X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to spoko, płaciłam koło 80zł, ale moja klinika ma podpisaną umowę z diagnostyką dlatego trochę taniej, ale i tak drogo mi się wydawało, no nic... nie narzekam już
    dzięki Ania!

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie slonce jest, ale za to zimno :/ Gdzie ta wiosna??

Dziewczyny rozumiem, ze przed badaniem prolaktyny zero seksu i alkoholu, cos jeszcze?
    Klucie mnie czeka jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siema laski :)
    nieustannie trzymam kciuki!
    Nina pozdrawia Ciotki <3

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wyspac sie i jak najmniej stresu ;)

Mari jak tam NInka :) jak sbie radzicie ?? :)

my po spacerku :) wczensije mialam 2h seans z dzieciakami u tesciowej na przemian nosiłam pol roczniaki :)

marissith lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale dałyście do pieca z tym porannym piciem. :)
    Hej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Anulka wyspac sie i jak najmniej stresu ;)

Mari jak tam NInka :) jak sbie radzicie ?? :)

my po spacerku :) wczensije mialam 2h seans z dzieciakami u tesciowej na przemian nosiłam pol roczniaki :)
    Nina jest najfajniejszym dzieckiem na świecie <3 ma tylko problem z brzuszkiem i puszcza bąki jakby jadła bigos i zapijała piwem :P po ojcu znaczy się

Miłego wieczoru laseczki :)

Myszk@, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    puszcza bąki jakby jadła bigos i zapijała piwem :P po ojcu znaczy się
    Hahaha rozbawiłaś mnie tym opisem :D

Cześć dziewczęta weekend zleciał zdecydowanie za szybko :( pogoda była licha, nie nacieszyłam się wolnym, myłam okna w przewie od deszczu, w deszczu jak mi na szybę nie zawiewało też myłam :P a co, mam 14 okien, 8 z nich muszę myć z rana bo potem słońce świeci a kiedyś tą sadzę po zimie trzeba zmyć, no nie?
    Poratujecie mnie kolejny raz? Biorę regularnie magnez, ba nawet 2 tabletki, kawę (słabą) pijam co 3-4 dni i cholera ciągle mi powieka drży, do szału mnie doprowadza, zły magnez biorę czy co? :/

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • ara Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ kup sobie kilo chlorku magnezu (proszek) z oznaczeniem "czdo" lub napisem "czysty do analizy" i po 2-3 łyżki zalewaj wodą w misce i mocz nogi. Magnez świetnie wchłania się przez skórę i przy okazji nie przechodzi przez układ pokarmowy jak tabsy. Możesz się też cała w nim wykąpać, ja z racji braku wanny tego nie praktykowałam ale jak najbardziej można. Mi bardzo szybko pomogło na drgające powieki a jaki relaks przy okazji ;)
    ps. jak tak dobrze poszło Ci z oknami, zapraszam do siebie - kamienica, okna od podłogi po sufit czyli prawie 4m ;)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara jeszcze 6 mi zostało :D a i tak mam zakwasy po wczorajszym więc wiesz... reszta w jakiś dzień po pracy, albo 2 dni, a jeszcze szklarnię by się przydało umyć, spoko, na nudę nie narzekam :D zrobiłam domowy płyn do mycia okien, śmierdziało octem jak ... ale nie myło się źle, zobaczymy czy faktycznie brud tak nie będzie osiadał

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • choco Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. U mnie weekend był słoneczny i ciepły, to sobie trochę słońca powchłaniałam. Ściskam was mocno, trzymam kciuki za fasolkowanie. Wiosna przyszła, mogłoby się zazielenić na forum :-D

**********************Gang 18+***********************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, ja też mam weekend pełen wrażeń..Tymek nas załamał..

Zastanawiamy się gdzie popełnilismy błąd w wychowaniu Tymka, jak inaczej powinniśmy go wychowywać.. może jednak stare zasad: wlej, a będzie zapamietane by cos dały? Już sama nie wiem.. Tymek naraził nas na ogromne straty finansowe, wraz z kolegą zniszczył (na szczęście) Nasze auto!!! wzięli patyki i obdrapali bok - całe proste linie przez nadkola, oba drzwi, tyłu, maskę auta, obsikali i powrzucali trawę/ mech do baku.. wszystko do ponownego lakierowania. Mieliśmy policję wzywać, myśleliśmy, że to ktoś inny..nawet przez chwilę nie sądziłam, że to MÓJ syn, ale sie wystraszyli tej policji i się przyznali że to oni.. Jestem załamana swoją nieudolnością, jako rodzica, który nie potrafi nauczyc swojego dziecka co jest dobre a co złe.. jak należy postępować a jak nie.. Ufaliśmy, że jest rozsądny ale się przejechaliśmy.. Dobrze, ze zrobili to nam a nie komuś innemu, bo jeszcze inne nieprzyjemności by nas spotkały.. ot taka niedziela.. pochlastam się..
    Dostał Tymek karę: zakaz wychodzenia na ulicę bez opieki, zakar jazdy na rowerze, brak słodyczy przez okres miesiąca, no i nie dostanie nowego roweru.. Jak mu jeszcze tłumaczyć aby nie powtórzyła się taka sytuacja? Jak ponownie zaufac dziecku?

Trzymam kciuki za wiosenno- letnie fasolki.

buziaki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    ja dziś sie lenie mam na wszytsko wywalone :P

Konwi ojjj to mieliście niedzielę pełną wrażeń

co do Zachowana Tymka.. ja zbytnio nie poradzę :) ale wiem też że dzieci mają wybraźnie , jedno coś powie i to robią,.. sama byłam zawsze grzecznym dzieckiem a nie raz rodziców zaskoczyłam ;) wydaje mi sie ze dobrze ze daliscie do zroumienia ze tak nie wolna i ze poniósł karę.. podejrzewam ze nastepnym razem jak przyjdzie mu to na mysl juz tego nie zrobi dziecko uczy się przecież na błedach .. i niestety bedzie je popełniac .. a Wy musicie sie nauczy na nie regować <3

ja wczoraj byłam u tesciowej był brat meza z dwojka dzieci .. Bartus starszy zawsze byl grzeczny i co wczorajjakby w niego nie wiem co weszło .. ciagle dokuczał młodszemu podobno ostatnio go ugryzł , przy mnie go uderzył w nozki a mały ma 6 miesiecy .. mimo iż wczesniej przyzywczajali go ze bedzie braciszek chodzil z taka lalka niemowlkaiem .. to teraz i tak daje popis ...

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi powiem ci, że ciężka sytuacja z Tymkiem, ale to chyba taki wiek. Ja bym 4 latkowi nie ufała jeże li chodzi o samodzielne wychodzenie na spacery. Baa ja swojemu 7 latkowi nei do końca ufam czy coś głupiego nie zrobi i przed każdym wyjściem ma wałkowane, zeby nic głupiego nie zrobił.

Bo pamiętam że jakieś 2 lata temu mniej więcej tez sobie kamykami rzucał w samochody i to nie w nasz niestety, ale dzięki Bogu były małe i szkód nie wyrządziły, raz go złapałam jak już szedł z patykiem do samochodu....

A raz w przedszkolu 5 dzieci (w tym Mój) podczas zabawy na placu zabaw sypali piach na samochód zaparkowany przy płocie. Kursowali dośc dużo razy bo kobieta musiała ten piach z maski szczotką zrzucać. To był samochód jednej z nauczycielek z przedszkola. Tylko mnie zastanawia, gdzie w tym momencie była nauczycielka skoro oni coś takiego zdążyli zrobić.

Dlatego ja planuje kupić ubezpieczenie OC na dziecko, bo obawiam się, że w razie czego nie będę miała możliwości pokryć szkód, a to poczatek samodzielności mojego syna.

Trochę długi post mi wyszedł.... sorki.

• cati Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mialam 2 dni temu napisac ale mi sie jakos tak smutno zrobilo jak dziewczyna napisala ze odchodzi tu z belly bo juz wszelkie proby zawiodly :(((

tylko...
    Chcialm napisac ze wracam na belly .

Ania_84, Anuśka, Izoleccc lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona o tym bym nie pomyslała OC na dziecko ;)

niestety dzieci probuja nowych rzeczy .. na co im sie pozwoli i nie tylko ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati Gratulacje :) spokojnej ciąży :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Mona o tym bym nie pomyslała OC na dziecko ;)

niestety dzieci probuja nowych rzeczy .. na co im sie pozwoli i nie tylko ;)
    No ja kiedyś o tym słyszłam, a teraz się utwierdzam w przekonaniu ze warto jednak, bo jak mu cos do głowy strzeli....

Macie tam u siebie takie ubezpieczenie? Możesz mi powiedzieć jaki to koszt?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati chyba wypadałoby pogratulować więc gratuluję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Cati w ciąży jesteś???

Konwii oj współczuję... Ja to jestem nadpobudliwa i gdyby moja młodą tak zrobiła to cały blok by mnie słyszał... mój to by pogadal na spokojnie ja tak nie umiem. Nie jestem za biciem dziecka ale dzięki krzykowi mam wrażenie że moja mloda czuję respekt, wie że jak coś zrobi będzie słuchała gderania matki więc stara się być grzeczna. Wie że mamie można wszystko powiedzieć jak przyjaciółce, powyglupiac się, pouczyć razem że ma moje wsparcie Ale oprócz przyjaciółki we mnie ma też matkę która jest surowa.
    Bez obrazy ale rodzice teraz stosują te bezstresowe wychowania a potem dzieci im na głowę wchodzą... kiedyś człowiek za zmajstrowanie czegoś albo dostał pasem albo kara i bał się, teraz dzieci się niczego nie boją. Mnie za młodu pasek nie ominął i wyszłam na ludzi, moją młodą omija pas i bicie ale krzyk nie... I widzę że dzięki temu ma respekt i boi się w jakimś stopniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 11:13

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    No ja kiedyś o tym słyszłam, a teraz się utwierdzam w przekonaniu ze warto jednak, bo jak mu cos do głowy strzeli....

Macie tam u siebie takie ubezpieczenie? Możesz mi powiedzieć jaki to koszt?

u nas nie ma Bezpieczne dziecko obejmuje wypadkowe , podyty w szpitalu ( z róznych przyczyn), złamania oparzenia ( z róznych przyczyn) poważne zachorowania ,
    i z takiego najtańszy pakiet to 44 zł miesiecznie
    ale nie ma tam OC ;) i w innych też nie słyszałąm żeby było

bede miałą pozniej OC, AC amochodowe, na zycie i tam powinny byc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 11:01

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 4721 4722 4723 4724 4725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ