My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniaaaa help!
po ostatniej krzywej cukrowej (wyniki 80/67/67 mg/dl)powtórzyłam badanie tym razem z krzywą insulinową
wyniki z dziś
glukoza (na czczo/po 1h/po 2h): 86/75/68 mg/dl
insulina (na czczo/po 1h/po 2h): 7/16,9/14,4 µIU/ml
ta insulina chyba jest ok co? to czemu ten cholerny cukier tak spada?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
apropo klapsow - to w norwegi za takie wyczyny zabeiraja dzieci panstwo jako barnevanre ... tyle jest historii na ten temat... ja osobiscie swojego dziecka nie uderze raczej staram sie tlumaczyc .
-
No bo niestety, niektorzy od jednego klapsa przechodzą dalej, wiec państwo musi starać sie jakos nad tym panować - przecież nie jest mozliwe, zeby dopuścic danie jednego, dwoch klapsów, a np. trzech juz nie.
Ja niestety tez nerwus, ale jak Zuza wyprowadzi mnie porządnie z równowagi m, to w myślach puszczam wiązankę, a do niej staram sie panować nad sobą, choć nie jest to łatwe, ake do ten pory mi sie udawało;) gdneralnie, zauważyłam, ze odkąd sa dwie, mam więcej cierpliwości do Zuzki i staram sie tłumaczyć, prosić, tylko, ze to maky szogun jest i rozrabia strasznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:55
-
cati wrote:apropo klapsow - to w norwegi za takie wyczyny zabeiraja dzieci panstwo jako barnevanre ... tyle jest historii na ten temat... ja osobiscie swojego dziecka nie uderze raczej staram sie tlumaczyc .
cati mieszkasz w Norwegii? Tutaj niestety barnevernet intersuje się dziećmi już jak mają "dwa smutne dni w przedszkolu" więc instytucja generalnie mocno przesadza ingerowaniem w wychowanie dziecka i prawda jest taka, że dzieci tu bardzo łatwo stracić w zasadzie za nic.cati, Daven lubią tę wiadomość
-
Ojej wychowywanie dzieci na tapecie ja się wtrącać nie będę bo nie mam doświadczenia, ale chętnie poczytam o mądrych radach jak zachować cierpliwość, i nie osiwieć, poza tym sądzę, że jak się ma 2 albo i 3 dziecko to każde z nich jest inaczej wychowywane i niestety ale to pierwsze ma najgorzej, bo jest "królikiem doświadczalnym" jakkolwiek okrutnie to brzmi
-
nick nieaktualnyCześć i czołem.
Uwazam, że każdy wychowuje jak chce byle dziecko nie cierpiało, a odrobina dyscypliny nie zaszkodzi.
Bezstresowe wychowanie można zaobserwować do okoła. Ja wolę trochę postresowac swoje dziecko niż ma mi potem na głowę wejść.
To tyle jeżeli chodzi o wychowanie, dzięki Bogu w Polsce mieszkam.cati, Anulkaa, Kaśka28, Katjaa, zizia_a, Summerka lubią tę wiadomość
-
Inez tak w Trondheim i zgadzam sie z tematem o barnevarne. Ostanio kobiecie norweszce zabrali malucha po CC odrazu gdy je wyciagneli bo ... majac ona 10 lat miala zaburzenia psychologiczne .. patologia Kobieta w wieku 26 lat juz dawno tych zaburzen nie ma i jest w pelni normalna... Ale co ich to interesowalo zabrali dziecko , ktore potrzebuje matki w tym wlasnie okresie odrazu po porodzie... a tu takie cos... az lzy sie kręcą.
-
Co innego bezstresowe wychowanie A co innego stosowanie przemocy fizycznej.
Dziecko musi mieć respekt do rodziców,nauczycieli itp. Musi znać zasady i ich przestrzegać. Jeśli się nie stosuje to ma ponieść karę. Ale nie musi to być kara cielesna. Takie bite dzieci w dorosłym życiu starają się zrekompensować sobie takie traktowanie złym traktowaniem innych. Bo przecież bicie jest złym traktowaniem.
Dzieci dopiero uczą się życia i to my dorośli pokazujem im jak się to robi. Jeśli my im dajemy taki wzór to one myślą ze to dobrzee. Wiem to z własnego doświadczenia.
Przecież dziecko można ukarać na tydiac innych sposobów.
Dla mnie bicie jest kiepskim sposobem.
Efektem bicia jest ból.
My dorośli też popełniamy błędy, a nie pozwalamy sobie na to,żeby ktoś nas bił za karę. Ile dzisiaj się mówi o przemocy w rodzinie. Mężowi nie wolno uderzyć żony. Moze pojsc za to do wiezienia albo ma zakaz zblizania sie do niej. Oczywiście się z tym zgadzam bo to jest zle. Więc dlaczego ma być wolno uderzyć dziecko? Czy to jest dobre?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:35
Inez87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Najlepszą karą jest zabranie dziecku czegoś co zaboli i niekoniecznie jest to bicie,moje np boli bardzo jak zabieram dostęp do neta,ojezusku,chodzą wtedy jak w zegarku hihi.
a takie pytanko mam,po drugim stosunku mniej więcej z 15min po pierwszym,jak to mój określił była piana?znaczy wypłynęła z pochwy....hmm nie wiem czy to że to tak dużo spermy było czy co? niby tam mam ok,nie piecze,żadnej dziwnej wydzieliny,zapachu itp....hmm co myślicie o tym?może tyle sie nazbierało spermy że po drugim stosunku tak jakoś sie zrobiło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 08:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAh czyli tak pozytywnie obolala
Uwielbiam ogladac siatke, grac tez, ale talentu to raczej nie mam w tym kierunku.
Nie udalo sie z krwia bo ja mam taki domowy zestaw do pobierania krwi, maz mnie nakluwa a potem wysylam krew w pojemniczku do laboratorium.
I bardzo mi zalezalo, zeby zbadac wreszcie ta prolaktyne a tu lipa, nic nie chcialo leciec.
Prywatne badania krwi w szpitalach albo przychodniach kosztuja w moich okolicach majatek. Niektore prywatne szpitale zycza sobie tez skierowanie mimo ze badanie jest prywatne.
Ah jak ja czasem tesknie za Polska
Po Chodakowskiej zawsze mialam zakwasy, ale przynajmniej czlowiek czuje, ze cwiczylWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:30
Kuba12, cati, zizia_a lubią tę wiadomość
-
Cześć Wam
Dzisiaj odpoczywam
Zizia też lubię grać w siatkówkę. Teraz nie mam okazji. Zabierz mnie kiedys:).
Anulka , jak byłam w szpitalu to za cholerę nie mogła mi pielęgniarka założyć wkłucia. Każda żyła miała dziure, wszystko bolało. Współczuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:31
zizia_a lubi tę wiadomość
-
Anulka bo ona nie ma zmiluj cwicz !! kochana dasz rade hehehe
Tyle ze ja przy cwiczeniu cos se zrobilam w kroku musze jeszcze uwazac i robie wszystkie cw. na pol gwizdka. Ale i tak dzis nogi palą
U was tez taka dupna pogoda ? mialam wyjsc na spacer... ale chyba prędzej pojde spac do lozka...Anulkaa lubi tę wiadomość