My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bułeczki pszenne:
Składniki na 10 sztuk:
500g mąki pszennej
30g drożdży
łyżeczka cukru
250g letniej wody
łyżka oleju
łyżeczka soli
garść rodzynek
Drożdże i cukier rozpuść w wodzie, odstaw. W dużej misce wymieszaj ze sobą mąkę pszenną i sól. Dodaj rozczyn z drożdży i olej, dobrze wyrób ręką.
Podziel ciasto na dwie równe części. Do jednej dodaj rodzynki. Następnie z obu części ciasta uformuj po 5 bułeczek. Ułóż na blasze do pieczenia.
Blachę z bułeczkami przykryj folią spożywczą. Odstaw w ciepłe miesjce do wyrośnięcia na 20 minut.
W czasie gdy bułki wyrastają rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wierzch bułek posmaruj wodą. Wstaw blaszkę do piekarnika. Piecz bułeczki 20-25 minut.
Smacznego.
Po upieczeniu radzę od razu wyciągnąć z piekarnika, bo jak jeszcze tam poleżą to skórkę mają twardą jak kamyczek.Katjaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatja, dokładnie tak jak nasz guru Ania pisze, owulke najprawdopodobniej miałaś z 13 na 14. Bo jest tam widoczny spadek a potem hop do gory. Serducha widzę są i to dużo. Na wszelki wypadek idź jeszcze urąbać drewna siekierą i skoś trawnik a potem bzyknij swojego na kocyku z owczej skóry. Wiesz, do zaleceń ojca Sroki trzeba się stosować
Ania_84, Katjaa lubią tę wiadomość
-
MOj kicia puscila mi baka
no to ja sie biore za pranie sprzatanie pozniej zakupy jak maz wroci na na koniec umordowana wskocze na meza -
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:A moim zdaniem owulka u Katji będzie później, gdzieś 18 dc, jeśli oczywiście tempka będzie dalej rosnąć. Dlatego że dwie tempki przed spadkiem ma takie same jak dwie po spadku. Ale to się okaże dopiero.
A czy owulacji towarzyszy ból podbrzusza? bo mnie boli... i ból pojawia się jakoś przed owulacja czy akurat w ten dzień gdzie występuje owulacja?
-
nick nieaktualnyZ tego co pamiętam to Katja ma dość krótkie cykle, tzn.26 dniowe? Zgadza się Katja? Więc owulka w 18 dc jest raczej niemożliwa, bo takie późne owulki są przy dłuższych cyklach.
A u mnie jest 8dc i mam AŻ 2 punkty ciążowe!
Chyba jednak nie wymienię ich sobie na dzidziusia. No cóż poradzić. Nic mnie nie boli, a zazwyczaj po owulacji już miałam bóle jajników, dziwne sny, uderzenia gorąca, bolące (.)(.) i nie wiadomo jeszcze coA punktów zawsze miałam około 70 na 100 możliwych. A teraz? Dupa blada. Nic mnie nie boli. Nawet cień cycka. Raz może coś mnie tam ukłuło w jajniku i raz cycek zaswędział i to wszystko.
marissith, Katjaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatjaa wrote:A czy owulacji towarzyszy ból podbrzusza? bo mnie boli... i ból pojawia się jakoś przed owulacja czy akurat w ten dzień gdzie występuje owulacja?
Dzisiaj też mnie boli tylko inaczej niż przed owulacją, ciągnie mnie aż do udaNasturcja lubi tę wiadomość
-
no nie maz wyprosilmnie z kuchni
powiedzial ze szykujeniespodzianke i zamknal mi przed nosem drzwi ;p
dziewczynki jedynym pewnym objawem sa II ..ja juz chyba przerobilam wszytskie objawy ciazoweciagniecie pikanie jajnikow przed @ , mdlosci, zage, zawsze mam 89/100
niesety te punkty ssa myle.. dlatego stwierdzilam ze nie wykupuje juz premiumKrokodylica lubi tę wiadomość