X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Miał być marzec, więc już nie tak daleko ;)
    licze po cichu ze w lutym bedzie biopsja :) a w marcu bedzie wizyta kwalifikacyjna do in vitro ;)

Asiula86, marissith lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Mój mąż po usg jąder stwierdził, że już nie mogę mu powiedzieć, że nie ma jaj :P
    no wiesz???? że tez nigdy sama nie wymacałaś... :P

Asiula86, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    A ja jak patrzę na butelkę wódki Sobieski to robi mi się kiepsko :(
    czyli każda ma jakieś małe grzeszki uufffff...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:03

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    licze po cichu ze w lutym bedzie biopsja :) a w marcu bedzie wizyta kwalifikacyjna do in vitro ;)

No to już niedługo :)
    My pewnie pierwszą inseminację będziemy mieli w lutym, najdalej marcu ;)

marissith lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wistful wrote:
    no wiesz???? że tez nigdy sama nie wymacałaś... :P
    wiecie z tym macaniem.. to ja mialam mega wyrzuty .. ze nie wyczulam ze jadra sa malutkie u meza.. az lekarz sie zdziwil.. ale w sumie skad mialam wiedziec ;/

Asiula86, marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Aniu super wieści :)
    Blondik dzis z mężem jedziemy na wyprze, ale z tego co zrozumialam online tez można?
    Wole zamówić by nie widział ile wydaje :p
    Miłego dnia :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam na zakupy, pokonczylo sie nam swietzcne jedzenie w lodowce, heh;)

piszcie duzo;) lubię Was czytać;)

ps. czemu mój wykres w stopce jest zawsze opóźniony? tzn, nie pokazuje trzech osttanich temperatur? tez tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:06

wistful lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dziś dom ogarnąć żebym jutro nie musiała ale jakos nie mam weny. po świętach jakaś masakra. chodzi o porządki w domu. rozleniwiłam się.

Blondik lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Rozumiem, bo mnie też sprawnościowy przerażał bardziej niż Multiselect :). Ale statystyki są nieubłagane - sprawnościówkę przechodzą wszyscy, którzy się do tego przyłożą - a MS niewielu, choćby nie wiem jak się do tego przykładali.
    Poszukałabym w takim razie czegoś podobnego do Gwardii w Raciborzu (jak już nadwagę zrzucisz), choćby po to, żeby raz przebiec tor i zobaczyć jak u Ciebie z czasem.
    Kochanie, psychologowie w Policji są na stanowiskach cywilnych a nie służbowych, także nie tędy droga!!! Składając papiery do Policji i zdając egzaminy będziesz normalnym funkcjonariuszem, nie żadnym psychologiem - niezależnie od posiadanego wykształcenia.
    Co do Policyjnej Izby Dziecka - wiem, że to przykre co napiszę, ale jeśli człowiek dostaje się do tak zhierarchizowanej formacji jak Policja, SW czy wojsko, to chcieć to on sobie może :/. Takie miejscówki są zarezerwowane dla "krewnych i znajomych królika" ergo dla policjantów z 20letnim stażem, co już "na ulicy" zęby zjedli i teraz chcą trochę przed emeryturą odpocząć. Prawdopodobnie trafisz do drogówki, patrolu, czy (w najlepszym razie) do dochodzeniówki. Mam skończone 2 fakultety (świetnie się nadające do nielatów czy właśnie PID), mam patenty sternika motorowodnego i jachtowgo (Policja Wodna), mam świetną udokumentowaną znajomość 2 języków obcych (Wydział Współpracy Międzynarodowej, Poszukiwań etc) i co? Patrol i wycieranie krawężników :D. Niestety, ta firma nie wykorzystuje umiejętności pracowników, króluje tu nepotyzm - ci, co mają dostać stanowisko to dostaną (choćby zaraz po szkole, bez żadnego doświadczenia), a reszta ma odwalać czarną robotę.

To miałam na myśli pisząc, że praca Cię rozczaruje...
    wiem i wszystko to rozumiem :) nie mam jakiegoś parcia na tę policję, robię to dla męża, jak się nie dostanę a pewnie tak będzie to płakać nie będę ;) moim priorytetem jest tak naprawdę dziecko, zrzucenie wagi i jakaś spokojna praca byle tylko przebrnąć do końca studiów bo z tytułem psychologa to już sobie poradzę podczas szukania dobrej pracy :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:09

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Asiula86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    wiecie z tym macaniem.. to ja mialam mega wyrzuty .. ze nie wyczulam ze jadra sa malutkie u meza.. az lekarz sie zdziwil.. ale w sumie skad mialam wiedziec ;/

Też bym nie wiedziała ;) Ale to chyba dobrze, bo to znaczy, że nie mamy dużej skali porównawczej :P

Blondik, marissith, Ania_84 lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Też bym nie wiedziała ;) Ale to chyba dobrze, bo to znaczy, że nie mamy dużej skali porównawczej :P
    hmmm a ja bym powiedziła że z kobietami jest przecież podobnie ... jedna większa druga mniejsza hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc porównywac chyba nie warto

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też porzadki odkładam na jutro;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę chyba jednak coś porobię. zajrzę potem papa

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    wiem i wszystko to rozumiem :) nie mam jakiegoś parcia na tę policję, robię to dla męża, jak się nie dostanę a pewnie tak będzie to płakać nie będę ;) moim priorytetem jest tak naprawdę dziecko, zrzucenie wagi i jakaś spokojna praca byle tylko przebrnąć do końca studiów bo z tytułem psychologa to już sobie poradzę podczas szukania dobrej pracy :) :)
    To nie rozumiem - wiedząc to wszystko - po co chcesz tracić czas i przygotowywać się do egzaminu do Policji O.o? Skoro mowa była o psychologu policyjnym i w tym mąż Cię widział, to zadzwoń Komendę Wojewódzką, umów się na rozmowę z psychologiem i dopytaj jak U NICH dostać pracę. Bo tu wystarczy zwykła rozmowa o pracę, nie trzeba przechodzić żadnego żmudnego procesu rekrutacji. Z tego co wiem, w tej chwili ten proces trwa coś koło 2 lat :/, więc tracisz czas, nerwy i tkwisz "w zawieszeniu" dość długo. No i w razie jakbyś się dostała, trzeba liczyć pół roku na jednej ze szkół policyjnych i kolejne 3 w Oddziałach Prewencji w Warszawie. Także 3 lata z życiorysu. Kiepsko się to ma do ciąży i niemowlaka :(.

Mona_M lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut ma rację...szkoda na to siły i energii, czasu, skroor i tak tego nie chcesz robić

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut a to nie jest tak, że zatrudnienie przez służby mundurowe daje wyzszą pensję niż z cywila? Tak na pewno jest w laboratoriach kryminalistycznych - że pensja zależy od tego czy masz papierek że masz szkolenie policyjne. Ja kiedyś aplikowałam cywilnie do takiego labu i jak usłyszałam że z cywila jest prawie płaca minimalna to się tylko rozesmiałam, bo przez służbę mundurową dawali chyba z 3x tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:27

Blondik lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Marnut a to nie jest tak, że zatrudnienie przez służby mundurowe daje wyzszą pensję niż z cywila? Tak na pewno jest w laboratoriach kryminalistycznych - że pensja zależy od tego czy masz papierek że masz szkolenie policyjne. Ja kiedyś aplikowałam cywilnie do takiego labu i jak usłyszałam że z cywila jest prawie płaca minimalna to się tylko rozesmiałam, bo przez służbę mundurową dawali chyba z 3x tyle.
    Jest tak jak piszesz, dlatego Policja (jak każda instytucja) tnie koszty :/. Kiedyś nawet sekretarka Komendanta była na stanowisku "służbowym", teraz to wszystko są stanowiska cywilne. Psychologowie też są cywilami. We Wrocławiu nie ma w ogóle etatów psychologów "na służbie" (przynajmniej nie było jak ja się starałam dostać do Policji) są tylko cywile. Taka sekcja "służbistów" jest chyba wyłącznie w Warszawie, oni np. na zamówienie profilują przestępców w całym kraju (jeśli jest takie zapotrzebowanie) - to policjanci z co najmniej 20 letnim stażem w pionie kryminalnym, którzy przez ten czas zajmowali się wykrywaniem zbrodni a nie tropieniem złodziei samochodów. Zazwyczaj bez życia prywatnego, po 20h w robocie, takie "prawdziwe psy", jednostki wybitne ;). Także sama widzisz jakie są szanse dla osoby "z ulicy", żeby się tam dostać.

Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,
    @ właśnie mi się skończyła :D myślałam, że będzie dłużej, ale standardowo w sumie wyszło
    Nie mam żadnych postanowień noworocznych - nigdy takowych nie robię, bo co mam robić robię od razu i z głowy. W Sylwestra się nie upiłam, wypiłam tylko butelkę cydru, ale wczoraj ledwo żywa byłam, 4h snu to za mało ;)
    Dzisiaj jedziemy zobaczyć co tam na wyprzedażach, na pewno naciągnę męża na h&m home :P a ubrań nie kupuje bo mam tego tyle, że w szafie się nie mieści

Arienna moja koleżanka pracuje jako psycholog w więzieniu, przeszła wszystkie szkolenia i egzaminy a orłem ze sportu nie była (i bez znajomości jej się udało, także czasami można dobrze trafić) trzymam kciuki za sesję i szukanie pracy

Aniu gratuluję wyników posiewu, jesteście już coraz bliżej celu!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 12:03

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, przez Ciebie właśnie wydałam 120zł w home&you..co prawda wiele fajnych rzeczy już nie do kupienia on-line.. muszę i tak się wybrać.. najchetniej sama bo mąż właśnie kręci nosem, że nic nie potrzebne.. kupiłam też jeden prezent na przyszły rok dla szwagierki :P a co..

mari, super, że po wszystkim.. teraz czekać na owulkę i działać..

marissith, Lamama, Asiula86 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 3313 3314 3315 3316 3317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ