X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • 6lama9 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wybuchłam. Pojechałam po całości. Popłakałam się, nawrzeszczałam znowu za chwilę i znów popłakałam sobie. Jestem bezsilna w sprawie wychowania mojego nastolatka. Za dużo luzu miał i od dziecka chciałam by miał własne zdanie, teraz się stawia i patrzy mi w oczy z twarzą bez emocji. Zaczynam się bać. Jak nie ma mojego męża, to młody tak mnie wyprowadza z równowagi, że hej. Teraz będę z nim tylko rozmawiać przy mężu, bo maż uważa, że na młodego za dużo krzyczę. Ale jak tu nie podnieść głosu gdy ze stoickim spokojem dziecko mówi Ci, że nie poprawi przykładu z matmy, bo od tego jest nauczyciel i najwyżej nauczyciel mu poprawi błąd. No i przy okazji obniży ocenę ale to ja wiem i mnie to przeraża a młody ma to w nosie.
    Wczoraj zabrałam mu kompa, po latach obiecywania, że to kiedyś zrobię.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6lama9 nie łam się, to Rodzic dyktuje zasady nie dziecko:)

Boziu, ledwo zgarnęłam się z łóżka, kto to wymyślił żeby dzieci od 6 chodziły do przedszkola...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje drogie do roboty.
    Na szczęście już środa :D

Katjaa lubi tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik u nas zaczęło być odwrotnie a ja się nie zorientowałam zbyt szybko. Zawsze byliśmy jak kumple.
    Zobaczymy co da rozmowa z m.

Kurcze ja zaliczyłam <3 na dwa dni od razu, z 10/ 11.02- wieczorem może mizianko jakieś będzie. Nie dość, że środek tygodnia to święto, to jeszcze do tego dzień loda :-) Koniecznie musimy to uczcić:-)

DZIEŃ DOBRY DZIEWCZYNY! MIŁEGO DNIA! Zajrzę później.

konwalianka, Katjaa lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik.. od 6 rano? bosz.. współczuję.. i dzieciom i Tobie.. pomyśl, że one też muszą wstać skoro świt.. buuu

lama, współczuję.. moja siostra ma podobny problem z młodszym synem (13lat), tyle, że Szymon, to inteligentny, cwany lis.. ale już w krytycznych sytuacjach zabierała kompa, bo sie uzależnił, był agresywny, a oceny leciały na łeb na szyję.. szymon ma dryg do kwestii komputerowych i metamtycznych, ale leń okropny, nigdy się nie uczy, bo nie umie.. tyle, że moja siostra tez jest sama, mąż przyjeżdza co 2 m-ce, zatem ona musi jakoś pilnować chłopaków.. swoją drogą pokazuje to,jak dzieci mogą być różne.. starszy - ambitny, konsekwentny ma cel w życiu od dawna, doskonały uczeń, mistrz tańca polski w swojej kategorii, ma 16 lat i indeksy wszystkich AWFów w Polsce, a on się uczy na medycynę, świetnie rysuje i bardzo uczynny..a Szymek - ech.. mam nadzieję, że we mnie się nie wdał (a mówią, że po chrzestnych), bo ja byłam bardzo obowiązkowa i ambitna :P

dziewczyny.. nadal mam białko w moczu i zero innych dolegliwości.. co mam robić?

MIlego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 07:16

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• smarta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tempka spadła. Gdyby to nie był 6 dc to bym pomyślała że to owulka

6lama9 lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • 6lama9 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko jakbym czytała o moim synu, cwany, zaradny jak trzeba to sam sobie monitor zbuduje jak mu zabierałam, uzależnił się chyba od minecrafta. Jest również obcykany w komputerach. Zdolniacha. Średnia co prawda tylko 5 ale wcale się nie uczy, zamówiłam techniki uczenia się w poradni. Dostawał ale on chce po swojemu. Szkoda go, bo jak się tak stawia to traci.
    Pozwalam na kółko filmowe ma sukcesy, pozwalam na sks-y ostatnio, bo chce chodzić, pozwalam na to, by był szkolnym akustykiem i jak są próby do szkolnych imprez to traci zajęcia.
    Normalnie mój m. ma rację. NIE BYŁAM KONSEKWENTNA. Tylko czy da się wychować 14-latka? Wierzę, że tak.
    Jadę do labo.
    Pa.

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta wszystko możliwe a może teraz się dopiero ustabilizowała :-) Lecę, bo się nie wyrobię w czasie. Później korki.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety Lamuś wynika z tegoo, że właśnie takie cwane "bestie" to już na porządku dziennym.. teraz nieco późno na konsekwencję, ale cóż..lepiej późno niż wcale.. musi wiedzieć, ile traci i co jeszcze może stracić.. tak naprawdę możesz go pozbawić znacznie więcej przywilejów niż komp.. dasz radę!

hmm.. smarta.. a może jednak taka wczesna? wiesz, że organizm potrafi spłatać figla

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewuszki!!!
    Kuzwa jakie ja sny miałam... Najpierw ze wpadam do jakiegoś opuszczonego budynku a tam mój był królem a obok niego harem jego kobiet :O i o to rano mu 5 słów za dużo powiedzialam i zły poszedł do pracy...
    Ale to nic!!!!!!! Śniło mi się że szynszyl tak mnie ugryzl że z połowy ręki wisiała skóra i kości było widać i szłam do szpitala pieszo bo ktoś w mieście tym wielkim zurawiem Kradł beton. No i ja z tą wisząca rana postanowiłam odkryć kto to... I teraz akcja... ci bandyci jak się dowiedzieli o mnie to naslali na mnie Godzille!!! Burzyla całe miasto w poszukiwaniu mnie... A ja schowalam się z kolegą w dziurze... Niestety Godzilla to widziała ale nie udało jej się mnie wyciągnąć ale mój kolega poświęcił swoje życie żebym ja mogła bardziej się schować w tym dole... ta sucz/suczek godzilla pilnowala mnie 6 dni w tym dole. Rana zagoila się sama bo odkryłam w sobie moc samouzdrawiania! Rano po tych 6 dniach obudziła mnie wyjaca syrena a godzilli już nie było... I budzik zadzwonił...

Jednak mam coś z tą głową!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 08:02

Anuśka, 6lama9, Misi@, Blondik lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dybry..
    Ugodziłam się dzisiaj termometrem w samego wrażliwego sutka :P Aż prawie zawyłam :) To jest dopiero pobudka ;)

Lama do nastolatków konieczna jest konsekwencja, jak mu powiesz, że nogi z dupy powyrywasz to nie ma zmiłuj, trza kulosy urwać ;) Żartuję, ale serio kilka konsekwentnych szlabanów działa cuda :) Ja mam w domu 18latka i 11latkę i bez szlabanów na kompa czy nawet telefon niewiele bym zdziałała :)

Smarta ja miałam kiedyś owulkę w 9dc i nie wiem jakim cudem bo zawsze mam późną ok 20dc :) Więc bądź czujna :)

Konwalianka a gadałaś o tym z lekarzem? Coś mówił na ten temat? Ja pamiętam że pod koniec ciąży też miałam nieznaczną ilość białka w moczu i gin mówił że to ciąża jest takim wysiłkiem dla organizmu, że nerki są przeciążone czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie. Ale robili mi badania wykluczające zatrucie ciążowe. Bo to też może być przyczyna pojawienia się białka w moczu. Ale jeśli ogólnie dobrze się czujesz i nie puchniesz to wydaje mi się że masz tak samo jak ja miałam. Ale do gina koniecznie z wynikami biegnij :) Niech to potwierdzi :)

Katja Jezusie niebieski... Zmień prochy :D Albo bierz pół :D Ty albo nie,mam lepszy pomysł, podziel się z nami ;D

Miłego członka laseczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 08:05

Summerka, ara, 6lama9, Katjaa, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa - ale sny :)
    Bry babeczki :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Katjaa - ale sny :)
    Bry babeczki :)
    Mona a Ty jak zwykle piękna z rana :) Miło zobaczyć uśmiechnięte pyszczysko :) I ten seksi wzrok :P <3

Summerka, Mona_M lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek laski! Uwaga ogłaszam NENA W NOCY URODZIŁA :)
    Blondaska 3820g o imieniu prawdopodobnie Diego :)

zizia_a, konwalianka, Katjaa, ara, Misi@, Anuśka, Blondik, choco, choco lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Dzień dobry Dziewuszki!!!
    Kuzwa jakie ja sny miałam... Najpierw ze wpadam do jakiegoś opuszczonego budynku a tam mój był królem a obok niego harem jego kobiet :O i o to rano mu 5 słów za dużo powiedzialam i zły poszedł do pracy...
    Ale to nic!!!!!!! Śniło mi się że szynszyl tak mnie ugryzl że z połowy ręki wisiała skóra i kości było widać i szłam do szpitala pieszo bo ktoś w mieście tym wielkim zurawiem Kradł beton. No i ja z tą wisząca rana postanowiłam odkryć kto to... I teraz akcja... ci bandyci jak się dowiedzieli o mnie to naslali na mnie Godzille!!! Burzyla całe miasto w poszukiwaniu mnie... A ja schowalam się z kolegą w dziurze... Niestety Godzilla to widziała ale nie udało jej się mnie wyciągnąć ale mój kolega poświęcił swoje życie żebym ja mogła bardziej się schować w tym dole... ta sucz/suczek godzilla pilnowala mnie 6 dni w tym dole. Rana zagoila się sama bo odkryłam w sobie moc samouzdrawiania! Rano po tych 6 dniach obudziła mnie wyjaca syrena a godzilli już nie było... I budzik zadzwonił...

Jednak mam coś z tą głową!!!

No to rzeczywiście wariactwo;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mona a Ty jak zwykle piękna z rana :) Miło zobaczyć uśmiechnięte pyszczysko :) I ten seksi wzrok :P <3
    :*
    Ogólnie wczoraj zmieniłam wygląd bo pomalowałam włosy na kolor "Malinowa czerń" więc czerwień aż błyszczy buhahaha dobrze że nie z oczu.
    Summerka - ty sie nie obraziłaś mam nadzieję "bliźniaczko Ty moja"
    Lamka - hmm co za fryz :)

Katjaa, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Dzień doberek laski! Uwaga ogłaszam NENA W NOCY URODZIŁA :)
    Blondaska 3820g o imieniu prawdopodobnie Diego :)
    No to Chlopisko z tego Diega nie lekkie, oby tylko nie miał rozdwojenia osobowości jak Nasza Nenaa!!! Gratulacje dla Niej i Malusiego <3 :*

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ja sobie mogę pisać. Nie wysłałam i odświeżyłam stronę. Jasne, jest git.
    Wróciłam z labo. Dziś będzie jasność i odstawiam pewnie luteinę.

konwalianka, Katjaa lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś sprawdzony przepis na faworki? czy do tego idzie aż tyle jajek?bosz

jeju lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

jeju, Katjaa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 3538 3539 3540 3541 3542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ