My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anuśka wrote:A myślałam, że w PL jest masakra ze służbą zdrowia. Ale jak czytam o GB czy Hiszpanii to zaczynam wierzyć że u nas nie jest tak tragicznie no a Filipiny kasują wszystkie kraje
-
Malenq wrote:helooooł......ech wszędzie można się do czegoś przyczepić...a u mnie po deszczu słońce wyszło...a moje wnętrzności maleństwo rozrywa...czuję się tak jakbym miała dostać MEGA @, taką z potrójną siłą.....jejku miejsca sobie znaleźć nie mogę....
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie nie było aż tak źle w UK. Zawsze jak coś było nie tak, to dawali mi skierowanie do specjalisty.
Smear test robiła mi bardzo fajna pielęgniarka, super miła dziewczyna i mówiła, że kolor mojej macicy jej się nie podoba, bo był lekko purpurowy. Pogadała z GP i dano mi skierowanie do gina. Okazało się, że tam drobna infekcja była i wszystko ładnie mi wyleczyli.
Miałam też problem z rwą kulszową. Poszłam do gp i dali mi skierowanie do fizjoterapeuty, z którym miałam różne ćwiczenia oraz darmowe zajęcia na basenie na poprawę tego nerwu lędźwiowego.
Na opiekę medyczną w UK nie mogę narzekać, serio. Trzeba tylko znaleźć dobrego GP. Tak jak i w Polsce, są gorsi i lepsi lekarze. -
Nasturcja wrote:U mnie nie było aż tak źle w UK. Zawsze jak coś było nie tak, to dawali mi skierowanie do specjalisty.
Smear test robiła mi bardzo fajna pielęgniarka, super miła dziewczyna i mówiła, że kolor mojej macicy jej się nie podoba, bo był lekko purpurowy. Pogadała z GP i dano mi skierowanie do gina. Okazało się, że tam drobna infekcja była i wszystko ładnie mi wyleczyli.
Miałam też problem z rwą kulszową. Poszłam do gp i dali mi skierowanie do fizjoterapeuty, z którym miałam różne ćwiczenia oraz darmowe zajęcia na basenie na poprawę tego nerwu lędźwiowego.
Na opiekę medyczną w UK nie mogę narzekać, serio. Trzeba tylko znaleźć dobrego GP. Tak jak i w Polsce, są gorsi i lepsi lekarze. -
nick nieaktualnyAsha absolutnie nie narzekam....ale to moje pierwsze maleństwo i moje odczucia fizyczne są bardzo silne, nie wiedziałam czego mam się spodziewać, naiwnie wierzyłam, że fizyczną ciążę zacznę odczuwać gdzieś około 6 miesiąca....
a tu jak wszystko w środku się rozrasta, i powiększa i uciska.....
mężu wieczorem głaszcze i masuje delikatnie....
Nastka i Asha a może to zależy od wysokości ubezpieczenia???? czy nie ma czegoś takiego???Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 18:52
Asha lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:A myślałam, że w PL jest masakra ze służbą zdrowia. Ale jak czytam o GB czy Hiszpanii to zaczynam wierzyć że u nas nie jest tak tragicznie no a Filipiny kasują wszystkie kraje
Długość trwania życia w Polsce kształtuje się obecnie na poziomie, który kraje Unii Europejskiej osiągnęły już 20 lat temu...
Chujnia z grzybniąWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 19:04
Nasturcja, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:Asha absolutnie nie narzekam....ale to moje pierwsze maleństwo i moje odczucia fizyczne są bardzo silne, nie wiedziałam czego mam się spodziewać, naiwnie wierzyłam, że fizyczną ciążę zacznę odczuwać gdzieś około 6 miesiąca....
a tu jak wszystko w środku się rozrasta, i powiększa i uciska.....Malenq lubi tę wiadomość
-
Nenaaa wrote:No niby tak...tylko niepokojące są jedna statystyki chorób i umieralności w Pl...
Długość trwania życia w Polsce kształtuje się obecnie na poziomie, który kraje Unii Europejskiej osiągnęły już 20 lat temu...
Chujnia z grzybnią -
nick nieaktualnyMalenq, to nie zależy od wysokości podatków. Nawet nie od regionu. Po prostu trzeba trafić na dobrego lekarza ogólnego, który nie będzie marudził, żeby dać skierowanie do specjalisty. Mi się udało takiego znaleźć. Ogólnie przychodnia, do której de facto nadal jestem zapisana jest w porządku. Nadal jestem ubezpieczona w UK, także jak coś, to mogę wrócić.
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asha wrote:Nie wiem co tam w gazetach pisza o UK ale pracowalam 4 lata w szpitalu tutaj i wierzcie mi, ze takiej otylosci, tyley wylewow i atakow serca co tutaj to napewno w polsce nie ma
-
Justikf witamy
noo kobitki ja obiadek zrobilam..a raczejobiado-kolacje bo przeciez o tej godzineie obiadow sie niejje
a na deser moje drogie wymysliłam cos dla mojego mezusia
w pucharku na dole mus truskawkowy,lody waniliowe, truskawki, bita smieana posypka z czekolady i polane musem truskawkowymMalenq, Asha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heheh tak mnie naszlo
wiec co tam zrobie mezowi niespodzianke a pozniej bita smietana i mus truskawkowy wykorzystam do niecnych planow
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNenaaa wrote:Ja też nie wiem jak w UK, ale niestety Polska jest nadal w niechlubnej czołówce zachorowań na choroby naczyniowo-sercowe, krążenia, wylewy, udary...Niby mamy taki łatwy dostęp do lekarzy ale coś jednak szwankuje...Chociaż "łatwy" to może za dużo powiedziane...
A tak w ogóle w Polsce też jest kosmos. Na wizytę u endokrynologa czeka się rok, jak nie więcej. Taka starsza pani, którą znam, zdiagnozowana z rakiem musiała czekać na chemioterapię prawie 8 miesięcy! A pewien sąsiad miał ostre bóle w jelitach i biedak naczekał się w kolejce na kolonoskopię 2 miesiące. To jest porażka.
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Justikf witamy
noo kobitki ja obiadek zrobilam..a raczejobiado-kolacje bo przeciez o tej godzineie obiadow sie niejje
a na deser moje drogie wymysliłam cos dla mojego mezusia
w pucharku na dole mus truskawkowy,lody waniliowe, truskawki, bita smieana posypka z czekolady i polane musem truskawkowymMalenq, Ania_84 lubią tę wiadomość