X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti - CLO jest na wspomaganie rosniecia pecherzykow..
    jest on fajny ale ma wady.. dlatego moze go wypisac tylko gin po wczesniejszym sprawdzeniu hormonoow i usg . nie podjae sie go kobietom u ktorych na podstawie badan hormonalnych i usg moze dojsc do hiperstymulacji .. po porstu pozniej moga tworzyc sie torbiele... dwa wplywa zle na endometrium przy dluzszm stosowaniu..u mne przed clo mialam 10 mm a po clo juz po pierwszej stymulacji 5 mm w tym samym dc czyli w 12 ;/
    jednak kiedy lekarz obserwuje ze pecherzyki slabo rosno polecane jest :) bo czesto wystraczy pobudzic jajniki mi tak pobudzili ze cyklesie wynormowaly :) pecherzyki dojrzewaly i pekaly wie po dwoch cyklach juz niebralam :)

co do wyznaczania owulki przez OF nie sugerujcie sie nim zbytnio ja wlasne w pierwszym z clo mialam takie zawirowania jak Krokodylek i co okazalo sie wze po porstu program zglupial a mialam owulka na 100% podany mialam zastrzyk na pekniecie i potwierdzil to pozniej gin :) wiec owulke wyznaczyłam recznie :)
    to ten wykres :)
    e55b550ce8bbe12d92822c0da90ea7d8.png

Nasturcja lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok..rozumiem. W takim razie mierz do końca, ale nadziei nie trać, bo nigdy nic nie wiadomo. I nie denerwuj się tą aplikacją. Jeśli jesteś zafasolkowana to nie służy to dobrze. Buzka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 08:03

• helenkq Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;)

Anuśka przykro mi bardzo ;( sciskam mocno

kochane na cukrzyce gdzies czytałam ze scisła dieta zlozona z samych warzyw przez 3mce wyleczyła 80% badanych z cukrzycy własnie typu I (chyba I tej bez podawania insuliny) ale to jak kogos interesuje musicie poszukac i doczytac ;)

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania do dokładnie. Niestety przy PCO i tych górkach i dolinkach program raczej też nie ma szans, musi zgłupieć. :)

Mnie tylko zaintrygowało dlaczego teraz nie wyznaczył jak ma ładny wzrost tempki, ale kto tam zrozumie system. :)

Ja i tak myślę, że owulka była, i to w 18dc.
    Ale chyba i tak nic z tego nie będzie bo czuję się małpowo. :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A - mój mąż dzisiaj rano pyta mnie jak mój brzuch. To mu mówię że dalej boli a on takim smutnym głosem "czyli będzie okres?".

Kurde chyba naprawdę on chce tego dzieciaka. Chciałabym mu go dać. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki!
    Przykro mi Kochane że @ ma nadejść Wam bo wiem jak co niektóre tutaj silnie się starają a po świecie tyle wywłok chodzi i nie chce dzidzi :( :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 08:20

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z każdym miesiącem coraz gorzej...niebawem rok stuknie :(

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie pomyślę o tej Katarzynie W.czy o tej "mamie" Szymonka z Będzina to aż mnie chu...strzela. Zresztą takich jak one jest wiele. A Katarzyna W.chyba znajduje się na świeczniku tych patologii. I co, Bozia dała jej dziecko a franca zabiła. Ten jej mąż nie lepszy. Nikt grobu nie odwiedza podobno. Patologia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa jeszcze 2 lata temu jakby ktoś mi powiedział, że i mnie instynkt macierzyński spotka zabiłabym śmiechem. A tu los figla spłatał bo jak chcę to nie wychodzi ;)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym instynktem to jest tak, że ja nie wiem czy go mam....:-/
    ja nawet małych dzieci nie bardzo lubię, a odwiedzam znajome jak ich szkraby kończą min. 6mies. nie wcześniej...
    więc....tak matka natura lubi płatać figla...
    Anuśka :( póki nie ma @ nadzieja jest....tyle mogę na pocieszenie ....

Anuśka lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! :)
    Ja też mam bóle @ :( Krokodylica, myślę że program nie wyznaczył nam owulki bo przez cały cykl temperatury są na jednym poziomie - obstawiam że liczy też jakąś średnią dodatkowo i że nie widzi różnicy to nie wyznacza.

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj masakra... Ja o pierwsze się starałam 3 lata, jeśli o drugie też będę musiała tyle czekać to przekwitnę w tym czasie i menopauzę jakąś złapię :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja zgadzam się z Tobą w zupełności, dla mnie Katarzyna W. powinna dostać karę śmierci ale taką powolną!

marissith jeszcze wszystko przed Tobą! moja siostra po 3 latach od ślubu zaszła w ciążę a starali się już nawet przed ślubem i nic... a teraz chodzi po świecie taki 4 letni cwaniaczek jakim jest mój siostrzeniec :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku ..faceci po czasie jak sie stramy tez to przechodza i to bardzo ja pamietam jak mojdoslownie plakal jak widzielismy I kreske..a pozniej jak sie dowiedzielismy ze te wszystkie lzy moglismy sobie oszczedzic i zmarnowalismy tyle czasu przez jednego lekarza..
    do tej pory widze jego pusty wzrok jak wychodzilismy od androloga i jak mocno sciskal mnie wtedy za reke .. a lzy lecialy mu same ..
    faceci tez czuja ..a to ze dluzej sie staramy nie ejs wina ani kobiety ani mezczyny.. wazne zeby dawac sobie oparcie a predzej czy pozniej to oparcie zaowowcuje madra,szczesliwa , kochajaca i sznujaca sie rodzina :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku ..faceci po czasie jak sie stramy tez to przechodza i to bardzo ja pamietam jak mojdoslownie plakal jak widzielismy I kreske..a pozniej jak sie dowiedzielismy ze te wszystkie lzy moglismy sobie oszczedzic i zmarnowalismy tyle czasu przez jednego lekarza..
    do tej pory widze jego pusty wzrok jak wychodzilismy od androloga i jak mocno sciskal mnie wtedy za reke .. a lzy lecialy mu same ..
    faceci tez czuja ..a to ze dluzej sie staramy nie ejs wina ani kobiety ani mezczyny.. wazne zeby dawac sobie oparcie a predzej czy pozniej to oparcie zaowowcuje madra,szczesliwa , kochajaca i sznujaca sie rodzina :)

Malenq lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • smarta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z instynktem to u mnie też słabo - dzieci generalnie nie lubię i nie rozpływam sie nad zdjęciami -tak sobie myślę że własne powinno to zmienić i dlatego też nie wyobrażam sobie adopcji

Malenq lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh tak to właśnie jest, jak się nie chce to się ma, a jak się bardzo chce to się nie ma...
    Moja bratowa podeszła do tego z cąłkowitym luzem i udało się praktycznie od razu a ma 36 na karku, a ja zaczęłam się starać jak mi stuknęła 30stka, rok zaraz minie i nic...
    Gratuluję jej i sie cieszę a jednoczesnie mi tak smutno....

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co bardziej lubię psy niż dzieci. Ale pewnie jak już zajdę w ciążę to obudzą się we mnie instynkty macierzyńskie :)
    Na fejsie i instagramie namiętnie lajkuję fotki przeróżnych piesków :)

Ania_84, Malenq lubią tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja widac po avatarku hehe
    Ja mam 11letniego goldena :)Slicznosci...

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie powiem wam, że wczoraj moja mama mi pisała, że nasza sąsiadka jest w ciąży z drugim dzieckiem. Pierwsze urodziła dość późno, bo miała chyba ze 36 lat. Teraz ma 43 i jest druga ciąża! Dodam, że również ma nadwagę i problemy z hormonami. Także kochane, głowa do góry! Na każdą z nas przyjdzie czas :)

kasiarzyna, mimik74, Katjaa lubią tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ