X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że w PL jest masakra ze służbą zdrowia. Ale jak czytam o GB czy Hiszpanii to zaczynam wierzyć że u nas nie jest tak tragicznie no a Filipiny kasują wszystkie kraje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helooooł......ech wszędzie można się do czegoś przyczepić...a u mnie po deszczu słońce wyszło...a moje wnętrzności maleństwo rozrywa...czuję się tak jakbym miała dostać MEGA @, taką z potrójną siłą.....jejku miejsca sobie znaleźć nie mogę....:-/

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A myślałam, że w PL jest masakra ze służbą zdrowia. Ale jak czytam o GB czy Hiszpanii to zaczynam wierzyć że u nas nie jest tak tragicznie no a Filipiny kasują wszystkie kraje ;)
    Nie ma tak zle, nie ma...my jestesmy nauczeni zapobiegac, a oni tylko leczyc i to mnie tu dobija...bo ani badan nie mozna zrobic jak ci nic nie jest ani do gina ani dentysty, musi czlowiek yc powaznie chory zeby cokolwiek zalatwic

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    helooooł......ech wszędzie można się do czegoś przyczepić...a u mnie po deszczu słońce wyszło...a moje wnętrzności maleństwo rozrywa...czuję się tak jakbym miała dostać MEGA @, taką z potrójną siłą.....jejku miejsca sobie znaleźć nie mogę....:-/
    I pomyslec, ze wszystkie chcemy byc w ciazy...????:-)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było aż tak źle w UK. Zawsze jak coś było nie tak, to dawali mi skierowanie do specjalisty.
    Smear test robiła mi bardzo fajna pielęgniarka, super miła dziewczyna i mówiła, że kolor mojej macicy jej się nie podoba, bo był lekko purpurowy. Pogadała z GP i dano mi skierowanie do gina. Okazało się, że tam drobna infekcja była i wszystko ładnie mi wyleczyli.
    Miałam też problem z rwą kulszową. Poszłam do gp i dali mi skierowanie do fizjoterapeuty, z którym miałam różne ćwiczenia oraz darmowe zajęcia na basenie na poprawę tego nerwu lędźwiowego.
    Na opiekę medyczną w UK nie mogę narzekać, serio. Trzeba tylko znaleźć dobrego GP. Tak jak i w Polsce, są gorsi i lepsi lekarze.

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    U mnie nie było aż tak źle w UK. Zawsze jak coś było nie tak, to dawali mi skierowanie do specjalisty.
    Smear test robiła mi bardzo fajna pielęgniarka, super miła dziewczyna i mówiła, że kolor mojej macicy jej się nie podoba, bo był lekko purpurowy. Pogadała z GP i dano mi skierowanie do gina. Okazało się, że tam drobna infekcja była i wszystko ładnie mi wyleczyli.
    Miałam też problem z rwą kulszową. Poszłam do gp i dali mi skierowanie do fizjoterapeuty, z którym miałam różne ćwiczenia oraz darmowe zajęcia na basenie na poprawę tego nerwu lędźwiowego.
    Na opiekę medyczną w UK nie mogę narzekać, serio. Trzeba tylko znaleźć dobrego GP. Tak jak i w Polsce, są gorsi i lepsi lekarze.
    No to jak ja mialam problem z rwa, bo tez mam, to mi dali skierowanie na fizjo po 9 miesiacach jak juz sie od codeiny uzaleznilam ,musialam byc na zwolnieniu non stopbo chodzic nie moglam i juz im tak dupe zawracalam ze mna zygali, inaczej nie dalo rady...moze inny region inna przychodnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha absolutnie nie narzekam....ale to moje pierwsze maleństwo i moje odczucia fizyczne są bardzo silne, nie wiedziałam czego mam się spodziewać, naiwnie wierzyłam, że fizyczną ciążę zacznę odczuwać gdzieś około 6 miesiąca....
    a tu jak wszystko w środku się rozrasta, i powiększa i uciska.....
    mężu wieczorem głaszcze i masuje delikatnie....

Nastka i Asha a może to zależy od wysokości ubezpieczenia???? czy nie ma czegoś takiego???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 18:52

Asha lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No niby tak...tylko niepokojące są jednak statystyki chorób i umieralności w Pl...
    Długość trwania życia w Polsce kształtuje się obecnie na poziomie, który kraje Unii Europejskiej osiągnęły już 20 lat temu...
    Chujnia z grzybnią :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 19:04

Nasturcja, Anuśka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha absolutnie nie narzekam....ale to moje pierwsze maleństwo i moje odczucia fizyczne są bardzo silne, nie wiedziałam czego mam się spodziewać, naiwnie wierzyłam, że fizyczną ciążę zacznę odczuwać gdzieś około 6 miesiąca....
    a tu jak wszystko w środku się rozrasta, i powiększa i uciska.....
    Kochana ja tez nie moge sie doczekac...a jak juz bede to tez bede stekac, takie twoje prawo slonce, tylko zartowalam kochana

Malenq lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    No niby tak...tylko niepokojące są jedna statystyki chorób i umieralności w Pl...
    Długość trwania życia w Polsce kształtuje się obecnie na poziomie, który kraje Unii Europejskiej osiągnęły już 20 lat temu...
    Chujnia z grzybnią :(
    Nie wiem co tam w gazetach pisza o UK ale pracowalam 4 lata w szpitalu tutaj i wierzcie mi, ze takiej otylosci, tyley wylewow i atakow serca co tutaj to napewno w polsce nie ma

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestalam palic..a dupsko rosnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, to nie zależy od wysokości podatków. Nawet nie od regionu. Po prostu trzeba trafić na dobrego lekarza ogólnego, który nie będzie marudził, żeby dać skierowanie do specjalisty. Mi się udało takiego znaleźć. Ogólnie przychodnia, do której de facto nadal jestem zapisana jest w porządku. Nadal jestem ubezpieczona w UK, także jak coś, to mogę wrócić.

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha ja rzuciłam palenie 2011 i dupsko mi się w ciągu roku powiększyło o XXXXXXXXXX......ale zawzięłam się i zrzuciłam, było ciężko....dlatego skarbie pilnuj się;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Nie wiem co tam w gazetach pisza o UK ale pracowalam 4 lata w szpitalu tutaj i wierzcie mi, ze takiej otylosci, tyley wylewow i atakow serca co tutaj to napewno w polsce nie ma
    Ja też nie wiem jak w UK, ale niestety Polska jest nadal w niechlubnej czołówce zachorowań na choroby naczyniowo-sercowe, krążenia, wylewy, udary...Niby mamy taki łatwy dostęp do lekarzy ale coś jednak szwankuje...Chociaż "łatwy" to może za dużo powiedziane...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf witamy :)

noo kobitki ja obiadek zrobilam..a raczejobiado-kolacje bo przeciez o tej godzineie obiadow sie niejje :D

a na deser moje drogie wymysliłam cos dla mojego mezusia :D

w pucharku na dole mus truskawkowy,lody waniliowe, truskawki, bita smieana posypka z czekolady i polane musem truskawkowym ;D

Malenq, Asha lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha ja rzuciłam palenie 2011 i dupsko mi się w ciągu roku powiększyło o XXXXXXXXXX......ale zawzięłam się i zrzuciłam, było ciężko....dlatego skarbie pilnuj się;)
    No musowo, bo jem i jem i jem cholera

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kusisz pysznościami;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh tak mnie naszlo :D wiec co tam zrobie mezowi niespodzianke a pozniej bita smietana i mus truskawkowy wykorzystam do niecnych planow ;D

Malenq lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Ja też nie wiem jak w UK, ale niestety Polska jest nadal w niechlubnej czołówce zachorowań na choroby naczyniowo-sercowe, krążenia, wylewy, udary...Niby mamy taki łatwy dostęp do lekarzy ale coś jednak szwankuje...Chociaż "łatwy" to może za dużo powiedziane...
    Za dużo alkoholu u nas się przelewa ;)

A tak w ogóle w Polsce też jest kosmos. Na wizytę u endokrynologa czeka się rok, jak nie więcej. Taka starsza pani, którą znam, zdiagnozowana z rakiem musiała czekać na chemioterapię prawie 8 miesięcy! A pewien sąsiad miał ostre bóle w jelitach i biedak naczekał się w kolejce na kolonoskopię 2 miesiące. To jest porażka.

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Justikf witamy :)

noo kobitki ja obiadek zrobilam..a raczejobiado-kolacje bo przeciez o tej godzineie obiadow sie niejje :D

a na deser moje drogie wymysliłam cos dla mojego mezusia :D

w pucharku na dole mus truskawkowy,lody waniliowe, truskawki, bita smieana posypka z czekolady i polane musem truskawkowym ;D
    Cicho bo ja tu musze o moja dupe dbac ;-)

Malenq, Ania_84 lubią tę wiadomość

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ