X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    U nas rok będzie w listopadzie Tamciu... Tez juz stracilam nadzieję.

Dziewczynki!!!! Nie ma żadnego tracenia nadzieji. Ja się staram już prawie dwa lata, a są takie co dłużej się starają. Nasza Malenq pisała coś o 6 latach. Nie załamywać się tylko seksić, musi się udać. Jak nie teraz to za miesiąc.
    Tylko jak coś nie wychodzi to trzeba szukać przyczyny, a nie siedzieć i czekać.

Malenq, Tamka, Krokodylica, Katjaa, Nenaaa lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje...CHOCO ma rację...nie możecie tracić wiary...co najwyżej możecie mieć dany cykl głęboko d......bo czasami trzeba odetchnąć....
    ale bez utraty nadziei...ja czekam na zdjęcia brzucholi...pewnie w sierpniu sama zacznę się fotografować...kochane moje maleństwo, justty i nenyy nie mogą być samotne, muszą mieć towarzystwo...
    &*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&* moje wiruski dla Was....;)

Krokodylica, Anuśka, Katjaa, Nenaaa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się zbliżają 31 urodziny i chwilami bywa ciężko psychicznie, wyrzucam sobie, że za długo i bez sensu tyle zwlekaliśmy i sama nie wiem, czy to problem psychiczny czy coś tam faktycznie siedzi i wrednie chichocze :/

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem dziewczyny, ja wiem... Ale czasem mi się już nie chce. Mam 28 lat. Jeśli czeka mnie, załóżmy, 6 lat starań to zaszłabym mając 34 lata a mój maz 37. To bardzo późno. Będziemy dziadkami a nie rodzicami. Nie mamy żadnych dzieci, walczymy o pierwsze. I tak to ciężko idzie.

• mimik74 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane ja odpadam po kolejnej rozmowie mam dość stwierdził że wywieramna niego presje że boi sie że nie damy rady finansowo z drugiej strony strony wie jak bardzo chcę mieć dziecko łatwo mu mówić gdy ma 3 odchowanych już z poprzedniego życia. Więc robie nadal wykresik i nic ponad to nie będę go do bara bara zmuszać może wtedy coś się zmieni :( Buziaki trzymajcie się i zafasolkujcie jak najszybciej :)

a302d9371e7d21520ed0078509ffa262.png

39f8egz20fly1xw6.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka to my widze chyba ten sam rocznik :)
    Nasturcja nie poddawaj sie

Tamka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimk74 nie znikaj, nie odpuszczaj, nie mów mu, ze nadal chcesz....kochajcie się po prostu i tyle...wiem, że jesteś wierząca, więc ufaj Panu, że drogę którą Tobie obrał, jest słuszna, On wie co robi.....
    a ja ze swojej strony będę się modlić za Ciebie i Twoje marzenie:)

Nastka mnie w lipcu 30stuknie, mojemu w lipcu 36l., a za babcię się nie uważam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 12:16

Krokodylica, Nenaaa lubią tę wiadomość

• mimik74 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponad to 40na karkujego 50 to nawet jakby sięudało to staruchy będą dzieci wychowywać?

39f8egz20fly1xw6.png
  • mimik74 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dziękuję kochana :*

Malenq lubi tę wiadomość

39f8egz20fly1xw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimik74 wrote:
    ponad to 40na karkujego 50 to nawet jakby sięudało to staruchy będą dzieci wychowywać?
    moja sis urodziła 2 lata temu, w swoją 40stkę...nie uważam, żeby była za stara....fakt, że to jej drugie dziecko...ale starsza ma 19lat i już z domu "wylatuje"...a maleństwo to dar od Boga, tym bardziej 1 3miesiąc po poronieniu zaszła w ciążę....

Krokodylica lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc.. u mnie nic nowego..tak naprawdę mierzę tylko tempkę i wpisuję, aby mieć pogląd.. staram się szczególnie nie nakręcać, nie analizować, nawet zastanawiam się czy doładować abonament, bo bez tych detektorów jest lepiej (przynajmniej na tym etapie cyklu..). W sobotę byliśmy na weselu, wczoraj poprawinki..nieco sie wyluzowaliśmy.. Mąż w czwartek na badania, więc teraz czeka nas kilka dni wstrzemięźliwości - siet, jak ja to wytrzymam :)

Dziewczynki, walczyć trzeba zawsze i do końca! Nie ma co załamywać rąk, tracić nadziei, tylko w taki sposób osiąga sie cele!!
    Buziaki

Malenq, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem Malenciu, ale Ty już zafasolkowana. Zaczęłas starania w wieku 24 lat. No i mialas złych lekarzy, bo pewnie jakbys od razu trafiła do tego dobrego to juz dawno byś była zapewne w drugiej ciąży.
    A ja? Nie wiadomo ile lat czekania przed nami. Niby się wyluzowałam, ale nadal się nie udaje. Jestem zdrowa, cykle regularne jak w zegarku, nie mam PCO, tarczyca w normie, wszystko w normie, mąż też ok, troszkę się podreperuje witaminkami i co? Nadal nic. To jest jakieś nienormalne, żeby nie móc zajść w ciążę.

• Tamka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Tamka to my widze chyba ten sam rocznik :)
    tak - boski 83 ;)

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • choco Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja moje życie się ułożyło tak, że też mam 30 na karku i walczę o pierwsze maleństwo.
    Jasne kiedyś miałam plany, chciałam mieć 3 dzieci i to najlepiej tak do 26 lat urodzić wszystkie. Miała skończyć dobre studia i zrobić doktorat.Niestety, tu coś nie wyszło, tam coś nie wyszło. Mam 30 lat, nie mam dzieci i dopiero piszę pracę magisterską (a propo, może ktoś charytatywnie chce za mnie napisać?). Jedyne co mi się udało zgodnie z planem to to, że mam super męża (to chyba nawet ponad plan, bo takiego to nawet w snach się nie spodziewałam).
    No ale mam taką zaletę która czasem niestety staje się też wadą. Zawsze mam nadzieję i optymistycznie patrzę w przyszłość.
    To może ja Wam trochę wirusków optymizmu wyślę?
    ****************************************** - to wiruski optymizmu dla Was :-)

Nasturcja, Nona, Tamka, Malenq, Katjaa lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    mnie się zbliżają 31 urodziny i chwilami bywa ciężko psychicznie, wyrzucam sobie, że za długo i bez sensu tyle zwlekaliśmy i sama nie wiem, czy to problem psychiczny czy coś tam faktycznie siedzi i wrednie chichocze :/

to samo......... tylko ja 30 lat....

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toś gówniara Cymcia :P

justta, cymcia, Katjaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco u nas tak samo. Studia, magisterka, u męża jeszcze doszedł doktorat. A potem odkładanie pieniędzy, dorabianie się. A latka zleciały, nie wiadomo kiedy. W między czasie napatoczyła się cukrzyca u męża. Pojawiła się wtedy, kiedy zaczynało nam się finansowo układać.

• justta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    tak - boski 83 ;)

Ja też ja też ;-)

Dziewczyny nie poddawajcie się , wiem łatwo może mi się mówi, bo zaszałam w drugim cyklu, ale tak naprawdę nie jest łatwo, wierzcie mi, która zna moją historię to wie, wszytko jest możliwe, trzeba wierzyć i się leczyć jak trzeba i będzie dzidzia tego wam życzę wszystkim i trzymam mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 12:32

Tamka, Krokodylica, choco, Malenq, Katjaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Ja wiem dziewczyny, ja wiem... Ale czasem mi się już nie chce. Mam 28 lat. Jeśli czeka mnie, załóżmy, 6 lat starań to zaszłabym mając 34 lata a mój maz 37. To bardzo późno. Będziemy dziadkami a nie rodzicami. Nie mamy żadnych dzieci, walczymy o pierwsze. I tak to ciężko idzie.

Nastka a po co Ty myślisz co będzie za 6 lat.... Zlituj się. Jak zaciążysz za 3 miesiące to się okaże że na darmo się zamartwiałaś.

Katjaa, Nenaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę nastroju zmieniłam sobie avatar na anioła z ogromnymi skrzydłami :)
    Mój złoty Królewicz ze zdjęcia musi na chwilę zejść, bo za bardzo teskniłam jak patrzyłam na moje rude, czworonożne dziecko.
    Wczoraj dzwoniłam do mamy i dała do słuchawki Fifiusia to mlasknął tylko do telefonu i poszedł spać. Biedak zmęczony, bo suka sąsiadów ma cieczkę.

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ