X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny bylam u swojego lekarza...wyszlam pelna nadziei :D Jak opowiedzialam mu cala historie z HSG to powiedzial ze nie wierzy w wynik tego badania bo ani nie przeszlam zadnych powaznych operacji zapalen ani wyrostka...pwoedzial ze juz powoli sie odchodzi od HSG z rtg bo (i tu mu przerwalam i powiedzialm ze mialam sono hsg) to pwiedzial ze takie badanie jest niemiarodajne, bo jest wiele czynnikow ktore znieksztalcaja obraz jajowodow...ze droznosc sprawdza sie coraz czesciej laparosopowo...powiedzialam mu o moich mieszanych uczuciach co do tej kliniki w ostravie i wydaje mi sie ze przyznal mi racje...zapytal co klinika dalej proponuje ajk uslyszal ze IVF to powiedzial ze baardzo szybko zrezygnowali z IUI a on ciagle nie wierzy w ta moja niedroznosc...dlatego dal skierowanie na laparo:D takze mam nadzieje ze bedzie dobrze wszytko!!! i jesli bedzie ok znajde inna klinike juz tu w pl :D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!

Katja, Kamila- tak tak, len mielony to siemie lniane, a przynajmniej po zrobieniu ten sam glut :D na zwiekszenie ilosci sluzu plodnego to pije. no zobaczymy...

Wiecie co, nadal jestem obrazona na mojego. nie gadam z nim. zrobil niby jakis tatuaz, ktory ma symbolizowac mnie i Malego. a ja serio, mam to w dupie :( moze jestem podła, powiedzcie mi, jak Wy myslicie? sam fakt, ze dowiedzialam sie o tym przez przypadek i moje schizy co do tatuazy... to, ze przez pol roku nie mozna np. krwi oddawac. kuzwa, ja nie potrzebuje takich dowodow milosci! romantyk sie znalazl za dyche! mega mi przykro, ze nic mi nie powiedzial, ze nawet nie wzial pod uwage mojego zdania! obraczki nie nosi, bo mu w cwiczeniach przeszkadza, wszystkie rocznice ma gdzies, nie pamieta. a nagle robi sobie ten pieprzony tatuaz i mysli, ze bede sie cieszyc razem z nim? to sie grubo myli! odpuszczam chyba staranie, w dupie to mam.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka czyli zrobią Ci laparo i tam będzie wszystko widać?
    A co za problem męski macie? Przepraszam że pytam... jeśli nie chcesz nie mów :)

No u mnie też lipa ze sluzem więc może ten len pomoże... wam naprawdę pomaga? Macie więcej śluzu?

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śluz brałam wiesiołek i przyznam że naprawdę pomogło, ale oczywiscie jak to ja, nie mogłam kupić zwyczajnych tabletek i łykać, nie, JA musiałam kupić olej z wiesiołka i go pić... najlepsza rada - pić jak wódę, tzn. nie rozsmakowywać się :D spróbuję dołączyć siemię lniane, widzialam że zmielone mozna kupić w biedronce.

Kuba, jestem po laparotomii torbieli jajnika, miałam mieć laparoskopię, no ale się nie udało. Miałam miesiąc zwolnienia, ale już po 2 tygodniach było całkiem ok, najgorzej zniosłam rurkę w gardle, przez tydzień miałam wrażenie "gluta" w gardle i ni cholery nie moglam go odkrztusić a kaszel się wyrywał, wtedy szwy ciągnęły :/ no i jak się na bok przewracałam to mój tłuszczyk też ciągnął szwy :P

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam wiesiolka u mnie szału nie było ani dupy nie urwało więc szukam czegoś innego...

Dziewuszki mam pytanko... czy w 9 dc mogę zrobić prolaktyne ? I co powiedzieć że zwykłą i po obciążeniu???
    Albo jakie badania teraz mogę zrobić...

Najgorsze jest to ze czytam artykuł iż niektóre leki na depresję mogą podwyzszac poziom prolaktyny... czyli co jak biorę antydepresanty nie mogę zbadać prolaktyny ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:28

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    hej kochane!

Katja, Kamila- tak tak, len mielony to siemie lniane, a przynajmniej po zrobieniu ten sam glut :D na zwiekszenie ilosci sluzu plodnego to pije. no zobaczymy...

Wiecie co, nadal jestem obrazona na mojego. nie gadam z nim. zrobil niby jakis tatuaz, ktory ma symbolizowac mnie i Malego. a ja serio, mam to w dupie :( moze jestem podła, powiedzcie mi, jak Wy myslicie? sam fakt, ze dowiedzialam sie o tym przez przypadek i moje schizy co do tatuazy... to, ze przez pol roku nie mozna np. krwi oddawac. kuzwa, ja nie potrzebuje takich dowodow milosci! romantyk sie znalazl za dyche! mega mi przykro, ze nic mi nie powiedzial, ze nawet nie wzial pod uwage mojego zdania! obraczki nie nosi, bo mu w cwiczeniach przeszkadza, wszystkie rocznice ma gdzies, nie pamieta. a nagle robi sobie ten pieprzony tatuaz i mysli, ze bede sie cieszyc razem z nim? to sie grubo myli! odpuszczam chyba staranie, w dupie to mam.
    Wrozko...ja sama chce sobie zrobic tataz...wiec nie wiedze w tym nic zlego ale kazdy ma prawo do swojego zdania moj maz tez jest przeciwny :D
    i mam tak samo jak ty moj tez nie pamieta o kwaiatach na dzien kobiet urodziny i rocznice takze tu cie rozumiem..tez ostatnio mielismy straszna spine ale kochamy sie i chyba dzieki temu dajemy rade:D
    porozmawiajcie to jedyne wyjscie powiedz mu o wszytkich swoich odczuciach mam nadzieje ze cie zrozumie:D
    Katjaa wrote:
    Kaśka czyli zrobią Ci laparo i tam będzie wszystko widać?
    A co za problem męski macie? Przepraszam że pytam... jeśli nie chcesz nie mów :)

No u mnie też lipa ze sluzem więc może ten len pomoże... wam naprawdę pomaga? Macie więcej śluzu?

pytaj kochana a odpowiadajac na pytania to tak bede miala laparoskopie-lekarz powiedzial ze wtedy wszytko bedzie wiadomo a jak faktycznie beda niedrozne to je udroznia wiec jestem pelna nadziei:D a maz niema zywych plemnikow w nasieniu-suplementacja niema sensu bo maz choruje i musi brac leki do konca zycia i jest niepelnosprawny od urodzenia wiec zdecydowalismy sie o dawce-chcemy zmniejszyc ryzyko chorob dzieciatka do minimum :D
    duzo dziewczyn chwali sobie len i wielu dziewczynom pomogl na sluz takze mysle ze nie zaszkodzi:D

jesli chodzi o prolaktyne to ja sie nie znam wiec nie pomoge

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa, a długo brałaś? bo ja zaczęłam w ubiegłym cyklu ale nie pomógł, a w drugim czułam różnicę, śluz był nawet na bieliźnie, a zdarzyło mi się to tylko dwa razy (cykl po odstawieniu tabsów i cykl kiedy miałam operację)

Z prolaktyną to wiem tylko że trzeba rano, na czczo, jak będziesz wyspana, i noc przed badaniem bez serduchowania. Z lekami niestety nie pomogę :( ja miałam badaną samą prolaktynę, tzn. bez obciążenia, ale czy to jest miarodajne to nie wiem

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zaczynajac nowy cykl :) rozregulowany z 28 do 33 :/

W tym cyklu rownież i ja zacznę obserwować służy, gluty i tempki.

Wróżko, już "po ptokach". Teraz nie pozostaje nic innego jak usiąść, wylać żale i poserduchowac na przeprosiny.

Choco, gdzie jesteś?

Spokojnej nocy

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska no to rzeczywiscie moze wcale nie masz tych jajowodow niedroznych. Niestety czasami tak bywa z lekarzami ze nie wszyscy wiedza co robia..

Wrozka sprobuj byc bardziej wyrozumiala ;) co jak co ale zrobil ten tatuaz dla was a nie np klub pilkarski sobie wytatuowal. A teraz pewnie mu przykro ze mialo byc ladnie a tu jeszcze po du.ie dostaje ;) i moglo byc gorzej. Mogl sobie wytatuowac np na twarzy hehe ;)

Co do sluzu ja mysle ze on nie jest az tak wazny. Ja mialam w zaciazonym cyklu pustynie ;)

Co do prolaktyny ja robilam tez po obciazeniu i ta mi wyszla duzo podwyzszona no i bralam na to bromka ktory mi pomogl :)

Buziaki dla was wszystkich :*

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane własnie rozpoczęłam cykl ..niestety myślałam ze bedę się ciszyć i ze 1 kwietnia coraz bliżej.. :(
    na 99% mogę się pożegnać z IUI wczoraj odbrałam biocenoze gr IV zawsze miałam II - cytologia tez gr II a zawsze miałam I a co za tym idzie jest stan zapalny jutro odbieram posiew wiec zobaczymy .no i w poniedziałek wizyta..niby dziewczyny mówia ze moze podleczyć podczas stymulacji wazne zeby nie bylo podczas IUI no ale cos mi sie wydaje ze cykl na straty :(

najprawdopodobniej jestem tym przypadkiem który ma stan zapalny po hsg :/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jestem :-) mam jakąś jesienną depresję to i do powiedzenia nie wiele. Mój królik też już tęskni za wiosną...

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja się na tych grupach nie znam ale ja zawsze w cytologii miałam II i mówili że ok. co do biocenozy nigdy nei miałam i się nie orientuję.

Choco jesienna depresja na wiosnę? :*

Cześć wszystkim.

Która z was przyjmnowała duphaston? Tez miałyście dużo śluzu mlecznego od niego?

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa czy działa dopiero zaczełam go pic. Fajnie ze działa na śluz i nie tylko :)
    Myszk@ masz racje, lepiej w płynie niz w tabletkach tez jestem takiego zdania :)

Co do gotowego zmielonego sminia lnianego odradzam, ale to moje zdanie :) każdy wie lepiej co jest lepsze dla niego ;)
    Ale dlaczego odradzam...Siemię lniane najlepiej zemleć przed spożyciem, za pomocą (najwygodniej) młynka do kawy lub ziół. Mozna tez przygotować całe ziarnka ale zajmuje to więcej czasu (takie przechowuje sie w temp pokojowej) Zmielone należy spożyć możliwie szybko, ponieważ zawarte w nim tłuszcze szybko jełczeją, a takie nie nadaje sie do spożycia. Nie którzy zalecają gotowe zmielone trzymać w lodówce aby dłuzej zachowało wartości odżywcze nigdy nie wiedziałam by w sklepie zmielone siemie znajdowało sie w lodówce.

WróżkaZielona dla mnie wyznania miłośne pod postacią tatuażu odpadają. Ale moze to ukrywał bo sadził ze Ci sie to spodoba? Moze dla niego ma to duze znaczenie, porozmawiajcie?

Kaśka czyli zrobią Ci laparoskopie? podobno szybciej sie po niej zachodzi, tak słyszałam.

LaRa powodzenia w nowym cyklu.

Ania_84 aby stan zapalny szybka znikł.

Mona_M brałam duphaston, jak pojwaił mi sie krwiak bedać w ciazy ale sluz u mnie był wtedy normalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:40

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

aniu grupa II cytologii jest dobra. ja zawsze prawie mialam 2. 1 mowia ze maja tylko dziewice ;)a wogole ostatnio to nawet mi nie podaja grupy tylko sam opis ze jest ok

choco a jaka u was pogoda? u nas juz troche slonce wychodzi, przynajmniej mozna sobie pospacerowac

mona dupka przyjmujesz doustnie czy dowcipnie? ja mialam duzo sluzu jak bralam dowcipnie ale to pewnie nie byl sluz tylko dupek choc wygladal jak sluz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:41

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka jest dupek dowcipny? Luteina to wiem, ale z duphastonem aplikowanym dołem sie nie spotkałam jeszcze ;)
    Ja biorę doustnie.
    Ostatnio mnie taki śluz zalewał w ciąży, ale ją to wykluczam.

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Dziękuję Dziewczynki za odpowiedzi w sprawie laparoskopii. nigdy nie miałam żadnego zabiegu dlatego trochę mam pietra. no ale nie mam już wyjścia. jak trzeba to trzeba.

Brałam duphaston i śluż był jak zwykle. nie zauważyłam zmian po nim.

Słonecznego czwartku. U mnie świeci i aż żyć sie chce.

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Nowatorka jest dupek dowcipny? Luteina to wiem, ale z duphastonem aplikowanym dołem sie nie spotkałam jeszcze ;)

a nie wiem hihihi zalozylam ze jest. ja bralam progefikk ale to wszystko w sumie to samo ;) ale po doustnym dupku to nie mialam chyba roznicy w sluzie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł dziewczynki!

u mnie dzis lepiej. w nocy moj spal na kanapie w salonie, wiec poszlam do niego i poprosilam, zeby wrocil do lozka. powiedzialam mu pozniej, ze nie podobaja mi sie tatuaze, czy to sama tylko kreska, czy wielki na cale plecy. po prostu mi sie nie podobaja i naprawde nie widze sensu, zeby je sobie robic. no ale jezeli dla niego to jest wazne, to jakos to przezyje. choc patrzec na ten tatuaz nie moge :/ no coz.

dzis jade do ginekologa na cytologie i sprawdzenie, czy jest nadal nadzerka. trzymajcie prosze kciuki! :)

Ania- a to nie jest tak, ze grupy juz sa wycofane z obiegu? teraz obowiazuje jakas inna klasyfikacja, ktora jest opisem czy sa zmiany nowotworowe, czy jakies anormalne komorki itd. a wiem, bo co pol roku mam cytologie. a 2 grupa tak jak wczesniej dziewczyny napisaly to norma. byc moze masz wlasnie jakis miejscowy stan zapalny, jakas nadzerke? nie przejmuj sie tym za bardzo.

Kamilka- ja ten len juz wczesniej mialam i stal nieuzywany, wiec postanowilam go zuzyc :D i zgadzam sie, ze swiezo mielone siemie najlepsze, jak wszystko. i to kwestia tych dobrych substancji, ktore w nim sa. ja pije, bo musze zuzyc, a przy okazji moze to cos da ;) dzis wlasnie powinien mi sie zaczynac sluz i cos tam juz zaczyna "mlaskac" :D sorry za okreslenie ;)

Kuba- bedzie dobrze, spokojnie. wiele dziewczyn juz mialo ta laparoskopie i jak zawsze wiecej strachu niz to wszystko warte ;)

tez Wam zycze milego dnia i zmykam sie obadac :) buzka!

Kuba12 lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytologia sie tak nie przejmuje bo jest napisane ze nie ma zmian nowotworowych tylko obfita flora bakteryjna i stan zapalny ( z cechami rgeneraji)
    bardzi martwi mnie czystosc pochwy - bo wyszły bakterie gram dodatnie i brak pałeczek kwasu mlekowego czyli jest jakis stan zapalny i albo mnie tak przeczyscili na hsg ze pozbawili mnie naturalnej flory bakteryjnej alebo cos wyjdzie w posiewie :/
    nadzerka mała byla ostatnio
    MOna ja mialam i po lucie i po dupku taki sluz ;)

co do tatuazy tez ich nie lubie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:29

Mona_M lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubie tatuaże, nawet zrobiłabym sobie, ale boję się bólu więc póki strach jest silniejszy sobie nie zrobię :/

Ania :*

‹‹ 4680 4681 4682 4683 4684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ