Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti - CLO jest na wspomaganie rosniecia pecherzykow..
    jest on fajny ale ma wady.. dlatego moze go wypisac tylko gin po wczesniejszym sprawdzeniu hormonoow i usg . nie podjae sie go kobietom u ktorych na podstawie badan hormonalnych i usg moze dojsc do hiperstymulacji .. po porstu pozniej moga tworzyc sie torbiele... dwa wplywa zle na endometrium przy dluzszm stosowaniu..u mne przed clo mialam 10 mm a po clo juz po pierwszej stymulacji 5 mm w tym samym dc czyli w 12 ;/
    jednak kiedy lekarz obserwuje ze pecherzyki slabo rosno polecane jest :) bo czesto wystraczy pobudzic jajniki mi tak pobudzili ze cyklesie wynormowaly :) pecherzyki dojrzewaly i pekaly wie po dwoch cyklach juz niebralam :)

co do wyznaczania owulki przez OF nie sugerujcie sie nim zbytnio ja wlasne w pierwszym z clo mialam takie zawirowania jak Krokodylek i co okazalo sie wze po porstu program zglupial a mialam owulka na 100% podany mialam zastrzyk na pekniecie i potwierdzil to pozniej gin :) wiec owulke wyznaczyłam recznie :)
    to ten wykres :)
    e55b550ce8bbe12d92822c0da90ea7d8.png

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok..rozumiem. W takim razie mierz do końca, ale nadziei nie trać, bo nigdy nic nie wiadomo. I nie denerwuj się tą aplikacją. Jeśli jesteś zafasolkowana to nie służy to dobrze. Buzka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 08:03

• helenkq Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;)

Anuśka przykro mi bardzo ;( sciskam mocno

kochane na cukrzyce gdzies czytałam ze scisła dieta zlozona z samych warzyw przez 3mce wyleczyła 80% badanych z cukrzycy własnie typu I (chyba I tej bez podawania insuliny) ale to jak kogos interesuje musicie poszukac i doczytac ;)

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania do dokładnie. Niestety przy PCO i tych górkach i dolinkach program raczej też nie ma szans, musi zgłupieć. :)

Mnie tylko zaintrygowało dlaczego teraz nie wyznaczył jak ma ładny wzrost tempki, ale kto tam zrozumie system. :)

Ja i tak myślę, że owulka była, i to w 18dc.
    Ale chyba i tak nic z tego nie będzie bo czuję się małpowo. :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A - mój mąż dzisiaj rano pyta mnie jak mój brzuch. To mu mówię że dalej boli a on takim smutnym głosem "czyli będzie okres?".

Kurde chyba naprawdę on chce tego dzieciaka. Chciałabym mu go dać. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki!
    Przykro mi Kochane że @ ma nadejść Wam bo wiem jak co niektóre tutaj silnie się starają a po świecie tyle wywłok chodzi i nie chce dzidzi :( :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 08:20

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z każdym miesiącem coraz gorzej...niebawem rok stuknie :(

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie pomyślę o tej Katarzynie W.czy o tej "mamie" Szymonka z Będzina to aż mnie chu...strzela. Zresztą takich jak one jest wiele. A Katarzyna W.chyba znajduje się na świeczniku tych patologii. I co, Bozia dała jej dziecko a franca zabiła. Ten jej mąż nie lepszy. Nikt grobu nie odwiedza podobno. Patologia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa jeszcze 2 lata temu jakby ktoś mi powiedział, że i mnie instynkt macierzyński spotka zabiłabym śmiechem. A tu los figla spłatał bo jak chcę to nie wychodzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym instynktem to jest tak, że ja nie wiem czy go mam....:-/
    ja nawet małych dzieci nie bardzo lubię, a odwiedzam znajome jak ich szkraby kończą min. 6mies. nie wcześniej...
    więc....tak matka natura lubi płatać figla...
    Anuśka :( póki nie ma @ nadzieja jest....tyle mogę na pocieszenie ....

Anuśka lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! :)
    Ja też mam bóle @ :( Krokodylica, myślę że program nie wyznaczył nam owulki bo przez cały cykl temperatury są na jednym poziomie - obstawiam że liczy też jakąś średnią dodatkowo i że nie widzi różnicy to nie wyznacza.

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj masakra... Ja o pierwsze się starałam 3 lata, jeśli o drugie też będę musiała tyle czekać to przekwitnę w tym czasie i menopauzę jakąś złapię :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja zgadzam się z Tobą w zupełności, dla mnie Katarzyna W. powinna dostać karę śmierci ale taką powolną!

marissith jeszcze wszystko przed Tobą! moja siostra po 3 latach od ślubu zaszła w ciążę a starali się już nawet przed ślubem i nic... a teraz chodzi po świecie taki 4 letni cwaniaczek jakim jest mój siostrzeniec :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku ..faceci po czasie jak sie stramy tez to przechodza i to bardzo ja pamietam jak mojdoslownie plakal jak widzielismy I kreske..a pozniej jak sie dowiedzielismy ze te wszystkie lzy moglismy sobie oszczedzic i zmarnowalismy tyle czasu przez jednego lekarza..
    do tej pory widze jego pusty wzrok jak wychodzilismy od androloga i jak mocno sciskal mnie wtedy za reke .. a lzy lecialy mu same ..
    faceci tez czuja ..a to ze dluzej sie staramy nie ejs wina ani kobiety ani mezczyny.. wazne zeby dawac sobie oparcie a predzej czy pozniej to oparcie zaowowcuje madra,szczesliwa , kochajaca i sznujaca sie rodzina :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku ..faceci po czasie jak sie stramy tez to przechodza i to bardzo ja pamietam jak mojdoslownie plakal jak widzielismy I kreske..a pozniej jak sie dowiedzielismy ze te wszystkie lzy moglismy sobie oszczedzic i zmarnowalismy tyle czasu przez jednego lekarza..
    do tej pory widze jego pusty wzrok jak wychodzilismy od androloga i jak mocno sciskal mnie wtedy za reke .. a lzy lecialy mu same ..
    faceci tez czuja ..a to ze dluzej sie staramy nie ejs wina ani kobiety ani mezczyny.. wazne zeby dawac sobie oparcie a predzej czy pozniej to oparcie zaowowcuje madra,szczesliwa , kochajaca i sznujaca sie rodzina :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • smarta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z instynktem to u mnie też słabo - dzieci generalnie nie lubię i nie rozpływam sie nad zdjęciami -tak sobie myślę że własne powinno to zmienić i dlatego też nie wyobrażam sobie adopcji

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh tak to właśnie jest, jak się nie chce to się ma, a jak się bardzo chce to się nie ma...
    Moja bratowa podeszła do tego z cąłkowitym luzem i udało się praktycznie od razu a ma 36 na karku, a ja zaczęłam się starać jak mi stuknęła 30stka, rok zaraz minie i nic...
    Gratuluję jej i sie cieszę a jednoczesnie mi tak smutno....

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co bardziej lubię psy niż dzieci. Ale pewnie jak już zajdę w ciążę to obudzą się we mnie instynkty macierzyńskie :)
    Na fejsie i instagramie namiętnie lajkuję fotki przeróżnych piesków :)

Ania_84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja widac po avatarku hehe
    Ja mam 11letniego goldena :)Slicznosci...

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie powiem wam, że wczoraj moja mama mi pisała, że nasza sąsiadka jest w ciąży z drugim dzieckiem. Pierwsze urodziła dość późno, bo miała chyba ze 36 lat. Teraz ma 43 i jest druga ciąża! Dodam, że również ma nadwagę i problemy z hormonami. Także kochane, głowa do góry! Na każdą z nas przyjdzie czas :)

kasiarzyna, mimik74, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ