My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Arienna wrote:a tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY :*
dziewczynki powiedzcie mi, jak szybko po zapłodnieniu ginekolog przez USG może stwierdzić ciążę? mam dziś wizytę
edit: dobra nie było pytania, wygooglowałam się -
spoczko, tak jakoś głupio mi przez myśl przeszło, bo kumpela mi kiedyś opowiadała (wiem zabrzmi to strasznie
) że u jej piesków (ma hodowlę) już dzień po zapłodnieniu mogą z lekarzem weterynarii stwierdzić czy się udało analizując zmiany jakie zachodzą w ściankach macicy (robią to na podstawie jakiegoś super dokładnego USG). Muszą się starać bo suczki zapładniane są sztucznie (zbyt mala ilość psów takiej rasy w Polsce, dlatego nasienie jest sprowadzane nawet czasami i z Kanady) i zabieg kosztuje sporo, więc muszą mieć pewność, żeby w czasie jednego wyjazdu do klinik weterynaryjnej zapłodnić wykorzystując czas płodny suczki. Jakoś tak sobie pomyślałam że może u ludzi się da jakoś zaobserwować
ale tak nawiasem mówiąc to wiecie jak bardzo rozwinięta jest weterynaria specjalizująca się sztucznym zapładnianiem? masakra , nasi lekarze się chowają........ -
nick nieaktualny
-
Chyba jakiś wirus w powietrzu lata ze tak dużo nas tutaj przeziębionych. Pociesze was ze mnie wczoraj tragicznie wzięło ale dziś jest juz o niebo lepiej - choć oczywiście nie idealnie
Malenq, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość
******************************GANG18+***************************** -
nick nieaktualnysmarta wrote:Chyba jakiś wirus w powietrzu lata ze tak dużo nas tutaj przeziębionych. Pociesze was ze mnie wczoraj tragicznie wzięło ale dziś jest juz o niebo lepiej - choć oczywiście nie idealnie
samartuś zdrówka....i cieszę się, że tak szybko przechodzi, ja też mam nadzieję, że jak dzisiaj dam kopa witaminowego, to się "wykaraskam" przed wyjazdem:) -
Malenq wrote:heh dzięki kobietki...ale czarno to widzę, od 2 lat nie chorowałam, żadnego przeziębienia itp. a teraz ciężko to znoszę, w nocy budziłam się co godzinę, z ból głowy wywoływał "ciąganie" na wymioty, nos cały zapchany...a dzisiaj takie śliczne słoneczko
.......
wzięłam apap i czekam, może chociaż głowa z opcji "bólu" przejdzie na opcję "mrowienia".... nawet w uszach boli:(
ech życie.... zawsze musi się coś przyplątać....
oj zdrówka kochana wiem co piszesz bo ja w 13 tyg przeszłam mega grypea tu tylko apap szałwia do gardła i tyle
-
Witam kochane...ale ladny dzien...poszlam specjalnie wczoraj wczesnie spac, bo styrana bylam, to co ? Zab mnie zaczal bolec o 3 ...i znowu sie nie wyspalam
... Cos mi sie pochrzanilo z temp...miala spasc a poszla do gory...??? Ale pewnie jutro spadnie...dzien dobry wszystkim
-
i ja sie witam
u mnie spadek temp. mam nadz..ze ovu w weekend mnie nawiedzi
maz do tej pory powinien wydobrzec no i mam nadz.z,e mnei nic nie dopadnie.
w No mowia aby z grypa zoladkowa nie przychodzic do lekarza, ale moich synow nadal bola brzuchy, wiec chyba dzis przedszwonie by sie upewni, ze nic innego sie nie przyplatalo...
ja dzis do pracy tylko na jedno spotkanie pojade i mysle, ze w ogole do konca tyg. pobede w domku z dzieciakami..
a u nas dzis zimno i szaro buroKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nio jestem u mnie pogoda miodzio
nastawienie tez ok od dziś nce bez córci az do niedzieli dziś już idzie sać do dziadkówsmutno mi bedzie tak lubie sie do niej przytulac jak spi hehehehe
co do zakupów w pierwszej ciąży zaczełam robic po 15 tyg wsumie wszycy dowiedzili sie w 12 tyg dopiero teraz jak sie uda mama nadzieje ze bedzie druga córcia to mało mi zostanie do kupowania kosmetyki plus pieluchy hehehe bo wyprawka cała jest nawet wózek i łóżeczko
a jak bedzie chłopak nio to bede musiał posprzedawać cudeńka babskie i kupic cos chłopięcegona szczęście i wózek i łózeczko sa granatowo czerowno szare
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
beszka wrote:i ja sie witam
u mnie spadek temp. mam nadz..ze ovu w weekend mnie nawiedzi
maz do tej pory powinien wydobrzec no i mam nadz.z,e mnei nic nie dopadnie.
w No mowia aby z grypa zoladkowa nie przychodzic do lekarza, ale moich synow nadal bola brzuchy, wiec chyba dzis przedszwonie by sie upewni, ze nic innego sie nie przyplatalo...
ja dzis do pracy tylko na jedno spotkanie pojade i mysle, ze w ogole do konca tyg. pobede w domku z dzieciakami..
a u nas dzis zimno i szaro buro
nio moja dostała probiotyk na ból brzucha taki jak dają do antybiotyku
ale wczoraj miała od niego aż biegunke wrr ale czuje sie już ok -
nick nieaktualnyAsha może nie kolorowe, ale bardzo bardzo realistyczne...czasami budzę się w nocy i nie wiem, czy się obudziłam naprawdę, czy jeszcze nie;)
wszystko jest bardzo "namacalne", takie prawdziwe, włącznie z zapachami, dotykiem itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 08:50
-
Malenq wrote:Asha może nie kolorowe, ale bardzo bardzo realistyczne...czasami budzę się w nocy i nie wiem, czy się obudziłam naprawdę, czy jeszcze nie;)
wszystko jest bardzo "namacalne", takie prawdziwe, włącznie z zapachami, dotykiem itp.Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Asha wrote:Aha...dzieki...bo mi sie wydaje, ze kiedy zaszlam pare miesiecy temu to wlasnie mialam bardzo kolorowe i od tamtej pory nie, a ostatniej nocy znowu mialam kolorowy, ale moze mi sie wydaje, zobaczymy, moze kazdy ma inaczej
oby sen był koloru zielonegoMalenq, Asha, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kotka gratuluję białych ząbków
Dziewczyny ja dzisiaj miałam tak złożony i wielowątkowy sen że aż byłam w szoku jak się obudziłam. Opowiedziałam małżowi a on do mnie że chyba już tylko psychoterapia mnie uratuje
A o co chodzi z tymi snami w ciąży?Krokodylica lubi tę wiadomość