X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja a może powtórz test za kilka dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka na pewno go powtórzę jeśli nie dostanę @ w najbliższym czasie... Bo mimo iż miałam dużo stresów w ostatnich miesiącach to nigdy nie spóźniałam mi się @ tyle dni... max w 30 dc zawsze przyszła... wg wykresu tutaj @ powinnam dostać w 42 dc... jakaś masakra

98c84c646d41fcd6978a006a365ad132.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja NIE wcześniej nie robiłam....

• helenkq Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki w niedizle rano... ale sie wylezalam ;) dopiero wstałam ;)

Aniu mimo wszystko udanej imprezki ;)

Katja ciezko cos powiedziec ale jesli program dobrze wyznaczyl owulke to do 12dpo nie masz co testowac czyli przynajmniej do 10 czerwca
    kurde jak mierzsz tempke? wiarygodny ten wykres?

i kochana ja osobiscie to bym chyba umowila sie na monitoring cyklu wtedy wiedzialabys czy owulka była i kiedy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 09:42

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq przypuszczam że i tak by Ci wyszedł pozytywny... u nie widocznie coś nie tak jest z organizmem... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenq i tak nie mam co testować bo mojego nie ma i z serduszkowania od paru dni nici... więc jeśli program wyliczył dobrze owulkę to niestety nie załapałam się :/ a temp mierzę w pochwie termometrem elektronicznym ale od następnego cyklu na rtęciowy się przerzucę...

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ku*wa tempka znowu mi poleciała.
    Dupa dupa dupa.

Ktoś mi pomoże odnaleźć jak to było z tym odejmowaniem i dodawaniem tempki do pomiaru jak się mierzy o innej porze niż zawsze?

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja ale te Twoje góry i doliny temperaturowe są dość... niespotykane... Na pewno poprawnie mierzysz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka co do dolin i gór wiem o tym że są niespotykane :/ mierzę cały czas tak samo, gdy się tylko obudzę... chyba że to ten termometr elektroniczny może ma jakąś wadę i różnie mierzy...

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOREKTA TEMPERATUR, metoda angielska

Oczywiście najlepiej mierzyć temperaturę o stałej porze, wtedy najłatwiej jest porównać poszczególne pomiary ze sobą. Jeżeli pomiaru dokonano o innej niż stała porze, trzeba uznać to za zakłócenie. Zdarzają się jednak przypadki, że niemożliwym jest wtedy zinterpretowanie krzywej termicznej. W takim wypadku, można spróbować dokonać korekty temperatury, ale nie jest powiedziane, że u wszystkich kobiet to "zadziała".
    Analiza biologicznego rytmu zmian temperatury ciała dowodzi, iż najniższe jej wartości przypadają między godziną 3:00 a 6:00 rano. Wynika z tego, że wartości temperatury mierzonej rano byłyby niższe, wzrastając wraz z upływem czasu. Przyjęto, że między 4:00 rano a 11:00 przed południem PTC rośnie z każdą godziną o 0,1 stopnia. Dlatego od pomiaru późniejszego należy odpowiednio odjąć, a do pomiaru wcześniejszego odpowiednio dodać uprzednio obliczoną różnicę temperatury, wynikającą z nietypowej pory mierzenia. Cytat z podręcznika "Rozpoznawanie płodności" pod red. prof. M.Troszyńskiego
    Masz Krokodyl ;)

Katja lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katja ale kochana o stalej porze czy kiedy sie obudzisz? ja nastawiam zegarek na 6 rano, budze sie mierze tempke i w zaleznosci od dnia albo wstaje albo ide spac dalej

dqpri09kenjjhndh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenq nastawiam sobie budzik na 7.30 mierzę i idę spać albo wstaje i szykuje córkę do szkoły... Dzis mi się przysnęło i o 8 mierzyłam.

• helenkq Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to powinno byc ok ;) moze rzeczywiscie zmien termometr na rteciowy i zobaczysz... ja mam elektroniczny i jest ok... tzn juz nie mam bo mi sie złamal ;) hehe musze kupic jakis inny bo to byl ostatni w domu...

dqpri09kenjjhndh.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa dzięki, zaraz pokombinuję z tym wykresem. A jak nie to te wyniki zignoruję w cholerę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wiesz ten elektroniczny tak sobie pomyślałam że zawsze może szwankować bo baterie mogą powoli się wyczerpywać a rtęciowy to jednak bardziej wiarygodny... a poza tym Helenq co Ty robiłaś z tym termometrem że Ci się złamał :o

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się to raczej nie sprawdza, mierzyłam kiedyś o 5 rano, spałam dalej i o 8 ponownie zierzyłam i było tylko 0,1 więcej, powinno być 0,3 wg tej teorii...:)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic wlasnie nie robilam, zadnych wibracji ani nic ponad program w nim nie było :P :)

ale spał z nami na łozku pod poduszka zeby byl pod ręka i koncówka sie złamała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 10:13

dqpri09kenjjhndh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a mam pytanie czy antybiotyki powodują zwiększenie ilości śluzu?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku*wa jestem wściekła. Gdzie moja owulka. Jakieś ch*je muje mi powychodziły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ależ Ty dzisiaj nerwowa... mi wyznaczyło na 28 maja więc też poczekaj...

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ