My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja ze wzgl na psiaka musze zostac a mialam jecha do wujka na wies ale zal mi go tak zostawiac niby stabilny jest oddechowo ale wole miec go na oku .. o 12 dostanie pierwszy posilek
do meza dzwonilam powedzla ze przyjedzi ewczesniej jak uslyszal o Kajtusiu o az mu sie glos łamał bo Kajtek naprawde sporo juz przeszedl ;/ do 2 lat - kiedy maz go przygarnal byl przez kogos bity, glodzony ..pozniej maz go wzial to łotr pieknego dnia wylecial na ulice potracil go autobus.. miednica strzaskana terazz kuleej na łape , pozniej z dwa razy tez go jakies psy pochally ale nie az tak no i teraz.. ;/
ale nie ma bata jak juz bedzie zdrowy to jedzie na obciecie jajek..nie bedzie juz latal wtedy ;/Asha, samira lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:
ale nie ma bata jak juz bedzie zdrowy to jedzie na obciecie jajek..nie bedzie juz latal wtedy ;/Ja mam kota po kastracji i nie dość że nie znaczy terenu to jeszcze nie ucieka z domu a jak wyjdzie na dwór to tylko po podwórku chodzi
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Bardzo dobry pomysł
Ja mam kota po kastracji i nie dość że nie znaczy terenu to jeszcze nie ucieka z domu a jak wyjdzie na dwór to tylko po podwórku chodzi
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Mielismy to zrobic w tamtym roku ale jakos zeszlo..pojawily sie nasze problemy i tak odkladalismy ;/
a co do moich wczorajszych zmartwien to pytalam sie kolezanki wet i powiedziala ze spokojnieze gdybym miala jakas otarta rane to mozna b bylo sie zastanawiac ale tak to mowi ze nie ma powodow do niepokoju:) szczegolnie ze nasz pies byl szczepiony . ale kazala go dodatkowo obserwowac ...najgorzej boje sie tego plukania ran ;/ nie wiem cyz sobie poradze bo zarowno maz fiknie jak zobaczy krew..a ja wczoraj bylam o krok od tego zbey mnie cucili
po pol godz patrzenia na te rany zrobilo mi sie gorac i slabo..a ze choruje na padaczke to wiem kiedy moze co sie dziac odrazu pwiedzialam wet ze musze usiasc bo mi slabo ..mama michala pielegniarka od razu mnie zlapala.. i wyprowadzila n powietrze
-
Ania_84 wrote:Mielismy to zrobic w tamtym roku ale jakos zeszlo..pojawily sie nasze problemy i tak odkladalismy ;/
a co do moich wczorajszych zmartwien to pytalam sie kolezanki wet i powiedziala ze spokojnieze gdybym miala jakas otarta rane to mozna b bylo sie zastanawiac ale tak to mowi ze nie ma powodow do niepokoju:) szczegolnie ze nasz pies byl szczepiony . ale kazala go dodatkowo obserwowac ...najgorzej boje sie tego plukania ran ;/ nie wiem cyz sobie poradze bo zarowno maz fiknie jak zobaczy krew..a ja wczoraj bylam o krok od tego zbey mnie cucili
po pol godz patrzenia na te rany zrobilo mi sie gorac i slabo..a ze choruje na padaczke to wiem kiedy moze co sie dziac odrazu pwiedzialam wet ze musze usiasc bo mi slabo ..mama michala pielegniarka od razu mnie zlapala.. i wyprowadzila n powietrze
-
Asha wrote:Sorry, ze tak od dupy strony...ja tez mam padaczke...mowil ci lekarz cos o zmianie lekow jak zajdziesz w ciaze?
bo u mnei kazda zmiana powodowala atak..
lekarz moj kochany dr nauk med.. ta sie przejal tym ze chce zajsc w ciaze ze az pojechal na konferencje i rozmawial z ana ktoa piszeprace anukowe o odpowiednich i bezpiecznych lekach w ciazy
i takz meinił mi z Orfirilu na Levetiracetam Teva
powiedzial ze zostajemy na tej dawce bezpiecznej jak zajde w ciaze to nic nie zmieniamy dopeiro jak urdze to pomyslimy co jak iajk bo mozliwe ze po porodzie leki nei beda potrzebne.
ja ataki mialam barzdzo rzadko raz na 2-3 lata -
Aa i jeszcze jedno.. jesli bierzesz leki na padaczke to jesli dodatkowo bierzesz leki n wiesiolek.. lub kaws omega ..to wszytsko co oleiste nie bierz na raz z tymi lekami bo utrudniaja wchlanianie..
mi doktorem powiedzial ze albo godzine przed zazyciem leku wzias sobei wiesiolka czy omee abo okolo1,5 h poWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 10:08
Asha lubi tę wiadomość
-
No i nie powiem bo po tym leku czuje sie swietnie .. po Orfirilu..porazka puchłam na potege, tylam, okres mi sie rozregulowal,..mialam obfite krwawienia..;/
po poadalam czesto w stany lekowe..
jak sie pozniej okazalo jak zminilam wlasnie na tego lekarza to mi opwiedzial ze Orfiril jest dobry ale powinien byc przepisywany mezczyzna a nie kobietom bo zawiera jakies substancje ktore wlasnie moga powodowac zwikszenie zarostu i innych meskich czynnikow ;/ -
Ania_84 wrote:Ja zmienilam juz na pol roku przed planowana ciaza
bo u mnei kazda zmiana powodowala atak..
lekarz moj kochany dr nauk med.. ta sie przejal tym ze chce zajsc w ciaze ze az pojechal na konferencje i rozmawial z ana ktoa piszeprace anukowe o odpowiednich i bezpiecznych lekach w ciazy
i takz meinił mi z Orfirilu na Levetiracetam Teva
powiedzial ze zostajemy na tej dawce bezpiecznej jak zajde w ciaze to nic nie zmieniamy dopeiro jak urdze to pomyslimy co jak iajk bo mozliwe ze po porodzie leki nei beda potrzebne.
ja ataki mialam barzdzo rzadko raz na 2-3 lata -
Ania_84 wrote:Aa i jeszcze jedno.. jesli bierzesz leki na padaczke to jesli dodatkowo bierzesz leki n wiesiolek.. lub kaws omega ..to wszytsko co oleiste nie bierz na raz z tymi lekami bo utrudniaja wchlanianie..
mi doktorem powiedzial ze albo godzine przed zazyciem leku wzias sobei wiesiolka czy omee abo okolo1,5 h po -
Ania_84 wrote:No i nie powiem bo po tym leku czuje sie swietnie .. po Orfirilu..porazka puchłam na potege, tylam, okres mi sie rozregulowal,..mialam obfite krwawienia..;/
po poadalam czesto w stany lekowe..
jak sie pozniej okazalo jak zminilam wlasnie na tego lekarza to mi opwiedzial ze Orfiril jest dobry ale powinien byc przepisywany mezczyzna a nie kobietom bo zawiera jakies substancje ktore wlasnie moga powodowac zwikszenie zarostu i innych meskich czynnikow ;/i dlatego nie zdodze sie na zmiane i nie bede ryzykowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 10:16
-
Lekazr mi kategorycznie zabronil zmieniac dawki czy leku w ciazy nawet kazal mi robic przed kazda zmiana test dl apewnosci
a powiedz mi rodzilas naturalnie czy przez CC bo lekarz moj twierdzi ze nie powinnam rodzic natualnie i nie wiem..czy t prawda czy jest ostrozny po porstu -
Ania_84 wrote:Lekazr mi kategorycznie zabronil zmieniac dawki czy leku w ciazy nawet kazal mi robic przed kazda zmiana test dl apewnosci
a powiedz mi rodzilas naturalnie czy przez CC bo lekarz moj twierdzi ze nie powinnam rodzic natualnie i nie wiem..czy t prawda czy jest ostrozny po porstuto jest wlasnie to, ze absolutnie nie wolno zmieniac bo poziom hormonow sie zmienia i jest wieksze ryzyko atakow, to sa idioci ja nie moge tego sluchac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 10:21
-
No włąsnei tak mi mowil lekarz ze mze dojsc do ataku w czasie poodu nawet .. bo jest to stres hormony buzuja
No ale nic zobaczymynajpierw musze w te ciaze zajsc
ehh te ataki sa najgorsze..strasznei mnie pozniej zawsze boli leb ;/ -
Ania_84 wrote:No włąsnei tak mi mowil lekarz ze mze dojsc do ataku w czasie poodu nawet .. bo jest to stres hormony buzuja
No ale nic zobaczymynajpierw musze w te ciaze zajsc
ehh te ataki sa najgorsze..strasznei mnie pozniej zawsze boli leb ;/... Ale bylo ok
-
Dzien dobry
Asha, Anulka, ja tez kazdy spadek czy brak wzrostu (w poprzednim cyklu temp. utrzymywala sie prawie na stalym poziomie) b. przezywami pewnie to wplywa na bark efektow. w tym cyklu obiecalam sobie, ze jak tyko zaczne sie martwic ta cholerna tempka to przestaje mirzyc. zobaczymy czy sie uda
dzis pierwszy dzien po @ mierze i juz sie doszukuje dlaczego ona wyzsza niz w pierwszym dniu @
a ja dopiero co wstalamtaki mialam wczoraj humor okropny. ciagle tylko plakalam i o wszystko obwinialm meza. poprawil mi sie na chwilke, gdy przyjaciolka ktora niedawno urodzila, odwiedzila mnie. potem razem pojechalysmy do niej. jejciu jaki ten jej synek malusi. taka zaba. az strach na rece wziac. moj pierwszy syn myl taki mini ale juz zapomnialam!!! w kazdym badz razie, maz pozwolil mi troche pospac w zw. z humorkiem wczorajszym
Ania_84, Yasmin lubią tę wiadomość
-
beszka wrote:Dzien dobry
a ja dopiero co wstalamtaki mialam wczoraj humor okropny. ciagle tylko plakalam i o wszystko obwinialm meza. poprawil mi sie na chwilke, gdy przyjaciolka ktora niedawno urodzila, odwiedzila mnie. potem razem pojechalysmy do niej. jejciu jaki ten jej synek malusi. taka zaba. az strach na rece wziac. moj pierwszy syn myl taki mini ale juz zapomnialam!!! w kazdym badz razie, maz pozwolil mi troche pospac w zw. z humorkiem wczorajszym
beszka, Yasmin lubią tę wiadomość