My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam dziewczynki w niedizle rano... ale sie wylezalam
dopiero wstałam
Aniu mimo wszystko udanej imprezki
Katja ciezko cos powiedziec ale jesli program dobrze wyznaczyl owulke to do 12dpo nie masz co testowac czyli przynajmniej do 10 czerwca
kurde jak mierzsz tempke? wiarygodny ten wykres?
i kochana ja osobiscie to bym chyba umowila sie na monitoring cyklu wtedy wiedzialabys czy owulka była i kiedy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 09:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelenq i tak nie mam co testować bo mojego nie ma i z serduszkowania od paru dni nici... więc jeśli program wyliczył dobrze owulkę to niestety nie załapałam się
a temp mierzę w pochwie termometrem elektronicznym ale od następnego cyklu na rtęciowy się przerzucę...
-
nick nieaktualny
-
KOREKTA TEMPERATUR, metoda angielska
Oczywiście najlepiej mierzyć temperaturę o stałej porze, wtedy najłatwiej jest porównać poszczególne pomiary ze sobą. Jeżeli pomiaru dokonano o innej niż stała porze, trzeba uznać to za zakłócenie. Zdarzają się jednak przypadki, że niemożliwym jest wtedy zinterpretowanie krzywej termicznej. W takim wypadku, można spróbować dokonać korekty temperatury, ale nie jest powiedziane, że u wszystkich kobiet to "zadziała".
Analiza biologicznego rytmu zmian temperatury ciała dowodzi, iż najniższe jej wartości przypadają między godziną 3:00 a 6:00 rano. Wynika z tego, że wartości temperatury mierzonej rano byłyby niższe, wzrastając wraz z upływem czasu. Przyjęto, że między 4:00 rano a 11:00 przed południem PTC rośnie z każdą godziną o 0,1 stopnia. Dlatego od pomiaru późniejszego należy odpowiednio odjąć, a do pomiaru wcześniejszego odpowiednio dodać uprzednio obliczoną różnicę temperatury, wynikającą z nietypowej pory mierzenia. Cytat z podręcznika "Rozpoznawanie płodności" pod red. prof. M.Troszyńskiego
Masz KrokodylKatja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nic wlasnie nie robilam, zadnych wibracji ani nic ponad program w nim nie było
ale spał z nami na łozku pod poduszka zeby byl pod ręka i koncówka sie złamałaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 10:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny