X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś ja przez te dwa dni trzymam mocno kciuki żeby się ta druga kreska ujawniła :)
    Słuchajcie jakąś gastrofazę mam :D Jem wszystko co mi w łapki wpadnie i nie mogę przestać, nie dość tego chyba mi progesteron uderzył do głowy bo weszłam na górę gdzie mąż wykańcza pokoje dla dzieciorów i zaczęłam się drzeć że śmierdzi tam kocimi szczochami i jakby myszami też... Okazało się że tak mi zalatuje gips :) Porąbało mnie już kompletnie :P

A OF przesunął mi owulkę na 22dc o.O Ten mój wykres nie przypomina już niczego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:16

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham :) lama trzymam kciuki

ja dzis doznałam dziwnej jakości łoomotu na pepek :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ej zna któraś przesąd, że ciężarna nie może być chrzestną?.
    Moja siostra odmówiła dwa razy będąc w ciąży, podobno w jednym z kościołów gdzie miały być chrzty nawet było w wymogach podane że chrzestna nie może być w ciąży.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja również słyszłam o tym przesądzie i juz nawet spotkałam się z odmową kiedy dziewczyna była w ciązy. teraz o chrzestnych trudno nie ze względu na braki ludzi ale tak po prostu. sorry nie chce nikogo urazić ale tak się składa że wraz z zostaniem chrzestnym masz obowiązek wręcz obsypywac dziecko prezentami. uczą dzieciaki już od małego co to ciocia przyniesie na zająca, imieniny, urodziny, zakończenie roku szkolnego i rozpoczęcie, gwiazda itd. rodzice często nie patrzą zdrowo na takie sytuacje. owszem nie można byc skąpcem sama jestem chrzestną i kiedy mogę dziecko ode mnie cos dostaje. nie wiem może się mylę.

mam dziś załamke. cykl można spisać na straty. kolejny. potrzebuje wsparcie duchowego i wiedzowego :) licze na was...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 20:01

Blondik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostaje jej szybko rodzić a mi wstrzymać się z ciążą.

• choco Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wistful my tu przecież jesteśmy żeby wspierać duchowo, wiedzowo i nawiedzeniowo również :-D a odnośnie tego co o chrzestnych napisałaś, spotkałam się z taką oto wypowiedzią kuzynki męża "mój A mówi że wystatczy że chrzestny naszego dziecka będzie miał samochód średniej klasy, nie musi być mega bogaty". Wymiękłam, a gdzie wsparcie rodziców w wychowaniu czy coś w tym stylu. Oczywiście powiedziałam dla męża że zabraniam mu być chrzestnym u nich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wrażliwości piersi to tez się nad tym zastanawiałam jaka jest róznica na przykład pomiędzy bólem piersi. mnie jak bolą przy dotyku w II fazie po bokach to oznacza @ na bank

Choco ludzie sa rózni i dziwnie czasem patrzą na to. kiedyś no cóż bardzo dawno temu jak ja byłam dzieckiem :) wiedziałam po prostu kto jest moim chrzestnym i chrzestną i koniec. komunie i wesele to dwie okazje kiedy doststałam prezenty i wcale nie czuje sie gorsza a wręcz szanuje tych ludzi za to kim są dla mnie a nie za to co jeszcze mogą mi ofiarować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 20:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mnie jakaś choroba łamie......... :(

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia i mi się wydaje, że źlę Ci tą owulke wyznaczył, stawiałabym na 20dc :)

Wistful ja też wspieram, następny cykl ma być już zielony i już!

Lama ale kciukać nie przestaję

Dziewczyny macie jakiś sposób, żeby wstać o 5 (ten Wrocek) i być wypoczętą i rześką przez cały dzień? Dodam tylko, że ja wcześniej niz o 11 i tak nie usnę..

Choco, właśnie sobie przypomniałam że w sumie to nie wiem czy ten drink nazywa się monte, my go tak z koleżanka z pracy nazywamy. I odkryłam pyszną modyfikację - dosypanie 2 łyżeczek kakao -> bomba kaloryczna :P

6lama9 lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wistful caluskam z całych sił... :*

Co do piersi to tak jak ty wistful zawsze mnie bolały po owu... teraz nie bolą tylko wkurwia** bo stanik przeszkadza...

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wistful zaczęłaś cykl, czy co się stało? Jak mamy wspierać, co jest grane. Tulam.
    A mi się cofnęły powoli wszystkie objawy jak zobaczyłam ile zapłacę za test w aptece z plusem czy coś takiego. Ponad 15 zł. Dziewczyna przede mną kupowała. hahahahahah niezła kuracja odmóżdżająca. Skąd taka cena za pinka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 20:52

• juicy29 Nowa

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja mam 29 lat i od pol roku sie staramy. Nasz cel na moje 30 ste urodziny musi byc juz maluszek... ;) mam nadzieje sie uda...

• choco Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dosyłać tak normalnie cacao i zamieszać? Rozpuści się?

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Ale dosyłać tak normalnie cacao i zamieszać? Rozpuści się?
    Tak, wsypałam takie w granulkach, na którym jest napisane, że można rozpuścić w zimnym mleku. No ale trochę trzeba pomieszać ;)

Witaj juicy, dobrze trafiłaś, z dziewczynami raźniej :)

********Gang 18+********
  • 6lama9 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie u mnie to wygląda tak, jak przesuwam dłonią po piersi od góry do dołu, to boli jakby tkanka pod skórą, jak dotknę sutka czuję jakby były czymś oparzone, jak lekko łapię piersi po bokach to bolą, lekko ściskając sutek już czuje duży ból. Ale jeśli to objaw zwyczajnego pms to ja chyba nigdy nie miałam takiego pms-u. Wielkie wow. Dziewczyny ciekawe co to z tych naszych testowań wyjdzie. Trzeba jakoś rok rozpocząć. Anastazja, Blondi a teraz czas na kolejne rozdania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy39 witaj!!!

Lama teraz w kolejce do fasolki podobno jestem ja... Tak mi się przysnilo... blondik i ja zajmujemy luty... :P wiem wiem chamska jestem ale to był sen tylko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 21:24

Blondik lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się Was kilka w lutym zmieści ;)

Idę spać, dobranoc!

Katjaa lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicy29 wrote:
    Witam! Ja mam 29 lat i od pol roku sie staramy. Nasz cel na moje 30 ste urodziny musi byc juz maluszek... ;) mam nadzieje sie uda...
    Witamy :)
    Z nami na pewno się uda :) (powiedziała Anuśka, która od roku nie możezajść :P ) Ale przynajmniej tutaj jest fajna atmosfera:D

Karolucha, Izoleccc, momo1009 lubią tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja nie dyskutuję, jak zaciążysz to ja wrócę wtedy. Buźka. Mam nadzieję, że ktoś mi sms-a na tę okoliczność wyśle. Trzymajcie się i powodzenia.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Juicy39 witaj!!!

Lama teraz w kolejce do fasolki jestem ja... Tak mi się przysnilo... blondik i ja zajmujemy luty... :P wiem wiem chamska jestem :(

To jak mi wyjdzie jakimś cudem pozytyw to napiszę Wam o nim w marcu dopiero :P

Lama Ty się nie fochaj i nie uciekaj bo życie bywa przewrotne sama wiesz... Nigdy nie wiadomo kto zaciąży akurat w lutym :D

‹‹ 3534 3535 3536 3537 3538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ