X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    Dzien dobry. Co za noc! Anuska jak tam, poszlas do pracy? Bo ja jednak nie dalam rady. Zadzwonilam wlasnie do szefowej i powiedziałam, ze obudziłam sie z jeszcze wieksza goraczka. Szefowa co prawda kazala mi przyjść do pracy mimo gorączki, ale nie zamierzam rozsiewać zarazków w miejscu pracy i pozarażać dziewczyny.
    Zdrówka dla reszty chorujących i waszych dzieci.
    Malenqa odpoczywaj w łóżeczku
    Smoczyca, u nas tez ostatnio wieje i ciągle pada deszcz. Narobilas mi smaka na kakao, ale chyba mleka nie mam.
    Dałam sobie spokój z pracą dzisiaj :) Ale z domu i tak musiałam wyjechać bo skończył mi się papier toaletowy :D Przy okazji nakupiłam duuużo papieru do pakowania prezentów, bo Zuzia moja uwielbia malować i zamówiłam jej pod choinkę sztalugę 175cm z farbami, płótnem itp. a znowu Piotrek ma obsesję na punkcie wojskowości i broni, więc dla niego mam wiatrówkę o której marzył a ta małpa też jest makabrycznie długa :) no i okazało się że mam za mało papieru :D
    A w ogóle to rano mi było zimno jak diabli a teraz znowu się pocę... Paranoja jakaś :)
    Lecę nadrabiać co naskrobałyście :)

momo1009 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - fajne prezenty. Złaszcza wiatrówka.
    A mi dla odmiany było tak gorąco w nocy że myślałam, że oszaleję.

Anuśka lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani co za suka wredna z tej kierowniczki Twojej wrrr, zero ludzkich odruchów
    Konwalia mamy trochę dzieciarni w rodzinie więc pokupowałam dla części kredki (w biedronce są super grube w metalowym opakowaniu), do tego kolorowanki, książeczki, krainę lodu (film dla siostrzenicy a ręcznik dla bratanicy bo film już widziała :P) itp ;)
    dla rodziców robimy żywnościową pakę - oliwa, owoce suszone, orzechy itp no i nieśmiertelne maszynki do golenia dla taty + jakaś książka ;)
    dla rodzeństwa - gra rummikub (polecam)/książki/wino
    no i tyle, dla lubego nic nie kupuję, jedziemy na urlop w styczniu i kasa się rozeszła hehe więc ustaliliśmy, że jako prezent będziemy szaleć w styczniu ;) (i tak byśmy szaleli :P)
    karolinka gnaj po te wyniki i do lekarza, chyba nie powinna być aż taka różnica, ale nie znam sie, może co laboratorium to inne wyniki...

konwalianka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:

Konwalianka - postaram się dziś zeskanować rewelacyjny przepis i wysłać Ci :) Albo napiszę go po prostu na fb wieczorem :) Tylko czy nie będzie za późno...
    Ja też poproszę. Któraś tu miała przepis na takie pierniczki do powieszenia na choinkę ale spisałam na kartkę i zgubiłam (osioł jestem wiem :) ) więc jakbyście miały to ja bardzo chętnie spiszę raz jeszcze :)

momo1009 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Anuśka - fajne prezenty. Złaszcza wiatrówka.
    A mi dla odmiany było tak gorąco w nocy że myślałam, że oszaleję.
    Mona to może tempka jutro skoczy ładnie :)

Nastka ale menda z tej Twojej szefowej... Mnie na szczęście nikt nie sprawdza więc kontakty nadrobię w przyszłym tyg. A nie wiem jak to jest u Ciebie ale w PL nie można świąt wliczać do urlopu :/ Ja bym się kłóciła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara, ona jest moja managerka a ja kierowniczka ;) I ona twierdzi, ze szefostwu nie wypada chorowac a wiec lekko mówiąc mam przeskrobane :D Ale ja też człowiek a nie robot i tez choruję. I tak nie mam spokoju, bo albo mi smsy pisze albo dzwoni i pyta się cos tam o jakies papiery, wydruki z kasy itd. Takze ten... ;)
    Leze w łóżku i gram w Candy Crush. O! :P

Anuśka, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężu mi zrobil śniadanie do łóżka. Takie typowo angielskie śniadanie czyli fasolka w sosie pomidorowym, smażony bekon, jajko sadzone i pieczarki smażone. Hehe ;)

ara, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - u mnie jutro albo góra za 2 dni @, nie było owu nie ma dziecka (i lepiej żeby nie było w tym m-cu bo nażarłam sie prochów).
    Nastka - współczuję pracodawcy.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Anuśka - u mnie jutro albo góra za 2 dni @, nie było owu nie ma dziecka (i lepiej żeby nie było w tym m-cu bo nażarłam sie prochów).
    Nastka - współczuję pracodawcy.
    Mi to akurat możesz tłumaczyć.... Aha.... Na moim pierwszym USG w 4tyg ciąży gin powiedział że mam torbiel w macicy, i trzeba szybko to wyciąć i że nie było owulki bo mam w jajniku przetrwały pęcherzyk, który nie pękł, więc albo nauka jest zawodna albo zaliczyłam niepokalane poczęcie :P
    Moim zdaniem nawet potwierdzony brak owulki o niczym nie świadczy :D
    Więc sorry batory ale dopóki @ nie ma to ja trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:03

Malenq, Mona_M, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka to pociesz mnie i powiedz, ze testy ciazowe roznej firmy moga sie mylic nawet po tygodniu spóźnienia @.... :D
    Bo u mnie 38 dc a @ ani widu ani słuchu i Bóg jeden wie co tam w środku się dzieje. Każdy test mi pokazuje jedna kreskę.

• ara Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    Mężu mi zrobil śniadanie do łóżka. Takie typowo angielskie śniadanie czyli fasolka w sosie pomidorowym, smażony bekon, jajko sadzone i pieczarki smażone. Hehe ;)

mmmm podziel się, tej!
    a co do tej managerki to ręce opadają razem z gaciami normalnie, niestety ale chyba trzeba czekać aż sama się pochoruje i niech wtedy zapierdala do roboty to może co nieco zrozumie ;)

Anuśka, Ani86 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    Anuśka to pociesz mnie i powiedz, ze testy ciazowe roznej firmy moga sie mylic nawet po tygodniu spóźnienia @.... :D
    Bo u mnie 38 dc a @ ani widu ani słuchu i Bóg jeden wie co tam w środku się dzieje. Każdy test mi pokazuje jedna kreskę.
    Tak było u Biedroneczki :) Półtora tygodnia po terminie @ dopiero jej test wyszedł :)
    Polecam się :D
    Przepraszam już doczytałam dokładnie 6dni po terminie jej wyszedł pozytyw ale bardzo blady a beta 10dni po 181 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:07

Ani86, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym zjadła hot-doga...................:-/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a ja bym zjadła hot-doga...................:-/
    O jejku ja też :D O jak bardzo!!!!! Ale mi smaka narobiłaś :) Chyba skoczę do sklepu i zakupię wszystkie produkty i objem się jak prosiątko :D Taką mam gastrofazę że szok :)

Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    O jejku ja też :D O jak bardzo!!!!! Ale mi smaka narobiłaś :) Chyba skoczę do sklepu i zakupię wszystkie produkty i objem się jak prosiątko :D Taką mam gastrofazę że szok :)

nio ja już do małża meska napisałam co ma kupić...bo nie wyobrażam sobie nic innego dzisiaj hehehehehe

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Tak było u Biedroneczki :) Półtora tygodnia po terminie @ dopiero jej test wyszedł :)
    Polecam się :D
    Przepraszam już doczytałam dokładnie 6dni po terminie jej wyszedł pozytyw a beta 10dni po 181 :)
    Serio?? Ooo może i u mnie jest nadzieja? Ja sobie test zrobiłam ostatnio po 8 dniach od terminu @ i nawet żadnego cienia nie było :(
    Ja tak sobie żartuje Anuśka. Dobrze wiem, ze w ciąży nie jestem a niestety bety tutaj nie robia a prywatnie beta kosztuje ponad 500 zł!
    Wizytę u lekarza mam w środę i może w końcu da mi skierowanie do ginekologa, bo mnie szlag zaraz trafi. Ja chce juz mieć @@@@@@ :/

Malenqa ja właśnie sobie jem marcepany w czekoladzie, z Mieszko. Kupiłam w polskim sklepie. Pycha!

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś piątek, dzień bez portek. Co ja juz uczyniłam i szanowny małżonek również :D

Malenq, Ania_84, Anuśka, ara lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,
    na Belly juz wszystko napisałam, ale i u Was tez :

Hmmmm, teraz co na badaniu:
    Niby wszystko ok oprócz tego ze wyszły jakieś miedniczki nerkowe powiększone, jedna 3mm druga 6 mm, mam obserwować ( ale co qrwa)????
    I wskazanie do zrobienia echa serca, bo nie mógł zbadać całego serduszka wiec powiedział ze najlepiej zrobic echo serca.
    Czyli wizyta u kardiologa 22.12 na 17:00 i stwierdziły czy ok.
    Martwię sie tymi miedniczkami, okazało sie ze moja mama w dzieciństwie tez coś miała z nimi ;( ładnie z ta genetyka :(
    No nic, pozostaje mi czekać na poprawę sytuacji, co wg niego jest jak najbardziej możliwe :)

Aaaaa i co ważne!!!!!!!

Bedzie DZIEWCZYNKA Ninka <3

ps. pozniej sie okazało, ze te powiekszone miedniczki nerkowe moga byc powiekszone od wypicia za duzej ilosci wód płodowych, oby :)

a i całujcie cioteczki w stópke :
    676fdf2fcb90e6d4med.jpg

teraz ide Was nadrobic :)
    miłego dnia :)

Ani86, Mona_M, ara, momo1009, Blondik, Misi@, marissith, choco lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    Dziś piątek, dzień bez portek. Co ja juz uczyniłam i szanowny małżonek również :D
    najpiękniejsze wspomnienia sprzed 9miesięcy...................:)

a ja robiłam swoje śliwki, z domowym marcepanem i w gorzkiej czekoladzie:)
    UWIELBIAM...............mogłabym zjeść kg dziennie.........a potem byłaby "tęcza" jak u Kroko......

ara lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    a sobota ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 3172 3173 3174 3175 3176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ