X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej. Wróciłam. Lekarz nie dał mi opisu ale z tego co pamiętam: lewy jajnik "dziurawy", w prawym jajniku pęcherzyk dominujący 19mm i to na niego liczymy. Kolejne USG w środę. Najwcześniej pęknie pod koniec tygodnia.
    Także jest szansa że do tego czasu pogodzę się z małżem....

I teraz pytanie jak się na wykresie oznacza monitoring? Co oznacza "niski", "wysoki"?
    Witaj, z tego co mi mowili na usg, byc moze zle, toze pecherzyk rosnie 0.2 na dzien i jak ja bylam na usg i moj mial 20.2 to mi mowila ze juz praktycznie jest gotowy...to twwoj le bedzie miec pod konec tygodnia? Ile on ma jak peka? Ja juz nic nie wiem

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • mimik74 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam od rodziców jagódek pół wiaderka (ok3 litry bedzie) ale biodreko takmnie boli że nie tylko ledwo łażę ale tez i ledwo siedzę.Mężuś obiadek mi zrobił więc jak tylko wróciłam podałna stół a potem wnerwił ... mam dziś bóle owulacyjne a on ma bzykanie zaplanowane na późny wieczór czyli jak ja będepadnięta wrrrrr

Katjaa lubi tę wiadomość

a302d9371e7d21520ed0078509ffa262.png

39f8egz20fly1xw6.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimik74 wrote:
    No i wróciłam od rodziców jagódek pół wiaderka (ok3 litry bedzie) ale biodreko takmnie boli że nie tylko ledwo łażę ale tez i ledwo siedzę.Mężuś obiadek mi zrobił więc jak tylko wróciłam podałna stół a potem wnerwił ... mam dziś bóle owulacyjne a on ma bzykanie zaplanowane na późny wieczór czyli jak ja będepadnięta wrrrrr
    Az te chlopy :-(!!!

• mimik74 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zakupów to mój się wścieka bo ja zawszse ceny sprawdzam przeliczam co taniej jest a on brałby pirewsze lepsze i wychodził aczkolwiek lista jest ja się jej trzymam a toon częściej kupuje cos ponad to

a302d9371e7d21520ed0078509ffa262.png

39f8egz20fly1xw6.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimik74 wrote:
    co do zakupów to mój się wścieka bo ja zawszse ceny sprawdzam przeliczam co taniej jest a on brałby pirewsze lepsze i wychodził aczkolwiek lista jest ja się jej trzymam a toon częściej kupuje cos ponad to
    To u mnie jest odwrotnie hahaha :-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 19:30

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Witaj, z tego co mi mowili na usg, byc moze zle, toze pecherzyk rosnie 0.2 na dzien i jak ja bylam na usg i moj mial 20.2 to mi mowila ze juz praktycznie jest gotowy...to twwoj le bedzie miec pod konec tygodnia? Ile on ma jak peka? Ja juz nic nie wiem

No tak. Czyli do niedzieli powinnam mieć też około 20.2 i wtedy będzie gotowy do pęknięcia dopiero. Czyli wszystko się zgadza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku nie zastanawiaj się tylko działaj z małżem..:)
    fajnie, że jeden "zuch" urósł:) 3mam kciuki:)

i po burzy.......i zimno się zrobiło :-/

my na zakupy zawsze z kartką, zawsze razem...jeszcze nigdy nie usłyszałam narzekania...nawet na ciuszki ze mną jeździ, ale ja nie lubię, wolę sama zakupy robić:)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyl, to nasze pęcherze takiej samej wielkości! bliźniacze normalnie, bo mój też w prawym jajcorze siedzi

ale widzisz - mnie wyszedł już wczoraj wieczorem pozytywny test, doktorek powiedział, że jego zdaniem pęcherzyk pęknie jutro, w piątek usg na potwierdzenie

one rosną 2-3 mm na dobę, także jutro będą miały 21 mm i będą gotowe do pękania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 19:41

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Krokodylku. Gódź się już z małżem i siadaj na niego, bo trzeba rozkręcić nieruszane żołnierzyki od kilku dni, żeby przy owulce były lepsze :D
    U nas tak jak u Ashy. I tak zawsze wkładam do wózka więcej niż jest na liście i dupa z tego wychodzi. Zresztą u nas małż zarządza pieniędzmi, bo niestety, ja jestem rozrzutna.

• beszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimiki a nie mozesz sie zdrzenac po poludniu by miec wiecej energii i checi wieczorem, gdy maz jest gotowy.

a jeszcze w temacie zakupow...to ja zawsze z kartka. lista obiadow na tydzien (ostatnio cos mi nei wychodzi ,bo czasu nei mam i przez to ze nie mam czasu na zrobienie lplanu obiadow na tydzien, mam go jeszcze mniej szukajac i planujac na sotatnia chwile) oraz pozostale produkty ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku, super wiesci.

ja to dzis mam taki wzrost libido, ze az sprawdzalam czy sluzu plodnego juz nie mam ;) ale bylaby to rekordowow wczesna owulacja u mnie ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • smarta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy się w ogóle oznacza bo to niski wysoki to mi bardziej do mikroskopu pasuje - dużo czy mało krzaczków. A ja to chyba będę chora - mam 37C, głowa i gardło boli. Jupi, wreszcie będę miała podwyższoną tempkę w drugiej fazie cyklu :) a tak na poważnie to czarno to widzę bo mam pełno pracy i nie mam kiedy się położyć do łóżka.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur*wa. Czyli mówicie że trzeba się godzić już dzisiaj? A mi gin mówił, że pęcherzyk pęknie pod koniec tygodnia dopiero. :/

Tamka ja mam iść na USG w środę a potem jeszcze raz w piątek i "jak zajdzie potrzeba to jeszcze w niedzielę".

Kurde czyli żadna z Was nie wie jak to się zaznacza?

Tamka, Malenq, Nasturcja, Katjaa lubią tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko wydaję mi się że kiedyś była taka opcja w testach, ale teraz aż specjalnie sprawdzałam i jej nie widzę.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak. Jest. Monitoring. Tylko ja nie wiem co to znaczy ten wysoki, niski i co mam zaznaczać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku nie wiem, nie zaznaczałam.....

A co do godzenia się tak...nie czekaj do piątku...
    bo faktycznie jak rośnie 2mm/dobę, to w piątek będziesz miała jakieś 27mm, a to już podchodzi pod torbiel...więc jak ma pęknąć to do środy byłoby idealnie:) w środę zobaczysz...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spoko. Tylko co ja mam zrobić jak wściekła jestem na niego. Nie będę się seksić na siłę. Ech. Zobaczę do wieczora jak będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem co oznaczają te terminy na monitoring owu. Może na razie wpisz sobie w notatki ile Twój pęcherzyk miał mm i idź na kolejną wizytę u gina, a on Ci powie kiedy dokładnie pęcherzyk pęknie i wtedy najwyżej sama sobie zaznaczysz owulację na wykresie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko nie wiem, nie wiem...ja tam bym w kąt rzuciła wściekłość i dopadła małża, może nie dziś, ale np. jutro rano...bo tak nie za bardzo kurczę, że co 2 dni masz monit, bo jak tu serduchować???

• Tamka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroks, ja też nie jestem zwolenniczką "na siłę", z drugiej strony - nie lubię tracić czasu na kłótnie, ale my z moim mieszkamy razem już 6 lat więc czas docierania się mamy za sobą ;)

co do monitoringu, to na wykresie można chyba oznaczać monitor a nie monitoring, to jest chyba co innego

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ