X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tak, ale potem pisałam że dureń ze mnie wierutny i źle napisałam, bo pęcherzyk miał 16mm a ja źle Wam napisałam. Dzisiaj 17mm tylko. Ale mimo to mówił gin że pęknie dziś lub jutro.
    aaa, ok, to ja tego postu nie wyłapałam w natłoku wrażeń ;)

Magdalena, nic nie przyjdzie! i koniec kropka ;) a raczej kropek ;)

Magdalena83, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Inezka* Nowa

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    jestem tu nowa ale o ciążę walczę 5 cykl.
    Spróbuję z mierzeniem tempki chociaż broniłam się do tej pory przed tym rękami i nogami...

Magdalena83 lubi tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddałabym wszystkie buty jakby @ nie przyszła:D no prawie wszystkie po jednej parze na sezon bym sobie zostawiła .... rozmiar 36-37 są chętne ?:PPPP

Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezka* wrote:
    Hej,
    Spróbuję z mierzeniem tempki chociaż broniłam się do tej pory przed tym rękami i nogami...
    Cześć Inezka :)

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezka* wrote:
    Hej,
    Cześć Inezka witamy serdecznie :)

• Inezka* Nowa

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

złapałam mega doła po ostatnim @..
    tez tak macie?

• Tamka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Inezka

witam się i spadam, zmęczona jestem okrutnie a tu jeszcze działać trzeba ;) także śpijcie spokojnie i do jutra

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Magda: faktycznie trochę mało plemniczków ;/ A dokładniej, 10x za mało.
    Ale to wcale nie przekreśla waszych szans: żywotność tych mało licznych żołnierzyków jest niewiele niższa niż prawidłowa. Widziałam baaardzo złe wyniki, niektórzy panowie mają prawie przezroczyste nasienie i poza "wodą" nie ma tam nic i nic się nie rusza. W porównaniu z nimi twój facet to gejzer :)
    Nie wiem czy mieliście ocenianą morfologię, zakładam w dalszej części, że jest w granicach normy.

Pewnie po konsultacji z uro/andro/ginekologiem twój luby dostanie przykaz: mniej stresu, więcej witamin i zieleniny, chłodniejsze kąpiele, i uważać żeby nie ugotować i nie poobijać jajec :) Takie wyniki można często poprawić, a jakby co, to da się je odpowiednio przygotować pod inseminację, gdyby poprawa parametrów się nie udała.

Nie napisali nic o bakteriach, leukocytach, aglutynacji ani o komórkach okrągłych? I jak szybkie było upłynnienie? Jeśli nie ma tych komórek ani aglutynacji, a upłynnienie jest ok, to też dobry znak.

Także zatroszcz się o swojego mena i uszy do góry :) Próbujcie jakby nigdy nic, a po jakimść czasie (2-3mc) powtórzcie badanie.Chyba że lekarz wam zaleci inaczej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 22:07

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezka* wrote:

złapałam mega doła po ostatnim @..
    tez tak macie?

Inezka, ja też tak mam,ale o dziwo u mnie doły pojawiają się przed owulacją :P Nie wiem czemu :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    @Magda: faktycznie trochę mało plemniczków ;/ A dokładniej, 10x za mało.
    Ale to wcale nie przekreśla waszych szans: żywotność tych mało licznych żołnierzyków jest niewiele niższa niż prawidłowa. Widziałam baaardzo złe wyniki, niektórzy panowie mają prawie przezroczyste nasienie i poza "wodą" nie ma tam nic i nic się nie rusza. W porównaniu z nimi twój facet to gejzer :)

Pewnie po konsultacji z uro/andro/ginekologiem twój luby dostanie przykaz: mniej stresu, więcej witamin i zieleniny, chłodniejsze kąpiele, i uważać żeby nie ugotować i nie poobijać jajec :) Takie wyniki można często poprawić, a jakby co, to da się je odpowiednio przygotować pod inseminację, gdyby poprawa parametrów się nie udała.

Nie napisali nic o bakteriach, leukocytach, aglutynacji ani o komórkach okrągłych? I jak szybkie było upłynnienie? Jeśli nie ma tych komórek ani aglutynacji, a upłynnienie jest ok, to też dobry znak.

Także zatroszcz się o swojego mena i uszy do góry :) Próbujcie jakby nigdy nic, a po jakimść czasie (2-3mc) powtórzcie badanie.Chyba że lekarz wam zaleci inaczej!
    Nieukowa o tych innych nie napisali nic... upłynnienie bylo po 15 minutach , objętość 6ml...

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objętość sobie wyliczyłam, dzielisz ilość przez koncentrację i wychodzi ;P Hmm, no morfologia by się przydała bo czasami jeszcze mogą być problemy z prawidłową "konstrukcją" plemników. Ale może była ok i nie podali. W każdym razie zajmijcie się wynikami u specjalisty. Nawet z ginem się skonsultuj, pokaż mu wyniki i zapytaj co o tym sądzi. I zapiszcie się do urologa albo lepiej androloga, często do andro długo się czeka ;/

Ania_84, Magdalena83, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa takiepytank moze wiesz bo widze ze w plemniczkach siedzisz :D

czy jesli znajduja plemniki w bipsji jader to sa one zamrazane ?? bo nie wiem czy jelsi uda sie nnzaesc plemniki to jaki czas mamy na ICSI ??

Magdalena83 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Objętość sobie wyliczyłam, dzielisz ilość przez koncentrację i wychodzi ;P Hmm, no morfologia by się przydała bo czasami jeszcze mogą być problemy z prawidłową "konstrukcją" plemników. Ale może była ok i nie podali. W każdym razie zajmijcie się wynikami u specjalisty. Nawet z ginem się skonsultuj, pokaż mu wyniki i zapytaj co o tym sądzi. I zapiszcie się do urologa albo lepiej androloga, często do andro długo się czeka ;/
    Dziękuję Nieukowa :) ja 24 lipca mam wizyte u ginekologa ale do tego czasu kupie P jakies witaminki A+E np i bedziemy jesc jak kroliki :D hmm a do androloga jenki panstwowo chyba nie ma co sie umawiac?

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a czy desmoxan mógł wpłynąć na ten wynik? hmm chyba nie ...

f2wlanli8lywwtn4.png
  • mimik74 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezka* wrote:
    Hej,
    Witaj

a302d9371e7d21520ed0078509ffa262.png

39f8egz20fly1xw6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, skoro palił to ban na ćmiki :P
    A witaminy byle nie A+E.Z A można przesadzić :) Może jakieś multi? Albo rób smoothies i koktajle wam obojgu, słyszałam że one mega pomagają :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • mimik74 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu faceci reagują na każdy problem zamknięciem się w sobie i myśleniem o tym godzinami albo dniami i wtedy o bzykaniu nie ma mowy
    graphics-eyes-734295.jpg

Ania_84 lubi tę wiadomość

a302d9371e7d21520ed0078509ffa262.png

39f8egz20fly1xw6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Nieukowa takiepytank moze wiesz bo widze ze w plemniczkach siedzisz :D

czy jesli znajduja plemniki w bipsji jader to sa one zamrazane ?? bo nie wiem czy jelsi uda sie nnzaesc plemniki to jaki czas mamy na ICSI ??

Wiesz co, to już nie moja działka i mówiąc szczerze nie jestem pewna. Ale chyba się w ciekłym azocie zamraża...

Ania_84 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimik74 wrote:
    czemu faceci reagują na każdy problem zamknięciem się w sobie i myśleniem o tym godzinami albo dniami i wtedy o bzykaniu nie ma mowy
    graphics-eyes-734295.jpg
    bo to oni niby sa silni :) i sa glowami rodziny. :)

powiedz mu stray choc na bzykanko to sie oboje odstreusujemy :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Inezka* Nowa

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Inezka, ja też tak mam,ale o dziwo u mnie doły pojawiają się przed owulacją :P Nie wiem czemu :P

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ