X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ania tez znalazlam te prace o 16 dzieciach, a potem inna:
    http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/25/3/588.long
    Napisali w niej o 104 przypadkach zdrowych dzieciakow i o powodzeniu tese rzedu 44% :)
    W uwagach byl komentarz, ze mimo ze sa pewne watpliwosci co do ryzyka chorob gen. to uwaza sie, ze to ryzyko jest takie same jak dla kazdego normalnego ivf.
    kochana wyslalam ci zaproszonko bo mam pytanie u meza kolezanki wykryto
    u nas jest 46 XY, inwersja pericentryczna w chromosomie 1 (p13q21)

nieumiem jej wyszukac takich badan jak Ty wyszukałas mi :) jakbys miala czas to bylabym wdzieczna :) cos o tym jakis artykul :)albo jakies dane :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki :)
    Blondik tabletki na tarczycę trzeba brać na czczo i powstrzymać się przed jedzeniem przez pół godziny po zażyciu. Więc rozumiem, że przez te pół godziny się wchłania. Więc wymioty po godzinie nie powinny zaszkodzić.

A u mnie tempka w dół, a dodatkowo właśnie zauważyłam jakiś śluz jakby z krwią. Nie wiem o co chodzi. Brzuch mnie pobolewa.

Spokojnej soboty życzę :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOna co ta twoja tempka wydziwia .. ;/ to mzoe dopiero teraz owu ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie będzie owu bo ją antyki blokują. Owulki będę szukała w marcu :) a to już niedługo :D

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ania nie będzie owu bo ją antyki blokują. Owulki będę szukała w marcu :) a to już niedługo :D
    dobra daj jej czas do marca :P

Mona_M lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewuszki! <3
    Dziękuję za Wasze wsparcie!!!
    Dziś jest lepiej chociaż nie wyspana jestem... mój wczoraj był z kolegami na popijawce i jak wrócił o 21 to mu się włączyło cholera wie co... znów na kolanach za mną chodził mówiąc jak bardzo mnie kocha. Do tego w nocy mnie budził i mówił: Kocham Cię! Wiesz? Albo Kochanie przytul mnie.
    No cholera spać nie dał :( więc zaraz zasne ale najpierw idę Was poczytać. :)

Summerka, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej skarby......

dołączam do niewyspanych:-/ mała budziła się co godzinę dopominając się jedzenia, chyba jakiś kryzys laktacyjny mnie dopadł...:-/ ech dzisiaj dostała mleko mm.....

a do tego @ przylazła.......i niby podczas karmienia piersią nie ma...a tu jajniki naparzają jak trza..........grrrrrrrrrrrrrr i 8tydzień z "pieluchami" będę chodzić.........

Katjaa a ja zazdraszczam takich pobudek.......mój już zapomniał co to słowa "kocham Cię"........buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu cały romantyzm w Kosię poszedł...........

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Malenq to słabo, przy tymku pierwszy okres dostałam po roku..

Katja hehe, faceci po alko tak mają.. Mojemu się wtedy włączają lepkie łapki i tylko by tulil.. Milusio

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa mój po alko też jest kochliwy :) No może nie aż tak :)

• smarta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a probowalas szukac na pubmed? W razie czego jak bys znalazla cos interesujacego a nie byloby by pelnego dodostepu daj znac mlze sciagne poprzez znajomości ;)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Aniu a probowalas szukac na pubmed? W razie czego jak bys znalazla cos interesujacego a nie byloby by pelnego dodostepu daj znac mlze sciagne poprzez znajomości ;)
    prubuje ale nic mni nie wychodzi :(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hej skarby......

dołączam do niewyspanych:-/ mała budziła się co godzinę dopominając się jedzenia, chyba jakiś kryzys laktacyjny mnie dopadł...:-/ ech dzisiaj dostała mleko mm.....

a do tego @ przylazła.......i niby podczas karmienia piersią nie ma...a tu jajniki naparzają jak trza..........grrrrrrrrrrrrrr i 8tydzień z "pieluchami" będę chodzić.........

Katjaa a ja zazdraszczam takich pobudek.......mój już zapomniał co to słowa "kocham Cię"........buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu cały romantyzm w Kosię poszedł...........

No to zazdroszczę, ja karmię już 7 miesięcy, a okresu ani widu, ani słychu...:(

Dzień doberek dziewczęta:)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    z nowym rokiem zapadła decyzja że zaczynamy starania o maluszka, póki co robię niezbędny przegląd stanu zdrowia. Mimo iż pochodzę z wielodzietnej rodziny, bracia także mają już swoje pociechy to we mnie od zawsze tkwiło takie odczucie że nie będę mogła mieć dzieci, nie wiem skąd się to wzięło ale tak czuję. Zobaczymy co czas przyniesie.

Katjaa, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frrrr witaj <3 :*

Ania głowa do góry!!! Kochana uwierz, że wszystko będzie dobrze :) nawet jeśli na to może nie wskazywać to uwierz!!! <3

No a ja się wyspalam i szykujemy się na domoweczke do znajomych. Także miłego wieczoru Kochane <3

Nieukowa, Frrrrr lubią tę wiadomość

• nusia*r Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    przyjmiecie mnie do wątku?
    Mam 29 lat o maluszka staramy się od grudnia 2014 i mam przeczucie że tak szybko się nie uda...
    pozdrawiam:-)

Izoleccc lubi tę wiadomość

szczęśliwa mamusia 2 córeczek i synusia:-)
    a86747f5e11dbd826d9b978dfea4834a.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, Frrr odwagi i cierpliwosci, na pewno sie doczekacie swojego drugiego serduszka :)

Malenq ale kicha, brak malpy to jedna z najwiekszych zalet ciazy (poza faktem bycia w ciazy) :)

Ania odpisalam na pw, ale to trudniejsza zagwozdka niz z waszym problemem- jest o tym malo prac w pubmed i innych zrodlach. Podeslalam to co znalazlam. Na pewno to jest przyczyna meskiej nieplodnosci u tej pary, bo wszystkie artykuly mowia o ciezkiej oligozoospermii/azoospermii i nieplodnosci zwiazanej z takim kariotypem...

nusia*r, Frrrrr, Ania_84 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nusia*r Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frrrrr wrote:
    Witam się
    z nowym rokiem zapadła decyzja że zaczynamy starania o maluszka, póki co robię niezbędny przegląd stanu zdrowia. Mimo iż pochodzę z wielodzietnej rodziny, bracia także mają już swoje pociechy to we mnie od zawsze tkwiło takie odczucie że nie będę mogła mieć dzieci, nie wiem skąd się to wzięło ale tak czuję. Zobaczymy co czas przyniesie.
    trzymam kciuki za owocne staranka:-)

Frrrrr lubi tę wiadomość

• nusia*r Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka też jestem karmiąca mamusia:-)
    Katjja udanego wieczorku życzę:-)

Katjaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jeszcze w tym roku wyrobicie się z rodzeństwem dla Kosi :) zastanów się ;)

Mona_M, Nieukowa, Malenq, Katjaa, ara lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wielkie dzieki :)

dziewczyny ja ostatnio przesadzam znowu wyciagnelam meza do grycana na lody truskawkowo malinowe z bita smietana i owocami .. matko ja 4 dzien z rzedu wpierdzielam bita smietane..ale co ja zrobie chce mi sie .. choc teraz jak o niej mysle ze mnie mdli .. ale jutro znowu wlacyz mi sie faza :D

wczesniej przed okresem byla czekolada teraz bita smietana :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 3580 3581 3582 3583 3584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ