My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
balonik wrote:Hej dziewczyny! Mam pytanie czy wy też czujecie presje otoczenia w kwestii wieku. Wcale mi nie pomaga jak ktoś podkreśla że mam już tyle lat. Co najmniej jak bym już bliżej śmierci była. A ja czuje się młoda a liczby to liczby. Owszem pewnie biologicznie to lepiej być młodszą ale bez przesady. Trochę przysmuciłam ale ja jeszcze się bronię i uśmiecham ale zastanawiam się czy u was też tak jest.
Być może ten temat już był to przepraszam ale nie nadrobiłam całego forum.
maximka84 lubi tę wiadomość
-
Najdziwniejsze jest to, że to nie rodzina. tylko osoby w moim wieku, kuzyni znajomi i to nie Ci najbliżsi. Rodzina wie, że z nami nie ma łatwo i tak zrobimy jak chcemy więc boją się sugerować . Tak z mężem ich sobie wychowaliśmy hihi
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybalonik, zgadzam się z Tobą. Lecz muszę przyznac ze ja sama na sobie wywieram taką presję, moją córkę urodziłam gdy miałam 31 lat i postanowiłam sobie że drugie dziecko chcę urodzić przed 35 rokiem życia, że poźniej już nie będę chciała....
Ale inną kwestią jest to że otoczenie też wywiera na nas taką presję, przypomina nam co chwile ile mamy lat...
Myślę ze to ważne aby czuć się młodym - należy o to dbać - o swoje dobre młode samopoczucie, lecz druga strona medalu jest taka że niestety czasami natury się nie oszuka...Andzia33 lubi tę wiadomość
-
AnBe wrote:Ech niestety czasami pewnie widzimy to co chcemy zobaczyć..
Dziękuję Jus
Ale nie dajmy się zwariować.
Jak byłam w szpitalu to w nocy przywieziono kobietę, która zaczęła rodzić , a ciąża była urojona Na wszelki wypadek postanowiłam sobie odpuścić zakładkę z objawamiMalutkaEve lubi tę wiadomość
-
AnBe ale ci zazdroszcze(oczywiście zdrowa zazdrość), że masz już dzieciątko . Ale ja mam plany takie jak Ty chciałabym do 35 roku życia mieć dwójkę. Mam nadzieję że się uda.
Jus1985 ja już przestałam patrzeć na jakiekolwiek objawy. Jak coś tam kuje, pobolewa to uznaje to za normę bo inaczej można zwariować rzeczywiście. Przez dwa miesiące sprawdzałam każdy objaw w internecie aż w końcu obudziłam się i sama z siebie zaczęłam się śmiać. A teraz sobie wejdę czasami na ovu wygadam się i mi lepiej bo aż tyle o tym nie myślę.Andzia33, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPewanie że tak MILA, zgadza się, presja jest była i będzie - tak jak pisze balonik - ale to nie znaczy że mamy się tej presji poddawać.
To nasza sprawa i nasza "dupa"
i jedynymi osobami ktore te decyzje mogą podejmować wspolnie z nami to nasi mężowie/faceci..MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
NO I LASKI WŁAŚNIE O TO CHODZI. LUDZIE ZAWSZE BĘDĄ GADAĆ, BO MUSZĄ O CZYMŚ GADAĆ, TAK SAMO JAK MUSZĄ W COŚ WIERZYĆ ŻEBY FUNKCJONOWAĆ
DLATEGO NIECH KAŻDY MARTWI SIĘ O SWOJĄ DUPĘ I BĘDZIE OK, A JAK BĘDĘ POTRZEBOWAŁA RADY TEŚCIOWEJ, BABCI, CIOTKI CZY KUZYNKI TO O NIĄ POPROSZĘ !! -
nick nieaktualnybalonik wrote:Najdziwniejsze jest to, że to nie rodzina. tylko osoby w moim wieku, kuzyni znajomi i to nie Ci najbliżsi. Rodzina wie, że z nami nie ma łatwo i tak zrobimy jak chcemy więc boją się sugerować . Tak z mężem ich sobie wychowaliśmy hihi
...wiem co czujesz ... -
nick nieaktualnyNio ... ludzie potrafią zdołować ...
Ważne żeby nie słuchac i się nie przejmować, ale czasem już same ALUZJE potrafią napsuć krwi ...
Ja mam dziś mega zły dzień jakiś ... jestem niewyspana, rozdrażniona , ble ble ble ... bez humoru, taka nijaka ... -
AnBe wrote:balonik, zgadzam się z Tobą. Lecz muszę przyznac ze ja sama na sobie wywieram taką presję, moją córkę urodziłam gdy miałam 31 lat i postanowiłam sobie że drugie dziecko chcę urodzić przed 35 rokiem życia, że poźniej już nie będę chciała..
To tak jakbys pisała o mnie,córkę urodziłam gdy miałam 31,i do 35 chciałam juz tulic malenstwo i najbardziej marzyła mi sie 3 letnia różnica-ale nie wyszło.35 juz mam ,mała 4 więc jak dobrze pójdzie to będzie 5 lat różnicy i tak musi byc,a gadaniem to się nigdy nie przejmowałam,robie co chcę.MILA lubi tę wiadomość
Andzia33 -
Witajcie kobietki
An Be ja często mam owulkę od 8 dnia cyklu,więc nie wykluczone ,że Ty też ,tymbardziej ,że masz krótkie cykle.Teraz miałam w 10,potwierdzone monitoringiem.Daj znac po wizycie i działajcie!
Maximka uśmiechnij się szkoda życia na złe dni!
Pozdrawiam wszystkie!Andzia33 -
Ja bym chciała 2 lata różnicy między dzieciaczkami ... ale najpierw o chociaż jedno muszę się postarać. Na szczęście narazie starania są przyjemne bo nie chciałabym doprowadzić do Tu i teraz bo to żadna przyjemność.
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:To tak jakbys pisała o mnie,córkę urodziłam gdy miałam 31,i do 35 chciałam juz tulic malenstwo i najbardziej marzyła mi sie 3 letnia różnica-ale nie wyszło.35 juz mam ,mała 4 więc jak dobrze pójdzie to będzie 5 lat różnicy i tak musi byc,a gadaniem to się nigdy nie przejmowałam,robie co chcę.
Andzia a co ja mam powiedzieć? moja córka skończy wtedy 8 lat (jak już sie uda i byłoby to w przyszłym roku)Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMILA wrote:A JAK BĘDĘ POTRZEBOWAŁA RADY TEŚCIOWEJ, BABCI, CIOTKI CZY KUZYNKI TO O NIĄ POPROSZĘ !!
noż kurwości! jak mnie denerwują hasła z ich strony o to kiedy będą babcią czy prababcią.... egh....
wszyscy myślą, że ja jeszcze nie chce mieć dziecka, a ja po prostu nie mogę zajść w ciążę.
ale nie zamierzam sie nikomu tłumaczyć bo i bez tego to wszystko jest trudne...Andzia33 lubi tę wiadomość
-
MILA wrote:Andzia a co ja mam powiedzieć? moja córka skończy wtedy 8 lat (jak już sie uda i byłoby to w przyszłym roku)
U niej to były wytrwałe staraniaMILA, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MalutkaEve wrote:Ale wiesz jak mnie to wkurza? No kiedy i kiedy...a ja tylko patrzę wtedy na mojego gaszka i widzę jaki jest smutny
ale faktycznie lepiej nie gadać że sie człowiek stara ale się nie udaje, bo potem to jeszcze gorzej może być z tymi pytaniami, ale dlaczego, a to trzeba do lekarza,a zbadać to i tamto .......ble ble bleMalutkaEve lubi tę wiadomość