SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    No widzisz Nena? Wszystko będzie ok. A tak się denerwowałaś. Teraz już na spokojnie będą Ci prowadzić ciążę. :)
    A jak dogadujesz się tam z ludźmi? Po hiszpańsku?
    Ja słyszałam, że Hiszpanie po angielsku cieniutko. ;)
    Po hiszpańsku Nastka, z angielskim u nich faktycznie kiepściutko ;) Oni tylko swój język kochają, hehe, nie mają ciągotek do poznawania innych języków ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa ale fajnie:) cieszę się, że pozytywne wieści...i zazdroszczę Ci tego mierzenia, ważenia, broszur...ja mimo, że jestem prywatnie, to tylko ciśnienie mi mierzono, a na wagę i wzrost to na słowo uwierzyli...nie mówiąc o "broszurach"....
    a 2 tyg. szybko zlecą...;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosi są identyczni...swój język kochają i jak jesteś u nich to dla nich oczywiste, że znasz włoski, bo po jaki kurek znać angielski, jak turysta do nich przyjeżdża, a nie Oni do turysty hehehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 11:53

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nencia, to super, dobrze, że na fajną babkę trafiłaś, a co do wieku to już rozmawiałyśmy przecież, że ze swoim 30+ jesteś w odpowiednim kraju ;)

Nastka, nawet do tego sklepu nie zaglądałam i nie zamierzam ;) pomijając już fakt, że na razie nie mam po co

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Hej,
    Ja już po wizycie :) Położona fajna babka póki co ;) Wywiad, mierzenie ciśnienia, ważenie, dostałam jakieś fajne witaminki, broszurki, książeczki, skierowanie na wszystkie badania krwi na poniedziałek. Następna wizyta już za tydzień z wynikami i wtedy założy mi kartę ciąży :) Pierwsze USG prawdopodobnie w 10 tc, więc za około dwa tygodnie, może jakoś wytrzymam ;)
    Gadałam w poczekalni z ciężarówkami i jakoś zeszło na wiek, no i mówi jedna babeczka, że ma 38 lat, 11 tydzień pierwszej ciąży, dodała, że kobieta, która właśnie weszła do gabinetu ma z kolei 42 l. Pocieszyło mnie to trochę :) Położna też mojego 30+ i pierwszej ciąży nie skomentowała :)
    Troche otuchy to dodaje musze przyznac, ja co prawde nie z pierwszym ale juz swoje lata mam, dziekuje Nenaaa,ze mnie na duchu podnioslas

Nenaaa lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, ale Nena w Hiszpanii mieszka :P a tak inne standardy wiekowe panują

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle ze pobieranei oplat nie jest tak calkiem zle. W koncu to nie strona charatatywna. Ja nie kupuje abonamentu bo mi nie potrzebny. To znaczy brakuje mi na przyklad przegladu cykli, a bez reszty sie obywam.

Nasturcja lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wykupiony do lutego 2015 hehehe, czyli całą ciążę będę WAS tutaj zamęczać hehehe

Nasturcja, Tamka lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak pogadać z tubylcami w ciąży, bo one obeznane, kumate, Hiszpanki, więc zawsze trochę więcej wiedzą ;) Już mnie poinstruowały, co, gdzie, jak...;) Kto fajny, kto mniej fajny, do kogo chodzić, kogo unikać ;) Jedyne na co jest "cięta" ta położna, to na zbyt duży przyrost wagi...jak będę bardzo tyć, to będzie zjebka :D

Nasturcja, Malenq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Po hiszpańsku Nastka, z angielskim u nich faktycznie kiepściutko ;) Oni tylko swój język kochają, hehe, nie mają ciągotek do poznawania innych języków ;)
    Tak samo jak Francuzi. Oni też po angielsku nic a nic :P
    Ja mam słabość do j.francuskiego. Nie umiem, ale kocham ten język, ich akcent. No boski i taki seksowny :P
    Hiszpański też jest fajny i tak sobie sądzę, że chyba dość łatwy do nauczenia? ;)
    Ja wiele słówek podchwyciłam oglądając kiedyś latynoskie telenowele :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Asha, ale Nena w Hiszpanii mieszka :P a tak inne standardy wiekowe panują
    . Wiem Tamka, ale i tak mi to humor poprawia

Tamka lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak pracowałam we Włoszech to z bajek uczyłam się języka, a później właśnie z telenoweli...

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Ja mam słabość do j.francuskiego. Nie umiem, ale kocham ten język, ich akcent. No boski i taki seksowny :P
    Hiszpański też jest fajny i tak sobie sądzę, że chyba dość łatwy do nauczenia? ;)

Ja zaczelam sie uczyc w tamtym roku. Mialam kontynuowac ale jakos mi czasu brakuje. Wkurzam sie sama na siebie. Musze sie zebrac w sobie i powtorzyc a potem isc na lekcje. uczyla mnie Meksykanka, czyli troche inny hiszpanski. Ja wole ten hiszpanski hiszpanski z taka fajna wymowa bo Meksykanie mowia bardzo wyraznie.

Nenaaa lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Nie jest trudny, w pisaniu, w wymowie faktycznie łatwy :) Na pewno łatwiejszy niż francuski ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie znoszę języka francuskiego i Francuzów , nie wiem - mam alergię na jedno i drugie

dla mnie najpiękniejszy jest język włoski i... hiszpański z Argentyny :P uwielbiam to "sziii" ;)

Nenaaa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Nie jest trudny, w pisaniu, w wymowie faktycznie łatwy :) Na pewno łatwiejszy niż francuski ;)

Nena, por favor, a subjuntivo?! dramat mojego życia zawodowego :/ szczególnie maili kierowanych do kadry najwyższego szczebla, ekhem...

chociaż w sumie Ty po tylu latach to nawet pewnie nie zauważasz tego problemu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:14

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogłabym słuchać i słuchać francuskiego w nieskończoność. Ale to bardzo trudny język. Miałam go w liceum. Masakra. Nic nie pamiętam z tego. Ale może kiedyś się zbiorę w sobie i nauczę się chociaż komunikatywnie.
    A z takich nietypowych języków podoba mi się arabski, ale tylko z ust kobiety.
    Swego czasu sporo latałam arabskimi liniami lotniczymi, np.Emirates i komunikaty w samolocie były najpierw po arabsku a potem po angielsku no i właśnie wtedy spodobał mi się ten język. Potem trochę usłyszałam w Dubaju na lotnisku i naprawdę pięknie i nietypowo brzmi, ale tak jak wspomniałam, tylko z ust kobiet.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważam dużo problemów jeszcze Tamciu ;) Ja jestem z tych co woleli nic nie mówić niż coś źle powiedzieć ;) Oni mi zawsze powtarzali, mów cokolwiek, może być Kali jeść, Kali pić, bylebyś coś powiedziała, zrozumiemy Cię ;) A ja tak się zawsze biedna wstydziłam i nadal wstydzę jak czegoś nie jestem pewna itp. :)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i tutaj u mnie rozmawia się głównie językiem Valenciano! Ja nim nie gadam, rozumiem tam niby sporo ale mówię tylko Castellano ;)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Aaaa i tutaj u mnie rozmawia się głównie językiem Valenciano! Ja nim nie gadam, rozumiem tam niby sporo ale mówię tylko Castellano ;)
    jak dzwonię do kogoś z firmy, to TYLKO w oddziale w Madrycie odbierają telefon po hiszpańsku, w Bilbao - po ichniemu co w ogóle jest dla mnie abstrakcją, w Barcelonie - po katalońsku, rozumiem ale nie odpowiem ;)

a - i co ciekawe, jak ktoś dzwoni do mnie, to wali na dzień dobry po hiszpańsku ;) bez żadnej krępacji, nawet dzwoniąc na główny numer, a nie mój osobisty, przecież każdy wie, że CAŁY świat mówi po espaniolsku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:32

Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ