My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasturcja wrote:Za dużo alkoholu u nas się przelewa
A tak w ogóle w Polsce też jest kosmos. Na wizytę u endokrynologa czeka się rok, jak nie więcej. Taka starsza pani, którą znam, zdiagnozowana z rakiem musiała czekać na chemioterapię prawie 8 miesięcy! A pewien sąsiad miał ostre bóle w jelitach i biedak naczekał się w kolejce na kolonoskopię 2 miesiące. To jest porażka. -
Nasturcja wrote:Za dużo alkoholu u nas się przelewa
A tak w ogóle w Polsce też jest kosmos. Na wizytę u endokrynologa czeka się rok, jak nie więcej. Taka starsza pani, którą znam, zdiagnozowana z rakiem musiała czekać na chemioterapię prawie 8 miesięcy! A pewien sąsiad miał ostre bóle w jelitach i biedak naczekał się w kolejce na kolonoskopię 2 miesiące. To jest porażka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 19:11
-
nick nieaktualnyech jak już pisałam w każdym kraju służba zdrowia ma swoje słabe i mocne strony....ja o PL się nie wypowiadam bo cały czas "jadę" na prywatnym ubezpieczeniu firmowym u męża, dlatego już nie pamiętam o tych kolejkach itp....ale co się wyleżałam w szpitalach to moje...straszne wspomnienia "braku" wszystkiego....
-
Nenaaa wrote:Dokładnie, identyczna sytuacja była z moim daleki wujkiem. 8 miesięcy czekania na operację usunięcia guza nerki...Przerzuciło się w tym czasie na kości...i koniec...Zwykły, ubogi mężczyzna bez kasy i znajomości i niestety...tacy ludzie mało kogo obchodzą w naszym kraju.
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
BO opieka medyczna w Polsce jest do dupy.. i poki beda sie nia zajmowac nie lekarze a politycy to tak bedzie ..;/
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:ojjj tam najpierw sie nnajemuy kalorii
a pozniej bedziemy je spalac dziewczynytrzeba polaczyc przjemne z pozytecznym
l]Ania_84, Malenq, Nasturcja lubią tę wiadomość
-
no i nie zapomnijj o cwiczeniach na tel
kolo poludnia kochanie chce mi sie ale skrecam meble to nic jestem juz pod praca
heheh
Asha lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:no i nie zapomnijj o cwiczeniach na tel
kolo poludnia kochanie chce mi sie ale skrecam meble to nic jestem juz pod praca
heheh
w kazdej wolnej chwili
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:ech jak już pisałam w każdym kraju służba zdrowia ma swoje słabe i mocne strony....ja o PL się nie wypowiadam bo cały czas "jadę" na prywatnym ubezpieczeniu firmowym u męża, dlatego już nie pamiętam o tych kolejkach itp....ale co się wyleżałam w szpitalach to moje...straszne wspomnienia "braku" wszystkiego....
Szczęściaraja też w Polsce prywatnie, ale innego wyjścia nie mam.
Przypomniała mi się taka zabawna sytuacja jak ostatnio byłam w Polsce. Chciałam sobie zrobić badanie TSH. W moim lokalnym ośrodku zdrowia pobierają krew we wtorki rano. Więc o 7 rano we wtorek przyszłam. Dwie panie pielęgniarki, które znają mnie od dziecka, obydwie z doświadczeniem ponad 25 lat nie mogły mi się wbić w żyłę. Pokłuły mnie dwa razy z prawej i dwa razy z lewej ręki i uciupały trochę krwi. Na TSH starczyło, ale ja jeszcze chciałam grupę krwi zbadać, a na to krwi już nie starczyło. Jak one mnie posiniaczyły. Jakbym wiedziała jak się tu zdjęcia wkleja to bym wam wkleiła zdjęcie moich rąk, bo mam w telefonie. Jak jakaś narkomanka pokłuta wyglądałam. A jak mi próbowały pobrać, to przed mnie biły w tą rękę, żeby żyła bardziej wyszła. Na poczekalni kaszlała pewna kobieta a jedna z tych pielęgniarek do mnie mowi: Kurwa, a te palaczki z samego rana już kaszlą!
Hehe
TSH wyszło mi ok, ale grupy krwi nie poznałam. W listopadzie pojechałam do Indii i tam pielęgniarka w ciągu kilku sekund pobrała mi krew na TSH, grupę krwi, antybodies i inne. Nic nie poczułam i nie miałam żadnego siniaka.Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsha wrote:No toz ja nie planuje sie odchudzac...w zamian.. W planach mam intensywne cwiczenia..rano i wieczorem..polecam zestaw..rano pod M..wieczorem na M..mozna kombinowac zamienniew zaleznosci od upodoban, efekt podobny...dobre rowniez na cere i samopoczucie
A czy ten zestaw ćwiczeń podniesie pośladki w górę?
-
nick nieaktualnynastka ja jak byłam w grudniu w szpitalu, to mi sieczkę z żyły na lewej ręce zrobiły, bo nie doczytały, ze mają mi "motylka" założyć, a te idiotki co godzinę przez 6h pobierały mi krew....myślałam, że oddział rozniosę...
a teraz jak mi w lab pobierała jedna to siniak na pół ramienia, z kolei inna (ukrainka dodam) to pyk cyk i nawet kropeczki nie było....
więc jak się trafi... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIdę zaraz spać, ale nie chce mi się, bo w południe spałam jak zwykle. Mąż łyka suplementy i wszystkiego razem, włącznie z tabletkami na cukrzycę ma 5 rano. I wiesz, że on 5 dużych tabletek łyka naraz? Wkłada je do ust i popija za jednym zamachem a to są duże tabsy. Jak go zjebałam za przeproszeniem dzisiaj za to... ciśnienie mi podniósł.
-
nick nieaktualny
-
Anuśka wrote:Ja zawsze w drugiej połowie cyklu jestem w ciąży. Czuję jak się zagnieżdża i wszystko czuję, objawy też wszystkie mam
A później przychodzi @ i moja ciąża urojona się kończy hi hi
Witam w klubieja mam dokładnie tak samo
Nudności, wyostrzony węch, nawet ciemniejsze brodawki widzę i takie tam
Anuśka, Jennifer lubią tę wiadomość