X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Nasturcja, ten Twój gin to się tak nazywa, że prędzej Nenę podejrzewałabym, że u takiego była ;) faktycznie same espanolskie imiona i nazwiska tam macie

a Ty masz polskie nazwisko czy po małżu? pewnie ładnie brzmi

Tutaj wszyscy się po hiszpańsku nazywają. Nazwy ulic też są po hiszpańsku ;)
    Filipiny to taka Espania Azji w sumie no i była kolonia Espanii. I od nich przybył katolicyzm i tak został. Ale krótko Espania ich okupowała. Potem Stany Zjednoczone przejęły pałeczkę i tak oto Filipiny, z domieszką hiszpańską zostały bardzo zamerykanizowane. Mamy tu produkty i restauracje takie jak w USA no i ruch prawostronny, co lubię akurat ;)

A ja nie mam nazwiska po mężu :P
    Ja noszę jego imię jako moje nazwisko. W rejonach męża kobiety po ślubie przyjmują właśnie imię męża jako nazwisko i dzieci także noszą imię ojca. Skomplikowane :D
    Oj były problemy z tym w polskim USC. Trzy miesiące się męczyłam, żeby zarejestrować nowe nazwisko i wymienić dokumenty. Ale poszło.
    No wszędzie muszę moje nazwisko dokładnie przeliterowywać. Czasy kiedy nazywałam się swojsko Kowalczyk już minęły :P
    Mam egzotyczne i długie nazwisko, dlatego dwuczłonowe też odpadało, bo moje panieńskie jest długie i męża pełne imię też długie. Mogę tylko powiedzieć, że moje nowe nazwisko, czyli pełne imię męża oznacza Król. No to jakby spolszczyć nazywam się Anita Król hihi :P
    Nie wiem czy ktoś zrozumiał coś z mojego bełkotu. Ja dzisiaj zdania nie potrafię poprawnie skleić. Za długo na słońcu przebywałam :D

Ania_84, Tamka, Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna olek, uparłam się żeby sprawdzić jakie masz to nazwisko ale tłumacz google nie okazał się pomocny tym razem , wyszło mi takie coś :P

ਰਾਜੇ ਨੇ

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamciu mój mąż w hindi się nie nazywa. On z Tamil Nadu jest. Język urzędowy u nich to tamilski i inglisz :)
    Szukaj znaczenia imion tamilskich lub sanskryt ;)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, to wyszła mi Raja , a tak ma na imię mój pies :P

dokładnie to dałam jej na imię Raya, bo w rodowodzie miała Ray of Sunshine Jumping Hunters, a po hiszpańsku Raya to kreseczka, a ona ma takową na czole

Raja to też imię mołdawskie - mojej pół mołdawskiej koleżanki kuzynka tak ma na imię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 12:35

Nasturcja, Nenaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana prawie zgadłaś. Do Raja dopisz jeszcze 'simhan'(razem) i jest moje nazwisko ;)

Tamka, Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo ładnie! Anita Rajasimhan , ślicznie brzmi

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładnie Nastka ;)
    Raya to też np. przedziałek :D

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Tamuś :*
    Jak się w Indiach przedstawiam to się mnie pytają czy jestem Induską? Ja mówię 'Panie/Pani, no jaka ze mnie Induska? Czy ja wyglądam jakbym była z Indii' (mam blond włosy). A oni do mnie że imię mam indyjskie :D
    No w sumie Anita to bardzo popularne imię w Indiach. Tylko, że częściej zapisują je jako Anitha.
    No i Hindusi są święcie przekonani, że Anita to imię indyjskie a prawda jest taka, że to imię hiszpańskie, niegdyś używane jako Huanita (nie wiem czy dobrze napisałam).

Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i płaszczka :P

ale mój pies stanowczo nie jest przedziałkiem ani płaszczką , tylko promyczkiem kochanym wrednym czasem ;)

ostatnio mam wrażenie, że walczy ze mną o przywództwo, mój mąż to pan ukochany najdroższy, a ja to taka menda co wymaga, szkoli, wydziela żarcie i jeszcze stawia granice ...

Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, napisałaś tak jak się czyta, a pisze się Juanita ;)
    Skoro Juan to jest nasz Jan, to Juanita będzie Janką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 12:54

Tamka, Nasturcja lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • smarta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyna z miasta jestem i nie wyobrażam sobie życia na wsi - nawet własny dom to dla mnie za dużo ;)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Ja dziewczyna z miasta jestem i nie wyobrażam sobie życia na wsi - nawet własny dom to dla mnie za dużo ;)
    Hehe, tak tak, Smarta, wiedziałam, że wolałabyś własny karton lub mały przytulny bankomat zabudowany...no ale, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :D
    Ooo i jeszcze może budkę telefoniczną byś wolała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 13:08

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Nena, wiedziałam, że coś popaprałam w pisowni. Muchos gracias :* (tyż pewnie źle napisałam :P)
    A ja wam powiem dziewczyny, że życie na wsi jest super. Ja już mam dość wielkich miast. Objechałam świat, widziałam i żyłam w wielkich metropoliach i tęsknię za polską wsią. Za takim typowym życiem wiejskim. Lubie mieć swoje własne podwórko, ogródek, niedaleko las... Super! Oczywiście na wsi trzeba mieć swój samochód, żeby wszędzie dojechać.
    My z mężem jak już się osiedlimy, pewnie gdzieś w Anglii, to właśnie chcielibyśmy za miastem mieszkać, w jakiejś bardzo spokojnej miejscowości, w domku w stylu cottage :)
    Mój małż co prawda miastowy chłop, ale mój głos raczej decydujący jest i uparłam się, że chcę na wsi żyć i mam nadzieję, że uda nam się to zrealizować.

Kurde, lewy jajnik mnie naparza po tych gnieceniach u gina. Ale będzie owulka z lewego jajcora, czuję to!
    Gin mi kazał po bzykanku położyć się na tą stronę, z której czuję, że będzie owulka. A ja przecież tak co miesiąc robię.
    W tym cyklu nie nastawiam się na nic. Libido nam wzrosło do sufitu, ale nie myślimy o zaciążeniu. Po prostu wykorzystujemy się seksualnie ile możemy i zapomnieliśmy już o wynikach itd. Cieszymy się sobą :)

Eh. Dużo gadam. Jak zwykle. Sorri.. ;)

Nenaaa, Tamka, Naadame, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hej kochane :D

Anuska :D ja zrobisz przed terminem @ to bedzie zleee :P

wyslemy wteyd 10 wiruskow na raz :P i co ebedza 10raczki :P

Mogą być dziesięcioraczki :)Będę je prowadzać jak kwoka kurczątka hi hi.
    Ja mieszkam na wsi i powiem Wam że są plusy dodatnie i plusy ujemne :D Bez samochodu nie wyobrażam sobie życia, ale bez biegania boso po trawce też nie. Dla mnie ogromnym plusem są sąsiedzi. Dobrzy sąsiedzi to skarb. Kiedyś córka ma zostawiła rowerek przy furtce i gdy jacyś ludzie zaczęli się kręcić koło bramy to sąsiad przyszedł i schował ten jej rowerek. A ostatnio tak się zwieśniaczyłam że kupiłam sobie kurki :) Pyszne jajeczka i rosołek z nich mam ;)
    A propos dziesięcioraczków to w mojej wsi mieszka taka rodzina gdzie jest 17 dzieci hi hi... To dopiero przychówek ;D

Nenaaa, Krokodylica, Ania_84 lubią tę wiadomość

• Naadame Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    No Nadamame, coś mi nie pasowało w tych twoich tempkach - mój niby też zapamiętuje a zawsze pokazuje po włączeniu 36.5. Każda taka regularność jest dość podejrzana bo nasze organizmy to nie komputer :) u mnie teraz co drugi dzień jest 36.4 i 36.18 i zastanawiam się czy na pewno wszystko ok :)

Dokładnie.. !! Dlatego teraz od razu zapisuję :P
    Ja taka emocjonalnie rozregulowana z non stop taką samą temperaturą - aha! Jasne ! :P

W takim układzie to ja już nic nie kumam zupełnie! :D hahaha i może i lepiej :D Co ma być to będzie - tak sobie w mawiam...Tak sobie tłumaczę...

Muszę szybko nadrobić co mnie ominęło i wracam do gotowania :P

- Nowy cykl - Nowa nadzieja -

<3 <3 <3

e56e3804a3626ada40531c6f75497d2e.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie walczyłam o namiastkę wsi w mieście, kupiliśmy połowę domu (szumnie powiedziane, bo to maleństwo ;) ale na samym końcu miasta, zaraz obok dwóch parczków, pół uprawnych i nieużytków, ogród nieduży, na kury nie mam szans ;) ale na łażenie na boso po własnej trawie - jak najbardziej!

miejskie potrzeby jakoś mi minęły, swego czasu mieszkałam nawet w BCN i bardzo mi się podobało ale teraz chyba się zestarzałam :P

Anuśka, Nenaaa, Nasturcja lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, już chyba nawet kiedyś pisałam, ale specjalnie dla Ciebie jeszcze raz ;)
    Poznałam w Pl mojego M. Jest Polakiem ofkors ;) Zaczeliśmy się spotykać. Jego tata dawno temu dostał ofertę pracy w Spejn i po jakimś czasie ściągnął swoją rodzinę bo jednak rozłąka była nieznośna. Mój M. kończył jeszcze w Pl jakieś swoje sprawy i miał do nich dołączyć. No i dołączył z małym bonusem jakim byłam ja :D Pojechałam z Nim i tak mi się zostało ;) W lipcu będzie 10 lat :)
    A u Ciebie jak tam było?

Nasturcja, Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Witam wszystkich bardzo serdecznie

Powiedz mi kochana jak się tam znalazłaś? Tak z czystej ciekawości pytam ;)

Na Filipinach? Mój mąż jest z południowych Indii, poznaliśmy się w Anglii podczas studiów. Mieszkaliśmy tam 6 lat. Potem wyjechaliśmy do Indii, do rodzinnego miasta małża. Dostał tam fajną ofertę pracy.
    Po jakimś czasie mąż awansował i zaproponowali mu wyjazd na Filipiny jako reprezentanta ich firmy. Zgodziliśmy się, bo i wypłatę zaproponowali taką WOOOOOW, więc ucieszyliśmy się, że sobie zwiedzimy i zaoszczędzimy. No i tak jesteśmy na Filipinach na kontrakcie :)

Nenaaa, Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja taka nieświatowa. :P

Ja mieszkałam 5 lat w Krakowie, miałam tam swoje mieszkanie i mogłam zostać, ale ciągnęło mnie z powrotem do rodzinnej mieściny. Może to nie wieś ale też bardzo spokojnie. :)

Dziewczyny ja jak co miesiąc jestem w ciąży - urojonej, mam wszystkie objawy, jeszcze mnie tylko cycki nie zaczęły boleć. :P

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie kupilam sobie nowy telefonik :D

Sony_Xperia_Z2_Web-300x300.jpg

zgadnijcie jaki kolor wybrałam :D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ