X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila od początku krwawienia. ale krwawienia a nie plamienia.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozka ja sie czuje dobrze,chociaz ciagle spie. brzuch juz mam spory i wieczorem to czuje sie jak slonica :D .coraz blizej do konca i coraz bardziej sie boje bo dzidzia jest jak narazie bbb duza :O a u nas tutaj nie ma cesarek na zyczenie i innych takich, trzeba wypchnac :P a ty kiedy idziesz do gina?

milego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:37

zizia_a, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M dzięki ;)

Mona_M lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka zajebioza :D

Anulka witaj :)

Kuba nam ostatnio tez przyszlo :P juz zaplacone :p

Inez witaj :)

Anulkaa, Kaśka28 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka super :)

Nowatorka, relaksuj się ile możesz :D wiem, że to się łatwo pisze

Anulka i Inez witajcie :)

Kobietki, czy któraś może rzucić okiem na mój wykres? Myślałam że jestem przed owulką, że może jutro dziś/jutro będzie, ale ta temperatura mnie do szału doprowadza :/

Anulkaa, nowatorka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze juz po owu ;) Myszka no stresss ;) sexior był szanse sa :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No stress powiadasz? No to ok, zobaczymy co to z tego cyklu będzie. Lekarz kazał nam między 10-16 dc starać się codziennie i mój małż bardzo wziął to sobie do serca :D wczoraj był tak zmęczony że przysypiał na kanapie i mu powiedziałam żeby szedł spać, to tylko zaspanym głosem zapytał "a sexik?"

Ania_84, Kaśka28 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo obowiazkowy ten Twoj maz Myszk@

Ja w kazdym cyklu planuje codzienny maraton w okolicach owulki, ale na tym sie konczy. Nie mam takiej kondycji ;)
    Chociaz moj maz ma teorie, ze zajde w ciaze wlasnie jak bedzie codziennie, wiec trzeba bedzie kiedys sprawdzic w praktyce.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo ładnie sexomaniaki :D

trzeba probować mójego w tym miesiacu wzielo .. ooo matulu a niby na kilka dni przed nastepnym zastrzykiem testosteronu .. :D

musze z ciekawosci mu sprawdzic przed nastepnym jaki ma test :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co, no i zrobiłam test owu, bo leżą, no to sobie sikne, po co mają leżeć i się pojawiła 2 kreska... jutro powinna być już ciemniejsza i znów sobie namieszałam :/

No obowiązkowy chłop :D luźne bokserki nosi, witaminki łyka, nie mogę narzekać. Jeszcze myślałam że jak taki zmęczony to będzie szybka akcja, ale nieee, poczekał na mnie 0blush2.gif

Ania_84, Kaśka28 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba12 wrote:
    Gratuluję Kaśka! Opowiedz mi kiedyś jak to wszystko wygląda? Nie chcę Cię teraz męczyć.jak wydobrzejesz. mnie laparo czeka w maju. I się trochę denerwuje.

kurcze duuuzo by pisac i od razu przeprasam ze slowotok bedzie:D
    Laparke robi sie w pierwszej polowie cyklu-ale to pewnie wiesz.
    Przyjeli mnie w niedziele na oddzial musialam byc na czczo. Mialam miec ze soba aktualne badania (HCV i szczepienia aktualne WZW i tu mialam problem bo nie wiedzialam czy bylam kiedys szczepiona. Zrobilam wiec badania na przeciwciala czy mam. W sumie mialam tak dziwnie opisane wyniki przez laboratorium ze polozne nie wiedzialy ale lekarz stwierdzil ze wyglada ok. Powiem ci ze mialam troche stresa jesli o to chodzi wiec jesli masz czas a nie bylas szczepiona to sie zaszczep bo juz 2 tyg po pierwszej dawce wytwarzaja sie przeciwciala i chronia-bedziesz spokojniejsza). Co bylo dalej. Lekarz mnie zbadal zrobil USG brzuszne i dowcipne:D bylo wszytko ok polozyli na oddzial powiedzieli ze moge teraz zjesc jesli mam cos ze soba i powiem ci warto jakas kanapke miec. w szpitalu dostalam o 12 zupe i to byl moj ostatni posilek. Czytalam ze przed zabiegiem robi sie lewatywe (krepowalam sie tego strasznie)na szczescie nie mialam tego bo dostalam czopki wiec sama sobie poradzilam:D Bylo to dla mnie mniej stresujace:D wieczorem spotkanie z anestezjologiem-podstawowe pytania jakie choroby uczulenia itd itd. od niego mozna sie bylo wszystko dowiedziec poopowiadal jak to bedzie wygladalo i juz. wczesniej mialam jeszcze EKG robione. W dzien zabiegu juz nie moglam nic pic. zostalam przeniesiona na sale pooperacyjna (przenioslam ciuchy i wszytko)dostalam fartuszek rozciety na plecach i glupiego jasia. poszlam do zabiegowego i tam polozna zalozyla mi cewnik - glupi jas juz dzialal mialam tez jakas kroplowke. samo zakladanie cewnika mailo byc bolesne a chwile poszczypalo ale szybko przeszlo:D czasami usg jest gorsze. pojechalam na zabieg zneiczulenie ogolne wiec wszytko przespalam. Pozniej zaczely sie schody. Bardzo bolalo myslalam ze rozerwie mnie w srodku... caly dzien wymiotowalam-taka reakcja na znieczulenie ogolne...no ale jakos przezylam:D mam zaklejony pempek i dwa plasterki po obu stronach brzucha. szwy mam sciagnac za 5 dni. ze szpitala wypis dostalam w srode. Tak to mniej wiecej wygladalo:D najwazniejsze ze OBA JAJOWODY drozne!!!!! lekarz mowil ze przy okazji nacial jajniki zeby lepiej pracowaly:D cokolwiek to znaczy:D
    WróżkaZielona wrote:
    Hej Anulka, hej Inez! rozgosccie sie :)

Kaska- super! to kiedy termin IUI?

IUI mysle ze w przyszlym cyklu bo wczoraj jeszcze nie czulam sie najlepiej tak mnie w sroku ciagnie jakby duze zakwasy:D I wlasnie musimy sie zastanwoic czy wracamy do czech czy szukamy czegos w PL.
    zizia_a wrote:
    Anulka witaj:)

Kuba...ehh...w "ojro" jeszcze bardziej boli :(

Kaska to super!!!ale sie ciesze...kurcze super ze jednak sa drożne:) pieknie to nic tylko działac z iui

Wrózko :)
    Dzieki kochana bylam tak szczeliwa wczoraj ze chodzilam/latalam jak na skrzydlach mimo zmeczenia hehe:D
    A tak sie balam przed rozmowa z lekarzem bo przed samym wypisem inny lekarz mnie badal i powiedzial ze ok ale cala reszte wyjasni mi moj lekarz ktory mi robil laparo- i kiedy mi to mowil poglaskal mnie po ramieniu...ale sie wystraszylam...na szczescie wszytko jest ok:
    Kamila ;) wrote:
    Witajcie Inez87, Anulkaa :)

Kaśka super wiadomości :)

WróżkaZielona ja czekam az @ sie rozkręci...od 25dc mam ten śluz wygrzebany jak kawa z mlekiem dzis zaczyna cos sie dziać 29dc (dziwne) bede dzwonic do gina Bo myślę nad sprawdzeniem progesteronu i prolaktyny. Oraz monitoringiem owulki.
    Dzis zaczynam brać olej z wiesiołka,a w drugiej połowie cyklu siemie...i znow na nowo nadzieje :(

Dzis wrociłam z kolejnej wizyty u stomatologa (4 w tym miesiacu), do ktorego chodze juz "x" czasu prywatnie. Zrobilam wszystko co musiałam, dzis okazało sie ze mam ukruszona siodemke, chciałam w nast. miesiącu zrobic (wiadomo kasa), a tu telefon od stomatologa ze zrobi mi za darmo. Jestem zaskoczona, nie spodziewałam sie :)
    Ale fajny lekarz- pozazdrocisc:D

WróżkaZielona, zizia_a, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź. Cieszę się z Tobą. Ja będę się cieszyć za półtora miesiąca. Pozdrawiam i trzymam kciuki za pozytywne testy w niedalekiej przyszłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:40

Kaśka28 lubi tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochne :)

Kasia super że wszytsko ok :)

ja na szczescie po mojej narkozie nie mialam pozniej przygód :D
    oprocz bolącego gardła .. po intubacji ;)

Kaśka28 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli są problemy po narkozie powinni dawac kroplówke przeciwwymiotna...ja po laparo tez wymiotowałam ale tylko raz na szczeście...i teraz przed narkoza zawsze daja mi własnie cos przeciwwymiotnego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 10:58

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    jeśli są problemy po narkozie powinni dawac kroplówke przeciwwymiotna...ja po laparo tez wymiotowałam ale tylko raz na szczeście...i teraz przed narkoza zawsze daja mi własnie cos przeciwwymiotnego..
    Cześć.
    Ja właśnie przed narkozą dostałam coć przeciwwymiotnego z tego co kojarzę.

zizia_a lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niby tez dostawaam ale nie dzialalo... ponoc bylam podpieta tez pod morfina i polozna gadala ze tak tez moge na nia tak reagowac..ale zanim mi ja odpiela to troche zeszlo do zyl...no ale najwazniejsze ze siostry byly tak usluzne mile i zawsze z usmiechem i milym slowem zero nerwa stresu nic...bardzo cierpliwe:D szpitak strasznie stary ale lekarze i reszta personelu cudwna

zizia_a lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubie za usłużne i miłe siostry :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho! hej ho!
    witam po przerwie :)
    wróżka gratulacje!
    Kaśka od początku mi nie pasowało coś z tą Twoją niedrożnością, fajnie że laparo ok :)
    kurde, nadrobiłam i pozapominałam co miałam pisać :P
    pomóżcie laski, pisałam na napro ale może tu szybciej się czegoś dowiem
    dziś robiłam krzywą cukrową (75g glukozy) i mam zagwozdkę, poratujcie czy to ok, bo wg mnie coś dziwnie, że na czczo jest większy od tego po wypiciu szklanki lukru no i te same wartości po godzinie i dwóch? może coś popierd.. w labie?
    na czczo: 80mg/dl
    po 1h: 67 mg/dl
    po 2h: 67 mg/dl

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara troche dziwne :O szkoda że od razu nie zrobiłaś insuliny
    ale generlanie cukier masz ok..tylko faktycznie dziwne ze po wypiciu glukozy cukier spada :O

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ara Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurde Ania wiesz jak jest, samemu trzeba myśleć za lekarzy co za badania są Ci potrzebne :P
    wysłałam to do lekarki, niech myśli
    dla mnie mega dziwne, że te poziomy po godzinie i dwóch są takie same, chyba coś im się rypło z próbkami

‹‹ 4709 4710 4711 4712 4713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ