X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    to było do Anastazjii, heh :)
    a to przepraszam :-)

Blondik lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko oko :)

wyniki nasienia chyba dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 10:52

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. no to ph ladne :)
    ps przynajmenij normalny lab bo pisze górna granice ph.. :)

nie wiem..jak chcecie zrobicie posiew jelsi nie byl robiony .. :) max 60 zl.. a bedzieciemiec pewnosc..

bąbel lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel nasz gin jest najlepszy w okolicy, ale może czas go zmienić? Podzwoń po klinikach, może uruchomią jeszcze środki na ivf na nfz. Kurde nie wiem co Ci doradzić :(

A badałaś wrogość śluzu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 10:55

bąbel lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    to było do Anastazjii, heh :)
    No właśnie sama już nie wiem co mam robić. Poczekam do czwartkowej wizyty i dam ci znać, zależy co mi tam powiedzą ;)

Ja z tych zdesperowanych a nie bojacych się, luteine też mam zamiar brać sama na własną reke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 11:00

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Bąbel nasz gin jest najlepszy w okolicy, ale może czas go zmienić? Podzwoń po klinikach, może uruchomią jeszcze środki na ivf na nfz. Kurde nie wiem co Ci doradzić :(

A badałaś wrogość śluzu?
    Co człowiek to opinia, skoro gin sam z tobą zacza rozmowę o invitro to facet zna się na swojej pracy, przy tak długim leczeniu może nie warto zmieniać gina, już się znacie dość dobrze... Ale to oczywiście twoja decyzja

bąbel lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari raczej wrogosc sluzu tu nic by nie zmienilo..bo IUI wlasnie wtedy pomaga

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari nie nie badałam - ale IUI powinna zaskoczyć, nawet gdyby był wrogi śluz. Mam jeszcze w planach wizytę u jednego ginekologa, nie w Ol ale w okolicach - ciotka mojego mężą pracowała jako położna u niego na oddziale i sama zaproponowała, że umówi mnie do niego na wizytę, tylko mam dać znać kiedy. K***a dlaczego nas to spotyka ...

20101016580117.png
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Co człowiek to opinia, skoro gin sam z tobą zacza rozmowę o invitro to facet zna się na swojej pracy, przy tak długim leczeniu może nie warto zmieniać gina, już się znacie dość dobrze... Ale to oczywiście twoja decyzja
    Ana niestety ale to chyba jedyne rozwiązanie ...a do lekarza naprawdę mam zaufanie :-)

Dziewczyny dziękuję Wam, że jesteście :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 11:03

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babel ewentulanie mozecie isc w kierunku genetyki.. / lub przeciwcial przeciwko plamniekom meza.. zadko sie zdaza ..ale nie raz tak jest .. choc wg mnie to juz taki koncowy etap..
    do IVF i tak pewnie beda chcieli genetyke

bąbel lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    babel ewentulanie mozecie isc w kierunku genetyki.. / lub przeciwcial przeciwko plamniekom meza.. zadko sie zdaza ..ale nie raz tak jest .. choc wg mnie to juz taki koncowy etap..
    do IVF i tak pewnie beda chcieli genetyke
    Przeraża mnie to wszystko ...

20101016580117.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    niewiem co myslec,mam 15 dzien cyklu.moj sluz wyglada jak balsam jest bialy i nie rosciaga sie
    pierwszy raz taki odnotowalam
    co to moze byc?

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel, strasznie Ci współczuję, bo wiem doskonale co przezywasz. My też długo się staramy i też nie znamy konkretnej przyczyny.

Tak sobie czasem myślę, że my z Ania84 i Arą chyba weterankami tego wątku jesteśmy. Jak ja weszłam na ten wątek, to dopiero Malenqa była w 1 trymestrze ciąży. U Ani męża azoospermia a u mnie i u Ary nie wiadomo co. Reszta dziewczyn z wątku już dawno urodziła albo jest przy końcówce ciąży.

bąbel lubi tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Bąbel, strasznie Ci współczuję, bo wiem doskonale co przezywasz. My też długo się staramy i też nie znamy konkretnej przyczyny.

Tak sobie czasem myślę, że my z Ania84 i Arą chyba weterankami tego wątku jesteśmy. Jak ja weszłam na ten wątek, to dopiero Malenqa była w 1 trymestrze ciąży. U Ani męża azoospermia a u mnie i u Ary nie wiadomo co. Reszta dziewczyn z wątku już dawno urodziła albo jest przy końcówce ciąży.
    Lady doskonale pamiętam jak u Malenqa się udało. Pozostaje nam wierzyć, że i Nam się uda, nie wiem jak, ale się uda.

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę trzymać kciuki za Was bąbel. Myślisz, że mogłabyś się zakwalifikować do rządowego IVF?

bąbel lubi tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Będę trzymać kciuki za Was bąbel. Myślisz, że mogłabyś się zakwalifikować do rządowego IVF?
    Mam taką nadzieję ... inaczej nie damy rady finansowo :-( Chyba, że kredyt

Lady ja mam 31 lat, mąż 34 - pierwsze badanie nasienia męża w 06.2012roku - wynik OK, moje HSG z 08.2012r. gdzie wpisano niepłodność pierwotna. Kilkanaście cykli stymulowanych w celu uzyskania owulacji no i 3 nieudane IUI - myślę, że wystarczy do kwalifikacji.

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    Mam taką nadzieję ... inaczej nie damy rady finansowo :-( Chyba, że kredyt

Lady ja mam 31 lat, mąż 34 - pierwsze badanie nasienia męża w 06.2012roku - wynik OK, moje HSG z 08.2012r. gdzie wpisano niepłodność pierwotna. Kilkanaście cykli stymulowanych w celu uzyskania owulacji no i 3 nieudane IUI - myślę, że wystarczy do kwalifikacji.
    Też mam taką nadzieję. Oby Wam tylko nie podstawiali kłód pod nogi, bo wiesz jak to jest z tym nieszczęsnym NFZ. Ja jednak życzę, żeby Wam się udało naturalnie i to już wkrótce.

bąbel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel na pewno wystarczy żeby dostać się do programu rządowego, oby tylko środki były. Musisz dzwonić i pytać. Ja już myślałam o tym i miałam od listopada - grudnia wydzwaniać do novum. Tak patrzyłam od nas jest najlepszy dojazd polskim busem bo z mężem nie zawsze mogłabym jechać samochodem. Do Gd jest już trudniej. Ale jak masz samochód to Gd lepszy, bo szybciej się jedzie. W Ol na razie nie będzie ivf bo muszą ileś czasu funkcjonować żeby dostali na to zgodę. Tak słyszałam.

bąbel lubi tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Bąbel na pewno wystarczy żeby dostać się do programu rządowego, oby tylko środki były. Musisz dzwonić i pytać. Ja już myślałam o tym i miałam od listopada - grudnia wydzwaniać do novum. Tak patrzyłam od nas jest najlepszy dojazd polskim busem bo z mężem nie zawsze mogłabym jechać samochodem. Do Gd jest już trudniej. Ale jak masz samochód to Gd lepszy, bo szybciej się jedzie. W Ol na razie nie będzie ivf bo muszą ileś czasu funkcjonować żeby dostali na to zgodę. Tak słyszałam.
    Mari my wybierzemy Gdańsk, oboje mobilni, więc nie będzie problemu z dojazdami. Ol nawet nie bierzemy pod uwagę. Czekam na @, idę do gina, zobaczymy co on powie i pewnie wyślę zgłoszenie do Invicty.

marissith lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invicta w gd ma dobre opinie. Wyślij zgłoszenie i będę trzymać kciuki żebyś się tam dostała na nfz. Już u tak dużo kasy wydałaś :(

bąbel lubi tę wiadomość

‹‹ 4084 4085 4086 4087 4088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ