WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Wyrzuciłam karteczkę dołączoną do burteleczki, a na butelce info tylko, że tłoczony na zimno...:(
    To nie Lenvitol z Oleofarm, obawiam się. Lenvitol ma to napisane na butli. A jest jeszcze jeden olej lniany z Oleofarmu, taki w "okrągłej" a nie "prostokątnej" butelce, właśnie z karteczką dołączoną do butli - ten niestety nie jest dobry :(. Można go przechowywać w temperaturze pokojowej, co świadczy o tym, że ma przewagę kwasów Omega 6. Omega 3 łatwo się utleniają i dlatego olej z przewagą Omega 3 można przechowywać tylko w temp 4-10st. Także jak masz taki - inwestycja nietrafiona, ani to jakoś specjalnie korzystne dla zdrowia ani zbawienne dla hormonów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    a do włosów używam olejku arganowego. mam naturalny blond. tak zaleciła mi fryzjerka

I bardzo dobrze doradziła! Chyba najlepszy. Ale też nie bez powodu nazywają go "płynnym złotem" ;D, drogi jak diabli (w porównaniu z innymi) i na moje włosy niestety nie starczał na zbyt długo :(. Dlatego szukałam zamienników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A wcześniej kupowalam olej lniany z Grodziska wielkopolskiego z firmy Olejarnia...moja mama od dziecka tam kupowała. Mowiła, ze oni robia zgodie z tradycją. I ten olej smakuje zupełnie inaczej niż ten, który mi maz kupił. Ten nie ma smaku, a tamten taki gorzki orzechowy smak. No i ma ważność tylko 2 miesiące od produkcji. A ten kupił Marcin w listopadzie, a ważność ma do marca. Był niby drogi, ale chyba jednak wolę tamten.
    Może dlatego, że od dziecka, bylam nim faszerowana :p I to są moje smaki dzieciństwa :p

Czyli masz olej rafinowany, Misia. Nie zaszkodzi Ci, ale i nie pomoże - zbawiennego wpływu to to nie ma na organizm ani na hormony, niestety :(.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blond lśni jak złoto heh;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Czyli masz olej rafinowany, Misia. Nie zaszkodzi Ci, ale i nie pomoże - zbawiennego wpływu to to nie ma na organizm ani na hormony, niestety :(.
    To ja już nie wiem, ten z Oleniarni jest rafinowany?

Ja mam en w okrąglej butelce..ech pech to pech. Dzięki Marnut za info!

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki... Przepraszam.... Objawy ciążowe mnie dopadły.... Najpierw tak sobie beknelam no i poleciało.... No i tak przez ponad pół dnia....

Nie dam rady Was nadrobić... Nie mam siły.... Może jakiś skrót ostatnich wydarzeń? Ja jutro do fryzjera jadę. Obcinam sie, maz załamany ale ja potrzebuje zmiany...Wstawie jutro zdjęcia na Facebooku.

Misi@, Arienna lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo;) no to super;)

ja włosy zapuszczam;) obetne dopiero po porodzie;) bede pewnie jak roszpunka z włosami do kostek;)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hej dziewczynki... Przepraszam.... Objawy ciążowe mnie dopadły.... Najpierw tak sobie beknelam no i poleciało.... No i tak przez ponad pół dnia....

Nie dam rady Was nadrobić... Nie mam siły.... Może jakiś skrót ostatnich wydarzeń? Ja jutro do fryzjera jadę. Obcinam sie, maz załamany ale ja potrzebuje zmiany...Wstawie jutro zdjęcia na Facebooku.
    Pati dawaj :) Zrób się na Anuśkę :D

ara lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A jak to na Anuske?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ooo;) no to super;)

ja włosy zapuszczam;) obetne dopiero po porodzie;) bede pewnie jak roszpunka z włosami do kostek;)
    Blondiku polubiłam za to, ze obetniesz bo to zawsze jakaś zmiana dla kobiety.
    A za druga cześć postu klapsa powinnaś dostać. Zobaczysz uda Ci sie tylko nie smutam. Pozytywne nastawienie:-)

Blondik lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czseto obcinam włosy, mam rózne fryzury,moge czesto zmieniac bo bardzo syzbko rosna mi włosy...teraz ta zmiana beda dlugie;) baaaaaaaaaaardzo długie heh

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    jak to jest na krótko to ja lubię to :)

Pati Belgia, Anuśka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ci dobrze... Ja nie jestem taka szczesciara... Mi włosy nie rosną za szybko...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To ja już nie wiem, ten z Oleniarni jest rafinowany?

Ja mam en w okrąglej butelce..ech pech to pech. Dzięki Marnut za info!

Ja Cię chyba do znajomych dodam, żebyśmy sobie mogły o olejach pisać, bo tu całe forum zawalę SPAMEM :D.

Oleofarm produkuje dwa oleje lniane: Lenvitol, który jest ok (nierafinowany i zimnotłoczony, z przewagą Omega 3 - trzyma się go w lodówce i ma krótki termin ważności ok 2m-ce) i drugi, który nie jest ok (bo jest zimnotłoczony ale rafinowany - stąd można go przechowywać dłużej i nie w lodówce; ma mało Omega 3 a to właśnie "trójka" tak dobrze działa na zdrowie i hormony).

Nie wiem, co produkuje Olejarnia, bo na ich stronie internetowej informacja jest bardzo enigmatyczna - tyle, że olej ZAWIERA Omega 3 :/.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oleje kupuje u Hindusów. Świetne oleje.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    A jak to na Anuske?
    Bo ja mam krótkie włoski, dlatego na Anuśkę :)

Pati Belgia, Asiula86 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ja Cię chyba do znajomych dodam, żebyśmy sobie mogły o olejach pisać, bo tu całe forum zawalę SPAMEM :D.

Ja się nie zgadzam :) Ja chcę czytać o olejach... Najlepiej takich co przyspieszą wzrost :) Bo lubię kombinować z fryzurami :)

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dopiero do domu wróciłam :)
    Byłam na masażu relaksacyjnym, 2 h ugniatania i głaskania :D
    też się przymierzam d oleju, ale nie wiem jaki i boje się, że moje przetłuszczające się włosy już w ogóle będą do niczego :(
    Kupuje szampony i mydła babuszki agafi, one są bez sls i sylikonów, bardzo mi pasują i są tanie.
    No i hit dnia.
    Poszłam do apteki po conceive plus, a babka, ze nie ma. No to inny lubrykant na bazie wody. I mnie pyta, czy do stosowania wewnętrznego czy zewnętrznego... Bo ona nie wie co to jest. To jej przez cała apteke krzyczę, że taki do seksu (a cała apteka ludzi...) Baba wychodzi cała czerwona, że ona zapomniała co to lubrykant
    także spoko wporzo

ara, Anuśka, Arienna, Malenq, Mona_M, Pati Belgia, Misi@, Asiula86, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ma fajny wykres tralalala;)

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo widze ze watek fryzjerski nam sie tu zrobil ;)))))

marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

‹‹ 3166 3167 3168 3169 3170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ