X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czytałam Katja, ale czekam na GRATKI po potwierdzeniu tej rewelacji...

Yasmin, Katjaa lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hehehe Krokodylku ano moja mamcia nie wie hehehehe...i sama nie wiem jaki moment wybrać....

Asha myślałam, że po środzie..jak mnie usg uspokoi (mam nadzieję, że uspokoi)...bo już mi ciężko ukrywać, że np. nie jestem głodna (heheh wcześniej byłam na diecie i mamcia nadal mnie tak karmi, a ja umieram z głodu jak u niej jestem:)
    No moze akurat w srode :-) trzymam kciuki...bedzie dobrze :-)

Malenq lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, chyba nie chcesz tych przepisów, jak mniemam? Bo nie mogę Ci ich wysłać na priv bez Twojej akceptacji mojego zaproszenia. Wysłałam Ci to zaproszenie rano. Nic więcej zrobić nie mogę.

Yasmin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście naskrobały przez te chwilę co mnie nie było...
    Anastazja niezła historia hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, że łatwiejsze było monitorowanie owulacji, niż monitorowanie ciąży....
    łatwiejsze psychicznie - takie moje zdanie....
    wtedy myślałam, że psyche mi siądzie na amen, monity, pękanie, nie pękanie, była owu czy nie było, jaka tempka i tak w koło...
    ale to pikuś.....uwierzcie mi PIKUŚ....z tym co teraz w mojej głowie się dzieje...kiedy usg, jakie badania, czy wszystko dobrze, znowu krew, mocz, znowu wizyta, kolejna, i kolejna, a może jeszcze okulista, dentysta, gastroenterolog, a może znowu do endo, o już termin u gina, i znowu krew, mocz, czy wszystko dobrze.............boszzzzzzzzzzzzzzzzz jak nie osiwieję do porodu to będzie CUD, kolejny w moim życiu;)

Nenaaa, Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    wiecie, że łatwiejsze było monitorowanie owulacji, niż monitorowanie ciąży....
    łatwiejsze psychicznie - takie moje zdanie....
    wtedy myślałam, że psyche mi siądzie na amen, monity, pękanie, nie pękanie, była owu czy nie było, jaka tempka i tak w koło...
    ale to pikuś.....uwierzcie mi PIKUŚ....z tym co teraz w mojej głowie się dzieje...kiedy usg, jakie badania, czy wszystko dobrze, znowu krew, mocz, znowu wizyta, kolejna, i kolejna, a może jeszcze okulista, dentysta, gastroenterolog, a może znowu do endo, o już termin u gina, i znowu krew, mocz, czy wszystko dobrze.............boszzzzzzzzzzzzzzzzz jak nie osiwieję do porodu to będzie CUD, kolejny w moim życiu;)
    To przyjedz do UK oni tu maja wyjebane na wszystkie badania zobaczymy czy to ci sie spodoba, bedziesz miala dwa usg na cala ciaze dwa badania krwi i tyle, ja sie chetnie zamienie z toba

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jest Malenq i w moim przypadku, zwłaszcza, że ja w sumie jeszcze mało wiem co i jak z moją ciążą. Ogólnie strach jest paraliżujący.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeciez nikt nie kaze wam chodzic na te badania caly czas , same chodzicie, to jest wszystko zapobiegawczo

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Yasmin, chyba nie chcesz tych przepisów, jak mniemam? Bo nie mogę Ci ich wysłać na priv bez Twojej akceptacji mojego zaproszenia. Wysłałam Ci to zaproszenie rano. Nic więcej zrobić nie mogę.
    ojej przepraszam, nie widziałam. juuuuuż leeecęęęę

Nasturcja, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ale przeciez nikt nie kaze wam chodzic na te badania caly czas , same chodzicie, to jest wszystko zapobiegawczo
    Mi nie chodzi o badania, mogę na nie biegać...chodzi o lęk czy jest i będzie dobrze, bo nie na wszystko mamy wpływ niestety.

Malenq lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha akurat te co mam to mam wpisywane w kartę ciąży, a u mnie ona ma aż tzw. 3 strony/karty.....poza tym leczyłam się na żołądek i jelita i nakaz miałam, że jak w ciąży mam przyjść etc. etc......
    wiem, że w GB mają taki system, ale to angielki "mentalnie" są do tego przygotowane, że tak jest....
    ja naiwnie myślałam, że do 6miesiąca to nawet nie zauważę, że jestem w ciąży hehehe....

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Mi nie chodzi o badania, mogę na nie biegać...chodzi o lęk czy jest i będzie dobrze, bo nie na wszystko mamy wpływ niestety.
    To ja rozumiem, ale za kazdym razem akidziecie na badania to mimochodem czlowiek sie boi czy bede dore wynki i jak Maenq wymienila to wszystko to zabacz ile tych badan jest, to mozna oszalec...a przeciez jeszcze tak niedawno wogole tego nie robili, i co nie bylolepiej ? Bylo bo nie bylo tyle stresu a dzieci tez sie rodzily, bo jak cos bedzie ie a to cialo i tak ci powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha masz rację....widzisz kiedyś już pisałam o tej "spirali nakręcania się" i ja w nią wpadłam, wpadłam w badania, w nerwy, w czekanie, w rzucanie się do męża (bo jakoś trza odreagować), w nerwowe spanie.....tak to jest ta spirala, kiedyś tego nie było zgodzę się, ale jeżeli wiem, że np. badania prenatalne są w stanie wykryć jakąś wadę i że można np. leczyć jeszcze maluszka w brzuszku, to co nie zrobisz tych badań???? ja myślałam, że nie będę taka - o jakich czytałam "nakręconych ciężarówkach"....niestety myliłam się...gin mój ma chłodne podejście, ale powiedział, że badania takie i takie będziemy robić...wiesz mimo chodem usłyszałam o wieku....i wadach, o post działaniu clo itp.

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha masz rację....widzisz kiedyś już pisałam o tej "spirali nakręcania się" i ja w nią wpadłam, wpadłam w badania, w nerwy, w czekanie, w rzucanie się do męża (bo jakoś trza odreagować), w nerwowe spanie.....tak to jest ta spirala, kiedyś tego nie było zgodzę się, ale jeżeli wiem, że np. badania prenatalne są w stanie wykryć jakąś wadę i że można np. leczyć jeszcze maluszka w brzuszku, to co nie zrobisz tych badań???? ja myślałam, że nie będę taka - o jakich czytałam "nakręconych ciężarówkach"....niestety myliłam się...gin mój ma chłodne podejście, ale powiedział, że badania takie i takie będziemy robić...wiesz mimo chodem usłyszałam o wieku....i wadach, o post działaniu clo itp.
    Niby tak, mozliwe, ze i ja bym robila...patrzac na to stad..wy macie o tyle lepsza sytuacje, ze jezeli juz cos by sie dzialo to mzecie sie umowic na wiyte na juz...ja nie moge...ja rowniez nie nawidze chodzenia po lekarzach dlatego z czekalam 3 lata zeby tutaj posc, dlatego trudno mi pojac czemu wszyscy tak piegaja nawe jak jest wszystko ok, to tak jakby chdzic do ogolnego tylko zeby sprawdzic czy przypadkiim jezsczegrypy nie mam i moze jakies witaminy by miprzepisal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 20:00

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to ciało nie musi mi wcale nic mówić, i nieinwazyjne badania prenatalne też niestety nie dają żadnej pewności. Stąd ten ciągły strach.
    Ale dobra...ja się nigdy wyluzować nie umiałam to teraz będę się gnębić. Cierp duszo i ciało jak żeś chciało ;)

Malenq lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi oto, ze wszyscy czekamy na ciaze a jak juz zajdziemy tozamiast sie cieszyc to zaczyna sie jeden wielki koszmar i strach....przeciez to jakas paranoja jest..ile sie nacieszylyscie ciaza? 2 dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha bo My kobiety zmienne jesteśmy... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio mój gin to nawet prosił, żebym witamin sztucznych nie łykała, bo to nabijanie kasy koncernom, ale jak się uparłam to powiedział, że 2 tyg. to max. hehehe

Asha jak 2 lata temu się rozchorowałam, to swoją ścieżkę zdrowia wyrobiłam...ale przed tą chorobą to ogólnego lekarza lub innego (oprócz ginów) na oczy nie widziałam heheh

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha BOSZZZZZZZZZZZZZZZZZz skąd wiedziałaś, ze 2 dni - 1dzień jak było pierwsze usg, a 2gi dzień jak było 2usg :D:D:D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strach jest ale nie dajcie się opanować, trzeba sobie z tym radzić bo to nie pomaga tylko szkodzi, jakiś relaksik, muzyczka, spacerek i najważniejsze to nie czytać złych info na necie, bo to dopiero nakręca, no cóż, taka natura matki że się martwi
    Ja się cieszę każdym dniem, bo tak naprawdę nigdy nie wiadomo ile jest nam dane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 20:09

Malenq, Yasmin, Asha lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ