My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica wrote:Tak, ale potem pisałam że dureń ze mnie wierutny i źle napisałam, bo pęcherzyk miał 16mm a ja źle Wam napisałam. Dzisiaj 17mm tylko. Ale mimo to mówił gin że pęknie dziś lub jutro.
Magdalena, nic nie przyjdzie! i koniec kropkaa raczej kropek
Magdalena83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Oddałabym wszystkie buty jakby @ nie przyszła:D no prawie wszystkie po jednej parze na sezon bym sobie zostawiła .... rozmiar 36-37 są chętne ?:PPPP
Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Inezka* wrote:Hej,
jestem tu nowa ale o ciążę walczę 5 cykl.
Spróbuję z mierzeniem tempki chociaż broniłam się do tej pory przed tym rękami i nogami... -
@Magda: faktycznie trochę mało plemniczków ;/ A dokładniej, 10x za mało.
Ale to wcale nie przekreśla waszych szans: żywotność tych mało licznych żołnierzyków jest niewiele niższa niż prawidłowa. Widziałam baaardzo złe wyniki, niektórzy panowie mają prawie przezroczyste nasienie i poza "wodą" nie ma tam nic i nic się nie rusza. W porównaniu z nimi twój facet to gejzer
Nie wiem czy mieliście ocenianą morfologię, zakładam w dalszej części, że jest w granicach normy.
Pewnie po konsultacji z uro/andro/ginekologiem twój luby dostanie przykaz: mniej stresu, więcej witamin i zieleniny, chłodniejsze kąpiele, i uważać żeby nie ugotować i nie poobijać jajecTakie wyniki można często poprawić, a jakby co, to da się je odpowiednio przygotować pod inseminację, gdyby poprawa parametrów się nie udała.
Nie napisali nic o bakteriach, leukocytach, aglutynacji ani o komórkach okrągłych? I jak szybkie było upłynnienie? Jeśli nie ma tych komórek ani aglutynacji, a upłynnienie jest ok, to też dobry znak.
Także zatroszcz się o swojego mena i uszy do góryPróbujcie jakby nigdy nic, a po jakimść czasie (2-3mc) powtórzcie badanie.Chyba że lekarz wam zaleci inaczej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 22:07
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:@Magda: faktycznie trochę mało plemniczków ;/ A dokładniej, 10x za mało.
Ale to wcale nie przekreśla waszych szans: żywotność tych mało licznych żołnierzyków jest niewiele niższa niż prawidłowa. Widziałam baaardzo złe wyniki, niektórzy panowie mają prawie przezroczyste nasienie i poza "wodą" nie ma tam nic i nic się nie rusza. W porównaniu z nimi twój facet to gejzer
Pewnie po konsultacji z uro/andro/ginekologiem twój luby dostanie przykaz: mniej stresu, więcej witamin i zieleniny, chłodniejsze kąpiele, i uważać żeby nie ugotować i nie poobijać jajecTakie wyniki można często poprawić, a jakby co, to da się je odpowiednio przygotować pod inseminację, gdyby poprawa parametrów się nie udała.
Nie napisali nic o bakteriach, leukocytach, aglutynacji ani o komórkach okrągłych? I jak szybkie było upłynnienie? Jeśli nie ma tych komórek ani aglutynacji, a upłynnienie jest ok, to też dobry znak.
Także zatroszcz się o swojego mena i uszy do góryPróbujcie jakby nigdy nic, a po jakimść czasie (2-3mc) powtórzcie badanie.Chyba że lekarz wam zaleci inaczej!
-
Objętość sobie wyliczyłam, dzielisz ilość przez koncentrację i wychodzi ;P Hmm, no morfologia by się przydała bo czasami jeszcze mogą być problemy z prawidłową "konstrukcją" plemników. Ale może była ok i nie podali. W każdym razie zajmijcie się wynikami u specjalisty. Nawet z ginem się skonsultuj, pokaż mu wyniki i zapytaj co o tym sądzi. I zapiszcie się do urologa albo lepiej androloga, często do andro długo się czeka ;/
Ania_84, Magdalena83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Nieukowa takiepytank moze wiesz bo widze ze w plemniczkach siedzisz
czy jesli znajduja plemniki w bipsji jader to sa one zamrazane ?? bo nie wiem czy jelsi uda sie nnzaesc plemniki to jaki czas mamy na ICSI ??Magdalena83 lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Objętość sobie wyliczyłam, dzielisz ilość przez koncentrację i wychodzi ;P Hmm, no morfologia by się przydała bo czasami jeszcze mogą być problemy z prawidłową "konstrukcją" plemników. Ale może była ok i nie podali. W każdym razie zajmijcie się wynikami u specjalisty. Nawet z ginem się skonsultuj, pokaż mu wyniki i zapytaj co o tym sądzi. I zapiszcie się do urologa albo lepiej androloga, często do andro długo się czeka ;/
ja 24 lipca mam wizyte u ginekologa ale do tego czasu kupie P jakies witaminki A+E np i bedziemy jesc jak kroliki
hmm a do androloga jenki panstwowo chyba nie ma co sie umawiac?
-
Ania_84 wrote:Nieukowa takiepytank moze wiesz bo widze ze w plemniczkach siedzisz
czy jesli znajduja plemniki w bipsji jader to sa one zamrazane ?? bo nie wiem czy jelsi uda sie nnzaesc plemniki to jaki czas mamy na ICSI ??
Wiesz co, to już nie moja działka i mówiąc szczerze nie jestem pewna. Ale chyba się w ciekłym azocie zamraża...
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
mimik74 wrote:
i sa glowami rodziny.
powiedz mu stray choc na bzykanko to sie oboje odstreusujemy