Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ulek Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka - nawet mnie nie strasz wężami :P będziemy dwa dni w Bangkoku a potem powoli udamy się na południe wiec mam nadzieje ze węże są tylko na północy, gdzieś w górach, a nie na plażach ;)

Anulkaa - zdecydowanie endokrynolog to dobry wybór! :) nie iwem jak jest w UK, ale u nas w PL duza część ginekologów to "hormonalni ignoranci" którzy przypisują taśmowo bromek na prolaktyne, dupka na progestero itp :/ Mam nadzieję że uda Ci się znaleźć szybsze dojście do lekarza :)
    A co do podróży poślubnej to u mnie termin @ też przypada na czas plażowania, więc jak się okaże że z tego cyklu znowu nic nie wyszło to się będę w morzu czerwonym kąpała :/ mega romantyczna wizja ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• ulek Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko 3 godzinki i weekend :D nie wiem jak u Was ale u mnie pogodę zapowiadają idealną na Wszystkich Świętych :)
    A za dwa tygodnie kolejny długi weekend :D
    PS. piszę takie bzdury bo już nie mogę wysiedzieć w pracy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos sie ruzylo w mojej sprawie z lekarzem wiec bardzo mozliwe ze bede miala wczesniej wizyte i dzisiaj widze wszystko w innych kolorach :)
    niestety pogoda do niczego, jest ciemno, szaro, leje i tez odliczam tylko do weekendu.
    Na wszystkich Swietych nie pamietam kiedy ostatnio bylam w Polsce, ale za to na Boze Narodzenie bede i juz sie nie moge doczekac.
    Jak ostatnio sprawdzalam Polska ma dokladnie 2 razy wiecej swiat niz Anglia! U nas niestety malo cos tego wolnego daja...
    Ulek zazdroszcze wyprawy, mnie sie marzy zobaczyc Wietnam

ulek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulek- weze sa wszedzie ;). Serio. Jesli bedziecie mieszkac w jakijs bambusowej chatce to radze wam najpierw sprawdzic czy gdzies pod lozkiem czy za szafa nic nie siedzi i nie zostawiac otwartych drzwi czy okien. Zwykle nawet na wyspach jest wiele punktow gdzie maja antidotum. Z tego co sie orientuje to napewno wszedzie sa kobry i na nie bardzo trzeba uwazac.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Nadzieja ;-) Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:-) Mam 31 skończone i od 6 lat się staramy, w zeszłym roku poroniłam była to moja jedyna ciąża i jak na razie nic więcej :-( czuję się już bardzo zmęczona i przerażona tą moją 30 . Ale wiem że jest nas więcej i cieszę się że jestem na tym portalu co prawda od nie dawna. Ściskam mocno ;-)

AnBe, MalutkaEve, Andzia33, Mili lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ;-) wrote:
    Hejka:-) Mam 31 skończone i od 6 lat się staramy, w zeszłym roku poroniłam była to moja jedyna ciąża i jak na razie nic więcej :-( czuję się już bardzo zmęczona i przerażona tą moją 30 . Ale wiem że jest nas więcej i cieszę się że jestem na tym portalu co prawda od nie dawna. Ściskam mocno ;-)

Witaj Nadziejo :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko z nami razniej :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uswiadomiłam ze w czerwcu stunie mi magiczna 30 ... pożegnam sie z 2 na poczatku ...buuu ;/

Andzia33, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nimlot Nowa

Wysłany: 3 listopada 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 29 i jestem przerażona tym, że od 6 miesięcy starania nic się nie dzieje. Gdybym wiedziała szybciej zaczęłabym starania :(

Ania_84, Amaranta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimlot wrote:
    Ja mam 29 i jestem przerażona tym, że od 6 miesięcy starania nic się nie dzieje. Gdybym wiedziała szybciej zaczęłabym starania :(

Też tak sobie mówię... Ale głowa do góry, po 30tce jest nawet fajnie... Ja na przykład nabrałam jakiegoś rozpędu zawodowego... Ale to może bardziej żeby nie myśleć o tym że 10 miesięcy starań nic nie przyniosło.. Dobrze będzie musi być dobrze, bo kto da radę jak nie my...:)

Dziewczyny fajnie Wam że wyjeżdżacie z Polski. Mnie się marzy wyjazd do Portugalii na przełomie lutego i marca, małżonek jest bardziej za wyjazdem na narty <myśli> trzeba będzie znaleźć jakiś kompromis:)

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja się przywitam, tuż po 30tce:) Nawet trochę więcej niż tuż. Nie mam z tym kłopotów, bo też twierdzę, że jest mi dobrze w tym wieku i mimo, że za czasów studenckich było mi rewelacuyjnie, wolę mieć to w głowie co mam teraz, a poza tym chyba wszystko w życiu ma swój czas :)
    Teraz czas na rodzinę, ale już 20 miesiąc jakoś ten czas nie przychodzi.
    Pozdrawiam Was wszystkie!

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny i wszystkim ,życzę zielonych kropek!

Andzia33
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amaranta - przekonuj meza! Portugalia jest piekna a Lizbona to moje ukochane miasto (mieszkalam tam 4 miesiace).

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam się i dołączam, 32 jest a dzidziusia nie ma :( No ale bedzie. Będzie na pewno!! :D czego sobie i Wam życzę

AnBe, Andzia33, Eweloka84, misia_k1 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, i dołączam. W październiku stuknęło mi 30 lat, o dziecko zaczęliśmy starać się we wrześniu, tak więc póki co 2 cykle bezowocne. W tym cyklu zaczęłam brać Bromergon z powodu nieco podwyższonej prolaktyny oraz luteinę z powodu plamień przed @.
    Mój cel - zajść w ciążę w ciągu najbliższego pół roku a najlepiej w kolejnym cyklu :D

Saramago, AnBe, Andzia33, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój szwagier właśnie przywiózł mi pełno ubranek dla niemowlaków ponieważ moja siostra (27 lat - 3ka dzieci!!) już nie zamierza mieć więcej dzieci i postanowiła wszystko dać mi :) Ja w prawdzie mam ubranka po mojej ZOsi no ale siostra uznała że chłopięce moga mi się też przydać :)

czyżby to jakiś znak....? :)

MalutkaEve, Mili, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe wrote:
    mój szwagier właśnie przywiózł mi pełno ubranek dla niemowlaków ponieważ moja siostra (27 lat - 3ka dzieci!!) już nie zamierza mieć więcej dzieci i postanowiła wszystko dać mi :) Ja w prawdzie mam ubranka po mojej ZOsi no ale siostra uznała że chłopięce moga mi się też przydać :)

czyżby to jakiś znak....? :)

teraz to masz dużo wirusków w domu :D
    na pewno sie uda :D

AnBe, Mili, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mili Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pozdrawiam wszystkie staraczki, dawno mnie nie było. Miesiąc na odwyku od Was, ale wróciłam;) Jutro mam wizytę u gin. i zobaczymy co powiedzą nam trzy strzykawki krwi, które dobrowolnie oddałam. Co prawda podstawowe wyniki krwi miałam już dawno, dawno temu, a teraz powtórka i dodatkowo badania krwi w określonym dniu cyklu u nowego gin. i tym razem specjalisty;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 08:20

Ania_84, Andzia33 lubią tę wiadomość

Fasolka
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mili, trzymam kciuki zatem za pomyślne wyniki :)

Ania_84, Mili lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ