X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamamo, nie wiem, tu chyba jakąś komisję trzeba będzie powołać albo głosowanie przeprowadzić co do tego USG - w końcu to demokratyczny wątek :D. Ja tam w każdym razie mówię becie kategoryczne NIE! A USG jak najbardziej, w swoim czasie :).

Ale skoro piszesz, że w ciąży testy Ci nie wychodziły a teraz wyszedł...to jak to interpretować zgodnie z teorią chaosu O.o?

Lamama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja cykle mam 27-28 dniowe. pierwszy cykl mam za sobą z owu i już widzę że mam krótką fazę lutealną. a to chyba nie za dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie czemu testy nie zawsze wychodzą. tzn. nie każda ciężarna jest ciężarna według tych testów. chyba mają cos tam zaniżone w siku

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    Dziewczyny, przyszłam się wyżalić. Stwierdziłam, że mi kompletnie już nie zależy na zajściu w ciążę.
    Czy coś jest ze mną nie tak?
    Nie. Jesteś na najlepszej drodze do zajścia w ciążę :).
    Może właśnie tego potrzebujesz teraz - odpoczynku, luzu, oderwania myśli, skupienia na sobie i na psach? Nie wiem. Ale wiem, że większe szanse na ciążę masz teraz, niż jak doszukiwałaś się cienia cienia z latarką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chyba się nerwowo rozstroiłaś. spokoju ci potrzeba i wyciszenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zreszta podobnie. odkąd się staram mam skape okresy, jakies takie dziwne. normalnie już się boję że przekwitac zaczęłam. i nie smiać sie tu

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wistful wrote:
    własnie czemu testy nie zawsze wychodzą. tzn. nie każda ciężarna jest ciężarna według tych testów. chyba mają cos tam zaniżone w siku
    Eeee...chyba nie da się aż tak zaniżyć...
    To są normy hcG w moczu:
    3 tydzień: ok. 5 – 50 mIU/ml
    4 tydzień : ok. 5 – 426 mIU/ml
    5 tydzień: ok. 18 – 7340 mIU/ml
    6 tydzień: ok. 1080 – 56 500 mIU/ml
    7 – 8 tydzień: ok. 7 650 – 229 000 mIU/ml
    9 – 12 tydzień: ok. 25 700 – 288 000 mIU/ml
    13 – 16 tydzień: ok. 13 300 – 254 000 mIU/ml
    17 – 24 tydzień: ok. 4 060 – 165 400 mIU/ml
    25 – 40 tydzień: ok. 3 640 – 117 000 mIU/ml

Standardowy test wykrywa stężenie 25. Więc o ile w 3,4 czy 5 tygodniu może się jeszcze mylić, to w 20tygodniu przy stężeniu 150.000 powinien już wyjść w miarę klarownie ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 23:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut przy 20 tygodniu to test będę maiła juz wbudowany hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę kobiety spać. dobrej nocy wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wistful, mnie ginekolog na Filipinach powiedział, że po 5-7 dniach od dnia spodziewanej miesiączki można testować i choć po 5 dniu od spodziewanej @ test niekoniecznie może wyjść pozytywny, tak po tygodniu/ półtora już wyjdzie. Oczywiście jeśli dana kobieta jest w ciąży.

Marnutku, powiem Ci, że ta obojętność zrobiła mi się odkąd wróciliśmy dsdo Anglii. Tutaj bardzo dużo kobiet rodzi pierwsze dzieci w wieku około 35 lat i tak jakoś pomyślałam sobie, że co się będziemy zamartwiać! Ja 28, mąż 31 i w sumie patrząc na innych stwierdzam, że młodzi jeszcze jesteśmy. Poznałam dużo klientek u mnie w pracy, niektóre miały nawet po 38 lat i były po raz pierwszy w ciąży. Chyba właśnie to tak bardzo mnie zmieniło. Mąż ma tak samo. Też już kompletnie wszystko olał. Teraz liczy się tylko znalezienie dla niego pracy oraz uregulowanie jego poziomu cukru.

• Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to z innej beczki....wg teorii chaosu. Beta 18 z groszem a test 25 czułość pokazał wyraźne kreski? Plamiłam. Czy test ciążowy płytkowy wykrył betę z cząsteczkach krwi zawartych w moczu ale i tak za słabe stężenie przecież. To mi wytłumaczcie, bo laborantki pukały się w głowę jak to widziały. Poleciałam do apteki, sik sik w toalecie u nich i jak to widziały to szczęki do podłogi.

Sumując nie ma nic pewnego w tej całej niepewności. Dla mnie testowanie to raczej zabawa. Latarki nie używam, oko kaprawe i do tego w okularach więc marne szanse na wypatrzenie ( yyyyyyy....? yyyyy nowe pojęciu uleciało z głowy) po naszemu linii parowania np :-)

Przez Was kusi mnie oglądanie w ultrafiolecie :-P

hahahahah

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy jest za wysokie stężenie hcg to testy nie wskazują ciąży ( info od lekarza )

Jeden gin przed poronieniem nie widział ciąży u mnie w lutym a betę wysokości 26 nazwał błędem laboratoryjnym? Co Wy na to? Można zwariować, prawda? Do tego nie zauważył pęcherzyków na jajniku a mam pcos a drugi dzień później naliczył po kilkanaście na obu jajnikach. Nie zdążyły się wchłonąć. Jak ufać tym konowałom? Jak ufać testom i jak ufać swoim przeczuciom?

• Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie Ami jesteś na bardzo dobrej drodze. Polać marnutowi! Dobrze prawi!

• Lamama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na dobranoc napiszę, że odczuwam pewien rodzaj kpiny w tej rozmowie ale pewnie to przez luteinę jestem przewrażliwiona. Dobranoc po raz ostatni tego wieczoru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama testy to tylko urządzenie... Nie jest nieomylne. Widocznie bylaś tą 1% babką, która miała błędny wynik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór !

Lamama otwieram komp i co ja widzę o.O
    Ja miałam widmo cienia drugiej kreseczki we wtorek. Poszłam na bete i bo nie wiedziałam czy to nie jest błąd..w zasadzie też przez przypadek. Pomysłała, że zobacze co pierwsze podejedzie, czy mam dojechać do domu czy na badanie.
    Podjechalam na badanie i beta niweiele wyższa od Twojej bo 19,85
    Za dwa dni znów powtórzyłam test i jest dopiero cien cienia.

Więc chyba wychwytuje te małe stężenie, ale faktycznie pod światło i odpowiednim kątem trzeba patrzeć

Dobrej Nocy kochane!

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja Wam powiem cały ten proces zapłodnienia, rozwój ciąży i narodziny to jest CUD ;D I tym optymistycznym akcentem mówię Wam dobranoc :D

Asiula86, Misi@, wistful, LaRa lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę że zamykam i otwieram wątek :D
    A zatem dzień dobry wszystkim. Życzę wszystkim pięknego słonecznego dnia. U mnie wieje jakby się ktoś powiesił... Nie wiem skąd ludzie wzięli to powiedzenie i co ma wiatr do wisielców :) Nieważne :)
    Miłego członka :D

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny....
    Wczoraj padlam... Dzis chyba troszkę lepszy humor... Wiec miłej niedzieli życze:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry....

Nie nie rodzę heheheh Kosia się rozmyśliła..
    Skurcze przepowiadające w ilości 27 razy były wczoraj, ale nic poza tym........
    Małż. Jutro wraca do pracy,a ja w strachu, bo zostaję sama, a on 100km dalej.....uhmmmmmm

Lamama to zaprawdę dziwne rzeczy dzieją się w koło Ciebie. :-)
    Ale kciukam mocno za zieloność:-D :-D :-D

Miłego dnia

Pati Belgia, Anuśka lubią tę wiadomość

‹‹ 3331 3332 3333 3334 3335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ