My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa wrote:Ania tez znalazlam te prace o 16 dzieciach, a potem inna:
http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/25/3/588.long
Napisali w niej o 104 przypadkach zdrowych dzieciakow i o powodzeniu tese rzedu 44%
W uwagach byl komentarz, ze mimo ze sa pewne watpliwosci co do ryzyka chorob gen. to uwaza sie, ze to ryzyko jest takie same jak dla kazdego normalnego ivf.
u nas jest 46 XY, inwersja pericentryczna w chromosomie 1 (p13q21)
nieumiem jej wyszukac takich badan jak Ty wyszukałas mijakbys miala czas to bylabym wdzieczna
cos o tym jakis artykul :)albo jakies dane
-
nick nieaktualnyCześć Babeczki
Blondik tabletki na tarczycę trzeba brać na czczo i powstrzymać się przed jedzeniem przez pół godziny po zażyciu. Więc rozumiem, że przez te pół godziny się wchłania. Więc wymioty po godzinie nie powinny zaszkodzić.
A u mnie tempka w dół, a dodatkowo właśnie zauważyłam jakiś śluz jakby z krwią. Nie wiem o co chodzi. Brzuch mnie pobolewa.
Spokojnej soboty życzęAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Ania nie będzie owu bo ją antyki blokują. Owulki będę szukała w marcu
a to już niedługo
Mona_M lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewuszki!
Dziękuję za Wasze wsparcie!!!
Dziś jest lepiej chociaż nie wyspana jestem... mój wczoraj był z kolegami na popijawce i jak wrócił o 21 to mu się włączyło cholera wie co... znów na kolanach za mną chodził mówiąc jak bardzo mnie kocha. Do tego w nocy mnie budził i mówił: Kocham Cię! Wiesz? Albo Kochanie przytul mnie.
No cholera spać nie dałwięc zaraz zasne ale najpierw idę Was poczytać.
Summerka, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej skarby......
dołączam do niewyspanych:-/ mała budziła się co godzinę dopominając się jedzenia, chyba jakiś kryzys laktacyjny mnie dopadł...ech dzisiaj dostała mleko mm.....
a do tego @ przylazła.......i niby podczas karmienia piersią nie ma...a tu jajniki naparzają jak trza..........grrrrrrrrrrrrrr i 8tydzień z "pieluchami" będę chodzić.........
Katjaa a ja zazdraszczam takich pobudek.......mój już zapomniał co to słowa "kocham Cię"........buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu cały romantyzm w Kosię poszedł...........
-
nick nieaktualny
-
Aniu a probowalas szukac na pubmed? W razie czego jak bys znalazla cos interesujacego a nie byloby by pelnego dodostepu daj znac mlze sciagne poprzez znajomości
Ania_84 lubi tę wiadomość
******************************GANG18+***************************** -
smarta wrote:Aniu a probowalas szukac na pubmed? W razie czego jak bys znalazla cos interesujacego a nie byloby by pelnego dodostepu daj znac mlze sciagne poprzez znajomości
-
Malenq wrote:Hej skarby......
dołączam do niewyspanych:-/ mała budziła się co godzinę dopominając się jedzenia, chyba jakiś kryzys laktacyjny mnie dopadł...ech dzisiaj dostała mleko mm.....
a do tego @ przylazła.......i niby podczas karmienia piersią nie ma...a tu jajniki naparzają jak trza..........grrrrrrrrrrrrrr i 8tydzień z "pieluchami" będę chodzić.........
Katjaa a ja zazdraszczam takich pobudek.......mój już zapomniał co to słowa "kocham Cię"........buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu cały romantyzm w Kosię poszedł...........
No to zazdroszczę, ja karmię już 7 miesięcy, a okresu ani widu, ani słychu...
Dzień doberek dziewczęta:)
-
nick nieaktualnyWitam się
z nowym rokiem zapadła decyzja że zaczynamy starania o maluszka, póki co robię niezbędny przegląd stanu zdrowia. Mimo iż pochodzę z wielodzietnej rodziny, bracia także mają już swoje pociechy to we mnie od zawsze tkwiło takie odczucie że nie będę mogła mieć dzieci, nie wiem skąd się to wzięło ale tak czuję. Zobaczymy co czas przyniesie.Katjaa, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrrrr witaj
:*
Ania głowa do góry!!! Kochana uwierz, że wszystko będzie dobrzenawet jeśli na to może nie wskazywać to uwierz!!!
No a ja się wyspalam i szykujemy się na domoweczke do znajomych. Także miłego wieczoru KochaneNieukowa, Frrrrr lubią tę wiadomość
-
Nusia, Frrr odwagi i cierpliwosci, na pewno sie doczekacie swojego drugiego serduszka
Malenq ale kicha, brak malpy to jedna z najwiekszych zalet ciazy (poza faktem bycia w ciazy)
Ania odpisalam na pw, ale to trudniejsza zagwozdka niz z waszym problemem- jest o tym malo prac w pubmed i innych zrodlach. Podeslalam to co znalazlam. Na pewno to jest przyczyna meskiej nieplodnosci u tej pary, bo wszystkie artykuly mowia o ciezkiej oligozoospermii/azoospermii i nieplodnosci zwiazanej z takim kariotypem...nusia*r, Frrrrr, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Frrrrr wrote:Witam się
z nowym rokiem zapadła decyzja że zaczynamy starania o maluszka, póki co robię niezbędny przegląd stanu zdrowia. Mimo iż pochodzę z wielodzietnej rodziny, bracia także mają już swoje pociechy to we mnie od zawsze tkwiło takie odczucie że nie będę mogła mieć dzieci, nie wiem skąd się to wzięło ale tak czuję. Zobaczymy co czas przyniesie.Frrrrr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa wielkie dzieki
dziewczyny ja ostatnio przesadzam znowu wyciagnelam meza do grycana na lody truskawkowo malinowe z bita smietana i owocami .. matko ja 4 dzien z rzedu wpierdzielam bita smietane..ale co ja zrobie chce mi sie .. choc teraz jak o niej mysle ze mnie mdli .. ale jutro znowu wlacyz mi sie faza
wczesniej przed okresem byla czekolada teraz bita smietana