X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Lepiej tak niż jakby się wcale nie przejmował :) Super. Masz wsparcie :D

a powiem wam ze w szoku jestem bo jeszcze niedawno nie chciał słyszeć o drugim dziecku a teraz zupełna zmiana :)

kazał sobie te jajecznice robic hehehe zeby ilośc żołnierzyków była odpowiednia hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja chyba sie nawet tak nie stresuje jakos luzacko bardziej mi sie czas dłuży niż sie denerwuje on chyba az tez sie tak nie amrtwi narazie

a ja sie dowiedziałam że moja kupmela jest w ciąży przed chwilką mi zdjęcie przysłała

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas decyzja o drugim dziecku nei byla trudna ;) najtrudniej bylo z 3 ;) zawsze marzylismy o 3 dzieci, ale praca na ponad 100% dom i dwoje dzieci z 2 roznica wieku (i to bardzo wymagajacych dzieci, bo na tylku 5 minut nie usiedza) daje w kosc....wiemy ze jakbysmy sie nei zdecydowali teraz, to potem na pewno juz nie...a kiedys bysmy zalowali. trudne beda pierwsze 2 lata, ale o tyle latwiej mieszkajac w NO, ze szefostwo idzie na rozne ustepstwa. planuje rok byc na macierzynksim a potem ze dwa lata chce pracowac 70% w biurze reszte z domu.

wlansie lekarz zadzwonil. moj syn ma problemy z jelitami. jeden ze szpitali w No odmowil leczenia, kazac ograniczyc mleko i cukier (nie wiedzeili ze my nie podajemy mleka dziecku a i cukier ma juz b.ogranoczony, a swoj werdykt wydali bez konsultacji z nami!!!). jezdzilismy do lek. w PL az w koncu zrobilam tu awanture i czekalismy w kolejce do kliniki dzieciecej. w zw. z obecnym bolem brzucha, ktory wg naszego lekarza nie jest spowodowany grypa zoladkowa, a wlansie problemami jelitowymi na ktore ciepri moj syn. wizyte w szpitalu mamy juz we wtorek. chyba pojedziemy cala rodzina a po badaniach pojdziemy do akwarium w Bergen. mam nadz..ze w koncu zaczniemy jakies leczenie, kotre przyniesie efekty.

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje Kochane!!! :*

beszka, cymcia, Yasmin lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    u nas decyzja o drugim dziecku nei byla trudna ;) najtrudniej bylo z 3 ;) zawsze marzylismy o 3 dzieci, ale praca na ponad 100% dom i dwoje dzieci z 2 roznica wieku (i to bardzo wymagajacych dzieci, bo na tylku 5 minut nie usiedza) daje w kosc....wiemy ze jakbysmy sie nei zdecydowali teraz, to potem na pewno juz nie...a kiedys bysmy zalowali. trudne beda pierwsze 2 lata, ale o tyle latwiej mieszkajac w NO, ze szefostwo idzie na rozne ustepstwa. planuje rok byc na macierzynksim a potem ze dwa lata chce pracowac 70% w biurze reszte z domu.

I to mi się podoba w innych krajach ja z pierwszym dzieckiem pracowałam dopóki mi zdrowie pozwalało a w dniu porodu zostałam zwolniona :/
    Trzymam kciuki za młodego. Oby go szybko wyleczyli...

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Dzień dobry moje Kochane!!! :*
    Hej Katja :D Dawno Cię tu nie było? Jak przeprowadzka? Skończona już?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, znalazła się Katja.

Anuśka jak to zostałaś zwolniona? A macierzyńskie?

Katjaa lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    O, znalazła się Katja.

Anuśka jak to zostałaś zwolniona? A macierzyńskie?
    robię wielkie oczy i podczepiam się pod pytanie Krokodyla - jak toooo?????

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Katij kochanie...jak zyjesz?

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    I to mi się podoba w innych krajach ja z pierwszym dzieckiem pracowałam dopóki mi zdrowie pozwalało a w dniu porodu zostałam zwolniona :/
    Trzymam kciuki za młodego. Oby go szybko wyleczyli...

skad ja to znam umowe miałam do konca czerwca poród w lipcu i bach dowidzenia choć całą ciąże zapewniali ze mam sie nie martwić a ja głupia jeżdziłam do oporu az w maju juz nie dawałam rady ina l4 wreszcie poszłam wrrr

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,
    niestety polskie prawo zezwala na takie zabiegi jak przedłużenie umowy do dnia porodu, albo zwolnienie pracownicy w ciązy jeśli jest to umowa cywilno-prawna lub umowa na zastępstwo.
    Ja niby mam na czas nieokreślony i bez podania przyczyny nie mogą mnie zwolnić, ale też się obawiam, że w przypadku jak uda mi się zajść w ciążę, zostanę zmuszona do "rozwiązania umowy za porozumieniem stron" zaraz po porodzie.

Katjaa lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macierzynski 1 dzien płacił szef a potem już miałam z ZUS

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka trzymam kciuki żeby twój synek szybciutko wrócił do zdrowia.

Biedroneczka 1 dzień czy jeden miesiac?

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    robię wielkie oczy i podczepiam się pod pytanie Krokodyla - jak toooo?????
    Już Wam tłumaczę. Byłam zatrudniona na czas określony i jak tylko szefowa dowiedziała się że jestem w ciąży to pisała mi umowy o pracę co miesiąc i tylko na miesiąc i wtedy można tak zrobić. Potraktowała mnie jak śmiecia :/ Niestety. Na szczęście teraz sama jestem swoją szefową i będę siebie traktować najlepiej jak się da ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 11:08

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeden dzien czyli dzien narodzin mojej córci a potem już Zus bo umowa wygasła z dniem porodu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Już Wam tłumaczę. Byłam zatrudniona na czas określony i jak tylko szefowa dowiedziała się że jestem w ciąży to pisała mi umowy o pracę co miesiąc i tylko na miesiąc i wtedy można tak zrobić. Potraktowała mnie jak śmiecia :/ Niestety. Na szczęście teraz sama jestem swoją szefową i będę siebie traktowań najlepiej jak się da ;D

Anuśka a czym sie zajmujesz bedąc teraz sama sobie szefową

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie muszę do roboty podjechać na chwilkę dzisiaj, więc do później :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Anuśka a czym sie zajmujesz bedąc teraz sama sobie szefową
    Ja mam umowę z inną firmą i jestem dla nich przedstawicielem ale zatrudniam mojego małża i on robi instalacje elektryczne w różnych domkach i firmach :)

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo prosze ja tez w elektryce teraz pracuje w firmie elektro-energetycznej

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asha Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Już Wam tłumaczę. Byłam zatrudniona na czas określony i jak tylko szefowa dowiedziała się że jestem w ciąży to pisała mi umowy o pracę co miesiąc i tylko na miesiąc i wtedy można tak zrobić. Potraktowała mnie jak śmiecia :/ Niestety. Na szczęście teraz sama jestem swoją szefową i będę siebie traktować najlepiej jak się da ;D
    W UK to jest nielegalne wogole...chamowe jakas

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ