X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, a w jakim mieście robiłaś? No ja jak byłam w ciazy to tez nikt mnie w kolejce nie przepuszczał - szok;(, a to niby młodzież niewychowana!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Blondik mąż ma Cię w dupie a Ty mu jeszcze kanapeczki? Niedoczekanie hehe.

smarta trzymam kciuki!!! Mam nadzieję, że coś się jeszcze u Ciebie wykluje mimo tego testu.

Misia hahaha pocieszna ta Twoja teściowa. Zabiła bym ją śmiechem na Twoim miejscu. A najbardziej spodobało mi się że ona "chce wnuczkę". Buahahhaha. To kur*a niech idzie na targ i sobie kupi. Dobre, dobre. :)

W ogóle teściowe to temat rzeka.
    Moja nie jest taka tragiczna, ale też ma swoje zagrywki, jak wtedy kiedy powiedziałam jej że u nas będzie dziewczynka a ona na to "to trudno".
    Tyle że ja jestem pyskata to zawsze powiem co myślę. :)

Zazdroszczę, ja z moja mam przejścia, ale ja jestem pipa i siedzę cicho;( pomijam, ze nie lubi mnie, ale jej zachowania typu niemycie rak i do małej albo dawanie jej zabawek z podłogi jest poniżej mojego progu wytrzymalosci!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Poznania ;)

• ara Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    podpowiedzcie mi pliz, bo idę dziś do lekarza to wydębię skierowania, taki zestaw będzie ok?
    2-4 dc
    FSH
    LH
    estradiol
    progesteron
    prolaktyna
    testosteron
    21-23 dc
    progesteron
    +
    toksoplazmoza IgG
    toksoplazmoza IgM
    CMV IgG
    CMV IgM

progesteron robiłam już parę razy, ale myślę że nie zaszkodzi powtórzyć, natomiast pozostałych nigdy nie robiłam, mój gin uważa, że jeśli mam normalne cykle (owulacja jest itp) to nie muszę nić sprawdzać, ale mam od kolejnego cyklu brać clo więc dla własnego spokoju sumienia wolałabym jeszcze zrobić te badania
    co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja weszłam przypadkiem na stary post na tym forum i patrzę ze Helenq urodziła 5 dni temu... nawet się nie pochwalila...

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo niezawodny temat rzeka.. Teściowa :)

A mnie dziś Pan chciał przepuścić w lidlu do kasy, ale uznalam ze skoro stoję juz tyle - 3 osoby, to wytrzymam jego zakupy bułek i mandarynek.. Za to babcia za mną chciała się wpieprzyc przede mną, ale Tymek do niej :ej, my tu stoimy :) wyszkolony, hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:27

Mona_M, Karolucha, ara, Misi@, 6lama9, Krokodylica, Blondik, Malenq, choco lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara widzę że poważnie sie wzięłaś za robienie fasola :D Ja bym zrobiła wszystkie badania które napisałaś, żeby mieć pewność że wszystko jest w normie :)

ara lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    A ja weszłam przypadkiem na stary post na tym forum i patrzę ze Helenq urodziła 5 dni temu... nawet się nie pochwalila...
    No jakoś dziewczyny nic nam nie mówią... Justa też niedawno się na FB pochwaliła fotką pociechy :/ Szkoda że nie piszą do nas

Katjaa lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ara widzę że poważnie sie wzięłaś za robienie fasola :D Ja bym zrobiła wszystkie badania które napisałaś, żeby mieć pewność że wszystko jest w normie :)

hehe no dokładnie, chociaż z każdym cyklem mam coraz większy luz tudzież wylew ale zanim się truć zacznę to wolę sprawdzić czy na pewno wsio ok ;)

konwalianka, Anuśka lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to abyście były na bieżąco, to Yas jest na porodowce, ale mała jest za mała i chcieli wstrzymać poród.. Nie wiemy czy się udało.. Oo juz wiem, jutro ma mieć cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:45

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    No to abyście były na bieżąco, to Yas jest na porodowce, ale mała jest za mała i chcieli wstrzymać poród.. Nie wiemy czy się udało.. Oo juz wiem, jutro ma mieć cc
    OOOOO kurczę jak ten czas szybko leci :) Trzymam kciuki żeby jej się wszystko dobrze ułożyło :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    hej dziewczyny,
    podpowiedzcie mi pliz, bo idę dziś do lekarza to wydębię skierowania, taki zestaw będzie ok?
    2-4 dc
    FSH
    LH
    estradiol
    progesteron
    prolaktyna
    testosteron
    21-23 dc
    progesteron
    +
    toksoplazmoza IgG
    toksoplazmoza IgM
    CMV IgG
    CMV IgM

progesteron robiłam już parę razy, ale myślę że nie zaszkodzi powtórzyć, natomiast pozostałych nigdy nie robiłam, mój gin uważa, że jeśli mam normalne cykle (owulacja jest itp) to nie muszę nić sprawdzać, ale mam od kolejnego cyklu brać clo więc dla własnego spokoju sumienia wolałabym jeszcze zrobić te badania
    co myślicie?

Toxo i Cmv zrób koniecznie, ja bym zrobiła jeszcze przeciwciała na różyczkę.

Misia, szkoda, myślałam, ze moze z Wawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:54

ara lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    No to naprawdę trzymamy za nią bardzooooooo mocno kciuki!!!

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    Właśnie Yasmina miała pojechać tylko na KTG a tu bach i jutro ma cc.
    Za to Nena i jej potomek się zaparli i nie chcą rodzić ;)
    Dziewczynki też rzadko sie udzielam, ale podczytuję i bezustannie trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Blondik lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez po owulacji macie czasami uczucie jakby wysokiej temperatury i łzawienie oczu, pieczenie policzków i kłucia w piersiach. Zaczynam się z siebie śmiać, jakbym dopiero zaczynała przygodę z pomiarami i obserwacjami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6lama9 wrote:
    Czy Wy tez po owulacji macie czasami uczucie jakby wysokiej temperatury i łzawienie oczu, pieczenie policzków i kłucia w piersiach. Zaczynam się z siebie śmiać, jakbym dopiero zaczynała przygodę z pomiarami i obserwacjami.
    Co to owulacja?

Katjaa, 6lama9 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta a co do przyjaciolki, to nie mozesz jakos interweniowac? ze nie bardzo masz ochote aby twoj maz ja pocieszal?

lama co do akcji przy kasie, ostatnio jeden dziadek w sklepie tak biegl do kasy zeby byc przede mna ze mnie potracil. Pani kasjerka zaprosila mnie do drugiej kasy i skasowala mnie jako pierwsza...
    Ja mam takie doswiadczenia jak Malenq, nikt nie zwraca uwagi na ciezarna, mnie RAZ jeden facet przepuscil w kolejce do kasy w tesco, bo byla dluga, ale inni ludzie przed nami jakos nie zareagowali. A tak poza tym to nikt nic.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie sapcie na ciezarne ani na te co urodzily, ja dzis siedze na forum od 9 rano do teraz! I naprawde nie moge ogarnac bo co podczytam to Wy dalej produkujecie. Pozostaje czytanie "po lebkach" bo z moim obecnym samopoczuciem to nie ma szans.
    A te co urodzily na fioletowej tez sie zbytnio nie udzielaja, trzeba im to wybaczyc, teraz nie maja do tego glowy.
    Poza tym tutaj nie piszemy o wyborze wozka czy pieluszek, bo to nie jest temat na ten watek.

No. :)

Smoczyca1, LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z drugiej strony głupio jakoś tak nie będąc do końca w temacie <bo tyle drukujecie, że ja nie ogarniam :> wlecieć i ni z gruchy ni z pietruchy pisać :/
    Ale pamiętamy pamiętamy i czytamy i kciukamy :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym ja sie nie moge teraz grac i Wam zazdroszcze. :P

‹‹ 3498 3499 3500 3501 3502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ