X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Babcia się wymigała dziecko wraca do domu.
    Z imprezy nici.
    buu, chcą sami świętować swoje święto?
    kurcze, też się nastawiałam na Twoją impre

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Też miałam kiedyś problem z wrastającymi paznokciami, ale nigdy nie dałam sobie zdjąć. Później nauczyła się je odpowiednio obcinać/wycinać. Na razie mam spokój.

Dziewczyny postanowiłam przechytrzyć system :-D zawsze @ przychodziła w dniu wyznaczonym przez OF, nawet jak moje obliczenia mówiły co innego. W tym miesiącu nie wykupiłam abonamentu więc OF nie wyznaczył mi terminu @ :-)
    Niestety się nie udało bo moje plaminiki są akurat hospitalizowane :-/ a bez sexu podobno nie da rady.
    No patrz to ci przyjaciel.... Nie zapłacisz to nie wyznaczy eh do studni z nim ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Ja dzisiaj pierwszy raz w życiu wzięłam urlop na żadanie :)
    Obudziłam się rano z bólem brzucha- jak zwykle podczas @ i tak sobie pomyślałam, że znowu "naćpam się" Ketonalem i będę ledwo przytomna męczyć się w pracy. Bez sensu...
    To i napisałam SMS do mojego szefa ( o 5:30 rano) żeby mnie się dzisiaj nie spodziewać w pracy :) Choć mam nadzieję, że to ostatni raz kiedy muszę brać wolne z powodu @... :)

Miłego członka :)

Te, które mogą- pamiętajcie, że dzisiaj czwartek :)
    Współczuję miałam takie same @ przed ciążą z tiago, ketonal był moim jedynym przyjacielem w te dni i on czasem nie pomagał

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Oficjalnie zaczynam nowy cykl! Luty należy do mnie!!!
    Lama to Misi@ pisała.. tak 3x1 przez 7 dni....
    Przykro mi i zaciskam kciuki za luty

Katjaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lili Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta uważajcie z tym dongiem. Ja brałam rok temu 1x1 od @ do owulacji. Cieszyłam się, bo wreszcie czułam jajniki, ale po pewnym czasie zaczęły mnie strasznie boleć, a @ to masakra jakaś była. Zapytałam ginkę, a ona mi na to, ze pewnie mam endometriozę i dong mi ją powiększył, bo to jest czysty estrogen. Przeraziłam się, zapisałam się na laparo i okazało się, ze mam tam wszystko zrośnięte, ogólnie koszmarna endometrioza, która, jak stwierdził chirurg w szalonym tempie w ostatnim czasie musiała się pojawić, bo miałam takie białe narośle (co najwyraźniej świadczy, że świeże). Także trzeba to z umiarem stosować (ja brałam dwa cykle), szczególnie, jak ma się bolesne @, bo to moze wskazywać na endo.

A tak ogólnie to miłego dnia! :)

vanessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki skarby.................:)

Misi@, 6lama9, Katjaa, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadajcie. Młody wcześnie chodzi spać.

Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona ja już 11 miesięcy próbuje wpaść.... I jakoś nie wuchodzi :/

Katjaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • 6lama9 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dongiem trzeba ostrożnie, fitoestrogeny wpasowywują się w miejsce dziur estrogenowych w naszym organizmie ale nie w każdym typie np PCOS jest estrogen potrzebny. Są dwie odmiany PCOS insulinozależne i nieinsulinozależne. Zależy jaki typ posiadamy taką suplementację zastosujemy. Nadmiar estrogenów podnosi ryzyko nowotworów estrogenozależnych. U mnie dong powodował wzrost wagi. No i nie działał, bo jajniki tak czy siak insuliną uśpione, że tak to w skrócie i potocznie ujmę. W lnianym siemieniu mamy tez fitoestrogeny, choć w mniejszej ilości.

Mam donga w domu i może kiedyś jeszcze spróbuję ale póki co się z niego wyleczyłam. Maca jest zdrowsza chyba. Myślę, że u zdrowych dziewczyn może on podkręcić endo i wspomóc dojrzewanie pęcherzyków, u tych z kłopotami już trudniej.

Katjaa lubi tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie o wycieku nasienia :-)

"Ja od 3lat tamowalam lecialam zapalic i wracalam do lozka, w październiku mialam operacyjnie usuwana ciaze jajowodowa lekarz mowil ze 3miesiace i sie uda nie wierzylam mu i zaczelam lezec z chusteczka a na boku to nie radze dziewczyny gdyz właśnie ja wtedy usypialam na lewym i lewy jajowod wlasnie byl zaciazony a jak wiadono macica jest na srodku a nie po bokach zycze wam wytrwalosci w staraniach i 3mam kciuki"

- chyba nie będę spacerować po ovu hahahhahh

konwalianka, Blondik, Katjaa, cati, Nieukowa lubią tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę i kwiczę- aż oplułam monitor i chciałam się z Wami powodem podzielić :-) Miłego wieczoru :-) Chyba zrobię jakiś spacer wieczorny , tylko kogo na wędrowanie po dzielni namówić :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę tego zrozumieć, jak można w takie bzdury wierzyć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6lama9 wrote:
    W temacie o wycieku nasienia :-)

"Ja od 3lat tamowalam lecialam zapalic i wracalam do lozka, w październiku mialam operacyjnie usuwana ciaze jajowodowa lekarz mowil ze 3miesiace i sie uda nie wierzylam mu i zaczelam lezec z chusteczka a na boku to nie radze dziewczyny gdyz właśnie ja wtedy usypialam na lewym i lewy jajowod wlasnie byl zaciazony a jak wiadono macica jest na srodku a nie po bokach zycze wam wytrwalosci w staraniach i 3mam kciuki"

- chyba nie będę spacerować po ovu hahahhahh
    yyyyyyyyyyyyyyyy
    mr2qzm.jpg

6lama9, cati lubią tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,
    dawno nie pisałam. Dzisiaj odebrałam betę po drugiej inseminacji ... niestety znowu się nie udało :-(. Nie wiem co robić dalej, czy iść za ciosem, czy odpocząć trochę ... dół na maksa.

20101016580117.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko;) a ja spie tylko na boku;)

jak mówicie, że moje jajo pęknie, to Wam wierzę, ale póxniej Wam się oberwie za torbiel jakby co, hehe;)

jutro mamy kolejna imprezkę z okazji urodzin męża;) bedzie tort supermen i 22 osoby...na naszym małym M o wielkości 34m2... extra co;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel nie poddawaj sie! a co lekarz doradza

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • 6lama9 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Babelku odpocząć, bo czasem to lepiej zadziała niż stres i napięcie. Ale nie znam Twojej historii i nie wiem dlaczego inseminacja więc więcej nie pomogę.

• bąbel Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik do 4 razy IUI, później in vitro. Teraz czekam na @, a 3 dc monitoring. Tylko skąd wziąć siłę na to wszystko ...

20101016580117.png
  • 6lama9 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś szukał obiektu do badań, do pracy nad ludkiem udzielającym innym porad psychologicznych? Może ja, na to wychodzi :-D Proponuję ćwiczenia, i inne techniki pracy nad sobą hahhahahah no to się kwalifikuję a co :-D
    Oczywiście żartuje ale na to wychodzi, że każda z nas jak sobie wzajemnie pomagamy w różny sposób może być brana pod uwagę w Twojej pracy:-) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku współczuję. Ale nie doradzę bo nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu.
    Czasami odpoczynek pomaga.
    Blondik u Ciebie to impreza za imprezą, ale powiem ci że ja mam 63 m kw a jak przyjdzie co do czego to jest ciasno.

‹‹ 3439 3440 3441 3442 3443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ