My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
wiem ze przy IUI preparuja nasienie..ale obnizone wartosci nasieni.. powoduja ze skutecznosc IUI spada do 5%
dlatego np IUI z nasieniem dawcy - jak u nas ma wieksza skutecznosc..i siega 20-30 % z racji tego ze nasienie spelnia normy.. WHO ..ale jnajczesciej nasienie jest grubo powzej norm..
-
Lady Maruda wrote:Bąbel od kiedy się staracie o dziecko? I jak tam wygląda sprawa z nasieniem u Twojego męża?
Edit: O, Ania mnie wyprzedziła z pytaniemhahahah
dwa wystarczy ze w nasieniu sa obecne leukocyty ..a to moze znaczyc ze np macie w nasieniu bakterie..i niestety to moze miec duzy wplyw na etapy zaplodnienia..
nie bez powodu do IUI AID facet musi przejsc pelen kompet badan wlacznie z posiewem nasienia, chlamydia i innymi badaniami ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 09:58
Lady Maruda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzolecc a u Ciebie jest zdecydowanie za wcześnie na test! Ja nie patrzę na dni po owu, ale dni cyklu. U Ciebie 21 dc, więc wcale się nie dziwię, że test wyszedł negatywny. Termin @ masz na 9 lipca, jeszcze sporo czasu. Zatestuj 10 lipca jeśli @ się nie pojawi.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Nastka tez mysle ze Izoolecc za wczesnie zatestowala
aa nie pochwalilam sie moj maz..wczoraj wzialsie za robienie .. czegos w stylu
pod schodami byla sterta kamieni.. no i stwierdzil ze tam psiakowi zrobi wielkie legowisko..a przed domem z tych kamieni zrobimy klomb napracowal sie mega .. ale na tyg kupuje cement i bierzemy sie za robienieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 10:08
Blondik, Lady Maruda, marissith, Anastazjaaa, bąbel, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Blondik wrote:może i TSH w normie, ale im niższe tym lepiej, łatwiej ciążę utrzymać... i mniejsze ryzyko, ze szybko podskoczy ponad normę. chyba nie bez powodu lekarze zalecają żeby było między 1 -2 w ciąży
ja lecze sie od 10 lat na tarczyce.. i tak naparwde problemy z cyklami..pojawialy sie przy duzo wyzszym okolo 5 .. teraz aktualnie mam 1,64 wiec tez niedaleko mi do 2 i jkaos cykle mam jak w zegarku.
dwa jelsi to jednorazowy wynik to lekami mozna sobie tylko zaaszkodzic wprowadzajac sie w nadczynnosc .. dlatego trzeba poobserwowac..
mprzyklad moja siostra miala 0,2 tsh a tydzien pozniej 1,01
reszta co tu duzo mowic.. ta sama probka..robilam badania z tych pakietow z diagnostyki wiec akurat w jednym dniu mialam 2 badania tsh ..w jednym wynik 1,64 w drugim 1,67
Mona_M lubi tę wiadomość
-
bąbel wrote:Mari w 2010 roku byłam przez kilka dni w Klinice Endokrynologii w Warszawie - tam też niczego nie wykryli. Byłam z zaburzeniami miesiączkowania i obserwacja w kierunku zespołu cushinga - na szczęście nie potwierdziła się diagnoza.
Pójdę 3 dc i zrobię jeszcze raz TSH, ft3 i ft4 - zobaczę jak wyjdzie
Strasznie mi przykro że się nie udało.
Ja mam 3,05 i stwierdzają że tylko trochę ponad normę i nie leczą farmakologicznie.
Zastanawiam się aby sama zakupić jakieś tabsy z jodem i się sama podleczycbąbel lubi tę wiadomość
-
Blondik wrote:może i TSH w normie, ale im niższe tym lepiej, łatwiej ciążę utrzymać... i mniejsze ryzyko, ze szybko podskoczy ponad normę. chyba nie bez powodu lekarze zalecają żeby było między 1 -2 w ciąży
Tylko kurcze nie wiem czy zacząć brać na własną rękę bo co zrobię jak tabsy się skończą, eh trudna sprawa -
Izoleccc wrote:Hej - u mnie dziś też kolejny piękny negatyw. Oznacza to 3 miesiące przerwy bo zmieniam pracę- ot problem sam się rozwiązał... Jak teraz sobie pomyślę, że mielibyśmy czekać rok z jakąkolwiek diagnostyką to aż mnie skręca. Jakoś we wrześniu powórzę sobie AMH i zobaczę w jakim tempie spada...
-
Tak wielkiego nie mam ogrodu
ale miniaturke tego da sie zrobic
trzymam kciuki za wizyte
Blondik..jak dla mnie po prostu trzeba to skontrolowac..jeszcze raz zbadac wszytskie hormony ale nie odrazu dawac leki na zbicie.. bo tak naparwde problem moze byc inny a lekami mozna sobie zaszkodzic..ale to moje osobiste zdanieLady Maruda, bąbel lubią tę wiadomość
-
Lady bez zabezpieczenia od 08.2007r. Z lekarzami od 04.2010r. na NFZ - niestety strata czasu no i w 12.2011 trafiłam do obecnego gina.
Aniu, badanie nasienia przed ostatnią IUI:
czas trwania abstynencji - 4 dni
czas upłynnienia - 45 min.
sposób upłynnienia - samoistne
barwa - mleczna
zapach - swoisty
objętość ejakulatu - 4,50 ml {>1,5}
liczba plemników w 1 ml - 86,10 mln/ml {> 15 mln}
liczba plemników w ejakulacie - 387,45 mln {>39,00}
liczba komórek okrągłych - 0,20 mln/ml {<5,00}
pleminiki o szybkim ruchu postępowym (VSL>11um/s, VAP>25um/s) - 48%
plemniki o wolnym ruchu postępowym - 5%
plemniki o ruchu niepostępowym - 9%
plemniki nieruchome - 37%
średnia prędkość przeciętnego toru (VAP) - 64,6 um/s {>34}
średnia prędkość ruchu postępowego VSL - 55,2 um/s {>27}
średnia prędkość względem zarejestrowanego toru VCL - 105,5 um/s {>46}
średnia amplituda bocznych odchyleń główki plemnika ALH - 4,7 {3,1-4,5}
średnia częstotliwość bocznych odchyleń główki plemnika BCF - 27,8 Hz {>10,5}
prostoliniowość STR - 85% {>74}
liniowość ruchu LIN - 55% {>54}
średni współczynnik kształtu główki 65% {67-79}
po preparatyce:
plemniki o ruchu postępowym w preparatyce - 90%
liczba plemników po preparatyce - 48 mln/300ul -
Blondik wrote:mam duży zapas euthyroxu, mogę podratowac jak chcesz, no, ale to Twoja decyzja co dalej i czy chcesz ryzykowac brac na własną rękę
Blondik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzede wszystkim nie powinno się brać żadnych leków na receptę bez konsultacji z lekarzem. Nigdy bym tak nie zaryzykowała. Przeciez dziecku też byśmy nie dały jakiegoś leku, który dostałyśmy od kogoś w prezencie. Troszkę rozwagi, bo takie zabawy mogą się skończyć nieciekawymi skutkami ubocznymi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 10:44
-
Bąbel.. robiliscie posiew nasienia ??
bo zarówno upłynnienie jak i komorki okragle moga wskazywac na bakterie czy ph jest w granicach 7,2-8,0 ??a nawet 7,8 ??