X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ❤️ Uszy do góry, Kochana!!

Mojemu dziecku pomieszał sie dzien z nocą i chodzę jak zombie;(

W ogole to mam jakiś szał na zmiany - robię porządki w domu (i chce bardziej dbać o prządek), przeszliśmy na zdrowe żywienie, po porodzie chce bardziej dbać o siebie, zrobiłam porządek w garderobie i chyba z 20 sukienek wystawiłam na Allegro (a cześć z metkami), w ogole masakra! Chyba przesilenie jesienne...;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzień dobry,
    W ramach dnia bez glutenu ZAPRASZAM na śniadanie, placuszki kukurydziane z cynamonem i karmelizowaną gruszką do tego włoskie espresso:-D

Miłego dnia

Dobry :)
    Zwabił mnie zapach placuszków :) Lecę... Zostało coś jeszcze? Tylko zamiast espresso biorę swoją inkę :P

Co słychać? Bo u mnie brzęczenie os ;) Lecą do mnie strasznie :)

Baronowa no nie dziwię się że Ci się nie chce :) Zarobiona jesteś, więc siły nie masz :) Przyzwyczajaj się ;D

Lara co Ty chcesz robić ze sobą? Dobrze wyglądasz :) Ja jestem zbyt leniwa na ćwiczenia i z tego lenistwa spróbuję od razu drugie dzieciątko (w sumie to czwarte) robić ;D To mi oddali ćwiczenia i dietki na jakieś trzy lata :P

Malenq, Izoleccc lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Anuska hahaha
    Właśnie spojrzałam na siebie w lustrze i sama sie przestraszyłam bo wyglądam jakbym znow w 9 mc była, i właśnie podjęłam decyzje o wszczęciu ćwiczeń, na początek jakies lightowe oczywiście. Ale to od jutra, dzis idziemy jeszcze grilla machnąć.
    A od jutra praca, praca i jeszcze raz praca nad sobą.

Summerka, Anuśka, Izoleccc lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siema laski!

ara, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Daven Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

No pięknie, na chwilę zostawić i już się nie nadrobi ;).

To ja znad tego malenqowego placuszka i espresso sobie poczytam na spokojnie.

Malenq lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana planuję mycie okien. Patrzę na nie i patrzę i cały czas są tak samo brudne :P

• Daven Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Widzę, że dużo z nas było na diecie i sporo na Dukanie :). Z tego co przeczytałam, to u większości obyło się bez "mitycznych" problemów z nerkami itp, więc chyba jednak przesadzone te plotki ;). Ja zaczynam za miesiąc, ale już się trochę martwię, bo jednak za drugim razem było trudniej - w sensie, że te kg leciały wolniej za drugim razem niż za pierwszym, pomimo jedzeniowego reżimu ;). Zobaczymy. Jak nie pójdzie - to się zgłoszę do Malenq (szapoba :D, spora wiedza) albo Karoluchy, bo mi zaimponował 24kg spadek wagi :).

Baronowa - gdzie ja mam oczy, że przegapiłam Twój post o becie O.o? GRATULACJE!!!

Zgredko, Ania84 - bardzo Wam zazdroszczę, że zracjonalizowanie sposobu żywienia i dołączenie ćwiczeń Ci wystarczyło do tego, żeby schudnąć :). U mnie nie jest to takie proste, wiem, bo bujam się z utratą wagi jakieś 17 lat :D.

Nowatorka - jem zgodnie z grupą krwi i d*pa rośnie :D. A pazurki świetne!

Malenq - radzenie sobie ze stresem: awantura mi zawsze pomagała :D. A tak serio to z hormonami ok? Bo to chyba progesteron tak działa, że można pogryźć wszystkich naokoło? Może nie patrząc na nic zostawiać mężowi Kosię na 1-2h dziennie a sama iść na spacer/siłownię/kawę do kumpeli/zakupy czy co tam chcesz. Nie mówiąc o jodze i kojących dźwiękach natury z YT przez cały dzień :D. Ty teraz z teściami mieszkasz O.o? Też bym oszalała...

Ara - w chacie fereczatce będziesz się gniazdować przez pół ciąży :)? Zerknęłam w Googlu i trzeba przyznać, że ładna budka lęgowa :)!

Manabu - witaj :)!

Katja - jak Twój nastrój?

Summerka, Anuśka - nie za wcześnie na syndrom wicia gniazda, dziewczyny :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:04

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven, no fereczatka naprWde super i jakos nie płaciliśmy duzo z tego, co pamietam- byliśmy w 9 osób ;) nawet jacuzzi maja na dworzu;)

Anuska, mycie okien zostaw na tuż przed, szybciej urodzisz (podobno;)) btw, Ty tak serio z czwartym dzieckiem?;)) fajnie, podziwiam;) ja w sumie chciałabym trójkę, ale trzeciej ciazy sobie nie wyobrażam, a adopcja, to wiadomo, pod wieloma względami trudna decyzja i nie wiem czy mój mauz dałby rade..bo mysle, ze ja tak, bo tak, jak wielokrotnie rozmawiałyśmy - nie ta matka która urodzi, ale która wychowa w miłości;) wiem, ze to powierzchowne potraktowanie tematu, ale jak widzę te biedne, opuszczone dzieci, to mi sie wyć chce;(

Jakos potrzebuje znian, doszłam do wniosku, ze janis dojrzałam i mam inne priorytety i muszę sie zmienić, ale łatwiej chwilowo zaczac od rzeczy widzialnych (zwłaszcza, ze na 2017 mam zapkanowa te operacje plastyczna hihi).

Podziwiam Was za te diety, mnie mobilizuje mauz (ale nie do duety, tylko do zdrowego żarcia), bo on musi pilnować wagi, ja nie, ale ciagle ciągalam go po fast foodach i biedny nie mogl schudnąć...a zreszta jak mam Zuzi zaszczepić zdrowe nawyki, jak sama jem w KFC, pije hektolitry coli, etc.;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:17

Anuśka lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł.
    Ja w ramach próby trzymania wagi chodzę na siłownię. W ciągu roku 8+, ale prostu to lubię. I nie mam żadnych muskułów potwornych. Tłuszczyk za to ma się na czym trzymać ;) Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie siebie biegającej czy coś w tym stylu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 07:10

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też próbowałam na siłowni się upocić ale nie lubię się pocić a zwłaszcza przy ludziach :P

Summerka teraz jestem w ciąży z drugim a raczej drugą no ale mamy jeszcze adoptowanego syna, teraz już starego konia ;) Formalnie będzie to więc trzecie dziecko:) Ale takiego maluszka już wychowywałam samego bo przez trzy latka Zuzia była sama i powiem Ci że dopiero jak Piotrek się zjawił to odetchnęłam bo się razem bawili i nie musiałam poświęcać Zuzi całego swojego czasu. Poza tym uważam że dwójka dzieci razem hodowana lepiej się przystosowuje do życia w społeczeństwie niż jedynak :)

Blondik, Summerka lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jedynaczka i wiadomo, latwiej i razniej jest w zyciu jak sie ma rodzenstwo ale jedynak tez sobie da rade ;)

Zawiadamiam ze przyszedl bromoslaw ;) . tylko jedno mnie troche zdolowalo. Przy nim podobno nie mozna wogole alko pic nawet szklanki :( a ja lubie wloskie winko do obiadu. Poza tym teraz bede sie musialawszystkim tlumaczyc dlaczego tak nagle nic nie pije :/ izaraz sie zaczna dociekiwania...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja też próbowałam na siłowni się upocić ale nie lubię się pocić a zwłaszcza przy ludziach :P

Summerka teraz jestem w ciąży z drugim a raczej drugą no ale mamy jeszcze adoptowanego syna, teraz już starego konia ;) Formalnie będzie to więc trzecie dziecko:) Ale takiego maluszka już wychowywałam samego bo przez trzy latka Zuzia była sama i powiem Ci że dopiero jak Piotrek się zjawił to odetchnęłam bo się razem bawili i nie musiałam poświęcać Zuzi całego swojego czasu. Poza tym uważam że dwójka dzieci razem hodowana lepiej się przystosowuje do życia w społeczeństwie niż jedynak :)

Anuska, przepraszam, ze tak pytam, ale jesli to nie tajemnica, to co sprawiło, ze sdoptowaliscie syna? I jak to wyglada od strony rodzica, nie miałaś "problemu" z traktowaniem go jak Zuzi?

Przepraszam, ze tak dopytuje, ale od jakiegoś czasu myśl o adopcji chodzi mi po głowie...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Na ulotce jest troche duzo skutkow ubicznych i innych takich niefajnych rzeczy. Moja mamusia ja przeczytalai mi zaznaczyla dlugopisem najwazniejsze i kazala reszty nie czytac bo " za dlugie " hihihi. Chyba nie chciala zebym sie wystraszyla

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven chyba by mi funduszy zabrakło gdybym tam pół ciąży chciała spędzić, myślę, że luby mi znajdzie jakąś opuszczoną chatę w lesie jako wersję budżetową ;) ale na krótki wypad i w większym gronie na pewno super sprawa!

co do diet to powiem Wam, że najbardziej w życiu zjechałam z wagi przed rozwodem ;D i mniej więcej trzymam tę wagę od 5 lat ;)

Maris, awokado! :D

Malenq przepis zapodaj na te placki bo mi się gryczane przejadły chwilowo ;)

Baronowa grejt i gratulejszyn! :)

Summerka plastyczna? a co masz zamiar poprawiać? ;)

Mona jak sobie radzisz z synem w szkole? ;)

pozdro i miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół szkoły wody gazowane
    3/4szkl mleka kokosowego tudzież innego
    2szkl mąki kukurydzianej
    Pół łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    3jajka
    Wszystko zmiksował i smażyč hehehe

A na obiad cieciorka,kurczak, domowe leczo z cukinii i komosa ryżowa....

A dla małej królik z warzywami heheheheh

ara lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ps. Na ulotce jest troche duzo skutkow ubicznych i innych takich niefajnych rzeczy. Moja mamusia ja przeczytalai mi zaznaczyla dlugopisem najwazniejsze i kazala reszty nie czytac bo " za dlugie " hihihi. Chyba nie chciala zebym sie wystraszyla

heloł..brałam bromka 2 lata...i piłam normalnie ;)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia pilas alko przy bromku? A ile cisie zdarzalo wypic? Na internecie niektore dziewczyny pisza ze strasznie sie czuly po bromku i nawet 1 piwie tylko...
    Nie chodzi mi oczywiscie o to zeby codziennie chlac ale wolalabym jednak prowadzic w miare normalne zycie zanim zajde i np na grilu sobie moc wypic ze 2 piwa albo wino do obiadu w sobote :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak...prowadziłam normalny tryb życia...wiadomo ze nie przesadzałam z alkoholem..ale lampki wina czy dwóch..albo ze 2, 3 piwek sobie nie odmawiałam ;)
    aczkolwiek bromek jest bardzo specyficzny i ogólnie niektóre osoby się po nim źle czują...czasem lekarze dają dostinex, który jest lepszy i nie ma podobno po nim żadnych dolegloiwości

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh mogl mi gin przepisac ten dostinex. No nic nie mozna sie denerwowac bo prl skacze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:26

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Ara dzięki, że pytasz. Jest ciężko, bardzo ciężko bo młody to specyficzny typ.

‹‹ 4311 4312 4313 4314 4315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ