My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa wrote:Jejku, Anuska post polubilam omylkowo... Ale popieram twoje podejscie, zeby poczekac, bo nerwowe ruchy nic nie zmienia.
Ania jaki dosatkowy gen? To nie tylko klinefelter u meza ale cos dodatkowo?
ale naczytałam sie z ejest zwiekszone ryzyko ze dziecko tez je bedzie mialo i zwiekszone ryzyko trsiomii 18 i 21 ;/ -
Hmmm... Czytalam kiedys o tym jak napisalas o waszych wynikach genetyki i w bazie danych chorob genetycznych bylo info, ze ewentualne ryzyko jest takie jak w populacji... Ale chyba nie ma zbyt wielu info o dzieciach poczetych prze facetow z takim kariotypem... Hmm. Poradzcie sie genetyka, tylko ktos kto z tym dziala na codzien moze cos konkretnie wiedziec...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 21:18
-
Katja, tulam Cię mocno :*
Dziewczynki, wszystko się pokomplikowało u mniemam już wyniki posiewu i mam jakieś bakterie tlenowe
cudem udało mi się porozmawiać z lekarzem, do którego jestem zapisana na prywatne HSG. Kazał brać przez tydzień antybiotyk i wtedy zrobi mi HSG, bez ponownego badania posiewu... trochę mnie to dziwi i martwi... na wszelki wypadek, jak w środę okaże się, że torbiel choć odrobinę się zmniejszyła, w piątek powtórzę ten posiew. Żeby w dniu badania nie powiedział mi, że nie zrobi mi HSG...
Niech ten miesiąc się już skończy!!!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
własnie do siostry napisalam ona jest lekarzem w szczecinie i ma znajomego genetyka ktory habilituje sie w Niemczech- podobno jeden z lepszych a skoro to wyniki glownie z Niemiec.. te ktore s podane ze 16 dzieciaczkow jest zdrowych to mysle ze w miare konkretie odpowie ..
dzeki kochana -
Asiula86 wrote:Katja, tulam Cię mocno :*
Dziewczynki, wszystko się pokomplikowało u mniemam już wyniki posiewu i mam jakieś bakterie tlenowe
cudem udało mi się porozmawiać z lekarzem, do którego jestem zapisana na prywatne HSG. Kazał brać przez tydzień antybiotyk i wtedy zrobi mi HSG, bez ponownego badania posiewu... trochę mnie to dziwi i martwi... na wszelki wypadek, jak w środę okaże się, że torbiel choć odrobinę się zmniejszyła, w piątek powtórzę ten posiew. Żeby w dniu badania nie powiedział mi, że nie zrobi mi HSG...
Niech ten miesiąc się już skończy!!!
Asiula a powiedz mi jaki jest plan na tę torbiel? Próbujesz się jej pozbyć antykami tak? a w międzyczasie mają Ci zrobić HSG? hmm jeśli posiew masz niefajny to w szpitalu i tak mogą Cię nie dopuścić do HSG a jeśli to zrobią to możesz sobie narobić problemów jak Ci bakterie z kontrastem zawędrują do macicymyślę, że jak najbardziej zrób ten posiew przed HSG
-
Ania tez znalazlam te prace o 16 dzieciach, a potem inna:
http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/25/3/588.long
Napisali w niej o 104 przypadkach zdrowych dzieciakow i o powodzeniu tese rzedu 44%
W uwagach byl komentarz, ze mimo ze sa pewne watpliwosci co do ryzyka chorob gen. to uwaza sie, ze to ryzyko jest takie same jak dla kazdego normalnego ivf.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 21:29
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Ania tez znalazlam te prace o 16 dzieciach, a potem inna:
http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/25/3/588.long
Napisali w niej o 104 przypadkach zdrowych dzieciakow i o powodzeniu tese rzedu 44%
W uwagach byl komentarz, ze mimo ze sa pewne watpliwosci co do ryzyka chorob gen. to uwaza sie, ze to ryzyko jest takie same jak dla kazdego normalnego ivf. -
ara wrote:Asiula a powiedz mi jaki jest plan na tę torbiel? Próbujesz się jej pozbyć antykami tak? a w międzyczasie mają Ci zrobić HSG? hmm jeśli posiew masz niefajny to w szpitalu i tak mogą Cię nie dopuścić do HSG a jeśli to zrobią to możesz sobie narobić problemów jak Ci bakterie z kontrastem zawędrują do macicy
myślę, że jak najbardziej zrób ten posiew przed HSG
Plan na torbiel to antyki. Mam nadzieję, że podczas najbliższej miesiączki się wchłonie.
Zrobię raczej ten posiew jeszcze raz za tydzień, HSG zaplanowane jest na 9 marca, ale zrobię tylko na bakterie tlenowe, bo skoro beztlenowe są ok, to tylko złą część powtórzę.
A HSG będę raczej robić prywatnie, nie w szpitalu. Dzisiaj dzwoniłam ponownie do szpitala na Solcu w Warszawie i uzyskałam zupełnie inne informacje niż ostatnio... więc coś tu jest nie tak...
Mama mi właśnie powiedziała "Co nas nie zabije to nas wzmocni"... coś w tym jestWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 21:50
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Hej kochane. Ja dziś miałam 12h zmianę w pracy o nie miałam czasu by was poczytać. Katja nie smutaj - niestety tak w życiu jest - moja mama zmarła jak miałam lat 8 a ojciec w maju - jjedyne czego w życiu możemy być pewni to tego że umrzemy.
Anuska na spokospokojnie, beta była pozytywna to najwazniejsze.
Ja coś czuję ze dziś mój ostatni płodny dzień - zobaczymy jak jutro sluzy mam wrażenie że robi się mniej rozciągliwy. Idę działać w związku z tym
******************************GANG18+***************************** -
mam mało estetyczne pytanie...jak szybko wchłaniają sie tabletki, bo ja mam brac rano na czczo tabletki na tarzyce...po jakiejs godzinie wymiotuje...czy zdążą zadziałać? czy odczekiwać lepiej aż skończą sie poranne zwroty i dopiero je łykać....
-
dzien dobry
blondik mi zawsze lekarz mowil bibiore lekina epilepsje...ze jakwymiotuje to do czegos typu miska jesli widac tabsa wziasc jeszcze raz jesli nie to nie ale to mowil ze jak do pol odziny, po godzinie, 1,5h juz pwoinny sie wchlonac -
Witam się z pracy. Tempka spadla. Nie tak widowiskowo jak w zeszlym cyklu ale liczę na skok
Chodzą za mna od środy dwie mega pozytywne piosenki, polecam https://www.sendspace.com/file/jainhi i https://www.sendspace.com/file/z6yalvWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 10:02
******************************GANG18+***************************** -
smarta wrote:Witam się z pracy. Tempka spadla. Nie tak widowiskowo jak w zeszlym cyklu ale liczę na skok
jak w morde strzlil