X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Za dużo alkoholu u nas się przelewa ;)

A tak w ogóle w Polsce też jest kosmos. Na wizytę u endokrynologa czeka się rok, jak nie więcej. Taka starsza pani, którą znam, zdiagnozowana z rakiem musiała czekać na chemioterapię prawie 8 miesięcy! A pewien sąsiad miał ostre bóle w jelitach i biedak naczekał się w kolejce na kolonoskopię 2 miesiące. To jest porażka.
    No ktos mi to mowil, ze przyjmuja tylko najgorze przypadki do szpitali, jak sie nie umiera to mozna poczekac, ale jak juz jest bardzo zle to tez nie przyjma bo i po co , bo bedzie tylko miejsce zajmowal....jakas zenada normalnie

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Za dużo alkoholu u nas się przelewa ;)

A tak w ogóle w Polsce też jest kosmos. Na wizytę u endokrynologa czeka się rok, jak nie więcej. Taka starsza pani, którą znam, zdiagnozowana z rakiem musiała czekać na chemioterapię prawie 8 miesięcy! A pewien sąsiad miał ostre bóle w jelitach i biedak naczekał się w kolejce na kolonoskopię 2 miesiące. To jest porażka.
    Dokładnie, identyczna sytuacja była z moim dalekim wujkiem. 8 miesięcy czekania na operację usunięcia guza nerki...Przerzuciło się w tym czasie na kości...i koniec...Zwykły, ubogi mężczyzna bez kasy i znajomości i niestety...tacy ludzie mało kogo obchodzą w naszym kraju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 19:11

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj tam najpierw sie nnajemuy kalorii
    a pozniej bedziemy je spalac dziewczyny :D trzeba polaczyc przjemne z pozytecznym

0crazysex.gif0crazysex.gif0crazysex.gif0crazysex.gif0crazysex.gif0crazysex.gif0crazysex.gif0crazysex.gif0crazysex.gif0crazysex.gif

Malenq, Asha lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech jak już pisałam w każdym kraju służba zdrowia ma swoje słabe i mocne strony....ja o PL się nie wypowiadam bo cały czas "jadę" na prywatnym ubezpieczeniu firmowym u męża, dlatego już nie pamiętam o tych kolejkach itp....ale co się wyleżałam w szpitalach to moje...straszne wspomnienia "braku" wszystkiego....

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Dokładnie, identyczna sytuacja była z moim daleki wujkiem. 8 miesięcy czekania na operację usunięcia guza nerki...Przerzuciło się w tym czasie na kości...i koniec...Zwykły, ubogi mężczyzna bez kasy i znajomości i niestety...tacy ludzie mało kogo obchodzą w naszym kraju.
    Przykre...ludzkie zycie nabiera wartosci proporcjonalnie do zarobkow...pustota i zenada

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BO opieka medyczna w Polsce jest do dupy.. i poki beda sie nia zajmowac nie lekarze a politycy to tak bedzie ..;/

Nenaaa lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ojjj tam najpierw sie nnajemuy kalorii
    a pozniej bedziemy je spalac dziewczyny :D trzeba polaczyc przjemne z pozytecznym
    l]
    No toz ja nie planuje sie odchudzac...w zamian.. W planach mam intensywne cwiczenia..rano i wieczorem..polecam zestaw..rano pod M..wieczorem na M..mozna kombinowac zamienniew zaleznosci od upodoban, efekt podobny...dobre rowniez na cere i samopoczucie :-) :-) :-)

Ania_84, Malenq, Nasturcja lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie zapomnijj o cwiczeniach na tel :D kolo poludnia kochanie chce mi sie ale skrecam meble to nic jestem juz pod praca :P heheh

Asha lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    no i nie zapomnijj o cwiczeniach na tel :D kolo poludnia kochanie chce mi sie ale skrecam meble to nic jestem juz pod praca :P heheh
    Ja tam jestem z tych co uwazaja ze czlowiek powinien cwiczyc ;-) w kazdej wolnej chwili ;-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki zmykam maz wrocil :D

Asha, Malenq lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazacie, ze najlepszy sex zaczyna sie po 30- tce?

Anuśka, Ania_84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ech jak już pisałam w każdym kraju służba zdrowia ma swoje słabe i mocne strony....ja o PL się nie wypowiadam bo cały czas "jadę" na prywatnym ubezpieczeniu firmowym u męża, dlatego już nie pamiętam o tych kolejkach itp....ale co się wyleżałam w szpitalach to moje...straszne wspomnienia "braku" wszystkiego....

Szczęściara :) ja też w Polsce prywatnie, ale innego wyjścia nie mam.

Przypomniała mi się taka zabawna sytuacja jak ostatnio byłam w Polsce. Chciałam sobie zrobić badanie TSH. W moim lokalnym ośrodku zdrowia pobierają krew we wtorki rano. Więc o 7 rano we wtorek przyszłam. Dwie panie pielęgniarki, które znają mnie od dziecka, obydwie z doświadczeniem ponad 25 lat nie mogły mi się wbić w żyłę. Pokłuły mnie dwa razy z prawej i dwa razy z lewej ręki i uciupały trochę krwi. Na TSH starczyło, ale ja jeszcze chciałam grupę krwi zbadać, a na to krwi już nie starczyło. Jak one mnie posiniaczyły. Jakbym wiedziała jak się tu zdjęcia wkleja to bym wam wkleiła zdjęcie moich rąk, bo mam w telefonie. Jak jakaś narkomanka pokłuta wyglądałam. A jak mi próbowały pobrać, to przed mnie biły w tą rękę, żeby żyła bardziej wyszła. Na poczekalni kaszlała pewna kobieta a jedna z tych pielęgniarek do mnie mowi: Kurwa, a te palaczki z samego rana już kaszlą!
    Hehe :D

TSH wyszło mi ok, ale grupy krwi nie poznałam. W listopadzie pojechałam do Indii i tam pielęgniarka w ciągu kilku sekund pobrała mi krew na TSH, grupę krwi, antybodies i inne. Nic nie poczułam i nie miałam żadnego siniaka. ;)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    No toz ja nie planuje sie odchudzac...w zamian.. W planach mam intensywne cwiczenia..rano i wieczorem..polecam zestaw..rano pod M..wieczorem na M..mozna kombinowac zamienniew zaleznosci od upodoban, efekt podobny...dobre rowniez na cere i samopoczucie :-) :-) :-)
    Hehe ;)
    A czy ten zestaw ćwiczeń podniesie pośladki w górę? :P

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Hehe ;)
    A czy ten zestaw ćwiczeń podniesie pośladki w górę? :P
    Oooo kochana...zdecydowanie...:-)mi podnosi codziennie wieczorem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 19:25

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka ja jak byłam w grudniu w szpitalu, to mi sieczkę z żyły na lewej ręce zrobiły, bo nie doczytały, ze mają mi "motylka" założyć, a te idiotki co godzinę przez 6h pobierały mi krew....myślałam, że oddział rozniosę...
    a teraz jak mi w lab pobierała jedna to siniak na pół ramienia, z kolei inna (ukrainka dodam) to pyk cyk i nawet kropeczki nie było....
    więc jak się trafi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Malenqa znam ja ten ból z siniakami. Ja zawsze muszę mieć tą strzykawkę vacuum a nie syrygine. Mi z syryginowej strzykawki nic nie uleci a siniakow tylko narobi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu Ty jeszcze nie śpisz??? tak a propo zmiana tematu...bo mi aż ciarki na wspomnienie szpitala..i jak pomyślę, że znowu tam trafię...grrrr....
    jak tam mąż??? pije suplementy? co dobrego jedliście i ogólnie jak pogoda???

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zaraz spać, ale nie chce mi się, bo w południe spałam jak zwykle. Mąż łyka suplementy i wszystkiego razem, włącznie z tabletkami na cukrzycę ma 5 rano. I wiesz, że on 5 dużych tabletek łyka naraz? Wkłada je do ust i popija za jednym zamachem a to są duże tabsy. Jak go zjebałam za przeproszeniem dzisiaj za to... ciśnienie mi podniósł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG....ja ledwo przełykałam glucophage (to jest metformina ale w dużej tabletce) ...fuj....wiesz, pewnie na "drobne" nie chce się rozkładać...ale trzeba mieć duży przełyk....;)
    ach to teraz drzemka popołudniowa bokiem wychodzi hehehe...

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja zawsze w drugiej połowie cyklu jestem w ciąży. Czuję jak się zagnieżdża i wszystko czuję, objawy też wszystkie mam :) A później przychodzi @ i moja ciąża urojona się kończy hi hi :D

Witam w klubie :D ja mam dokładnie tak samo :) Nudności, wyostrzony węch, nawet ciemniejsze brodawki widzę i takie tam

Anuśka, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ