dostaje do pracy dwie bułki, muszę popracować nad sobą i to też mu wyeliminować z jadłospisu na rzecz zdrowszych samodzielnych wypieków ale powoli myślę, że i to się uda. Za sukces i tak uważam, że pieczywa na co dzień u nas nie ma do śniadania czy kolacji.
    Jedz pieczywo kukurydziane..ale w sprawdzonej piekarni. Jest też chleb bezglutkowy i mąka..ja korzystm z tych produktów. Glutenex jest z Sadów k. Poznania i jest w przystępnej cenie..Mąż odkąd jest na diecie czuje się lepiej..choć ostatnio to ja nie wiem co się dstało..ale mąka jest wszędzie, w wendlinach, chrzanie, surówkach..to jest przerażające. Wjedź sobie na stronę stowarzyszenia osób chorych na celiakę. mają tam wykaz produktów, które można nabyć w lidlu czy biedrze :)

marissith, ara lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzień dobry!

ech zrobiłam test - negatyw oczywiście..ale tak mi smutno, że wziełam do pracy gwiazdorki goplany, które uwielbiam i o 12 sobie zjem..co mi pozostało...
    Jeśli owu wyznaczylo dobrze owulacje to może być za wcześnie na test, wiec cyc do przodu i powtarzamy test za kilka dni ja wciąż trzymam kciuki

Marissith ja tobie też, nie wszystko jeszcze stracone

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Tak więc proszę nie klocmy się już więcej.

Temat już został zakończony już jakiś czas temu i widzisz jaki spokój zapanował :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka! Ale szybujesz z tempką! Ile Ty tej luteiny bierzesz? Słoik dziennie ;)?

Misia - a Ty na tej diecie bezglutenowej tak schudłaś? Czy jeszcze coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:06

• cati Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaaaaaaaaaaam :D

Asiula86, Arienna lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Jedz pieczywo kukurydziane..ale w sprawdzonej piekarni. Jest też chleb bezglutkowy i mąka..ja korzystm z tych produktów. Glutenex jest z Sadów k. Poznania i jest w przystępnej cenie..Mąż odkąd jest na diecie czuje się lepiej..choć ostatnio to ja nie wiem co się dstało..ale mąka jest wszędzie, w wendlinach, chrzanie, surówkach..to jest przerażające. Wjedź sobie na stronę stowarzyszenia osób chorych na celiakę. mają tam wykaz produktów, które można nabyć w lidlu czy biedrze :)
    Tru story niestety, gluten jest totalnie wszędzie. Nauczyłam się jeść wszystko bez pieczywa. Raz na jakiś czas zjem kanapki z chleba bezglutenowego, tego kupnego, bo szału nie robi. Czytałam, że gluten powoduje u dzieci cukrzycę typu 1 (mój mąż ma) więc ja od razu wprowadzę dziecku dietę bezglutenową.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Cati :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja nie wytrzymałabym bez rurek z kremem, które zjadam nałogowo i innych ciastek..jem pieczywo ciemne, makaron razowy i kaszę gryczaną..o dziwo ziemniaków tez było sporo w tej diecie..mówie, wam dla mnie te porcje były z kosmosu :p

Obiad jem bezglutenowy, natomiast uwielbiam musli i jem glutkowe na śniadanie albo pieczywo razowe. potem jem owoc, następnie mleczny start :p i obiad..no i zamiast kolacji to ostatnio jem słodycze :p

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Na mnie Dukan super zadziałał i nie odbiło się to na moim zdrowiu... ale niestety waga wróciła :( ale do dziś dnia potrafię zjeść na śniadanie kostkę białego sera ;)

Marissith, przekonałaś mnie :) tyłek i cycki to to co we mnie najlepsze ;)
    A wiesz że podobno Dukanowi odebrali prawo wykonywania zawodu??? Słyszałam że bardzo podupadali ludzie na zdrowiu po jego diecie... Ja też kiedyś ją zaczęłam i wcinanie mięcha było super bo uwielbiam, ale na wcinaniu większej ilości mięska się skończyło dietowanie :)
    Marnut nie musisz się łudzić, wystarczy iść na badanie ilości wody i tłuszczu w organizmie i już wszystko wiesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Jeśli owu wyznaczylo dobrze owulacje to może być za wcześnie na test, wiec cyc do przodu i powtarzamy test za kilka dni ja wciąż trzymam kciuki

Marissith ja tobie też, nie wszystko jeszcze stracone
    mnie zależy na czasie bo nie wiem czy zabieg odwołać :( I tylko dlatego troszkę świruje...Ale tylko troszkę :) Choć dziś strzelam piorunami..mówie Wam masakra jakaś :p nawet merci mnie wkurzyło ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A wiesz że podobno Dukanowi odebrali prawo wykonywania zawodu??? Słyszałam że bardzo podupadali ludzie na zdrowiu po jego diecie... Ja też kiedyś ją zaczęłam i wcinanie mięcha było super bo uwielbiam, ale na wcinaniu większej ilości mięska się skończyło dietowanie :)
    Marnut nie musisz się łudzić, wystarczy iść na badanie ilości wody i tłuszczu w organizmie i już wszystko wiesz :)
    Kochana, ja nie mam złudzeń - czekolada i ciastka w wodę się nie zamienią :D.

Mam problem, dziewczyny - moja córka zażyczyła sobie zwierzątko domowe - żywą żyrafę :D.

Asiula86, Misi@, ara, choco, konwalianka lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mam problem, dziewczyny - moja córka zażyczyła sobie zwierzątko domowe - żywą żyrafę :D.

No cóż... pięknie jest pomarzyć ;)
    Mój brat jak był mały stwierdził, że kiedyś wybuduje sobie dom i będzie miał żyrafę, która będzie go budziła rano wkładając głowę przez okno ;)

Misi@, marissith lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Tru story niestety, gluten jest totalnie wszędzie. Nauczyłam się jeść wszystko bez pieczywa. Raz na jakiś czas zjem kanapki z chleba bezglutenowego, tego kupnego, bo szału nie robi. Czytałam, że gluten powoduje u dzieci cukrzycę typu 1 (mój mąż ma) więc ja od razu wprowadzę dziecku dietę bezglutenową.

O tak tak tak, u mnie też dzieci będą od razu przyuczane do życia bez glutenu (oczywiście jak już się ich doczekam hehe). Ja czasem robię chleb jaglankowy - przypomina trochę chrupkie pieczywo ale jest super smaczne :) aa i hitem śniadaniowym są u nas naleśniki gryczane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara - dawaj przepisy :D.

Asiula - nie wiem jak jej to z głowy wybić. Ona nawet na piechotę do Afryki chce iść po tą żyrafę :D.

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu bratu to samo wybiło się z głowy, więc może potrzeba czasu ;)
    Aż zachce słonia albo małpę ;)

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ara - dawaj przepisy :D.

naleśniki gryczane:

biore dwie szklanki kaszy (na jakies 10 nalesnikow), wsypuje do gara lub miski blendera, zalewam woda, zostawiam na noc i na ogol pol dnia az wroce z pracy, zlewam wode, plucze kasze, wrzucam kasze do blendera, dodaje wode, miksuje, smaze (pierwszy nalesnik na odrobinie tluszczu, reszta juz bez)
    przy smazeniu czekam az ladnie bedzie odchodzil od patelni, wtedy przerzucam na druga strone, smaza sie dluzej niz zwykle, ale nie da sie ich przypalic hehe

edit: kasza gryczana niepalona
    co do chleba jaglankowego to polecam z bloga smakoterapii - w ogóle to kopalnia zdrowych i smacznych przepisów :) (naleśniki gryczane też tam są)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:49

marnut, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    naleśniki gryczane:

biore dwie szklanki kaszy (na jakies 10 nalesnikow), wsypuje do gara lub miski blendera, zalewam woda, zostawiam na noc i na ogol pol dnia az wroce z pracy, zlewam wode, plucze kasze, wrzucam kasze do blendera, dodaje wode, miksuje, smaze (pierwszy nalesnik na odrobinie tluszczu, reszta juz bez)
    przy smazeniu czekam az ladnie bedzie odchodzil od patelni, wtedy przerzucam na druga strone, smaza sie dluzej niz zwykle, ale nie da sie ich przypalic hehe

edit: kasza gryczana niepalona
    co do chleba jaglankowego to polecam z bloga smakoterapii - w ogóle to kopalnia zdrowych i smacznych przepisów :) (naleśniki gryczane też tam są)

Dzięki Skarbie, chętnie wykorzystam jeszcze w tym tygodniu :). Dam znać :).
    Arienka - czytała? Przepis nie dla Ciebie, tu blendera trza używać :)!

Arienna, ara lubią tę wiadomość

‹‹ 3049 3050 3051 3052 3053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ