X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa help!
    po ostatniej krzywej cukrowej (wyniki 80/67/67 mg/dl)powtórzyłam badanie tym razem z krzywą insulinową
    wyniki z dziś
    glukoza (na czczo/po 1h/po 2h): 86/75/68 mg/dl
    insulina (na czczo/po 1h/po 2h): 7/16,9/14,4 µIU/ml
    ta insulina chyba jest ok co? to czemu ten cholerny cukier tak spada?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo klapsow - to w norwegi za takie wyczyny zabeiraja dzieci :/ panstwo jako barnevanre ... tyle jest historii na ten temat... ja osobiscie swojego dziecka nie uderze raczej staram sie tlumaczyc .

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo niestety, niektorzy od jednego klapsa przechodzą dalej, wiec państwo musi starać sie jakos nad tym panować - przecież nie jest mozliwe, zeby dopuścic danie jednego, dwoch klapsów, a np. trzech juz nie.

Ja niestety tez nerwus, ale jak Zuza wyprowadzi mnie porządnie z równowagi m, to w myślach puszczam wiązankę, a do niej staram sie panować nad sobą, choć nie jest to łatwe, ake do ten pory mi sie udawało;) gdneralnie, zauważyłam, ze odkąd sa dwie, mam więcej cierpliwości do Zuzki i staram sie tłumaczyć, prosić, tylko, ze to maky szogun jest i rozrabia strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:55

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    apropo klapsow - to w norwegi za takie wyczyny zabeiraja dzieci :/ panstwo jako barnevanre ... tyle jest historii na ten temat... ja osobiscie swojego dziecka nie uderze raczej staram sie tlumaczyc .

cati mieszkasz w Norwegii? Tutaj niestety barnevernet intersuje się dziećmi już jak mają "dwa smutne dni w przedszkolu" więc instytucja generalnie mocno przesadza ingerowaniem w wychowanie dziecka i prawda jest taka, że dzieci tu bardzo łatwo stracić w zasadzie za nic.

cati, Daven lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej wychowywanie dzieci na tapecie :D ja się wtrącać nie będę bo nie mam doświadczenia, ale chętnie poczytam o mądrych radach jak zachować cierpliwość, i nie osiwieć, poza tym sądzę, że jak się ma 2 albo i 3 dziecko to każde z nich jest inaczej wychowywane i niestety ale to pierwsze ma najgorzej, bo jest "królikiem doświadczalnym" jakkolwiek okrutnie to brzmi

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem.
    Uwazam, że każdy wychowuje jak chce byle dziecko nie cierpiało, a odrobina dyscypliny nie zaszkodzi.
    Bezstresowe wychowanie można zaobserwować do okoła. Ja wolę trochę postresowac swoje dziecko niż ma mi potem na głowę wejść.
    To tyle jeżeli chodzi o wychowanie, dzięki Bogu w Polsce mieszkam.

cati, Anulkaa, Kaśka28, Katjaa, zizia_a, Summerka lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez tak w Trondheim i zgadzam sie z tematem o barnevarne. Ostanio kobiecie norweszce zabrali malucha po CC odrazu gdy je wyciagneli bo ... majac ona 10 lat miala zaburzenia psychologiczne .. patologia :/ Kobieta w wieku 26 lat juz dawno tych zaburzen nie ma i jest w pelni normalna... Ale co ich to interesowalo zabrali dziecko , ktore potrzebuje matki w tym wlasnie okresie odrazu po porodzie... a tu takie cos... az lzy sie kręcą.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tym to jakaś paranoja i wręcz nie wyobrażalne że w tych czasach dzieją się takie rzeczy. Ja mieszkam po drugiej stronie Norwegii w okolicach Askim ;)

Kuba12, cati lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co innego bezstresowe wychowanie A co innego stosowanie przemocy fizycznej.
    Dziecko musi mieć respekt do rodziców,nauczycieli itp. Musi znać zasady i ich przestrzegać. Jeśli się nie stosuje to ma ponieść karę. Ale nie musi to być kara cielesna. Takie bite dzieci w dorosłym życiu starają się zrekompensować sobie takie traktowanie złym traktowaniem innych. Bo przecież bicie jest złym traktowaniem.
    Dzieci dopiero uczą się życia i to my dorośli pokazujem im jak się to robi. Jeśli my im dajemy taki wzór to one myślą ze to dobrzee. Wiem to z własnego doświadczenia.
    Przecież dziecko można ukarać na tydiac innych sposobów.
    Dla mnie bicie jest kiepskim sposobem.
    Efektem bicia jest ból.
    My dorośli też popełniamy błędy, a nie pozwalamy sobie na to,żeby ktoś nas bił za karę. Ile dzisiaj się mówi o przemocy w rodzinie. Mężowi nie wolno uderzyć żony. Moze pojsc za to do wiezienia albo ma zakaz zblizania sie do niej. Oczywiście się z tym zgadzam bo to jest zle. Więc dlaczego ma być wolno uderzyć dziecko? Czy to jest dobre?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:35

Inez87 lubi tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat kupiłam sobie myjke parową w lidlu, ale właściwie nie wiem po co mi ona a dwa że irytuje ona mojego młodego. Fakt głośna jest jak cholera.

• justi:: Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszą karą jest zabranie dziecku czegoś co zaboli i niekoniecznie jest to bicie,moje np boli bardzo jak zabieram dostęp do neta,ojezusku,chodzą wtedy jak w zegarku hihi.

a takie pytanko mam,po drugim stosunku mniej więcej z 15min po pierwszym,jak to mój określił była piana?znaczy wypłynęła z pochwy....hmm nie wiem czy to że to tak dużo spermy było czy co? niby tam mam ok,nie piecze,żadnej dziwnej wydzieliny,zapachu itp....hmm co myślicie o tym?może tyle sie nazbierało spermy że po drugim stosunku tak jakoś sie zrobiło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 08:44

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona a nie mozesz oddac? :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Mona a nie mozesz oddac? :D
    Nie bo używane ;)

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry...
    witam sie cała obolała..oby do 15.30:)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia czemu obolala?

Ja pokluta, wbijalismy sie w zyle kilka razy a krwi sie nie udalo pobrac :/
    Zestresowalam sie, pewnie skoczyla mi ta prolaktyna teraz!

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak w ogole w ogole sie nie udało pobrac??

obolała bo wczoraj 2 godzinki byłam na siatce a miałam dobry dzień..i rozwalałam facetów :D:D i teraz boli mnie wszystko ( od nadmiaru ruchu ;))

Mona_M lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia piatka ja wczoraj chodakowska odpalilam i dzis zakwasy mega ,,,, :P

zizia_a lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah czyli tak pozytywnie obolala :)
    Uwielbiam ogladac siatke, grac tez, ale talentu to raczej nie mam w tym kierunku.

Nie udalo sie z krwia bo ja mam taki domowy zestaw do pobierania krwi, maz mnie nakluwa a potem wysylam krew w pojemniczku do laboratorium.
    I bardzo mi zalezalo, zeby zbadac wreszcie ta prolaktyne a tu lipa, nic nie chcialo leciec.
    Prywatne badania krwi w szpitalach albo przychodniach kosztuja w moich okolicach majatek. Niektore prywatne szpitale zycza sobie tez skierowanie mimo ze badanie jest prywatne.
    Ah jak ja czasem tesknie za Polska ;)

Po Chodakowskiej zawsze mialam zakwasy, ale przynajmniej czlowiek czuje, ze cwiczyl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:30

Kuba12, cati, zizia_a lubią tę wiadomość

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam
    Dzisiaj odpoczywam :)

Zizia też lubię grać w siatkówkę. Teraz nie mam okazji. Zabierz mnie kiedys:).

Anulka , jak byłam w szpitalu to za cholerę nie mogła mi pielęgniarka założyć wkłucia. Każda żyła miała dziure, wszystko bolało. Współczuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:31

zizia_a lubi tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka bo ona nie ma zmiluj :D cwicz !! kochana dasz rade :P hehehe

Tyle ze ja przy cwiczeniu cos se zrobilam w kroku :/ musze jeszcze uwazac i robie wszystkie cw. na pol gwizdka. Ale i tak dzis nogi palą :P

U was tez taka dupna pogoda ? :/ mialam wyjsc na spacer... ale chyba prędzej pojde spac do lozka...

Anulkaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 4723 4724 4725 4726 4727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ