X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Anuśka łatwo mówić, poczekaj tydzień z testowaniem jak Ci się @ spóźnia ;) ale chyba tak trzeba bo bardzo się denerwujesz i od tego może temperetura spadać, wtedy denerwujesz się jeszcze bardziej i koło się zamyka.

Możecie to samo napisać mi jak w piątek będę chodzić po ścianach bo @ nie przyszła :P
    No chyba, że @ przyjdzie na czas, wtedy stawiam wszystkim lody
    będziecie ze mną smutki zajadać :P
    Mariss masz rację, latam po ścianach przez te testy :) Ale teraz nie mam nawet sztuki w domu więc czekam grzecznie, jak się nic nie stanie to idę do gina. Lody wyglądają pysznie ale ja podziękuję, wolę żeby do Ciebie @ nie przychodziła ;D

marissith lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowe...mmmm....

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta ja już się doczekać nie mogę jak mi się jagody w lesie pokażą....:) i maliny oczywiście też:) chociaż mam ogrodowe, to te leśne smaczniejsze...
    zupka już wstawiona:)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Anuśka, nie chcę Cię za bardzo nakręcać. Pewnie i tak już się denerwujesz. Ale Twój wykres wygląda obiecująco. Pamiętaj, że jednodniowy spadek tempki o niczym nie świadczy. Jakby i dziś rano Ci spadła jeszcze niżej, to raczej na @. A dziś temka Ci nie spadła i może to oznaczać, że jutro odbije. Tak jak mówię, nie chcę Cię nakręcać. Trzymam kciuki za Ciebie i od kilku dni rano zawsze zaglądam najpierw na Twój wykres.
    Nastka mnie się już bardziej nakręcić (albo zakręcić) nie da bo i tak już nie wiem co się w moim organizmie dzieje ;) W sumie to już wymyśliłam że jeśli nie zajdę w tym cyklu to nic się nie stanie bo teraz miałabym termin na połowę lutego. A jak zajdę w przyszłym to jeszcze z rodzinką gdzieś na ferie skoczymy :) Więc świat się nie zawali :)

Nasturcja lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chcialabym...byłby wodniczek albo wodniczka :D

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, a ile trwa Twoja fl?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie raczej wodnik nie będzie.. nadal mi gin nie dał znać czy odpuścić ten cykl czy nie..a przydałoby się wiedzieć..akurat jedziemy na wczasy :)

Farsze zrobiłam, będą ruskie i ze szpinakiem (mniam); aa ja w ciąży przytyłam 23 kg.. masakra! Uważam, że lato jest ciężkie dla ciężarnych w zaawansowanej ciąży, ja rodziłam koniec czerwca, a 3 lata temu maj był upalny.. życie dla mnie zaczynało się od 18-19 do 22 (bo już śpiąca byłam) i od 5 rano do 8 - później kryłam się w domu i sapałam :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie 15 dni

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nigdy nie miałam monitoringu więc dokładnie nigdy nie wiem którego dnia jajeczkuję, więc mogę się mylić

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka przytyła w pierwszej ciąży 35 kg. A jakie bąki puszczała! O ludzie! To były podtruwalne gazy :P
    Ale praktycznie całą ciążę pracowała za barem lol. Stała tak nawet do 1 w nocy w wokół głośna muzyka, alkohol, fajki... I urodziła zdrowego chłopca. Ale to było 8 lat temu... Jezu jak ten czas leci. Teraz ma już drugiego synka, a jak wychodziła ze szpitala po porodzie i chodziła jak kaczka to zarzekała się, że więcej dzieci nie chce mieć, bo, cytuję: "To kurewski ból jest ten poród!" :P

Anuśka, Malenq, kasiarzyna, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra pierwsze rodziła prawie 12 godz., drugie już tylko 5 a trzecie 15 minut. Lekarz jej powiedział, że jak chce czwatre to tydzień wcześniej ma się stawić w szpitalu bo nie zdąży dojechać :D A moja ciocia mówi że woli rodzić niż do dentysty iść :) Ja pierwszą też rodziłam niecałe 5 godzin.

• justta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wodnik ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Ja jestem wodnik ;-)
    Lubię wodne stwory :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja się zmywam buuuuu...bo ja przed pierwszym porodem jestem i nie chcę czytać o bólach, rozrywach, ilości godzin itp., niech to będzie dla mnie zaskoczeniem hahahaha :P

Anuśka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, jak fl 15 dni no to teoretycznie jutro będzie już wiadomo ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Anuśka, jak fl 15 dni no to teoretycznie jutro będzie już wiadomo ;)
    Zobaczymy co będzie, kilka dni temu czułam się jakby @ pukała do drzwi a teraz tylko mdłości mi zostały i czasem lewy jajnik pobolewa. Za dużo hormonów ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a nie masz w rodzinie takich cioć czy kuzynek albo babć, które z pasją w oczach opowiadają o swoich kilkugodzinnych bolących porodach? ;)
    A swoją drogą, poród boli. I to jest siła natury. Ale to podobno takie wspaniałe i magiczne przeżycie, że jak położna kładzie noworodka na piersi wyczerpanej mamusi to cały ból znika w mgnieniu oka :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nast....jakoś nie mam...hehehe każda ukrywa czy bolało...
    a tak serio, serio to wolę o tym nie myśleć...i tyle...;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi aplikacja od ostatniego cyklu wyznacza 18 dniową fazę lutealną. A to przecież za długo. Znowu mi termin @ przesunęli na 30 dc a przecież ja tylko raz miałam 30 dniowy cykl. Co mi się porobiło? Ja miałam cykle 26-28 dniowe.
    Nie chcę mieć 30 dniowych :( To dla mnie za długo.

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja nie strasz :D W co ja się świadomie pakuję ? :P

mhsvp07wo8sn1zot.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ