WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem dobrze się wypłakać.

Selina lubi tę wiadomość

• mikka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śelina- ściskam
    Ja po usg, wszystko latdnie pieknie ale gina zaniepokoil plyn w zatoce douglasa
    18x14 mm... uspokajal mnie i za 2 ms mam znow usg (kazal mi zrobic tez ca 125) ale ja cała dygoczę ze strachu... Oczywiscie naczytalam się i boje sie strasznie i zastanawiam sie czemu gin kazal mi czekac 2 ms a nie za ms znow no bo kurde..dlaczego ciagle cos...?!

Selina lubi tę wiadomość

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • choco Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina przytulam z całych sił. Mi się też ostatnim razem wydawało że podchodzę na luzie. Ale kiedy przychodzi porażka dopiero okazuje się jak to bardzo przeżywamy.
    Mikka, ten płyn w zatoce to jest po owulacji chyba.

Selina lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • mikka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Selina przytulam z całych sił. Mi się też ostatnim razem wydawało że podchodzę na luzie. Ale kiedy przychodzi porażka dopiero okazuje się jak to bardzo przeżywamy.
    Mikka, ten płyn w zatoce to jest po owulacji chyba.

Nie w moim przypadku bo wlasnie dzis mam 5dc i dopiero co skonczyl mi sie okres... w dodatku mam bole po prawej stronie jajnika...
    Czekalam w kolejce do gina patrzylam na te ciezarne i zazdroscilam im i az gotowalo sie we mnie z bezsilnosci "dlaczego to nie ja jestem na ich miejscu"..? Powinnam przychodzic na wizyty ciazowe a nie na usg ginekologiczne i trząśc sie ze strachu czy wszystko ok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:01

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka skoro gin uspakajal, to chyba to nic złego? Też mi się wydaje że ten płyn to jest po owu

Dzięki dziewczyny, jak nie ten cykl to następny ;) albo nastepny

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka powodzenia, mi też kazał gin zrobić ca 125 przy cystach.
    Mam nadzieję że niedługo i Ty będziesz chodzić na usg ciążowe.

mikka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ca125 przez 2 lata podwyższone przez czyste. Dziwnym trafem ona zniknęła chyba po 2 cyklach z Clo... Raczej po tym leku one się pojawiają a nie znikają, ale jak widać wszystko możliwe

• mikka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie nie myslec o złych rzeczach ale wiadomo gdzies tam w glowie pojawiaja sie znaki zapytania i strach, ale tak najbardziej to cce mi sie po prostu plakac z bezilnosci...ze ciagle cos wyskakuje...ja juz nawet zaczynam bac sie jakichkolwiek nawet najprostszych badan... Chyba takie zmęczenie tym wszystkim mnie dopadło...

Jak tam u Was pogoda? Bo u mnie kiepskawo...

Jan Paweł II
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Selina..przykro mi..cycki do przodu i idziemy dalej! Pamiętaj, że jak upadasz to wstajesz silniejsza!

Czesc Korko :) jak tam starania o Franka??

Choco a co u Ciebie?

Ja myślałam że jestem przebadana wzdłuż i wszerz, a co chwile wychodzi że mam robić jakieś dodatkowe badania, tez sie boje..tym bardziej ze wychodzi cos nowego za każdym razem..wczoraj zauważyłam że żylak mi wychodzi :( olaboga co robic ?:(

miłego, NIE deszczowego dnia!

Selina lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka pogoda fatalna :( wstawać z łóżka się nie chciało, ciągle leje, zimno i ogólnie masakra. Mam nadzieję, że na majówkę będzie lepiej...

Zzia możesz zacząć łykać jakieś piguly z diosmina, wzmacniają żyły i żylaki (jest szansa że ten obecny się zmniejszy)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia no działam działam, lada moment testuję. :)

zizia_a lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za rade :)

edit:

kroko no to trzymam kciuki i to mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:22

Krokodylica lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj laski beta z dzisiaj 9,81 :)
    do powtórki we wtorek
    mała jak na 9dpo ale jestem dobrej myśli :)
    trzymajcie kciuki :)

choco, Ania_84, zizia_a, Selina, Izoleccc, Myszk@ lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kroko. Wcale nie mało. Dzidziol dopiero się wgryza.
    Zizia u mnie nic nowego. Jedziemy z mężem na weekend majowy pozwiedzać trochę Polskę. I ostatnio głównie wyjazdem żyję. A teraz odliczam minuty do fajrantu.

Krokodylica, zizia_a lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina trzymam kciuki mocno, żeby się w końcu udało!

Kikka, moja szwagierka właśnie tak się dorobiła syna :) Współżyli ok 5dc i okazało się że akurat miała owulkę... Skąd? Nie wiadomo, bo zawsze miała w połowie cyklu :D Tak więc wszystko jest możliwe :)

Kroko kochana no GRATULUJĘ :) Wiedziałam, że wcześniej zatestujesz :) Masz lepszą pierwszą betę niż ja ;) Moja była 1,23 w 8dpo a u Ciebie od razu 9,81 :) Super :)

Edit. Moje negatywne bety były zawsze <0,01, więc już miałam pewne podejrzenia, że to samiusieńki począteczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:24

Selina lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko gratulacje. Piękna beta szybko ten test zrobiłaś ale warto. Teraz na spokojnie :))

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko wooow super! :D gratulacje!

Anuska dziękuję za kciuki ;)

Na wszystkie wątki gdzie wchodzę jest wysyp ciąż :) czyli faktycznie wiosna przyszła ;) Czekam grzecznie na swoją kolej. Póki co @ mnie nawiedziła, więc git, że nie później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 20:38

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko gratulejszyn :) w koncu się udało :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski, szybko zrobiłam badanie bo męczy mnie to przeziębienie i chciałam wiedzieć czy mogę się nafaszerować lekami czy nie.
    Także muszę przemęczyć.
    A przeczucie miałam że fasol jest. :)

zizia_a, choco lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzięki laski, szybko zrobiłam badanie bo męczy mnie to przeziębienie i chciałam wiedzieć czy mogę się nafaszerować lekami czy nie.
    Także muszę przemęczyć.
    A przeczucie miałam że fasol jest. :)
    Ktoś tutaj pisał (albo nie tutaj) o "hipotetycznej Hani", wpis z bloga Mamaginekolog o zażywaniu leków we wczesniej ciąży :) Czytałaś?

‹‹ 4893 4894 4895 4896 4897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ