X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dali nam żadnego czasu. Home Office nadal ma jego paszport, już od marca, bo właśnie w marcu mu odrzucili aplikację o przedłużenie wizy.
    Wtedy też zlozylismy apelację do Trybunału i wszystko miało się wyjaśnić w ten poniedziałek. Jak się okazało Trybunał ma zbyt dużo rozpraw i przesunął nas na 26 lutego. A mąż nie może egzystować w tym kraju bez paszportu. Teoretycznie, według zasad, ma prawo być tutaj i pracować dopóki apelacja w Trybunale jest w toku. Ale on nie ma żadnego dokumentu potwierdzającego to. Dzwonił do Home Office, żeby oddali mu paszport i napisali list, w którym wyjaśnią, że może tu legalnie pracować do kolejnego Trybunału. Home Office orzekło, że zastanowią się.
    Mój mąż przez ten brak paszportu nie może znaleźć pracy. Każdy się pyta o jakiś dokument, więc jesteśmy skazani na moją pensję, która raczej nie wystarczy na nas dwoje, no chyba, że awansują mnie na pozycję managera, jak mi obiecano.

Ale mój mąż nie po to robił doktorat, żeby siedzieć w domu i gotować. On chce się rozwijać i pracować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jestem, czytam, nie mam siły pisać :(
    Ania wiem, że szanse są marne, ale trzymam kciuki za tego jednego superplemnika
    Nastka trudne sprawy :(
    Katja <3
    Całuski dla wszystkich :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mriss co się dzieje? Gorzej Ci? Rzyganko jakieś czy ogólne osłabienie?

Nastka to oni są jacyś nie poważni. Skoro wiedzą że nie może zarabiać ani normalnie funkcjonować bez paszportu, to czemu przetrzymują ten dokument? Traktują Was jak.... Hmmm źle Was traktują. Ja myślałam że w UK to jednak lepiej traktują ludzi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam się prawnika o to czy mogą przetrzymać cudzy paszport po odrzuceniu wizy. Ona powiedziała, że prawnie mogą to zrobić. Jest to ich sposób na wykopanie imigranta z ich kraju, bo wiedzą, że bez paszportu nic w banku nie załatwia ani pracy nie znajdzie, a co za tym idzie, popadniesz w długi i będziesz głodować. W akcie desperacji poprosisz o paszport i wyjazd do swojego kraju. Oni nawet mówili, że zapłacą za bilet powrotny i odwiozą na lotnisko:D Jacy hojni i miłosierne ;) Aby tylko się pozbyć.
    Somalijczyków za to witają z otwartymi ramionami.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest nie tak z tymi rządzącymi i to widzę że nie tylko w PL :/

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj psiak ma wlaśnie jakiś sen :) przebiera łapkami i postekuje :)
    u Was tez taka pogoda do spania?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Coś jest nie tak z tymi rządzącymi i to widzę że nie tylko w PL :/
    A Ty byś nie chciała na jakąś posłankę czy cuś? Może wtedy poprawi się w kraju, wrócę do PL i nie będę musiała już sfrustrowana błąkać się po świecie :P

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    A Ty byś nie chciała na jakąś posłankę czy cuś? Może wtedy poprawi się w kraju, wrócę do PL i nie będę musiała już sfrustrowana błąkać się po świecie :P
    Nie chciałabym być niemiła, ale na mnie nie licz :)
    Jak byłam młoda i głupia to kandydowałam do rady miasta. Ideologia mnie poniosła i chciałam zmieniać świat :) Ale jak się okazało na czym polega "wsparcie" partyjnych kolegów, to szybko mi przeszło zarówno kandydowanie jak i przynależność do jakiejkolwiek partii. Więcej się w takie bagno nie wpakuję ;)
    A za Ciebie będę trzymać kciuki, żebyście w końcu znaleźli swoje miejsce na świecie :)

Lady Maruda lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady z jednej strony zazdroszczę Ci tego " błakania " się po świecie. Na pewno się ułoży. Trzymam kciuki abyście szybko wrucili na Filipiny.

Ania ją na tym zdjęciu drugim też coś zauważyłam. Lec na tą betę proszę bo nie będę mogła spać zresztą jak wyjdzie pozytywną to też nie bédę mogła spać z radości :-D.

Pisałam dziś w innym wątku, że pracowałam z dziewczyną która roniła ciążę i biochemiczne miała. Starali się z mężem kilka lat. @ raz na pół roku. Kiedy nam się zwierzyla w pracy to też ryczalam ona też łzy w oczach.Wyjechałam na 1,5 roku i wracam a ona pisze, że jest w ciąży. Ryczałam jak głupia.

Także Aniu wszystko możliwe!!!

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa u Ciebie wykres wygląda jak z obrazka, ale tak jak Ci pisałyśmy, betę chyba za szybko zrobiłaś :) kiedy powinnaś dostać @?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady normalnie to jutro ale ovu mi przesunęło przez to że owulkę przesunęło. Wszystko mi dzisiaj oduściło. Brzuch przestał boleć, troszkę coś tam chwilami czuję ale może z dwa razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 17:16

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest tak
    27 kwietnia zaczęłam plamić i zaczęło się poronienie. Krwawienie trwało do 12 maja. 5 czerwca plamienie na drugi dzień @. No i 3 lipca kolejna @. Nie bolały mnie piersi przed tą @ w lipcu więc może bez owulki było. Wcześniej cykle co 27-28 dni.

Przeglądałam wykresy i ten 3 od góry jest podobny do mojego
    https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 17:19

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po poronieniu organizm się 'oczyszczał' i troszkę to zmieniło Twój rytm miesiączkowania? Poczekaj jeszcze kilka dni. Jak @ nie nadejdzie to zrób sikańca.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno się coś opóźnienia choć drugą @ przyszła w miarę normalnie 28 dni. Z drugiej strony organizm sam się oczyszczał bo nie chciałam zabiegu mimo 10 tyg ciąży. No się jakoś udało. Praktycznie do końca krwawienia organizm się oczyszczał. Więc musi dojść do siebie na pewno.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jutro nie przyjdzie to zrobie .. dzis stwierdzilismy ze damy sobie spokoj..jest czynne tylko jedno lab ktore generlanie jest najdrozsze i za bete chca 50 zl ..

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Wybaczcie ze sie nie odzywalam ale nie mialam netu przez kilka dni. Co mnie ominelo?Powoli poczytam wszystko. Co do mnie to bylam u gina. W ten sam dzien potem dostalam okres po 28 dniach co u mnie jest bardzo szybko. Gin powiedzial ze on nie widzi owulacji po usg. Byly pecherzyki w jajnikach. Poza tym wszystko ok. Pojutrze robie badania hormonow i od tego tez bedzie zalezalo dalsze postepowanie. Narazie dal mi duphaston na 6m-cy na uregulowanie miesiaczek.

Ania_84, marissith lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiedzial mi ze nie mam policystycznych jajnikow raczej bo zapytalam;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka noo to dobrze ze juz jest plan działania :)

Blondik moje Kami jak jej sie cos sni to mruczy przez sen :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja miałam dziś ostatni dzień w pracy :(
    Trochę przykro bo przez 3 lata jednak można się do ludzi przywiązać.
    Ale od poniedziałku zaczynam nową przygodę ( z małym towarzyszem mam nadzieję:)

Jutro o 17 mam wizytę u lekarza- badania pierwszego trymestru już zrobiłam i wszystko wygląda dobrze. Mam tylko nadzieję, że jutro usłyszę serduszko i że już wszystko będzie ok...

Ania_84, marissith, Katjaa, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej,
    ja miałam dziś ostatni dzień w pracy :(
    Trochę przykro bo przez 3 lata jednak można się do ludzi przywiązać.
    Ale od poniedziałku zaczynam nową przygodę ( z małym towarzyszem mam nadzieję:)

Jutro o 17 mam wizytę u lekarza- badania pierwszego trymestru już zrobiłam i wszystko wygląda dobrze. Mam tylko nadzieję, że jutro usłyszę serduszko i że już wszystko będzie ok...
    Znajoma mojego meza miala podobna sytuacje i wiesz ona jakos cofnela wypowiedzenie, ale nie wiem jak. Poszla na l4 w obu pracach i miala podwojnie placone, ale za chiny nie wiem jak on to zrobila...kombinuje strasznie. Teraz skarzy swojego bylego pracodawce i od 3 lat ciagle on jej musi placic...dla mnie to magia.

‹‹ 4188 4189 4190 4191 4192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ