X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ja też nie zdążyłam :(
    No cóż czekam na kolejną 3300 może się uda :)

Arienna kupiłam tę pomadkę o której pisałaś...była w rossmanie za 43 zł..promocja :) tylko nie wiem, czy udało mi się trafić w kolor, bo ja się boje tych testery na me usteczka nakładać :)

Ja już wszystkie prezenty mam kupione..teraz będe pakować..no może w przyszłym tyg :)

Dziewczyny wymyślcie coś plisss bym też mogła zaciążyć :)
    Acha ja piję Infolic w gorącej wodzie przegotowanej, bo mi zimno i tak oto się rozgrzewam...czy nie traci on swoich właściwości?

mimimka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziewczyny wymyślcie coś plisss bym też mogła zaciążyć :)
    Acha ja piję Infolic w gorącej wodzie przegotowanej, bo mi zimno i tak oto się rozgrzewam...czy nie traci on swoich właściwości?

A seksu próbowałaś ????? ;D
    Nie wiem czy w gorącej można to rozpuszczać... Ja zawsze piłam z zimną wodą.

Misi@, ara, mimimka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no tak seks przecież istnieje coś takiego......................

Anuśka, Misi@, ara lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

Arienna kupiłam tę pomadkę o której pisałaś...była w rossmanie za 43 zł..promocja :) tylko nie wiem, czy udało mi się trafić w kolor, bo ja się boje tych testery na me usteczka nakładać :)

mam tak samo, zawsze na oko :P
    mimimka wrote:
    Arienna, nieeeeee owu ksiezycowa i biologiczna nie pomoga w poczeciu blizniakow haha;)) A przynajmniej ja o tym nie slyszalam hmmm:P

kurde tego się obawiałam :( :P

Misi@ lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki.
    Tęskniła któraś za mną? Pewnie nie. Spoooko i tak mam doła. Tak mi się płakać chce.... Sama nie wiem dlaczego.
    Przeczytałam ten artykuł o czworaczkach i płakałam, teraz siedzę w domu i bym płakała. Jeżu muszę odstawić tą Luteinę. Na szczęście jeszcze tylko jutro.

Pozdrawiam cieplutko :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    Marnut mnie korci kupic sobie olej lniany, ale tu w UK w sklepach tego nie ma, wiec chyba będę musiała poszukać w necie.

Nie kupuj, Ani, bez sensu. Żeby olej lniany działał musi być nierafinowany i tłoczony na zimno - a taki olej wymaga specjalnego przechowywania i rozlewania, żeby zachował właściwości. W Polsce jest chyba tylko jedna firma, która sprzedaje PRAWDZIWY lniany olej (nazywa się budwigowy i tylko ten ma przewagę Omega 3 nad Omega 6, bo w tym tkwi sekret) w formie wysyłkowej. Pod jakimś specjalnym ciśnieniem tłoczą to do ciemnych butli, pakują w styropian, żeby zachować odpowiednią temperaturę (niską, bo olej lniany się w lodówce przechowuje) i wysyłają ekspresowo kurierem. Nie wiem, czy za granicę by wysłali, bo mógłby dotrzeć do Ciebie towar bezwartościowy - "ogrzany" olej lniany nie zachowuje swoich dobroczynnych właściwości.
    Przynajmniej tak rozumiem to, co napisane na blogach i stronach producenta :). Doczytaj, ale żebyś sobie bubla nie kupiła. Jest pełno olejów lnianych z przewagą Omega 6 nad Omega 3, ale jest to mniej-więcej tak samo wartościowe, jak olej rzepakowy z półek Tesco :D.

Momo - następna co coś chce :D. Miło mi, że moja szopa na łbie wrażenie robi, na mnie też - co rano szczególnie :D. A tak z moich ulubionych anegdotek - mój Małż kupił mi kiedyś karmnik dla ptaków (zażyczyłam sobie) ze strzechą. Postawiłam na balustradzie na balkonie (przy sypialni) i któregoś razu mój Małż się budzi zaspany bladym świtem, jego wzrok padł na ową strzechę na balkonie i pierwsza myśl brzmiała "Aga tak wcześnie wyszła na fajkę???" :D

momo1009, ara lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Hej Babeczki.
    Tęskniła któraś za mną? Pewnie nie. Spoooko i tak mam doła. Tak mi się płakać chce.... Sama nie wiem dlaczego.
    Przeczytałam ten artykuł o czworaczkach i płakałam, teraz siedzę w domu i bym płakała. Jeżu muszę odstawić tą Luteinę. Na szczęście jeszcze tylko jutro.

Mona słońce... Nie płakusiaj.... Tulam mocniacho... Albo płakusiaj czasem trzeba troszkę pobuczeć, to wtedy jest lepiej... :) Buziole <3

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Hej Babeczki.

Ty tam się o pieszczoty nie dopraszaj, bo Cię zaraz na śmierć zagłaszczemy ;D.
    Ale "jeŻu" mnie rozwaliło - kolejne "tyłem mocno", Kochana :D!

A właśnie - co z Pati?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona tulam...wiem co czujesz mi dziś kilka razy łza się zakręciła..

I nawet pomyslalam o czymś strasznym..
    Mianowicie ide do domu obładowana trzy siaty jedna z ramienia mi ciągle się suwała..i nagle patrzę a koło domu rozdeptana kupa..instynktownie ominelam..poczym pomyslalam ... co ja zrobiłam powinnam w nią wdepnąć...też chcę mieć gówniany dzień jak Maniek! ( a potem wiadomo co)
    I serio zatrzymałam się, ale potem wirtualnie stuknelam się jedną z tych siat w mą łepetynę i pomyślalam idź to nie tak działa! To musi być przypadek, wypadek..ech nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale poszlam dalej ;( ech ... byłam tak blisko

momo1009, Blondik, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie bo Jeżu było specjalnie :)

Mamutku - jak dzisiaj sampoczucie?
    Anuśka - to działanie luteiny ;)
    Zrobię obiad synkowi i siadam do bombek. Muszę pokończyć co zaczęłam, a potem czekać na zamówione materiały.

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups 2 razy post mi się dodał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 16:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie kupuj, Ani, bez sensu. Żeby olej lniany działał musi być nierafinowany i tłoczony na zimno - a taki olej wymaga specjalnego przechowywania i rozlewania, żeby zachował właściwości. W Polsce jest chyba tylko jedna firma, która sprzedaje PRAWDZIWY lniany olej (nazywa się budwigowy i tylko ten ma przewagę Omega 3 nad Omega 6, bo w tym tkwi sekret) w formie wysyłkowej. Pod jakimś specjalnym ciśnieniem tłoczą to do ciemnych butli, pakują w styropian, żeby zachować odpowiednią temperaturę (niską, bo olej lniany się w lodówce przechowuje) i wysyłają ekspresowo kurierem. Nie wiem, czy za granicę by wysłali, bo mógłby dotrzeć do Ciebie towar bezwartościowy - "ogrzany" olej lniany nie zachowuje swoich dobroczynnych właściwości.
    Przynajmniej tak rozumiem to, co napisane na blogach i stronach producenta :). Doczytaj, ale żebyś sobie bubla nie kupiła. Jest pełno olejów lnianych z przewagą Omega 6 nad Omega 3, ale jest to mniej-więcej tak samo wartościowe, jak olej rzepakowy z półek Tesco :D.

Momo - następna co coś chce :D. Miło mi, że moja szopa na łbie wrażenie robi, na mnie też - co rano szczególnie :D. A tak z moich ulubionych anegdotek - mój Małż kupił mi kiedyś karmnik dla ptaków (zażyczyłam sobie) ze strzechą. Postawiłam na balustradzie na balkonie (przy sypialni) i któregoś razu mój Małż się budzi zaspany bladym świtem, jego wzrok padł na ową strzechę na balkonie i pierwsza myśl brzmiała "Aga tak wcześnie wyszła na fajkę???" :D

Musze sprawdzić jakiej firmy ja mam bo ja pije olej lniany, bo po pierwsze uwielbiam gziczek z olejem lnianym i sam chclebek w nim moczony też, a po druie podobno reguluje gospodarke hormonalną!

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:

Mm do was pytanie- czy wy się kiedyś spotkałyście ze tak powiem w realu?;)

A było takie spotkanie, a owszem :D
    Jakoś w październiku jechałam ze znajomymi na kilkudniowy coroczny wypad w Bieszczady, a jako że Marnut tam rezyduje, udało nam się spotkać :)
    Łatwo nie było, bo pogoda nie sprzyjała, lało i grzmiało, ale w jeden dzień się trochę rozpogodziło i pobiegałam sobie za Mamutem z gęstym blond włosem i jej Mężem po górach :). No i była kawka i ciastka :P
    Super takie spotkanie, baaaardzo miło wspominam i szczerze mam nadzieję, że uda nam się zorganizować zlot w większym gronie :)

Mona no jak miałyśmy nie tęsknić, jak Cię nie było? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 16:54

Mona_M lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi kupił ostatnio olej lniany z firmy Oleofarm..ale widze, że ma dobre opinie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, dzięki że pytasz, ale zupełnie średnio :). Ja też ryczałam dziś jak bóbr. Oglądając "Mulan" :D. No i cały czas wisi nade mną wizja tęczy...

Misia - sprawdź czy Twój olej ma więcej Omega 3 od Omega 6 - ale jeśli nie nazywa się "budwigowy", to idę o zakład, że nie ma :(. Takie oleje nie są złe, ale... tak naprawdę to brak kwasów Omega 3 (i zbyt dużo kwasów Omega 6) w naszej diecie powoduje duże zawirowania zdrowotno - hormonalne, więc jeśli spożywasz olej, który ma więcej Omega 6 niż 3, to tak naprawdę nie robisz nic co mogłoby poprawić stan Twoich hormonów i zdrowia.

Momo - też miło wspominam :), i z jednej strony chciałabym Cię zobaczyć w przyszłym roku, z drugiej - życzę Ci tych bliźniaków a wtedy nie wyrobisz z wyjazdem :D.

Mona_M, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mąż mi kupił ostatnio olej lniany z firmy Oleofarm..ale widze, że ma dobre opinie.
    Lenvitol?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a no tak seks przecież istnieje coś takiego......................
    ano dobrze że mi przypomniałaś bo też już zapomniałam jak to smakuje :(

Misi@, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mona, dzięki że pytasz, ale zupełnie średnio :). Ja też ryczałam dziś jak bóbr. Oglądając "Mulan" :D. No i cały czas wisi nade mną wizja tęczy...

Misia - sprawdź czy Twój olej ma więcej Omega 3 od Omega 6 - ale jeśli nie nazywa się "budwigowy", to idę o zakład, że nie ma :(. Takie oleje nie są złe, ale... tak naprawdę to brak kwasów Omega 3 (i zbyt dużo kwasów Omega 6) w naszej diecie powoduje duże zawirowania zdrowotno - hormonalne, więc jeśli spożywasz olej, który ma więcej Omega 6 niż 3, to tak naprawdę nie robisz nic co mogłoby poprawić stan Twoich hormonów i zdrowia.

Momo - też miło wspominam :), i z jednej strony chciałabym Cię zobaczyć w przyszłym roku, z drugiej - życzę Ci tych bliźniaków a wtedy nie wyrobisz z wyjazdem :D.
    Wyrzuciłam karteczkę dołączoną do burteleczki, a na butelce info tylko, że tłoczony na zimno...:(

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tysiac arzy wdepnęłam już w gówienka i nie pomogło to w zafasolkowaniu;)

a do włosów używam olejku arganowego. mam naturalny blond. tak zaleciła mi fryzjerka

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcześniej kupowalam olej lniany z Grodziska wielkopolskiego z firmy Olejarnia...moja mama od dziecka tam kupowała. Mowiła, ze oni robia zgodie z tradycją. I ten olej smakuje zupełnie inaczej niż ten, który mi maz kupił. Ten nie ma smaku, a tamten taki gorzki orzechowy smak. No i ma ważność tylko 2 miesiące od produkcji. A ten kupił Marcin w listopadzie, a ważność ma do marca. Był niby drogi, ale chyba jednak wolę tamten.
    Może dlatego, że od dziecka, bylam nim faszerowana :p I to są moje smaki dzieciństwa :p

‹‹ 3165 3166 3167 3168 3169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ