My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLamamo, nie wiem, tu chyba jakąś komisję trzeba będzie powołać albo głosowanie przeprowadzić co do tego USG - w końcu to demokratyczny wątek
. Ja tam w każdym razie mówię becie kategoryczne NIE! A USG jak najbardziej, w swoim czasie
.
Ale skoro piszesz, że w ciąży testy Ci nie wychodziły a teraz wyszedł...to jak to interpretować zgodnie z teorią chaosu?
Lamama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAni86 wrote:Dziewczyny, przyszłam się wyżalić. Stwierdziłam, że mi kompletnie już nie zależy na zajściu w ciążę.
Czy coś jest ze mną nie tak?.
Może właśnie tego potrzebujesz teraz - odpoczynku, luzu, oderwania myśli, skupienia na sobie i na psach? Nie wiem. Ale wiem, że większe szanse na ciążę masz teraz, niż jak doszukiwałaś się cienia cienia z latarką.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywistful wrote:własnie czemu testy nie zawsze wychodzą. tzn. nie każda ciężarna jest ciężarna według tych testów. chyba mają cos tam zaniżone w siku
To są normy hcG w moczu:
3 tydzień: ok. 5 – 50 mIU/ml
4 tydzień : ok. 5 – 426 mIU/ml
5 tydzień: ok. 18 – 7340 mIU/ml
6 tydzień: ok. 1080 – 56 500 mIU/ml
7 – 8 tydzień: ok. 7 650 – 229 000 mIU/ml
9 – 12 tydzień: ok. 25 700 – 288 000 mIU/ml
13 – 16 tydzień: ok. 13 300 – 254 000 mIU/ml
17 – 24 tydzień: ok. 4 060 – 165 400 mIU/ml
25 – 40 tydzień: ok. 3 640 – 117 000 mIU/ml
Standardowy test wykrywa stężenie 25. Więc o ile w 3,4 czy 5 tygodniu może się jeszcze mylić, to w 20tygodniu przy stężeniu 150.000 powinien już wyjść w miarę klarownie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 23:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWistful, mnie ginekolog na Filipinach powiedział, że po 5-7 dniach od dnia spodziewanej miesiączki można testować i choć po 5 dniu od spodziewanej @ test niekoniecznie może wyjść pozytywny, tak po tygodniu/ półtora już wyjdzie. Oczywiście jeśli dana kobieta jest w ciąży.
Marnutku, powiem Ci, że ta obojętność zrobiła mi się odkąd wróciliśmy dsdo Anglii. Tutaj bardzo dużo kobiet rodzi pierwsze dzieci w wieku około 35 lat i tak jakoś pomyślałam sobie, że co się będziemy zamartwiać! Ja 28, mąż 31 i w sumie patrząc na innych stwierdzam, że młodzi jeszcze jesteśmy. Poznałam dużo klientek u mnie w pracy, niektóre miały nawet po 38 lat i były po raz pierwszy w ciąży. Chyba właśnie to tak bardzo mnie zmieniło. Mąż ma tak samo. Też już kompletnie wszystko olał. Teraz liczy się tylko znalezienie dla niego pracy oraz uregulowanie jego poziomu cukru. -
Dobra to z innej beczki....wg teorii chaosu. Beta 18 z groszem a test 25 czułość pokazał wyraźne kreski? Plamiłam. Czy test ciążowy płytkowy wykrył betę z cząsteczkach krwi zawartych w moczu ale i tak za słabe stężenie przecież. To mi wytłumaczcie, bo laborantki pukały się w głowę jak to widziały. Poleciałam do apteki, sik sik w toalecie u nich i jak to widziały to szczęki do podłogi.
Sumując nie ma nic pewnego w tej całej niepewności. Dla mnie testowanie to raczej zabawa. Latarki nie używam, oko kaprawe i do tego w okularach więc marne szanse na wypatrzenie ( yyyyyyy....? yyyyy nowe pojęciu uleciało z głowy) po naszemu linii parowania np
Przez Was kusi mnie oglądanie w ultrafiolecie
hahahahah
O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
Gdy jest za wysokie stężenie hcg to testy nie wskazują ciąży ( info od lekarza )
Jeden gin przed poronieniem nie widział ciąży u mnie w lutym a betę wysokości 26 nazwał błędem laboratoryjnym? Co Wy na to? Można zwariować, prawda? Do tego nie zauważył pęcherzyków na jajniku a mam pcos a drugi dzień później naliczył po kilkanaście na obu jajnikach. Nie zdążyły się wchłonąć. Jak ufać tym konowałom? Jak ufać testom i jak ufać swoim przeczuciom?
O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobry wieczór !
Lamama otwieram komp i co ja widzę
Ja miałam widmo cienia drugiej kreseczki we wtorek. Poszłam na bete i bo nie wiedziałam czy to nie jest błąd..w zasadzie też przez przypadek. Pomysłała, że zobacze co pierwsze podejedzie, czy mam dojechać do domu czy na badanie.
Podjechalam na badanie i beta niweiele wyższa od Twojej bo 19,85
Za dwa dni znów powtórzyłam test i jest dopiero cien cienia.
Więc chyba wychwytuje te małe stężenie, ale faktycznie pod światło i odpowiednim kątem trzeba patrzeć
Dobrej Nocy kochane! -
Oj widzę że zamykam i otwieram wątek
A zatem dzień dobry wszystkim. Życzę wszystkim pięknego słonecznego dnia. U mnie wieje jakby się ktoś powiesił... Nie wiem skąd ludzie wzięli to powiedzenie i co ma wiatr do wisielcówNieważne
Miłego członkaAsiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry....
Nie nie rodzę heheheh Kosia się rozmyśliła..
Skurcze przepowiadające w ilości 27 razy były wczoraj, ale nic poza tym........
Małż. Jutro wraca do pracy,a ja w strachu, bo zostaję sama, a on 100km dalej.....uhmmmmmm
Lamama to zaprawdę dziwne rzeczy dzieją się w koło Ciebie.
Ale kciukam mocno za zieloność
Miłego dniaPati Belgia, Anuśka lubią tę wiadomość