Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kuchni to ja uwielbiam wloska i indyjska. i wiole polska od norweskiej ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierogi najbardziej lubię kapuściano-grzybowo-mięsne. Najlepsiejsze dla mnie ;) Te postne z wigili kapuściano-grzybowe też pychociaki :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka hehe ja na norweskiej się nie znam...:( nigdy nic mi w oczy nawet nie wpadło...a jak już, to pewnie nawet nie wiedziałam, że dana potrawa wywodzi się z norwegii ;)
    marissith dieta w hashimoto jest priorytetem, więc współczuję, ale czytałam że dieta daje dobre efekty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka jest kuchnia norweska?

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w sobotę zapraszam na paellę. Dla tych co lubią, z owocami morza, dla reszty z królikiem i kurczakiem ;)
    https://www.google.pl/search?q=paella&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=vtuWU9CbHeLB0gWT54CAAw&ved=0CD4QiR4&biw=960&bih=552

kasiarzyna, Tamka, choco, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paella...aż mi się Hiszpania przypomniała :)
    I do tego Gazpacho, idealne w taki upał mniam

Nenaaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa to ja z króliczkiem poproszę pysznie wygląda, aż ślinka leci, co do pierogów to uwielbiam z kapustą i grzybami, z kaszą gryczaną, mięsne, ruskie ze skwarkami mniam, owocowe z czereśniami, truskawkami i te na słodko w białym serem pyszka, a wogołe to wszystkie no i oczywiście ze szpinakiem i z fetą ;-)

Tamka, Nenaaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gazpacho niet, ale paella - TAK!!! będę punktualnie! proszę o wersję z owocami morza :D

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Uwielbiam pierogi z kaszą gryczaną. Dziewczyny ciagle trafiacie w mój gust, jak nie falafele to pierogi :-)
    A mi detektor ciaży dał 2 punkty za ból jajników. Tak sobie pomyślałam, ze jeszcze tylko 48 dni z bolącymi jajnikami i uzbieram 100 punktów :-D Ciekawe czy można późnije te punkty na dzidziusia wymienić? Mąż jak zbierał punkty z nakretek to dostał piłkę. Hehe, cos mi dziś humor dopisuje.
    O laseczki a jak wy te emotki wstawiacie w treść?
    To ja już mam 64 punkty :) Może mi wymienią. Ale coś dziwnego mam. Wykres mi na wczoraj wyznaczył @ ale dzisiaj mam 93% testu ciążowego. Myślałam, że w dniu spodziewanej @ będzie 100% na test a tu zonk :D

choco lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    To ja w sobotę zapraszam na paellę. Dla tych co lubią, z owocami morza, dla reszty z królikiem i kurczakiem ;)
    https://www.google.pl/search?q=paella&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=vtuWU9CbHeLB0gWT54CAAw&ved=0CD4QiR4&biw=960&bih=552
    Ja też się wbijam na paelle :D

Nenaaa lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja mam 93% a @ mam na wczoraj wyznaczoną ;)

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, bo na testowanie trzeba czekać 7 dni po spóźnionej @.
    Tak mi gin powiedział ;)
    Mówił też, że on nie pojmuje kobiet, które testują przedwcześnie a potem płaczą nad jedną kreską, bo negatyw bardziej boli niż nadejście @.
    No łatwo mu mówić. Ale mi kazał czekać aż 7 dni i jeśli jakimś cudem @ kiedykolwiek będzie mi się spóźniać to właśnie tydzień czasu zaczekam. Jakoś wytrzymam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, Kasiarzyna będą kropki!!!!

kasiarzyna, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    mnie chyba to samo czeka....wyniki za dwa tygodnie.
    Beszka ja nie mam wyników, po prostu odstawiłam gluten i nabiał ponieważ przez długi czas źle się czułam, z każdym dniem coraz gorzej. No i po pierwszym dniu odczułam poprawę a po tygodniu NIC mnie nie bolało, aż dziwnie się poczułam, już nie pamiętałam jak to jest żyć bez bólu brzucha. Odstaw i zobacz czy taka dieta Ci słóży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 12:39

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Anuśka, bo na testowanie trzeba czekać 7 dni po spóźnionej @.
    Tak mi gin powiedział ;)
    Mówił też, że on nie pojmuje kobiet, które testują przedwcześnie a potem płaczą nad jedną kreską, bo negatyw bardziej boli niż nadejście @.
    No łatwo mu mówić. Ale mi kazał czekać aż 7 dni i jeśli jakimś cudem @ kiedykolwiek będzie mi się spóźniać to właśnie tydzień czasu zaczekam. Jakoś wytrzymam :P
    Mój też tak mówi, żeby tych durnot nie robić tylko tydzień po spodziewanej @ przyjść na usg. Ale to ja jestem tą kobietą co testuje od 8dpo i płacze że jedna kreska ;D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz użyłam testu żeby mieć absolutną pewność, bo czekał mnie zabieg w szpitalu pod narkozą.
    A teraz to czekam do @, która sie zawsze pojawia, wczesniej nie widzę sensu, po co się nakręcać...

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka łatwo mówić, poczekaj tydzień z testowaniem jak Ci się @ spóźnia ;) ale chyba tak trzeba bo bardzo się denerwujesz i od tego może temperetura spadać, wtedy denerwujesz się jeszcze bardziej i koło się zamyka.

Możecie to samo napisać mi jak w piątek będę chodzić po ścianach bo @ nie przyszła :P
    No chyba, że @ przyjdzie na czas, wtedy stawiam wszystkim lody, o takie o:
    z6501071Q,Lody.jpg
    będziecie ze mną smutki zajadać :P

nick nieaktualny, Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, nie chcę Cię za bardzo nakręcać. Pewnie i tak już się denerwujesz. Ale Twój wykres wygląda obiecująco. Pamiętaj, że jednodniowy spadek tempki o niczym nie świadczy. Jakby i dziś rano Ci spadła jeszcze niżej, to raczej na @. A dziś temka Ci nie spadła i może to oznaczać, że jutro odbije. Tak jak mówię, nie chcę Cię nakręcać. Trzymam kciuki za Ciebie i od kilku dni rano zawsze zaglądam najpierw na Twój wykres.

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się piszę na wersję z kurczakiem, lub królikiem:) pyszności:)

A ja jestem chyba jak Wasi lekarze, bo ja też nie rozumiem testów w 8dpo, bo niby skąd masz 100% pewności co do wystąpienia owulki???

naprawdę to nie jest wielki wyczyn jak się testuje np. w 18dpo....dla mnie to było naturalne, że będę czekać....

więc nie dajcie się zwariować kochane;)

co do pierogów, również UWIELBIAM z różnymi farszami, ale z jagodami (takimi prosto z lasu) to są najlepsze:)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq to to właśnie zapomniałam o jagodowych mniam mniam, ale już mam smaka, idę coś zjeść

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ