X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa help!
    po ostatniej krzywej cukrowej (wyniki 80/67/67 mg/dl)powtórzyłam badanie tym razem z krzywą insulinową
    wyniki z dziś
    glukoza (na czczo/po 1h/po 2h): 86/75/68 mg/dl
    insulina (na czczo/po 1h/po 2h): 7/16,9/14,4 µIU/ml
    ta insulina chyba jest ok co? to czemu ten cholerny cukier tak spada?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo klapsow - to w norwegi za takie wyczyny zabeiraja dzieci :/ panstwo jako barnevanre ... tyle jest historii na ten temat... ja osobiscie swojego dziecka nie uderze raczej staram sie tlumaczyc .

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo niestety, niektorzy od jednego klapsa przechodzą dalej, wiec państwo musi starać sie jakos nad tym panować - przecież nie jest mozliwe, zeby dopuścic danie jednego, dwoch klapsów, a np. trzech juz nie.

Ja niestety tez nerwus, ale jak Zuza wyprowadzi mnie porządnie z równowagi m, to w myślach puszczam wiązankę, a do niej staram sie panować nad sobą, choć nie jest to łatwe, ake do ten pory mi sie udawało;) gdneralnie, zauważyłam, ze odkąd sa dwie, mam więcej cierpliwości do Zuzki i staram sie tłumaczyć, prosić, tylko, ze to maky szogun jest i rozrabia strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:55

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    apropo klapsow - to w norwegi za takie wyczyny zabeiraja dzieci :/ panstwo jako barnevanre ... tyle jest historii na ten temat... ja osobiscie swojego dziecka nie uderze raczej staram sie tlumaczyc .

cati mieszkasz w Norwegii? Tutaj niestety barnevernet intersuje się dziećmi już jak mają "dwa smutne dni w przedszkolu" więc instytucja generalnie mocno przesadza ingerowaniem w wychowanie dziecka i prawda jest taka, że dzieci tu bardzo łatwo stracić w zasadzie za nic.

cati, Daven lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej wychowywanie dzieci na tapecie :D ja się wtrącać nie będę bo nie mam doświadczenia, ale chętnie poczytam o mądrych radach jak zachować cierpliwość, i nie osiwieć, poza tym sądzę, że jak się ma 2 albo i 3 dziecko to każde z nich jest inaczej wychowywane i niestety ale to pierwsze ma najgorzej, bo jest "królikiem doświadczalnym" jakkolwiek okrutnie to brzmi

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem.
    Uwazam, że każdy wychowuje jak chce byle dziecko nie cierpiało, a odrobina dyscypliny nie zaszkodzi.
    Bezstresowe wychowanie można zaobserwować do okoła. Ja wolę trochę postresowac swoje dziecko niż ma mi potem na głowę wejść.
    To tyle jeżeli chodzi o wychowanie, dzięki Bogu w Polsce mieszkam.

cati, Anulkaa, Kaśka28, Katjaa, zizia_a, Summerka lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez tak w Trondheim i zgadzam sie z tematem o barnevarne. Ostanio kobiecie norweszce zabrali malucha po CC odrazu gdy je wyciagneli bo ... majac ona 10 lat miala zaburzenia psychologiczne .. patologia :/ Kobieta w wieku 26 lat juz dawno tych zaburzen nie ma i jest w pelni normalna... Ale co ich to interesowalo zabrali dziecko , ktore potrzebuje matki w tym wlasnie okresie odrazu po porodzie... a tu takie cos... az lzy sie kręcą.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tym to jakaś paranoja i wręcz nie wyobrażalne że w tych czasach dzieją się takie rzeczy. Ja mieszkam po drugiej stronie Norwegii w okolicach Askim ;)

Kuba12, cati lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Kuba12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co innego bezstresowe wychowanie A co innego stosowanie przemocy fizycznej.
    Dziecko musi mieć respekt do rodziców,nauczycieli itp. Musi znać zasady i ich przestrzegać. Jeśli się nie stosuje to ma ponieść karę. Ale nie musi to być kara cielesna. Takie bite dzieci w dorosłym życiu starają się zrekompensować sobie takie traktowanie złym traktowaniem innych. Bo przecież bicie jest złym traktowaniem.
    Dzieci dopiero uczą się życia i to my dorośli pokazujem im jak się to robi. Jeśli my im dajemy taki wzór to one myślą ze to dobrzee. Wiem to z własnego doświadczenia.
    Przecież dziecko można ukarać na tydiac innych sposobów.
    Dla mnie bicie jest kiepskim sposobem.
    Efektem bicia jest ból.
    My dorośli też popełniamy błędy, a nie pozwalamy sobie na to,żeby ktoś nas bił za karę. Ile dzisiaj się mówi o przemocy w rodzinie. Mężowi nie wolno uderzyć żony. Moze pojsc za to do wiezienia albo ma zakaz zblizania sie do niej. Oczywiście się z tym zgadzam bo to jest zle. Więc dlaczego ma być wolno uderzyć dziecko? Czy to jest dobre?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:35

Inez87 lubi tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat kupiłam sobie myjke parową w lidlu, ale właściwie nie wiem po co mi ona a dwa że irytuje ona mojego młodego. Fakt głośna jest jak cholera.

• justi:: Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszą karą jest zabranie dziecku czegoś co zaboli i niekoniecznie jest to bicie,moje np boli bardzo jak zabieram dostęp do neta,ojezusku,chodzą wtedy jak w zegarku hihi.

a takie pytanko mam,po drugim stosunku mniej więcej z 15min po pierwszym,jak to mój określił była piana?znaczy wypłynęła z pochwy....hmm nie wiem czy to że to tak dużo spermy było czy co? niby tam mam ok,nie piecze,żadnej dziwnej wydzieliny,zapachu itp....hmm co myślicie o tym?może tyle sie nazbierało spermy że po drugim stosunku tak jakoś sie zrobiło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 08:44

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona a nie mozesz oddac? :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Mona a nie mozesz oddac? :D
    Nie bo używane ;)

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry...
    witam sie cała obolała..oby do 15.30:)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia czemu obolala?

Ja pokluta, wbijalismy sie w zyle kilka razy a krwi sie nie udalo pobrac :/
    Zestresowalam sie, pewnie skoczyla mi ta prolaktyna teraz!

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak w ogole w ogole sie nie udało pobrac??

obolała bo wczoraj 2 godzinki byłam na siatce a miałam dobry dzień..i rozwalałam facetów :D:D i teraz boli mnie wszystko ( od nadmiaru ruchu ;))

Mona_M lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia piatka ja wczoraj chodakowska odpalilam i dzis zakwasy mega ,,,, :P

zizia_a lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah czyli tak pozytywnie obolala :)
    Uwielbiam ogladac siatke, grac tez, ale talentu to raczej nie mam w tym kierunku.

Nie udalo sie z krwia bo ja mam taki domowy zestaw do pobierania krwi, maz mnie nakluwa a potem wysylam krew w pojemniczku do laboratorium.
    I bardzo mi zalezalo, zeby zbadac wreszcie ta prolaktyne a tu lipa, nic nie chcialo leciec.
    Prywatne badania krwi w szpitalach albo przychodniach kosztuja w moich okolicach majatek. Niektore prywatne szpitale zycza sobie tez skierowanie mimo ze badanie jest prywatne.
    Ah jak ja czasem tesknie za Polska ;)

Po Chodakowskiej zawsze mialam zakwasy, ale przynajmniej czlowiek czuje, ze cwiczyl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:30

Kuba12, cati, zizia_a lubią tę wiadomość

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam
    Dzisiaj odpoczywam :)

Zizia też lubię grać w siatkówkę. Teraz nie mam okazji. Zabierz mnie kiedys:).

Anulka , jak byłam w szpitalu to za cholerę nie mogła mi pielęgniarka założyć wkłucia. Każda żyła miała dziure, wszystko bolało. Współczuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:31

zizia_a lubi tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka bo ona nie ma zmiluj :D cwicz !! kochana dasz rade :P hehehe

Tyle ze ja przy cwiczeniu cos se zrobilam w kroku :/ musze jeszcze uwazac i robie wszystkie cw. na pol gwizdka. Ale i tak dzis nogi palą :P

U was tez taka dupna pogoda ? :/ mialam wyjsc na spacer... ale chyba prędzej pojde spac do lozka...

Anulkaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 4723 4724 4725 4726 4727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ