My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny proszę polubcie moje pytanie do eksperta. W dziale "Diagnostyka i leczenie niepłodności". Tytuł: Trzy poronienia. Szanse na kolejne dziecko. Będę bardzo wdzięczna. W pierwszej kolejności lekarz odpowiada na te pytania, które mają najwięcej polubień!
Tutaj link do pytania:
https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/trzy-poronienia-szansa-na-kolejne-dziecko,5738.htmlAnia_84 lubi tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Blondik wrote:a mnie brzuszek boli jakby okresowo;)zaczynaja sie moje urojone objawy;)
Blondi mi się zaczęły dwa dni temu albo lepiej.
Ale, że nigdy mnie nie boli ani na okres ani przed to dla mnie kompletna zagadka, szczególnie, że dopiero zaczęłam wczoraj brać luteinę na wywołanie @.
Teraz doszły bóle w sutkach i to takie kłująco szczypiące
Blondiczku robimy listy objawów jakie zauważamy w tym oczekiwaniu?
Mam jakiś tydzień jeszcze gdybym miała czekać do odstawienia luteiny , wtedy powinna przyjść @
A właściwie nie powinna przyjść ale to się okaże
1. Uczucie zimna i dreszcze, szczególnie popołudniami.
2. Rozpieranie i ciągnięcie w podbrzuszu obustronne nasilające się podczas chodzenia i siedzenia, ale podczas leżenia o różnym nasileniu. Coś jakby uczucie niepokoju tylko niżej czasem uczucie jakby dłubania paznokciem. Aaaaaa....na samą myśl mam dreszcze...brrr...
3. Ciężkie/pełne piersi/wrażliwe na dotyk i ucisk/ czasem bolesne.
4. Zgaga od czasu do czasu, nawet bez przyczyny.
5. Piekące policzki, sucha skóra na twarzy.
6. Wcześniej bóle głowy.
7. Zawroty głowy a właściwie uczucie jakby po wypiciu alkoholu od czasu do czasu trwające kilkanaście do kilkudziesięciu minut.
8. Dziś uczucie jakby gorączki, rozpalone policzki i zimne dłonie i stopy.
9. Włosy nad ranem jakieś sztywne, codziennie myte( jak zwykle)
10. Zatrzymanie wody/ mega ilości.
11.Senność i zmęczenie.
Blondik wymieniaj co już zauważyłaś.
Popatrz ile to można u siebie faktycznych oznak wyszukać. A czy się sprawdzą? Anuśka to nazwała pięknie, grypą afrykańską i ja bym chciała chyba tę grypę jednak już pod serduchem nosić czego i Tobie życzę, bo na darmo się tak męczyć i wkręcać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:26
Anuśka lubi tę wiadomość
O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
Cześć Biedroneczka, to szybciutko z tą płcią już wiadomo. Super.
Bardzo mi się podoba imię Franek i Antoni jako zaraz po Franku albo na odwrót. Nie ma różnicy, bo to też moje typy od dawna. Ale mój M. pochodzi ze śląska i Antek i Francik mu się z głupimi kawałami kojarzą i raczej nie przegadam gdybyśmy się synka kiedyś spodziewali.
A szkoda...ech...
Anastazja dobrze Cię rozumiem i polubiłam, żeby Ci pan dr odpowiedział na pytanie.
Trzymam kciuki za kolejne podejścia zakończone już chwilę gdy weźmiesz malca w ramiona. Przytulam.
-
Anuśka powanie? Miałaś je wszystkie na raz czy przed każdą po kilka?
EDIT: Miałam kłopot z dodawaniem i lajkowaniem, zamulało mi ovu- teraz jest lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:27
-
Lamama wrote:Anuśka powanie? Miałaś je wszystkie na raz czy przed każdą po kilka?
EDIT: Miałam kłopot z dodawaniem i lajkowaniem, zamulało mi ovu- teraz jest lepiej.
Przez ostatnie 10mcy starań przerobiłam wszystkie -
Blondi ja w nocy spać nie potrafię a w dzień śpię haha Teraz siedzę, w domu ciepło, ja w dwóch swetrach i mi zimno a jak w domu jest 22 stopnie to zawsze mam uczucie duszności i gorąca. To jakieś jaja są albo przenieśli mnie do innego wymiaru he?
-
chętnie bym podyskutowała o ewentualnej ciąży,ale ukryłaś swój wykresik;)
ja poza cyckami i bolem brzuca objawów nie mam, ale ostatnio też takie miałam i przyszła @ :0 także niby sie ciesze i czekam, a potem bedzie jak zwykle załamka i wino wieczorem;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 18:55
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:hej kochane....
ja po ktg, wszystko ok, skurczy trochę jest, nie za mocne, nie bolą, ale są...więc mogę po cichu liczyć, że coś się rozkręci:) -
No jeden jeden Blondik
Malenq dobre wieści. Jak traficie na oddział, to wszystko będą mieli przygotowane na Wasz poród? Będą jakieś dodatkowe środki ostrożności? Kochana trzymam kciuki za to, byś nie musiała długo czekać. Jak sa skurcze to może być o każdej godzinie teraz...i zobaczymy małą Kosię
A co do mojego wykresu to należy się pukać w głowę, bo nigdzie nie da się wcisnąć owulacji, żeby choć trochę pasowała do reszty więc luzik blusik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:13
-
nick nieaktualnyLamama tak przy przyjęciu będzie zawiadomiony kardiolog dziecięcy ( z resztą już wiedzą w klinicznym o mnie i o Kosi) i wszystko będzie gotowe, poza tym jak tylko coś zacznie się dziać "innego" przy sn, to od razu na stół...
mam nadzieję, że akcja rozkręci się do 6.01 bardzo bym chciała.....
a co do Twojego cyklu przykro mi ale ja również nie mogę dostrzec owulki...wiem coś o tym, bo sama potrafiłam mieć tak długie cykle i wszystkie były bezowulacyjne
mam nadzieję, że w końcu zakończysz ten cykl - i będzie ZIELONO:)