My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia33 wrote:Wierze ,że bedzie wszystko dobrze,Mam kolezankę ,która 2 lata temu tez miała skracaną szyjke ,a teraz chodzi z pięknym wielkim brzuszkiem i zaszła w pierwszym cyklu,gdy podjęli decyzję że chcą drugie dziecko
Dzięki za słowa otuchy ale ja już tyle miesięcy nie mogę zajść więc boję się, że po tym zabiegu będzie jeszcze gorzejAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Ciapulinka to normalne że masz obawy i sie boisz ale głowa do góry. Czasem takie sytuacje z pozoru bardzo ciężkie przynoszą świetne skutki. Już o tym kiedyś wspominałam ale mam koleżankę która długo nie mogła zajść w ciążę , nagle okazało sie że coś się dzieje z jednym z jajników. Usuneli jej go , była załamana bo uważała że teraz to dopiero będzie miala problemy a pół roku później była w ciąży, lekarze stwierdzili że ten chory jajnik zaburzał też działanie zdrowego i operacja po której była tak załamana pozwoliła jej właśnie zostać szczęsliwą mamą .. Głowa do góry
Andzia33, Ciapulinka, ulek lubią tę wiadomość
"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz" -
Dzień Dobry
Jestem po wizycie u ginki.Po owulce w prawym jajniku,a w lewym pęcherzyk 21 mm ,ale raczej nie ma szans na pęknięcie ,bo progesteron juz działa,ale ja mam nadzieje ,że chociarz z jednego coś w końcu wyjdzie.A dokładnie 4 lata temu urodziłam moja mała kruszynkę ,która teraz jest już dużą dziewczynką.Iwka, MILA, MalutkaEve lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Andzia33 wrote:Dzień Dobry
Jestem po wizycie u ginki.Po owulce w prawym jajniku,a w lewym pęcherzyk 21 mm ,ale raczej nie ma szans na pęknięcie ,bo progesteron juz działa,ale ja mam nadzieje ,że chociarz z jednego coś w końcu wyjdzie.A dokładnie 4 lata temu urodziłam moja mała kruszynkę ,która teraz jest już dużą dziewczynką.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzisiejszy wynik wczorajszej bety ponad 700. Wygląda na to ze wszystko dobrze. Teraz dostać sie do mojego gina. Pozdrawiam
MILA, Jus1985, biedronka1982, Andzia33, maximka84, celia, aniczka, MalutkaEve, Modelka, Zemraa, Ciapulinka lubią tę wiadomość
-
czekajajaca wrote:Dziewczyny dzisiejszy wynik wczorajszej bety ponad 700. Wygląda na to ze wszystko dobrze. Teraz dostać sie do mojego gina. Pozdrawiam
SUPEROWO !! CZEKAŁAM NA TWOJĄ WIADOMOSĆ DAJ ZNAĆ CO U GINA OK?
BUZIOLEAndzia33, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak rzucam okiem z grubsza i widze, ze o wizytach u ginow. Ja dzis tez wlasnie po, wiec mam na swiezo.
I tak: obsluguja mnie na zmiane dwie. Wole ta dzisiejsza, bo jakas konkretniejsza. Ale nie wybrzydzam, bo umawiam wizyty, jak mi czasowo pasuje, a nie pod katem obslugi.
Dowiedzialam sie w sumie, ze na nastepna wizyte mam przyniesc komplet badan. Swoje odhaczylam od reki. Teraz luby.
Ogolnie machina ruszyla.
Jest ok.Blysk_kotka, MalutkaEve, MILA, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Wreszcie gadasz jak trzeba , teraz tylko niech Twój się ruszy i wytrzęsie co trzeba
biedronka1982, Jus1985, Andzia33 lubią tę wiadomość
"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz" -
nick nieaktualnybiedronka1982 wrote:Tak rzucam okiem z grubsza i widze, ze o wizytach u ginow. Ja dzis tez wlasnie po, wiec mam na swiezo.
I tak: obsluguja mnie na zmiane dwie. Wole ta dzisiejsza, bo jakas konkretniejsza. Ale nie wybrzydzam, bo umawiam wizyty, jak mi czasowo pasuje, a nie pod katem obslugi.
Dowiedzialam sie w sumie, ze na nastepna wizyte mam przyniesc komplet badan. Swoje odhaczylam od reki. Teraz luby.
Ogolnie machina ruszyla.
Jest ok.
kciukam w takim razie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydzień dobry dziewczyny...
słuchajcie... wczoraj było przytulanko, 8 dzień cyklu, zero śluzu, temp też marna, a dziś rano... śluz wyglądający na ten właściwy, ciągnie się, zrobiłam test na papierze toaletowym - nie wysycha, jest przeźroczysty..
no ale. temp nadal marna - zerknijcie na moj wykres - no i próbowałam badać szyjkę macicy ale ja chyba nie umiem jeszcze tego robić i w zasadzie to nie wiem nawet gdzie ona jest...
jest też takie uczucie w podbrzuszu.. czuję ten prawy jajnik co niby jest w nim pęcherzyk dominujący.. ale może mi się tylko zdaje....
Więc już nic nie wiem, jakby temp była podwyższona i śluz to byłabym pewna, ale w takim przypadku to już nic nie wiem
Jak dobrze ze dziś idę na monitoring, zobaczymy czy rzeczywiście jest ta owulka czy nie, może wczorajsze przytulanie zaowocuje.. może jeszcze dziś spróbujemy jeśli to TEN czas...
ech...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 08:16
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
AnBe a ile normalnie trwa Twój cykl? Dla mnie to za wcześnie na owulke. A ten śluz dzisiejszy to może być sperma po wczorajszym przytulanku. Ale gin dzisiaj Ci wszystko powie. A ze staraniami to też tak staraj się co 2 dni. Daj plemniczkom podrosnąć i dojrzeć
A z badaniem macicy też się nie martw z czasem załapiesz o co chodzi. Ja też za bardzo nie łapię ale dzięki codziennemu "grzebaniu" zaczynam widzieć różnicę. Wiem przynajmniej gdzie ona jest a reszta z czasem ... powoli
Powodzenia AnBeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 08:59
-
nick nieaktualnyJus1985 wrote:AnBe a ile normalnie trwa Twój cykl? Dla mnie to za wcześnie na owulke. A ten śluz dzisiejszy to może być sperma po wczorajszym przytulanku. Ale gin dzisiaj Ci wszystko powie. A ze staraniami to też tak staraj się co 2 dni. Daj plemniczkom podrosnąć i dojrzeć
A z badaniem macicy też się nie martw z czasem załapiesz o co chodzi. Ja też za bardzo nie łapię ale dzięki codziennemu "grzebaniu" zaczynam widzieć różnicę. Wiem przynajmniej gdzie ona jest a reszta z czasem ... powoli
Powodzenia AnBe
Jus1985 moje cykle sie wahają 22-26 dni wiec są stosunkowo krótkie. No wlaśnie tez moja pierwsza mysl była taka ze ten sluz to armia mojego męża... Zobaczymy co powie dziś gin na monitoringu.
Ech niestety czasami pewnie widzimy to co chcemy zobaczyć..
Dziękuję Jus -
Hej dziewczyny! Mam pytanie czy wy też czujecie presje otoczenia w kwestii wieku. Wcale mi nie pomaga jak ktoś podkreśla że mam już tyle lat. Co najmniej jak bym już bliżej śmierci była. A ja czuje się młoda a liczby to liczby. Owszem pewnie biologicznie to lepiej być młodszą ale bez przesady. Trochę przysmuciłam ale ja jeszcze się bronię i uśmiecham ale zastanawiam się czy u was też tak jest.
Być może ten temat już był to przepraszam ale nie nadrobiłam całego forum.
Andzia33, biedronka1982 lubią tę wiadomość