X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a ja złapałam doła, siedzę i ryczę....właśnie na styczniówki weszła "Buziulka" (testowała na majówkach) ze smutnymi wieściami....:( buuu
    Ooo przytulam :-(

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wściekłość mnie ogarnia, i słabość ogromną czuję....nic nie zależy od człowieka...

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    czyli lewy jajnik ze znamionami PCO.....moja siostra tam ma - jeden jajcor zdrowy, a drugi pco hehehehe

Ale się cieszę Anuśka nie zwlekaj z działaniami, bo może za dwa dni, a może i jutro się zmobilizować...DZIAŁAJ, DZIAŁAJ...;)
    ja mam w ogóle tylko jeden jajcor :)

Jennifer lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. A ten jajnik, który wygląda ja ser to niedobre wieści? Ja muszę się dokształcić przed wizytą u lekarza, bo wiecie jak tu na Filipinach ;)

A co do lodów, to wszystko mi się już przejadło, oprócz Häagen-dazs. Ojesu, kocham je! Naturalne, żadnej chemii i barwników, sprawdziwe owoce w środku. Super! Ale tutaj małe pudełko takie na raz 50 ml kosztuje prawie 40 zł. Czasem kupuję, ale rzadko. U was w Europie te lody są dużo tańsze.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Dzięki za odpowiedzi. A ten jajnik, który wygląda ja ser to niedobre wieści? Ja muszę się dokształcić przed wizytą u lekarza, bo wiecie jak tu na Filipinach ;)
    Jak ser wygląda jajnik z PCOS gdy pęcherzyki dojrzewają. Nie groźne zjawisko ale jeśli nie ma jednego największego pęcherzyka to żaden nie pęknie, więc z lewego nic nie będzie a z prawego bardzo prawdopodobnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka nio to źle, jak jajnik wygląda jak ser, to trzeba leczyć...nic z niego nie wydusisz....
    Yasmin moja znajoma bez tarczycy, bez jednego jajnika, w zeszłym roku urodziła śliczną, zdrową córeczkę:)

Yasmin lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ico ja mam z ta lyzka teraz zrobic?

Hehehehe ale się uśmiałam. Asha może ją obliż? Chodźcie, odgrzeję Wam za to knedli z wiśniami. :)

Malenq, Asha lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    wściekłość mnie ogarnia, i słabość ogromną czuję....nic nie zależy od człowieka...
    To jest wlasnie nasz problem, ze wszystko staramy sie kontrolowac a tak na prawde na niewiele mamy wplyw i marnujemy czas na planowanie, zastanawianie sie, boimy sie jutra gdzie jutro nie ma znaczenia, bo tylko dzisaij jest i dlatego nie miemybyc szczesliwi bo sie ciagle czegos boimy

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a ja złapałam doła, siedzę i ryczę....właśnie na styczniówki weszła "Buziulka" (testowała na majówkach) ze smutnymi wieściami....:( buuu

A co się stało konkretnie kochana?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ico ja mam z ta lyzka teraz zrobic?
    Hmmm czekaj no, niech pomyślę... :D

Asha lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi lekarz nie zalecił dalszego monitoringu. Pytałam czy mam przyjść za dwa dni czy co... A on na to że jak chcę to mogę codziennie ale jego zdaniem to strata kasy (150zł za wizytę)więc powiedział że mam wyluzować, przytulać się do męża i już. A jeśli teraz się nie uda to mam dać sobie miesiąc spokój, a później z wynikami badań nasienia przyjść

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie, ze wam humor potrafie poprawic ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli takie "dziurki" to PCOS... Ale ważne, że drugi jajnik zdrowy i uwolnił pęcherzyk. Oby tylko te biedaki znalazły drogę do jajeczka :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Czyli takie "dziurki" to PCOS... Ale ważne, że drugi jajnik zdrowy i uwolnił pęcherzyk. Oby tylko te biedaki znalazły drogę do jajeczka :)
    Slepe nie sa...on juz tam je nakieruje jak trzeba ;-)

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    No właśnie drugi(prawy) też miesiąc temu na usg wyglądał jak ser, więc chyba siłą woli go teraz zmobilizowałam do działania ;)

Nasturcja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A co się stało konkretnie kochana?

ciąża jej się zatrzymała w 9tyg. i teraz dostała leki na poronienie, a jak nie to do szpitala....

no nie mogę...wiem że nie takich wieści chcecie słyszeć..:(

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ciąża jej się zatrzymała w 9tyg. i teraz dostała leki na poronienie, a jak nie to do szpitala....

O fuck... Masakra..... :(

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

To chu..o :-( przytulam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( nio też chciałabym ją przytulić, tym bardziej, że w lutym miała biochemiczną...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Boziu, jakie to przykre. :(

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ