X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak malz robi sniadanie to wszystko jedno, o ktorej jest godzinie i jestdobre :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś nie widział - wklejam porady ojca Sroki na temat zajścia w ciążę. Można się pośmiać :P

Zalecenia praktyczne:

1. Zasięgnąć porady lekarza specjalisty po upływie roku od rozpoczęcia starania się o potomka. (Najlepiej tego znającego się na naprotechnologii- przypis autora). A jeżeli będzie to konieczne wykonać dodatkowe badania – dotyczy to zarówno męża jak i żony.

2. Rzucić palenie, dotyczy to obojga małżonków, choć kobiecie palenie szkodzi bardziej.

3. Zaleca się by małżonkowie jedli dużo nasion słonecznika (zawierają witaminę E), kiełki pszenicy i surówki oraz owoce (zwłaszcza te o kolorze czerwonym mp. aronia, porzeczka, borówka czarna, ciemne winogrona). Owoce te zawierają w swoim składzie przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Można też stosować przeciwutleniająco działającą witaminę C.

4. Łoże powinno być odpromieniwane (położyć skórę baranią lub koc wełniany).

5. Oboje małżonkowie powinni stosować miód pszczeli z pyłkiem pszczelim i propolisem. (Ojciec Grzegorz zalecał Bonimel pyłkowo-propolisowy dla żony oraz Bonimel pyłkowo – propolisowy z dodatkiem wyciągu z korzenia żeń-szenia dla męża- przypis autora).

6. Dobrze mieć pożycie między godziną 2 a 5 rano - to bardzo korzystny czas na poczęcie.

7. Lepsze jest pożycie gdy oboje małżonkowie są głodni. Są silniejsi.

8. W miesiącu swego urodzenia kobieta jest najbardziej płodna, najlepiej skorzystać z pożycia pod koniec jajeczkowania.

9. Dobrze by było poczynać dzieci między nowiem a pełnią księżyca, jeżeli wystąpi jajeczkowanie. Nie poleca się poczęcia na zmniejszającym się księżycu. Dzieci poczęte na „starym”, kończącym się księżycu często są słabe i częściej chorują.

10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).

11. Nie sprzyja poczęciu alkohol i powoduje opłakane skutki, nie trzeba tego udowadniać.

12. Silne nerwice, pragnienie posiadania potomstwa, lęki, przesądy, uprzedzenia, obawy, nieświadomości, nie sprzyjają łatwemu poczęciu.

13. Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.

14. Po klimakterium kobieta nie zachodzi w ciążę (u nas 48-56 lat).

15. Po pożyciu poczęciowym nie należy mieć kolejnego stosunku. Najmniej przez 8 dni trzeba wstrzymać się od pożycia. Inplantacja następuje dopiero w 6-8 dni od poczęcia. Często pożycie wcześniejsze powoduje trudności w zagnieżdżeniu się zarodka.

16. Plemnik ma żywotność najczęściej 5-48 godzin. (Ich żywotność zwiększa się gdy w diecie stosuje się produkty z dużą zawartością selenu np. grzyby, brokuły i orzechy brazylijskie. Ruchliwość i żywotność plemników wzrasta także wtedy gdy zmniejsza się stres antyoksydacyjny, dlatego warto stosować zalecenia z pkt. nr 3 - przypis autora).

17. O ile możliwe, należy często jadać młodą baraninę i owcze sery (nie bryndzę) i mleko.

18. Żywność ma być zdrowa, naturalna, z dużą ilością mikroelementów, nie zabrudzona chemicznie. Ma zawierać dużo pełnowartościowego białka. Jeść często, a mało.

19. Raz na tydzień ubić zapłodnione przez koguta jajko z jedną łyżeczką miodu. Posiada dużo witamin i życia. UWAGA: jak rozpoznać, że jajko jest zapłodnione? Można to rozpoznać w ten sposób, że jajko będzie się podświetlać silnym snopem światła. Promienie światła przechodzące przez skorupkę uwidocznią mały ciemny punkt lub plamkę. W odróżnieniu od takiego jajka, jajko niezapłodnione będzie miało jednolity kolor. Jajka takie najlepiej kupować w gospodarstwach wiejskich – czyli z miejsc, gdzie żyją zarówno kury jak i kogut.

20. Nosić obuwie na średnim obcasie – szpilki szkodzą.

21. Unikać bielizny osobistej wykonanej z tworzyw sztucznych. Używać mydła: szarego np. biały jeleń (bez dodatków zapachowych), można także do mycia używać Bonidermu czyli Pomady O. Grzegorza. Możliwe do wykorzystania są także mydła dla dzieci. (Mydła takie nie wywołują uczuleń, podrażnień, a zawarte w nich łagodne substancje zapachowe nie wpływają negatywnie na organizm kobiety – przypis autora).

22. Obojgu małżonkom nie wolno pić wina swojej roboty – zakwasza.

23. Wzajemna służba sobie, pomoc, zaufanie, delikatność, modlitwa, oddanie, wierność, unikanie stresów sprzyja poczęciu.

24. Stosować mieszankę ziołową, recepturę której przedstawiamy powyżej.

25. Poczęciu sprzyja intensywne i długie nasłonecznienie np. pożycie w Tunezji w lipcu lub sierpniu w okresie jajeczkowania.

• Asha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja...brak slow..jakbym miala sie do tego stosowac to dopiero bym w obledzie zyla

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, relax. Przecież to dla zabawy było wklejone... ;)

• Asha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, to sarkastycznie kochana :-)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi zbliża się miesiąc moich urodzin... Nadchodzi mega płodność :D No wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że już teraz zajdę :)

"8. W miesiącu swego urodzenia kobieta jest najbardziej płodna, najlepiej skorzystać z pożycia pod koniec jajeczkowania."

Ania_84, Katjaa lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja, ale lista ;) pare z tych pkt spelniamy, np. seks 2-5 rano hahaha

u nas w ciagu dnia na seduszkowaniem moze byc problem (dzieci)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, ja w maju urodzona, a ciąży brak ;)
    Także nie sprawdziło się :(
    Idę zaraz w pole, kartofle przebiorę, stonkę zgniotę, pooram trochę, umeczę się i może wtedy małż mnie zapłodni? ;)
    Muszę tylko podścielić jakiegoś barana lub owcę na łóżko :D

beszka, Asha, Nenaaa lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Nastka... dobre :) Idź umęcz się :) Ja już mam mojego barana na łóżku ale chrapie jeszcze :)

Nasturcja, Krokodylica lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Anuśka, ja w maju urodzona, a ciąży brak ;)
    Także nie sprawdziło się :(
    Idę zaraz w pole, kartofle przebiorę, stonkę zgniotę, pooram trochę, umeczę się i może wtedy małż mnie zapłodni? ;)
    Muszę tylko podścielić jakiegoś barana lub owcę na łóżko :D

hahaha nie zapomnij jeszcze o zjedzeniu zaplodnionego kurzego jaja ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka nie działa, ja jem same takie i nadal nic :)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Zgadzam się ze Sroką, a szczególnie z tym punktem:

10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).
    M. mi jeść nie dawał, o 4 rano wysyłał na pole zbierać pomarańcze, orałam również pole zaprzągnięta jako zwierzę pociągowe i...jakie efekty! Brać się do roboty dziewczęta. Bo tak nic nie robita wygodnisie :)

Nastuś, zobaczymy jak to dzisiaj będzie, jem owoce Kochana ale nic mi nie smakuje i ciężko wchodzi żarełko.

Nasturcja, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa jak mnie mój wyśle zbierać pomarańcze to nie wrócę w tym roku ;D

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, ja chrupię migdały i orzechy włoskie...i średnio jest ;) Nie mogę być nawet troszkę głodna bo ssie mnie wtedy tak okrutnie, że masakra, jem mniej a częściej :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Beszka jeśli serduszka są o 2-3 to zapisuj jako seks rano. Niestety, ale tutaj mają ograniczoną wersję serduszek. Powinni to ulepszyć i wstawić więcej opcji.

zgadzam sie. uwazam ze jest tez z amalo opcji do okreslenia sluzu..

Asha lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Beszka, ja chrupię migdały i orzechy włoskie...i średnio jest ;) Nie mogę być nawet troszkę głodna bo ssie mnie wtedy tak okrutnie, że masakra, jem mniej a częściej :)

mnie tez tak ssalo i tylko paluszki pomagaly i kanpaki z serkiem lub suchy chleb plus gorzka herbata. Nenaaa jeszcze troszke i mdlosci odejda a energii przybedzie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 09:02

Nenaaa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    mnie tez tak ssalo i tylko paluszki pomagaly i kanpaki z serkiem lub suchy chleb plus gorzka herbata. Nenus jeszcze troszke i mdlosci odejda a energii przybedzie <3
    Beszkuś, wchodzę w siódmy tydzień dopiero, pewnie te moje dolegliwości dopiero się rozkręcają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 08:55

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozliwe....ale nie zawsze tak jest. niekotre ciezarne maja niewielkie mdlosci przez chwile i potem czuja sie dobrze. zalezy od organizmu i jego reakcji na poziom hormonow ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Witam!
    Zgadzam się ze Sroką, a szczególnie z tym punktem:

M. mi jeść nie dawał, o 4 rano wysyłał na pole zbierać pomarańcze, orałam również pole zaprzągnięta jako zwierzę pociągowe i...jakie efekty! Brać się do roboty dziewczęta. Bo tak nic nie robita wygodnisie :)

Nastuś, zobaczymy jak to dzisiaj będzie, jem owoce Kochana ale nic mi nie smakuje i ciężko wchodzi żarełko.
    I koniecznie kobieta musi być głodna, bo rzuca się wtedy na męża jak na dzikie zwierzę.
    Nie ma co, Nena, wszystko się wydało. Teraz już nie musisz ukrywać niczego. Znamy Twoją receptę :D

Nenaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że mdłości ciążowe a takie nieciążowe to nie to samo i w ogóle, nie ma co porywnywać,ale ilekroć mi było niedobrze to piłam sobie zwykłą herbatkę z cytryną. I mi pomagało.
    Sorki Nenuś, tak tylko sobie gdybam, że może i Tobie by pomogło.

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ