My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasturcja wrote:Nenus ja właśnie to sobie wyguglałam wczesniej i nie bardzo wiedziałam o co chodzi. Tzn,od czego to się robi? Czym się objawia?
Dobrze mowię Tamek?Tamka lubi tę wiadomość
-
Nastka mi to gin tłumaczył teraz bardzo dokładnie. W takiej sytuacji NIE JEST W STANIE STWIERDZIĆ CZY OWULKA NA PEWNO BYŁA a co dopiero kiedy dokładnie. Powiedział mi (nawet mi to na kartce rysował) że jak robi monitoring przez cały cykl, i kiedy pęcherzyk rośnie a potem nagle go nie ma - znaczy pękł i to jest jedyny przypadek kiedy na 100% można potwierdzić owulkę. W pozostałych przypadkach można mówić jedynie o prawdopodobnej owulacji. Bo np. ciałko żółte zobaczy na USG, ale on nie ma pewności czy to jest ciałko żółte skoro nie wie gdzie był pęcherzyk, a na USG nie widać dokładnie co to jest.
Nasturcja lubi tę wiadomość
-
Tamka wrote:Zlazlam z tronu, korona nie spadla
No to slowa gina: jest ksiazkowo, cialko zolte, plyn gdzie trzeba, endometrium 9mm, pieknie , robie progesteron w przyszlym tygodniu, rozne posiewy na bakterie, do tego zoltaczka, hiv i inne przyjemnosci, droznosc jajowodow i bedzie komplet do inseminacji
Generalnie jako pierwszy powiedzial, ze moja konizacja moze miec wplyw na niemoznosc zajscia w ciaze, mowi, ze szyjka mogla zle sie zrosnac, wykrzywic i teraz plemniki nie docieraja, wiec wskazanie to inseminacja
Ale powiedzial tez, ze 31 lat to nie dramat i mozemy jeszcze 6 miesiecy sobie poprobowac
Sama nie wiem... Jakos mi smutni dzisiaj ...
Nastka, gin nie bedzie mogl stwierdzic kiedy dokladnie byla owulka, moj wiedzial, ze w poniedzialek pecherzyk mial 19mm, teraz widzial grubosc endo i cialko zolte i powiedzial, ze jego zdaniem owu byla sroda-czwartek ale kiedy na pewno, to nie wiadomo
Tamka nie smuć się bo to bardzo dobre wieści!!!
PS. Mam nadzieję że myślałaś o mnie na tronie bo jak nie to się obrażę. :PPPTamka lubi tę wiadomość
-
no za marzec sa juz 2 dni po terminie wiec mam prwo ;/ bo za luty no to juz pozamiatane wysawie im w poniedzialek ;/ nie no wkurwa mam takiego ze szok
-
nick nieaktualny
-
To smacznego.
Ja wsiadam na moto i jadę do szwagra bo ma mi coś przy moto "pogrzebać". Nie mam ochoty zbytnio jechać bo zaraz teściowa mnie zaatakuje i będę tylko słuchać o mojej nielubianej szwagierce i jej świeżo urodzonym dziecku, że zrobiło kupkę i się zrzygało.
No ale cóż, moje moto potrzebuje wizyty u szwagra.
Do później.Nenaaa, Yasmin lubią tę wiadomość
-
my zaraz z Kajtusiem do wet..zjadlam bo jak pomyle ze mam patrzec na te rany to juz mi sie slabo robi ;/
a nadodatek te uderzenia goraca wcale mi nie pomagaja.. bo jak staje przy stel u wet z psem to uderenie goraca plus juz helikopter w glowie to pelen odlot ;/Yasmin lubi tę wiadomość
-
Nasturcja wrote:Jak byłam na usg jajników w kwietniu w 21 dniu cyklu to moje endometrium miało 1.02 cm.
A Tamki dzisiaj miało 9mm tuż po owulce, czyli tyle samo co moje około 7 dni po owulacji. To normalne? Nie znam się na tym kompletnie.
Po owulce najlepiej gdy ma około 10 mm. Grubość endo wpływa na ewentualną implantację. Grubość ta urzymuje się do następnej @. Jak nie ma implantacji, złuszcza się podczas @.Nasturcja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nenaaa wrote:Kurde, ja to zawsze muszę mieć inaczej
Nie mam tych osławionych porannych mdłości, rano jest spko, muli mnie najbardziej zawsze wieczorem...
Ani śluzu, ani punktów, ani objawów ani mdłości porannych hi hi
Nenaaa lubi tę wiadomość