X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy... Narazie nie bede do niego dzwonic. Poczekam jeszcze pare dni. Moze zmiana klimatu tak na mnie zadzialala bo bylam we wloszech , potem w polsce, potem na poludniu, teraz wrocilam do siebie na polnoc..

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ania no ok 10 ... :( a co to moze byc za przyczyna ze nie chce przyjsc ?
    Ja znam jedną przyczyne co na conajmniej 9 miesięcy blokuje @ ;-)
    Ja jak zmieniałam prawko po ślubie to mi na 15 lat wydali. A wczesniej miałam bezterminowo. A i w prawko mam wbite że muszę w okularach prowadzić :-/ a ja od 5 lat nie noszę okularów (jak na razie, bo wczoraj u okulisty właśnie byłam i lewe oko mi trochę źle widzi). Najlepsze jest to że o zapisie o okularach w prawku dowiedziałam się jak mnie policja zatrzymała.

nowatorka lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to calkiem mozliwe :)

Mona jakie przelotem :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Wiecie co przydalby sie nowy dzial forum : w oczekiwaniu na @ . ja bym tam sie b czesto udzielala ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco niestety tonie ta przyczyna. Sikam regularnie na testy :(

Co do prawka ja mam bezterminowe ale musze zmienic na wloskie ktore juz jest na i iles lat :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Hej.
    Witam się w przelocie.

Kogo przelatujesz :D? Relacje z porodu "na żywo" już były, ale z poczęcia to jeszcze nie grali ;).

Anuśka - jakby Ci ciężko było w tę malenkową chustę motać, to Ci mogę wysłać moją elastyczną. Teraz Lidka w niej siedzi, ale do grudnia to na bank się przerzucę na tkaną, bo w elastycznej tyłek jej będzie ciążył :).

Malenq - trzymam kciuki za kosinkowe rodzeństwo, choć wierzę że możesz mieć dość, bo z tego co się orientuję to Twoja córa jest wymagającym dzieckiem.

Ania84 - gdzie Ty masz pomarańczowe liście już? U mnie zielono a upały takie, że zaraz zacznę wypatrywać żyraf za oknem ;).

Nowatorka - nowa paleta testów już przyszła ;)?

Ania_84, Mona_M lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven juz wczoraj moj mnie poinformowal ze paczuszka zostala wyslana :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak zapowiedzialam zaczynam diete. Na obiadek piers z kurczaka bez przypraw i soli rtylki z cytrynka oraz brokuly

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven no u nas w lesie juz sporo pomaranczowych i zóltych :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee od jutra zimno, buuu.. Mąż mi dziś mówi, abym nagrzala mieszkanie, cwaniak.. Ja będę się dziś kisic w domu, a on w kinie siedzi..

Tymek poszedł do przedszkola, zawiozla go sąsiadka, uff

Jak was czytam to nabieram ochoty na trzecie dziecko, szkoda ze nie mam warunków..

Pazurki bym pomalowala limonka

Eee co jeszcze.. Co dziś na obiad macie? Ja podobnie, jak u nowatorki tyle ze z solą ale co jeszcze...

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Josephinka a jeszcze pare dni temu pisalysmy o starankach. Gratuluje! Co do lotu ja bym leciala. Moj gin powiedzial ze lot nie ma zadnego wplywu na ciaze :)

josephinka84 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Hej, dziewczyny, chce się Wam pochwalić, że zrobiłam test i wyszły mi 2 kreski, dziś zrobiłam betę i progesteron. Cieszę się przeogromnie, ale też boje po moich ostatnich doświadczeniach (puste jajo płodowe). Zastanawiam się czy nie powtórzyć TSH. Ostatnio miałam 2,8;/ Główne moje pytanie dotyczy latania samolotem? Za tydzień wybieramy się do Włoch i nie wiem;/
    ja bym powtorzyla TSh dla pewnosci co do samolotu sie nie wypowiem moze mamuski sie wypowiedza :)

Konwalijka ja mam selera naciowego i chyba zorbie zuper z selera :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tsh 2.8 to za wysokie czy za niskie? Ja mam 2.07

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma tsh dla kobiet ciężarnych to 2,5, ja miałam 2,98, endo dała mi Euthyrox 50 i bujali sie w okolicach 1-1,5.

josephinka84 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę, że 8lat przyszło mi czekać na Kośkę to chyba za stara będę na drugie baby.......
    A co do mojej niuni to zdecydowanie jet to high need baby....ale to po mamusi chyba.....

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, powtórzę.:)

Co do obiadu, to ja dziś robię faszerowane papryki.;) (kasza jaglana, pieczarki, cukinia jako farsz:)

nowatorka lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq po porodzie najlatwiej jest zajsc drugi raz ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Tak jak zapowiedzialam zaczynam diete. Na obiadek piers z kurczaka bez przypraw i soli rtylki z cytrynka oraz brokuly

Blehhh... ale też mnie to, %^&*&^&*(!@#$%^, czeka...

Ania84 - już O.o? Jestem zaskoczona jak drogowiec nadejściem zimy ;).

Józefinko - ciesz się swoim stanem, gratuluję. Skąd pomysł, że latanie na początku ciąży może zaszkodzić? Chętnie się dokształcę (bo pierwsze słyszę), dlatego proszę o poważne i uzasadnione merytorycznie teorie a nie co mogłaś słyszeć, że jedna baba drugiej babie na targu mówiła albo co słyszała od ciotki kuzynki szwagierki teściowej bratowej :D.

Konwalianko - dobrze rozumiem, bo jak padło hasło "czwarte dziecko" to odpowiedź mojego Małża była taka, jak Twojego z trzecim :/. Tyle, że ja swojemu powiedziałam, że się chyba z osłem na głowy zamienił i prędzej dostanie wilczy bilet z domu a na alimentach oskubię go tak, że zupka chińska raz w tygodniu będzie dla niego rarytasem, niż zgodzę się na zaproponowane "rozwiązanie". Więc uważam, że został ostrzeżony ;). Poza tym przez te kilka lat może się sporo zmienić - i w moim i w jego postrzeganiu świata.

Malenq - na mój gust nie będziesz za stara, zobacz jak dużo dziewczyn po raz pierwszy zostaje matkami po 40tce, a Ty będziesz jeszcze przed :)! No, ale to indywidualna decyzja i odczucie każdego człowieka :).

josephinka84, Summerka lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol Lejdis,

Nie dam rady nadrobić, bo chociaz siedzę w domu na zwolnieniu, to roboty full, a id wczoraj Zuzka juz dwa razy zębami w ranę łóżka wyrżnęła (dobrze, ze nid głowa), wiec krwi i szlochy było co niemiara, a najlepsze, ze siedziałam obok...

Baronowa, gratki!!!

Ara, mam świetna, zajefajna miejscowe, chata wypas, ale wlasnie w Bieszczadach;( choć ja gdnernid takich odludnych klimatów nie lubię, to naprawdę akurat tam super!!!

Blondik❤️

Aniu, musi bolec takie oparzenie..,,masakra;(

Co do TSH to sie nie wypowiem, bo mnie krew zalewa...

Widzę temat ciuszków - ja kupuje dla małej w hm, bo tam na basic maja fajne promo, np. 3 za 2 i w ogole ładne ciuchy maja, co do jakości sie nie wypowiem, bo ja prałam wszystko w 90 stopniach najpierw...w Tesco tez czasem cos kupie i w miarę okej, teraz kupiłam trochę w Zarze i zobaczymy czy tak, jak w przypadku dorosłych - jakość nieadekwatna do ceny. W 5 10 15 jak dla mnie brzydkie rzeczy, a z pepco nic nie mam..,wiec nid widm.

Nie dałam rady poprasować, bo ten upał mnie dobił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:17

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli przestalyście prowadzić listę która teraz testje itp???? Ile jest ovulantek?????

‹‹ 4305 4306 4307 4308 4309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ