X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do listy, to nie wiem jak wy, ale ja się nie zapisuje już na żadną listę testowania. Zbyt stresujące to się zrobiło. Szukanie zielonych kropek po wykresach, pamiętnikach i innych wątkach, obrażanie się jak ktoś nie przyszedł i nie poinformował o @... Taki wyścig po prostu. Dlatego ja będę wspierać, ale na liście mnie nie będzie.

marissith, Anuśka, Yasmin, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Nic mnie nie boli Anuśku. Ja sobie zieloną herbatkę pijam i nie wiem już co to PMS, a zawsze miałam bokesne, połączone z biegunką w pierwszy dzień i leżeniem z termoforem. Dziś nic. Wszystko uspokojone, @ leci normalnie, trądziku nie mam w ogóle, wczoraj do restauracji poszłam bez makijażu. Krem tylko miałam na twarzy ;) Także jest dobrze. Oczywiście wolałabym, żeby mnie w końcu małż zapłodnił, ale cóż. Widać nie pora jeszcze na mnie.
    I cały ten paskudny PMS zniwelowałaś zieloną herbatką? Chyba też zacznę pić :) Ja od kiedy odstawiłam tabsy i wkładki to pojawiają mi się pryszczyska i paprzą się niemiłosiernie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja zgadzam się co do listy. Odniosłam wrażenie, że niektóre dziewczyny za bardzo się wczuwają. Koniec z listami!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Anuśka, po raz pierwszy w życiu nic mnie nie boli. Ja nawet nie wiedziałam czy @ nadchodzi, bo ani pryszcza ani żadnych bólów. Tempka mi spadała tylko dlatego już się szykowałam, ale jakbym nie mierzyła to nawet bym nie wiedziała, że nadchodzi. Normalnie w pierwszy dzień @ zawsze "umierałam". A teraz nawet jednego skurcza nie czuję.
    Kup sobie zieloną herbatkę, ale taką bez kofeiny w składzie. Jak najbardziej naturalną i jeszcze najlepiej jakby była w postaci zmielonej do zaparzenia a nie w torebkach. Pij dwie, trzy szklanki dziennie. Bez cukru. Musi być gorzka.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taką mam (raczej miałam) bo ktoś mi powiedział że zdrowa jest. Tylko ja mam liściastą i powiem Ci że jest paskudna w smaku :) więc nie piłam jej i wywaliłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że wywaliłaś. Moja też jakaś super w smaku nie jest i tym bardziej gorzka, bo ja lubię słodkie herbaty z cytryną. Ale się zmusiłam i piję. Teraz normalnie jednym zamachem wypiję szklankę i mam z głowy. Chyba dzięki tej herbacie tak mi się cera oczyściła. Jakiś pojedynczy pryszcz czasem wyjdzie, wiadomo. Nie jesteśmy robotami z metalu. Ale w porównaniu z tym co ja miałam wcześniej... :)

Yasmin lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, spełnienia marzeń a przede wszystkim tego jednego o zielonym kropku. :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zakupię i wypróbuję przez jakiś miesiąc... Tak z ciekawości :)

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Nadal pokłóceni?

Nie no co Ty. @ mam taką że leje się ze mnie jak z zarżniętej świni. Sorry za obrazowość. I czuję się jak by po mnie tramwaj przejechał.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie no co Ty. @ mam taką że leje się ze mnie jak z zarżniętej świni. Sorry za obrazowość. I czuję się jak by po mnie tramwaj przejechał.
    Oj bidulko. Witamy w lipcu :) Kurczę mam nadzieję że teraz to już nam się wreszcie uda... Chciałabym już z Wami wszystkimi przejść na fioletową stronę :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    A co do listy, to nie wiem jak wy, ale ja się nie zapisuje już na żadną listę testowania. Zbyt stresujące to się zrobiło. Szukanie zielonych kropek po wykresach, pamiętnikach i innych wątkach, obrażanie się jak ktoś nie przyszedł i nie poinformował o @... Taki wyścig po prostu. Dlatego ja będę wspierać, ale na liście mnie nie będzie.

Właśnie pisałam o tym ostatnio, że też olewam te listy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Krokodylku. Bo widzę, że dziewczyny się za bardzo zaangazowaly a w momencie kiedy pojawiaja sie jakies pretensje, że ktoś na listę sie wcześniej wpisał, a potem nie poinformował, że dostał @, to ja mówię temu stanowcze 'nie'. To nie jest szkoła i przymus jakiś, żeby sie tłumaczyć z tego czy sie @ dostało czy nie. Niektóre dziewczyny się ciężko załamują po @. A tu się takie rozkazy i przymusy zrobiły. I opieprz się dostaje o byle co. Nie spodobało mi się i tyle. Wykres udostępniam, jak ktoś ciekaw, może sobie zajrzeć, ale informować nie zanierzam o kolejnej @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 09:17

Krokodylica, cymcia, Yasmin lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Szkoda, że wywaliłaś. Moja też jakaś super w smaku nie jest i tym bardziej gorzka, bo ja lubię słodkie herbaty z cytryną. Ale się zmusiłam i piję. Teraz normalnie jednym zamachem wypiję szklankę i mam z głowy. Chyba dzięki tej herbacie tak mi się cera oczyściła. Jakiś pojedynczy pryszcz czasem wyjdzie, wiadomo. Nie jesteśmy robotami z metalu. Ale w porównaniu z tym co ja miałam wcześniej... :)
    Czesc wam...tez pije ..ale z cukrem, ja wszystko musze miec z cukrem, bezkofeinowa, ale pryszcze mam nadal, na mnie moze inaczej dziala :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha odstaw cukier. Tzn.pij sobie zwykła herbate czarną z cukrem jak Ci się widzi, a zieloną sobie popijaj bez. Ja tak robiłam systematycznie cały miesiąc. Dwa razy dziennie piłam Lipton z cytryną i cukrem. I dwie szklanki zielonej bez cukru. I zero PMS :P
    Cole też ograniczyłam.

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Czesc wam...tez pije ..ale z cukrem, ja wszystko musze miec z cukrem, bezkofeinowa, ale pryszcze mam nadal, na mnie moze inaczej dziala :-)
    A może to kwestia cukru...

• Asha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A może to kwestia cukru...
    No ajk bym miala pryszcze dlatego, ze cukier pije to zawsze bym miala chyba bo wszystko slodze, no nie wiem tak mi sie wydaje

• Asha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Asha odstaw cukier. Tzn.pij sobie zwykła herbate czarną z cukrem jak Ci się widzi, a zieloną sobie popijaj bez. Ja tak robiłam systematycznie cały miesiąc. Dwa razy dziennie piłam Lipton z cytryną i cukrem. I dwie szklanki zielonej bez cukru. I zero PMS :P
    Cole też ograniczyłam.
    Moze cos w tym jest... Ale teraz jest dopiero 3dpo to raczej nie pms

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trądzik w wieku dorosłym jest najczęściej spowodowany hormonami (tarczyca, testosteron, kortyzol) lub złą dietą i paleniem i/lub piciem alkoholu. Jeśli hormony są w porządku to trzeba zmienić nawyki żywieniowe, ograniczyć bądź zrezygnować z cukru. Można zastąpić cukier naturalną stewią bądź jedną łyżeczką miodu. To z reguły toksyny w krwi odpowiadają za pryszcze.

• Asha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Trądzik w wieku dorosłym jest najczęściej spowodowany hormonami (tarczyca, testosteron, kortyzol) lub złą dietą i paleniem i/lub piciem alkoholu. Jeśli hormony są w porządku to trzeba zmienić nawyki żywieniowe, ograniczyć bądź zrezygnować z cukru. Można zastąpić cukier naturalną stewią bądź jedną łyżeczką miodu. To z reguły toksyny w krwi odpowiadają za pryszcze.
    No nie pje, nie pale, hormony? Byc moze...co do jedzenia...to mam uczulenie prawie na wszystko, wiec mozliwe ze to przez to, ale zazwyczaj mija mi po dniu lub dwoch a teraz mam przez kilka dni juz wiec nie wiem, moze faktycznie cukier, ale zeby tak nagle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nagle Cię tak wysypało to pewnie od stresu... Cukier jest niedobry ogólnie na wszystko. Warto ograniczyć tak dla własnego zdrowia. Kup sobie Asha jakiś żel na trądzik z apteki (ale nic wysuszającego z alkoholem, bo to niedobre gówno jest). Na pewno wszystko Ci zejdzie wkrótce.

Yasmin lubi tę wiadomość

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ