X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    a tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY :*

dziewczynki powiedzcie mi, jak szybko po zapłodnieniu ginekolog przez USG może stwierdzić ciążę? mam dziś wizytę :P

edit: dobra nie było pytania, wygooglowałam się :P
    Nic nie zobaczy... Yasmin chyba była niedawno a już ma zielonego kropka i też gin nie widział fasolki, ok 6 tyg ciąży dopiero widać

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoczko, tak jakoś głupio mi przez myśl przeszło, bo kumpela mi kiedyś opowiadała (wiem zabrzmi to strasznie :P ) że u jej piesków (ma hodowlę) już dzień po zapłodnieniu mogą z lekarzem weterynarii stwierdzić czy się udało analizując zmiany jakie zachodzą w ściankach macicy (robią to na podstawie jakiegoś super dokładnego USG). Muszą się starać bo suczki zapładniane są sztucznie (zbyt mala ilość psów takiej rasy w Polsce, dlatego nasienie jest sprowadzane nawet czasami i z Kanady) i zabieg kosztuje sporo, więc muszą mieć pewność, żeby w czasie jednego wyjazdu do klinik weterynaryjnej zapłodnić wykorzystując czas płodny suczki. Jakoś tak sobie pomyślałam że może u ludzi się da jakoś zaobserwować :P

ale tak nawiasem mówiąc to wiecie jak bardzo rozwinięta jest weterynaria specjalizująca się sztucznym zapładnianiem? masakra , nasi lekarze się chowają........

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam w 5tyg+3. to widział pęcherzyk....potwierdził "prawdopodobną" ciążę i kazał się stawić w 7tyg.

• smarta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakiś wirus w powietrzu lata ze tak dużo nas tutaj przeziębionych. Pociesze was ze mnie wczoraj tragicznie wzięło ale dziś jest juz o niebo lepiej - choć oczywiście nie idealnie :(

Malenq, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Chyba jakiś wirus w powietrzu lata ze tak dużo nas tutaj przeziębionych. Pociesze was ze mnie wczoraj tragicznie wzięło ale dziś jest juz o niebo lepiej - choć oczywiście nie idealnie :(

samartuś zdrówka....i cieszę się, że tak szybko przechodzi, ja też mam nadzieję, że jak dzisiaj dam kopa witaminowego, to się "wykaraskam" przed wyjazdem:)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    heh dzięki kobietki...ale czarno to widzę, od 2 lat nie chorowałam, żadnego przeziębienia itp. a teraz ciężko to znoszę, w nocy budziłam się co godzinę, z ból głowy wywoływał "ciąganie" na wymioty, nos cały zapchany...a dzisiaj takie śliczne słoneczko :(.......
    wzięłam apap i czekam, może chociaż głowa z opcji "bólu" przejdzie na opcję "mrowienia".... nawet w uszach boli:(
    ech życie.... zawsze musi się coś przyplątać....

oj zdrówka kochana wiem co piszesz bo ja w 13 tyg przeszłam mega grype :( a tu tylko apap szałwia do gardła i tyle

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane...ale ladny dzien...poszlam specjalnie wczoraj wczesnie spac, bo styrana bylam, to co ? Zab mnie zaczal bolec o 3 ...i znowu sie nie wyspalam :-(... Cos mi sie pochrzanilo z temp...miala spasc a poszla do gory...??? Ale pewnie jutro spadnie...dzien dobry wszystkim :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja sie witam :) u mnie spadek temp. mam nadz..ze ovu w weekend mnie nawiedzi :P maz do tej pory powinien wydobrzec no i mam nadz.z,e mnei nic nie dopadnie.

w No mowia aby z grypa zoladkowa nie przychodzic do lekarza, ale moich synow nadal bola brzuchy, wiec chyba dzis przedszwonie by sie upewni, ze nic innego sie nie przyplatalo...

ja dzis do pracy tylko na jedno spotkanie pojade i mysle, ze w ogole do konca tyg. pobede w domku z dzieciakami..

a u nas dzis zimno i szaro buro

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio jestem u mnie pogoda miodzio :)
    nastawienie tez ok od dziś nce bez córci az do niedzieli dziś już idzie sać do dziadków :) smutno mi bedzie tak lubie sie do niej przytulac jak spi hehehehe

co do zakupów w pierwszej ciąży zaczełam robic po 15 tyg wsumie wszycy dowiedzili sie w 12 tyg dopiero teraz jak sie uda mama nadzieje ze bedzie druga córcia to mało mi zostanie do kupowania kosmetyki plus pieluchy hehehe bo wyprawka cała jest nawet wózek i łóżeczko :P
    a jak bedzie chłopak nio to bede musiał posprzedawać cudeńka babskie i kupic cos chłopięcego :P na szczęście i wózek i łózeczko sa granatowo czerowno szare :)

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoj.....jak czytam to co druga to chora....
    beszka zdrowia dzieciom:)
    asha oooo matko współczuję, u mnie po bólu głowy, na drugim miejscu znienawidzenia jest ból zęba...:( bidulko :(

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Snilo mi sie dzisiaj ze karmilam nasze dziecko piersia i bylo fajnie :D

Zabki mam wyczszczone. Niebo a ziemia! Jestem mega szczesliwa z tego powodu! Nic, tylko dzieci robic :D

marissith, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczko jeszcze niedawno byłam "twarda" i twierdziłam, że zacznę kupować około 20tyg. ale .... wczoraj "popłynęłam" marzeniami...:) i cóż..hehehe

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    i ja sie witam :) u mnie spadek temp. mam nadz..ze ovu w weekend mnie nawiedzi :P maz do tej pory powinien wydobrzec no i mam nadz.z,e mnei nic nie dopadnie.

w No mowia aby z grypa zoladkowa nie przychodzic do lekarza, ale moich synow nadal bola brzuchy, wiec chyba dzis przedszwonie by sie upewni, ze nic innego sie nie przyplatalo...

ja dzis do pracy tylko na jedno spotkanie pojade i mysle, ze w ogole do konca tyg. pobede w domku z dzieciakami..

a u nas dzis zimno i szaro buro

nio moja dostała probiotyk na ból brzucha taki jak dają do antybiotyku :)
    ale wczoraj miała od niego aż biegunke wrr ale czuje sie już ok

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    biedroneczko jeszcze niedawno byłam "twarda" i twierdziłam, że zacznę kupować około 20tyg. ale .... wczoraj "popłynęłam" marzeniami...:) i cóż..hehehe

wiem wiem to silniejsze od nas :P

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq masz dziwne sny? Kolorowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha może nie kolorowe, ale bardzo bardzo realistyczne...czasami budzę się w nocy i nie wiem, czy się obudziłam naprawdę, czy jeszcze nie;)
    wszystko jest bardzo "namacalne", takie prawdziwe, włącznie z zapachami, dotykiem itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 08:50

• Asha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha może nie kolorowe, ale bardzo bardzo realistyczne...czasami budzę się w nocy i nie wiem, czy się obudziłam naprawdę, czy jeszcze nie;)
    wszystko jest bardzo "namacalne", takie prawdziwe, włącznie z zapachami, dotykiem itp.
    Aha...dzieki...bo mi sie wydaje, ze kiedy zaszlam pare miesiecy temu to wlasnie mialam bardzo kolorowe i od tamtej pory nie, a ostatniej nocy znowu mialam kolorowy, ale moze mi sie wydaje, zobaczymy, moze kazdy ma inaczej ;-)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Aha...dzieki...bo mi sie wydaje, ze kiedy zaszlam pare miesiecy temu to wlasnie mialam bardzo kolorowe i od tamtej pory nie, a ostatniej nocy znowu mialam kolorowy, ale moze mi sie wydaje, zobaczymy, moze kazdy ma inaczej ;-)

oby sen był koloru zielonego :P

Malenq, Asha, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka gratuluję białych ząbków :)

Dziewczyny ja dzisiaj miałam tak złożony i wielowątkowy sen że aż byłam w szoku jak się obudziłam. Opowiedziałam małżowi a on do mnie że chyba już tylko psychoterapia mnie uratuje ;D
    A o co chodzi z tymi snami w ciąży?

Krokodylica lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciąży miałam sny erotyczne ale takie mega erotyczne hehehe

marissith, Malenq, Asha, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ