My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
ale dopieor kolo 16 robie ;P bo mi sie tylka nie chce ruszyc a mam sporo pracy wiec jak maz przyjedzie to mnie podwiezie
-
Choco trzymam kciuki
Wróżkatulam mocno
Ania kciuki za proga trzymam
wow ale zaludnienie tutaj super
ja gnije w domu z chorą ZUzą i do tego chyba mąż tez polegnie bo nadal go gardło boli
Kroko ja też musze iśćchoco, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Tak na szybciutko informuję że mam 10 jajek, ale różnej wielkości. Jutro kolejna wizyta.
nowatorka, Ania_84, Asiula86, LaRa, zizia_a, marissith, Kamila ;), Izoleccc, Biedroneczka83, konwalianka, WróżkaZielona, Misi@, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
Witam nowe szaraczki
Choco, pięknie znosisz te jajaczekam na jutrzejsze podgladanko
jak spadek wagi?
Bo u mnie dziś upragnione - 5 kg ale do celu ok 15-20 kg.
Aniu, powodzenia na badaniu.
Wróżka,
Pozdrawiam Was wszystkiemarissith, choco, WróżkaZielona, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Milego dnia wszystkim.
Wrozka a to wredna malpa jeszcze ma czelnosc sie zjawiac
Choco czekam na jutrzejszy news jak tam jajeczka sie maja
A ja siedze w domu i sie nudze. Wierzcie mi wolalabym isc do roboty ale po ostatnim to juz sobie dalam spokoj. Musze sobie znalezc jakies zajecia
choco, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychoco wrote:Tak na szybciutko informuję że mam 10 jajek, ale różnej wielkości. Jutro kolejna wizyta.
gratki dla jajek
Justi ja na monitoringi chodziłam prywatnie. Pierwsza wizyta była w 3 dc, wtedy też miałam zrobić badania: prolaktyna, fsh, lh i estradiol. Lekarz kazał przyjść na kolejne usg w 10 dc, pęcherzyk miał już 15 mm. W zależności co tam u Ciebie będzie widać lekarz wyznaczy kolejne daty. Moje kolejne badanie w 14 dc: estradiol i lh - to akurat była owulacja. Oczywiście od 10 dc do 14 dc lekarz kazał działać. Kolejne badanie 7 dni po owulacji (u mnie 21 dc) zrobiłam progesteron.
To był pierwszy monitorowany cykl. Cały czas mierzyłam temperaturę żeby lekarz mógł porównać wyniki badań z temperaturą. U mnie wszystko się zgadzało, owulacja była potwierdzona usg i badaniami, mąż zrobił badania nasienia - wszystko było ok. No i kolejne cykle to szukanie przyczyny.
Zawsze pierwsza wizyta była do 3 dc żeby sprawdzić czy pękł pęcherzyk i nie robi się torbiel. A kolejna wizyta była ok 10 dc (czasami był 9 dc, czasami 11 dc zależy jak weekend wypadał). Po tym usg było już mniej więcej wiadomo kiedy będzie owulacja i z którego jajnika, ile pęcherzyków. Lekarz rozpisywał na kartce kiedy działać, kiedy brać zastrzyk na pękanie pęcherzyków, kiedy przyjść na kolejną wizytę, żeby zobaczyć czy już po owulacji i kiedy zrobić test z krwi.
Tak to mniej więcej wygląda.choco lubi tę wiadomość
-
Hejka, jestem u rodziców więc o dziwo czasu mniej..
Wydam nowe koleżanki, super ze jest nas więcej
Choco, ale fajnie, czekamy na jutrzejsze pomiary
Ania za twoją wizytę też trzymam kciuki
Justi, to zależy gdzie i I jak robisz, jeśli prywatne do lekarza, to wizyta kosztuje 90-160 zł, wtedy usg najczęściej jest tansze lub w cenie. Badania też, zależy czy masz gdzieś pakiet czy prywatnie. Ja mam pakiet medicover, ale nie ma tutaj czegoś takiego, jak monitoring cyklu, po prostu moja gin mnie skierowała pod pretekstem innego badania na usg, później badania i znowu usg. Ja monitorowalam kilka cykli, okazalo się że na 12 cykli 7 miałam bezowulacyjnych.. Taki lajf.. O p Patryka starałam się 12 cykli..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 15:16
choco lubi tę wiadomość
-
Wpadłam żeby się z Wami przywitać.
Od 8 miesięcy siedzę na tym forum a dopiero teraz trafiłam na ten wątek. To chyba w porę bo 13-tego kończę 30 latW weekend ma też przypaść owulacja. Będzie biba
W tym cyklu również zaczynam monitoring. W czwartek moja pierwsza wizyta (9dc). Już się doczekać nie mogę.
Życzę miłego dzionka dziewczynynowatorka, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualny
-
Zgredzia czekam ..
miałby byc po 3 hjak do21 nie bedzi eto dzownie bou nich 24h wiec bede ich nekac
bo przy mnie babka dzownila okazalo sie ze sie zagadalay i nie puscily podpisu elektronicznego a wynik byl od 2 hWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:18
-
Kamila ;) wrote:Macie juz jakieś pomysły na Walentynki?
Tak, powiedziałam mężowi, że ma mi kupić kwiaty.
A potem robimy Franka.(Tego mu nie mówiłam).
Ja byłam dziś u gina.
Na prawym jajniku pęcherzyk 16mm a na lewym coś, co chce zobaczyć po miesiączce, bo albo to jest coś co wchłania się jeszcze po poprzednim cyklu albo robi się torbiel i trzeba skontrolować.
Powiedziałam mu, że to niemożliwe, bo najbliższej miesiączki już nie będzie.
Ha ha. Jasne.
No i mam infekcję.Kamila ;), Ania_84, marissith, Katjaa lubią tę wiadomość