X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja a może powtórz test za kilka dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka na pewno go powtórzę jeśli nie dostanę @ w najbliższym czasie... Bo mimo iż miałam dużo stresów w ostatnich miesiącach to nigdy nie spóźniałam mi się @ tyle dni... max w 30 dc zawsze przyszła... wg wykresu tutaj @ powinnam dostać w 42 dc... jakaś masakra

98c84c646d41fcd6978a006a365ad132.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja NIE wcześniej nie robiłam....

• helenkq Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki w niedizle rano... ale sie wylezalam ;) dopiero wstałam ;)

Aniu mimo wszystko udanej imprezki ;)

Katja ciezko cos powiedziec ale jesli program dobrze wyznaczyl owulke to do 12dpo nie masz co testowac czyli przynajmniej do 10 czerwca
    kurde jak mierzsz tempke? wiarygodny ten wykres?

i kochana ja osobiscie to bym chyba umowila sie na monitoring cyklu wtedy wiedzialabys czy owulka była i kiedy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 09:42

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq przypuszczam że i tak by Ci wyszedł pozytywny... u nie widocznie coś nie tak jest z organizmem... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenq i tak nie mam co testować bo mojego nie ma i z serduszkowania od paru dni nici... więc jeśli program wyliczył dobrze owulkę to niestety nie załapałam się :/ a temp mierzę w pochwie termometrem elektronicznym ale od następnego cyklu na rtęciowy się przerzucę...

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ku*wa tempka znowu mi poleciała.
    Dupa dupa dupa.

Ktoś mi pomoże odnaleźć jak to było z tym odejmowaniem i dodawaniem tempki do pomiaru jak się mierzy o innej porze niż zawsze?

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja ale te Twoje góry i doliny temperaturowe są dość... niespotykane... Na pewno poprawnie mierzysz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka co do dolin i gór wiem o tym że są niespotykane :/ mierzę cały czas tak samo, gdy się tylko obudzę... chyba że to ten termometr elektroniczny może ma jakąś wadę i różnie mierzy...

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOREKTA TEMPERATUR, metoda angielska

Oczywiście najlepiej mierzyć temperaturę o stałej porze, wtedy najłatwiej jest porównać poszczególne pomiary ze sobą. Jeżeli pomiaru dokonano o innej niż stała porze, trzeba uznać to za zakłócenie. Zdarzają się jednak przypadki, że niemożliwym jest wtedy zinterpretowanie krzywej termicznej. W takim wypadku, można spróbować dokonać korekty temperatury, ale nie jest powiedziane, że u wszystkich kobiet to "zadziała".
    Analiza biologicznego rytmu zmian temperatury ciała dowodzi, iż najniższe jej wartości przypadają między godziną 3:00 a 6:00 rano. Wynika z tego, że wartości temperatury mierzonej rano byłyby niższe, wzrastając wraz z upływem czasu. Przyjęto, że między 4:00 rano a 11:00 przed południem PTC rośnie z każdą godziną o 0,1 stopnia. Dlatego od pomiaru późniejszego należy odpowiednio odjąć, a do pomiaru wcześniejszego odpowiednio dodać uprzednio obliczoną różnicę temperatury, wynikającą z nietypowej pory mierzenia. Cytat z podręcznika "Rozpoznawanie płodności" pod red. prof. M.Troszyńskiego
    Masz Krokodyl ;)

Katja lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katja ale kochana o stalej porze czy kiedy sie obudzisz? ja nastawiam zegarek na 6 rano, budze sie mierze tempke i w zaleznosci od dnia albo wstaje albo ide spac dalej

dqpri09kenjjhndh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenq nastawiam sobie budzik na 7.30 mierzę i idę spać albo wstaje i szykuje córkę do szkoły... Dzis mi się przysnęło i o 8 mierzyłam.

• helenkq Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to powinno byc ok ;) moze rzeczywiscie zmien termometr na rteciowy i zobaczysz... ja mam elektroniczny i jest ok... tzn juz nie mam bo mi sie złamal ;) hehe musze kupic jakis inny bo to byl ostatni w domu...

dqpri09kenjjhndh.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa dzięki, zaraz pokombinuję z tym wykresem. A jak nie to te wyniki zignoruję w cholerę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wiesz ten elektroniczny tak sobie pomyślałam że zawsze może szwankować bo baterie mogą powoli się wyczerpywać a rtęciowy to jednak bardziej wiarygodny... a poza tym Helenq co Ty robiłaś z tym termometrem że Ci się złamał :o

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się to raczej nie sprawdza, mierzyłam kiedyś o 5 rano, spałam dalej i o 8 ponownie zierzyłam i było tylko 0,1 więcej, powinno być 0,3 wg tej teorii...:)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic wlasnie nie robilam, zadnych wibracji ani nic ponad program w nim nie było :P :)

ale spał z nami na łozku pod poduszka zeby byl pod ręka i koncówka sie złamała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 10:13

dqpri09kenjjhndh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a mam pytanie czy antybiotyki powodują zwiększenie ilości śluzu?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku*wa jestem wściekła. Gdzie moja owulka. Jakieś ch*je muje mi powychodziły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ależ Ty dzisiaj nerwowa... mi wyznaczyło na 28 maja więc też poczekaj...

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ